„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” - interjú dr. Ladányi Erzsébettel

„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” – így hangzik a szlogenje 2017-ben a Vese Világnapi országos programsorozatnak, amelyet március 9-én rendeznek meg, s amelyen elsősorban az elhízás káros következményeire és annak vesebetegségekkel kapcsolatos összefüggéseire hívják fel a figyelmet. S hogy még mi mindenre? Arról kérdezte a stúdió vendégét dr. Ladányi Erzsébetet, a Magyar Nephrológiai Társaság alelnökét, a Miskolci Nephrológiai Központ orvos igazgatóját a műsor szerkesztője, Monos Márta.

Ritka Betegségek Világnapja - interjú dr. Pogány Gáborral

Az idén Debrecen adott otthont a Ritka Betegségek Világnapja alkalmából megrendezett országos találkozónak, amelyre több mint négyszázan látogattak el. A 10. születésnapját ünneplő RIROSZ (Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége) elnökével dr. Pogány Gáborral a sikeres összejövetelen kívül a ritka betegségeket érintő kutatómunka eredményeiről is beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Szegények Farsangja 2017

Harmadik alkalommal rendezik meg a "Szegények Farsangját" február 28-án Miskolcon. Az esemény szervezője a Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend,Észak-Magyarországi Szent János Kommendája. A karitatív program célja,hogy a borsodi megyeszékhelyen élő rászorulók és nincstelenek közösen ünnepelhessék meg a farsangi időszak utolsó napját, amit a keresztény hagyományban Húshagyó Keddként is ismernek. A program sztárvendége ezúttal Jancsó Dóra, a Miskolci Nemzeti Színház művésze lesz. Az eseményen a rend nagyperjele és kancellárja is részt vesz.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által szervezett véradásokról

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által szervezett véradásokról Szathmáry-Király Ágnes szóvívó beszélt a Csillagpont Rádió műsorában. A szerkesztő Vályi Zsolt.