Búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyagoknak

2021. július 1-től megváltozik a hulladékgazdálkodás szabályozása az Európai Unióban, és hazánkban is életbe lép az egyszer használatos műanyagokról (SUP -Single Used Packaging) szóló kormányrendelet.  Ennek következményeként kivonják a forgalomból a műanyag fülpiszkálókat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverőket és léggömbpálcikákat. A rendelet célja elsősorban az egyszer használatos műanyag tárgyakból származó hulladék megelőzése és csökkentése.

Erdei Zsolt felajánlaná az 1 millió Ft díjat - Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekeket támogatn

Egy kihívás keretein belül 12 hetes életmód-váltásra adja a fejét az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsoltot. A kihívás nyereményét, 1 millió Ft-ot – amennyiben ő lesz a győztes – a nehéz sorsú, de tehetséges gyerekek megsegítésére ajánlja fel. Zsolt elmondása szerint háromgyerekes családapaként, edzőként igen nehéz reform-életet élni, és tartani az ideális testsúlyt. Talán ez lehet az oka, hogy az évek alatt pár kilót felszedett, ettől szeretne elköszönni a kihívás 12 hete alatt – vallotta be a kétszeres világbajnok.

Összefogás, eszköztár bővítés a megyei bűnmegelőzésért

2021. február 2-án, a megyei bűnmegelőzés irányába elhivatott szervezetek delegált tagjai vettek részt eszköztár bővítő programon, melyet Szabó Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára szervezett. A program célja volt, hogy a résztvevők tréning környezetben megismerkedjenek a bűnmegelőzés modern eszközeivel, hogy kipróbálják azokat a módszereket, amelyekkel interaktívan és játékosan tudják átadni az információt a különböző életkorú célcsoport tagoknak.

2021. február 28., vasárnap, Elemér
Miskolci Egyetem

Időjárás

Programok Miskolcon

 

Támogatónk

A Csillagpont Rádió  médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
A Csillagpont Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.