„Istenáldotta konstelláció ez az előadás” – Görög László kapta idén a Gábor Miklós-díjat!

Idén Görög László színművész nyerte el a Gábor Miklós-díjat Shylock szerepének megformálásáért a Mohácsi János rendezésében készült A velencei kalmár előadásban. A bizottság tagjai teljes egyetértésben szavaztak arról, hogy a Miskolci Nemzeti Színház színésze kapja a kitüntetést 2020-ban.

Hejőcsabai Gyógyszertár – Intézkedésekre kötelezték a tulajdonost

Az egykor a városrész egyik ékének számító, ám az elmúlt évtizedekben méltatlan állapotban, egyre csak pusztuló, műemléki védettség alatt álló Hejőcsabai Gyógyszertár ügyében az örökségvédelmi hatóságtól kért intézkedést Miskolc MJV Önkormányzata Veres Pál polgármester kezdeményezésére.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának illetékes osztálya elsőfokú örökségvédelmi hatósági jogkörben eljárva, február 26-i határozatával, az ellenőrzéseik alkalmával feltárt problémák kijavítására kötelezte a tulajdonost.

Miskolc - Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre

A vonatkozó jogszabályok szerint minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. - köteles legalább napi négy órát óvodába járni. A koronavírus-veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során azt javasoljuk, hogy a szülők az óvodákkal egyeztetve a következőképpen járjanak el:

Programok Miskolcon

 

Támogatónk

A Csillagpont Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.
A Csillagpont Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.