Látás-Mód: Egyenlő eséllyel a filmek világában is

A miskolci székhelyű Látás-Mód a Látássérült Emberek Oktatásáért Alapítvány most a filmművészet akadálymentesítése felé szeretne egy újabb lépést tenni. 2017 augusztusa és novembere között megyénkben először egy négy alkalmas filmklub keretében kívánják megismertetni a felnőtt látássérült személyekkel az audio-narráció lehetőségeit a filmek vizuális tartalmának közvetítésében. A filmklub céljairól és a további részletekről Szász Anikó beszélgetett a Látás-Mód Alapítvány gyógypedagógus-elnökével Weisz Ildikóval.

Óriási az érdeklődés a Harmadik Kor Nyugdíjas Szövetkezet iránt

Alig egy hónapja – július 18-án – jegyezték be hivatalosan a Harmadik Kor Nyugdíjas Szövetkezetet, máris szép eredményeket ért el. Óriási az érdeklődés, ki, milyen feltételekkel veheti igénybe a szövetkezet szolgáltatását. Lett légyen az éppen munkára váró időskorú vagy munkaerőhiánnyal küzdő cég, vállalkozás. Az országban elsőként Miskolcon létrehozott szövetkezet elnökétől, Kiss Gábortól és elnökségi tagjától, dr. Dobos Lászlótól többet is megtudhattak a témáról a Csillagpont Rádió műsorában.

Jó hír a pikkelysömörtől szenvedőknek - Miskolcon is „fényfürdőzhetnek” a jövőben

Évszázadok óta ismert és alkalmazott a Holt-tenger klímájának kedvező hatása a különböző bőrbetegségek kezelésében. A gyógyulásban a napfény és a különleges ásványi anyag összetételű, nagy sótartalmú víz egymás hatását erősítik. Nos, ezt teszi elérhetővé a TOMESA szinkron fény-fürdőkezelés, amely mesterségesen teremti meg a holt-tengerihez hasonló körülményeket.

„Hordozzátok egymás terhét!” - 20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort

20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort, melyben értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak egy héten át nyújtanak tábori élményeket. A főszervező elmondta: jelmondatuk szerint minden évben megpróbálják átvenni a családok 24 órás terheit egy teljes hétre, avagy hordozzák egymás terhét. Czirják Jánossal többek között a tábor történetéről, a programokról, valamint az önkéntesek áldozatkész munkájáról beszélgetett Szász Anikó. 

Lakossági figyelemfelhívás - Ismét a katasztrófavédelemre hivatkozva házalnak a megyében

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra lakossági bejelentés érkezett, amely szerint egyes emberek a katasztrófavédelemre hivatkozva, vezeték nélküli lakáscsengőt próbáltak értékesíteni olyan indokkal, hogy a társasházban kiépített vezetékes jelzőeszköz tűzveszélyes.

A katasztrófavédelem a társasházakban kialakított lakáscsengőket nem vizsgálja és egyetlen ingatlanban sem minősítette tűzveszélyesnek ezeket az eszközöket.

Oldalak