Sóspataki Ferenc - A gyógynövények és az életmódváltás jelentette számára a túlélést

A kevés víz, a sok-sok cukros folyadék és étek fogyasztása vezetett ahhoz, hogy az orvosok nyirokrákot diagnosztizáltak nála. Három hónapot adtak neki. Ennek már harminc éve. Sóspataki Ferenc feladva állását, elhagyva táplálkozási szokásait és mindent, amely addig számára természetes volt, gyökeresen változtatott az életén. Olvasás, önképzés majd különféle tanfolyamok elvégzése után lett természetgyógyász. Hisz a gyógynövények erejében és abban, hogy az életmódváltásnak köszönheti életét, egészségét. A riporter Monos Márta.

A nők gyakrabban szenvednek az alagút szindróma miatt

Égő fájdalom, zsibbadás a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujjban, majd erős fájdalom. Ezek a legfontosabb tünetei a kéztő alagút szindrómának, amely a nőknél kétszer gyakrabban jelentkezik, mint a férfiaknál. Általában 40-60 éves kor között. Merthogy összefüggésben van a hormonok átalakulásával is. Azt is megfigyelték, hogy az előfordulása a domináns oldali kézen gyakoribb. Dr. Bajdik Beáta traumatológus szakorvos, kézsebész arra hívta fel a figyelmet a Csillagpont Rádió műsorában, hogy nem kell a fájdalommal együtt élni.

Asszonysorsok a Kismamaházban

A Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház életébe nyújthattunk bepillantást a kedd reggeli Rendelő című műsorunkban. Vendégünk volt az intézmény egyik szakgondozója Balogh Zoltánné. A beszélgetésből kiderül, az otthon nem csupán testi és fizikai menedék a nehéz élethelyzetbe került családoknak, lelki oltalom is. Lehetőség az újrakezdéshez – talán a kismamaház mottója is lehetne. A riporter Szász Anikó.