Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig - ahogy egy kémikus látja

A Miskolci Akadémiai Bizottság előadótermében egy izgalmas kérdéseket feszegető előadást hallgathattak meg az érdeklődők 2017. november 29-én.  Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig ahogy egy kémikus látja címmel Dr. Fábián István a  Debreceni Egyetem tanszékvezető, egyetemi tanára beszélt arról, hogyan értékeli a tudomány  azokat a  különlegesnek titulált termékeket melyeket igen nagy lelkesedéssel reklámoznak időről időre az ezekre szakosodott kereskedelmi kis vagy éppen nagyvállalatok. 
A szerkesztő Soós András. 

Karácsonyvárás a Diri-Dongóval a Ronald Házban

Zenés karácsonyi délutánra a várták a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló kis betegeket a Központi Kórház területén működő Ronald Házban.  Rigó Zsuzsanna házmenedzsert a 2017-es esztendő értékelésére kértük. A gyerekeket a Diri-Dongó zenekar szórakoztatta, majd arcfestés és ajándékozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Zenés összeállításunkat Szász Anikó készítette.
 

Életszag - őszinte beszélgetés a lélektani prózák írójával, Kégl Ildikóval

A napokban jelenik meg Kégl Ildikó - Életszag címet viselő hangoskönyve. Fejlődésnovellák és lélektani prózák gyűjtemény a hivatalos megfogalmazás szerint, Seres Ildikó és Nemcsák Károly előadásában.  A szerző, kolléga, újságíró. Kégl Ildikó nő, feleség, anya és író is. Sajátos látásmód, mély érzések és most mindenkivel megosztott gondolatok egy könyvben, ami elgondolkodtatásra késztet. Leültünk hát mi is, gondolkodtunk, beszélgettünk. Tartson velünk! Kégl Ildikó a Csillagpont Rádióban Németh Csaba vendége volt.

„Szívod? Megszívod!” - avagy a dohányzás ártalmairól dr. Fejes Kingával

dr. Fejes Kinga hódmezővásárhelyi fül-orr-gégész adjunktus országjáró prevenciós előadássorozatot indított, melyben a dohányzás ártalmaira hívja fel a fiatalok figyelmét. Előadásban megrázó gondolatok és képek is helyet kapnak, elrettentve a hallgatóságot.

Hogy miért?

Egy kis statisztika:

  • Magyarországon 19 percenként hal meg egy ember a dohányzás okozta mellékhatásként
  • A passzív dohányosok 21 százaléka kap tüdődaganatot
  • A véglegesen leszokók aránya CSUPÁN 1 %!

Táncolni jó, akár kerekesszéken is – Miskolcon is hódított a Roll Dance Kombi Táncegyüttes

A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes 2oo1-ben alakult meg a Pool'n'Roll Közhasznú Sportegyesület egyik szakosztályaként. Hazánkban sajnos még nincs hagyománya a tánc e formájának, melyben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt járó partnereikkel. Céljuk, hogy szavak nélkül, pusztán a tánc nyelvén beszéljenek a másság elfogadásáról, az integráció modern eszméjéről, az esélyegyenlőségről.

Oldalak