Egészségmegőrzés

„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” - interjú dr. Ladányi Erzsébettel

„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” – így hangzik a szlogenje 2017-ben a Vese Világnapi országos programsorozatnak, amelyet március 9-én rendeznek meg, s amelyen elsősorban az elhízás káros következményeire és annak vesebetegségekkel kapcsolatos összefüggéseire hívják fel a figyelmet. S hogy még mi mindenre? Arról kérdezte a stúdió vendégét dr. Ladányi Erzsébetet, a Magyar Nephrológiai Társaság alelnökét, a Miskolci Nephrológiai Központ orvos igazgatóját a műsor szerkesztője, Monos Márta.

Egy gondos szülő már két-három esztendős korában elviszi gyermekét a fogorvoshoz

Egy gondos szülő már két-három esztendős korában elviszi gyermekét a fogorvoshoz a szakember, dr. Sógor Anikó gyermekfogász szerint, akit a gyermekkori fogbalesetekről, a sérült fogak helyreállításának módjairól kérdezett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

A Központi Fizioterápiás Szolgálat 2016 évi munkájáról - interjú Zatrok Csaba vezető gyógytornásszal

Osztályértekezleten számoltak be a B.A.Z. Megyei Kórházban működő Központi Fizioterápiás Szolgálat 2016-os munkájáról.
Zatrok Csaba vezető gyógytornász volt a Csillagpont Rádió vendége, aki elmondta: az elavult géppark fokozatos cseréje, valamint továbbképzések, konferenciák szervezése a 2017-es év kiemelkedőbb feladatai.

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről - stúdiónk vendége Dr. Felszeghy Sára egyetemi docens

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről és a prevenció jelentőségéről tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a stúdió vendége, dr. Felszeghy Sára egyetemi docens.

A Rák Világnapja - interjú Dr. Simon Rékával

2011-ben a Nemzetközi Rákellenes Unió február 4-ét a Rák Világnapjává nyilvánította.
Ezen a napon rendezvényekkel, kiadványokkal és sajtóanyagokkal igyekeznek még inkább tudatosítani az emberekben azt, hogy megfelelő életmóddal, odafigyeléssel, rendszeres szűrővizsgálatokkal a megbetegedések jelentős része megelőzhető.

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket. Erről kérdezi az applikációt kifejlesztő 77 Elektronika Kft orvos-igazgatóját, dr. Bibók György belgyógyász diabetológust Monos Márta.

Diabetesz Világnap - interjú Füzesi Brigittával

Az elmúlt időszakban átütő pozitív javulást értek el a magyarországi cukorbeteg-ellátás terén – derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményéről ma, a Diabetesz Világnap alkalmából értekeztek a szakemberek. Egyikükkel, Füzesi Brigittával, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnökével készült Monos Márta interjúja.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészségmegőrzés csatornájára