Egészségmegőrzés

Füst-nélkül Élők Közössége Sárospatakon – Ötven diák ünnepélyes eskütétele a Bodrog parti városban

A dohányosok nagy többsége már 18 éves kora előtt kipróbált valamilyen dohányterméket. Elsősorban ezt szeretné megelőzni a FÉK, amelynek kitalálója a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium ma már nyugalmazott tanára, Szajkó József.

Május 22. az Európai elhízás ellenes nap - A szénhidrát a legnagyobb ellenségünk

Május 22. az Európai elhízás ellenes nap. A felnőttkori egészséget a gyermekkorban kell megalapozni, ekkor van lehetőség a krónikus betegségek megelőzéséhez, hiszen felnőttkorban már csak a kialakult szövődmények gyógyítására van lehetőség – mondta el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főorvosa. Dr. Horváth Ágnes kiemelte, hogy több mint 20 éve foglalkoznak kardiovaszkuláris prevencióval. Az elhízott gyermekek fogyását a mozgás és a napi ötszöri étkezés áll  hivatott garantálni. 

Family Perfect Day – Június 10-én együtt mozoghatnak a Családok

A mozgás, az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés és a prevenció a célja az idei Family Perfect Day-nek, no meg az, hogy az emberek figyeljenek magukra a különböző szűréseken. Az egész napos fitness-, egészség-, szépség- és divat- fesztiválnak június 10-én, Miskolcon a Generali Aréna Miskolci Sportcsarnok ad otthont.

Tekerj a természetért!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésében kerül megrendezésre 2017. május 27-én immár 19. alkalommal a Bükk-Aggtelek kerékpártúra. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 40 éves jubileuma alkalmából rendhagyó túra indul Aggtelekről, mely Szilvásváradon zárul. Várunk minden biciklizni vágyót és természetet kedvelőt!Tekerj a természetért!

Információs pontok is segítik a gyógyulást – Újdonság a függőség-ellenes programban

A Szerencsejáték Zrt. És az Ökumenikus Segélyszervezet internetes felmérése szerint, sokan még mindig csak rossz szokásnak tekintik a szerencsejáték-függőséget, noha ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség. Az érintettek, egyedül ritkán képesek megtalálni a kiutat. Nekik segítenek a „Játék határokkal” elnevezésű függőség-ellenes program részeként létrehozott információs pontok, amelyek immáron hazánk hét városában működnek – mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Figeczki Tamás, a program szakmai vezetője.

Május a vérnyomásmérés hónapja!

Május a vérnyomásmérés hónapja!

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2017 májusára. 

A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált magas vérnyomás veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére.

A Egészségügyi Világszervezet minden év május 17.-ére hirdeti meg a Hypertonia Világnapját, mely most kiegészül egy egész hónap vérnyomásmérési programjával.

A deutériumcsökkentő mechanizmusok és a daganatos betegségek - interjú dr. Somlyai Gáborral

A deutériumcsökkentő mechanizmusok jótékonyan hatnak a daganatos betegségek gyógyításában – interjú dr. Somlyai Gáborral, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójával. Az utóbbi időben felértékelődött az anyagcsere szerepe a népbetegségek kialakulásában. Dr. Somlyai Gábor, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezetője több éve kutatja az alacsony szénhidrát- és magas zsírbevitelre épülő ketogén-diéta, valamint a deutérium tartalmú víz, tumorra gyakorolt hatását.

Fogszuvasodás - A leggyakoribb népbetegség

A leggyakoribb népbetegségnek számít a fogszuvasodás, az összpopuláció 80 százalékát érinti. Magyarországon a 12 éves korú gyermekeknek 3-4 szuvas foga van, a 65 év felettiek negyede csaknem teljesen fogatlan. Szakértő vendégünkkel e „fogas” kérdések, problémák megoldására kerestük a válaszokat. Szász Anikó beszélgetőpartnere dr. Alberth Márta a Debreceni Egyetem tanszékvezetője.      

Lélekmadár Tábor 2013 óta - bemutatjuk a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusát

A Lélekmadár Tábor a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusa, amely 2013-ban kezdte meg működését. A négynapos turnusok olyan családoknak nyújtanak segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket. Az egy éven át, három egymásra épülő turnusban izgalmas élményterápiás foglalkozások mellett szakemberek segítik a gyász feldolgozását. A Lélekmadár táborról Szász Anikó beszélgetett Brahmi Linda programigazgatóval.  

Böjt és diéta - ünnep előtti jótanácsok Antal Emese dietetikustól

Elsősorban az ünnepek időszakában a táplálkozás, az evés szociális cselekedet, örömforrás is, ami hagyományokon alapul. Ezt Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője mondta a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában. A szakember szerint fontos, hogy a húsvéti étrend kiválasztásánál is törekedjünk a mértéktartásra. Fogyókúrát, diétát ne az ünnepek során kezdjünk el, erre alkalmasabb a Húsvét utáni időszak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészségmegőrzés csatornájára