Egészségmegőrzés

Bánjunk jól a szívünkkel- a tragédiák nem kell, hogy megtörténjenek!

Egy nap, ahol egy helyen mindent megtudhatsz a szívedről. Hogyan bánj jól vele, mire vigyázz és hogyan kerüld el a ma legtöbb életet követelő szívhalált. Évente ugyanis több tízezren halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben, többen, mint bármely más betegségben összesen. Pedig a halálesetek jelentős része elkerülhető lenne kellő odafigyeléssel és természetesen egészségtudatosabb élettel.

Egészségmegőrzés

A gyerekek ma már a közösségi médiából és az influencerektől is tájékozódnak a táplálkozásról, de a résztvevők több mint háromnegyedénél még mindig a szülők véleménye a legfontosabb – derül ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által a Danone Kft....

Nemcsak a lelkünknek, a kedvünknek, de a testünknek is jót tesz, ha kihasználjuk a szabadságunkat. Ezt mindenki érzi, de több friss kutatás bizonyítékokat is ad erről.

Hegyi József méhész, apiterapeuta volt nemrégiben a Csillagpont Rádió vendége. A nyíregyházi  természetgyógyász gyermekkori hagyományokat követve foglalkozik a mézédes nedűvel, s mint mondja, imádja e tevékenységet, ezért sosem érzi , hogy valójában dolgozna....

A túlsúly és az elhízás együttesen a felnőtt lakosság több mint kétharmadát érinti napjainkban Magyarországon! Különösen figyelmet kell fordítanunk a gyermekkori elhízás egyre nagyobb mértékére is, hiszen minden negyedik-ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott!...

Az anyák teje élelem, az anyák teje gyógyszer, az anyák teje jelzés. Ennek jelentőségére hívják fel a figyelmet minden év augusztus elsején, mely napot a WHO az anyatejes táplálás világapjává nyilvánított. És persze már napokon is.

Szepesi Zsókának, a „Kovászolni jó” című könyv írójának van egy állandó motyója, amely nélkül ritkán mozdul ki otthonából.

Az elhízás betegség – ezekkel a gondolatokkal kezdte mondanivalóját dr. Halmy Eszter a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában, annak apropóján, hogy május 3. szombatja az Elhízás Európai Napja.

Természetesen igen! Kiváltképp akkor, ha már a nyersanyagokat is gondosan válogatjuk. Sonka, tojás, kalács. Elmaradhatatlan hozzávalói a húsvéti terített asztalnak.

Miskolcon 20 éve már, hogy Bogdányi Szabolcs testnevelő tanár gondolt egyet és orvosi támogatással elkezdte babaúszás programját. A borsodi megyeszékhelyen ez korábban hiányterület volt, ő maga is Nyíregyházán tanulta és próbálta a módszert.