Egészségmegőrzés

Sonka, tojás, kalács - Lehet egészséges a húsvéti menü?

Természetesen igen! Kiváltképp akkor, ha már a nyersanyagokat is gondosan válogatjuk. Sonka, tojás, kalács. Elmaradhatatlan hozzávalói a húsvéti terített asztalnak. Frányó Eszter szerint azonban minden a vásárlásnál kezdődik, ha megbízható forrásból szerezzük be az alapanyagokat, nem tévedhetünk. Parasztsonka, friss tojás, amit a sonka főzőlevében is megfőzhetünk, házi kalács, sok primőr zöldség, gyümölcs, némi sütemény, kevés, jó minőségű alkohol, vagy víz.

Egészségmegőrzés

Miskolcon 20 éve már, hogy Bogdányi Szabolcs testnevelő tanár gondolt egyet és orvosi támogatással elkezdte babaúszás programját. A borsodi megyeszékhelyen ez korábban hiányterület volt, ő maga is Nyíregyházán tanulta és próbálta a módszert.

Egészségkosár címmel indított az elmúlt esztendő végén sorozatot Miskolcon az Idősek Tanácsa. Vízi tornára, természetjárásra, különféle programokra, előadásokra invitálják ennek keretében a szépkorúakat.

2015. szeptember 1-jén alakult meg a Központi Fizioterápiás Szolgálat, amely négy munkacsoportot foglal magában. Zatrok Csaba a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában elmondta, az elmúlt években a szolgálat igazolta létjogosultságát.

Hazánkban a tüdőrák a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. Magyarországon évente mintegy 10.000 új tüdőrákos megbetegedést regisztrálnak, amelyből évente mintegy 8000 ember hal meg ebben a betegségben.

Alakorvoslás az ideális testsúlyért, avagy hogyan tudunk megszabadulni úgy a felesleges kilóktól, hogy ne éhezzünk, és az eredmény, tartós legyen. Dr. Farkas Kittit orvosi munkájában szerzett tapasztalatai indították a módszer kidolgozására.

Van férfi, akinek szerencséje van és egész életében nem kell orvoshoz fordulnia emiatt, másoknál viszont – és ők vannak többségben – akár már fiatal korban megjelennek azok a tünetek, amelyek a prosztata működésének rendellenességére utalnak és beavatkozást igényelnek...

Országjáró turnéra indult Bagdi Bella. Az életmódfejlesztő énekesnővel a Boldogság Napja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádióban.

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel.

Hagyomány már, hogy a Magyar Rákellenes Liga Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és a PR-MED Bt. évente egy alkalommal ünnepi összejövetelt szervez Miskolcon a mellműtött hölgyek tiszteletére.

Böjti időszakot élünk. De vajon milyen az egészséges böjt, s milyen típusai vannak? Szigorú, teljes, vagy részleges, terápiás? Antal Emese dietetikus, szociológus segít eligazodni böjt kérdésében szigorúan az önkéntesség jegyében.