Egészségmegőrzés

Sóspataki Ferenc - A gyógynövények és az életmódváltás jelentette számára a túlélést

A kevés víz, a sok-sok cukros folyadék és étek fogyasztása vezetett ahhoz, hogy az orvosok nyirokrákot diagnosztizáltak nála. Három hónapot adtak neki. Ennek már harminc éve. Sóspataki Ferenc feladva állását, elhagyva táplálkozási szokásait és mindent, amely addig számára természetes volt, gyökeresen változtatott az életén. Olvasás, önképzés majd különféle tanfolyamok elvégzése után lett természetgyógyász. Hisz a gyógynövények erejében és abban, hogy az életmódváltásnak köszönheti életét, egészségét. A riporter Monos Márta.

Egészségmegőrzés

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Belgyógyászati Osztályának munkatársai egy közös családi összejövetelre hívták a cukorbeteg gyermekeket és családtagjaikat Miskolc egyik közkedvelt játszóházába.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye minden településéről várják a résztvevőket Miskolcra, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, de mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program keretében előadást, fórumot és gyógytorna foglalkozást szerveznek, a...

Ma már több százezer mobil alkalmazás őrködik az egészségünk felett, nehéz viszont szelektálni közöttük, melyik ad hiteles információt testünk működéséről.

A szexualitás, az intimitás fontos része a magyar nők életének, fontosabb, mint a vizsgált nyugat-európai országokban.

Az értékrend fontosságát hangsúlyozta előadása során Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnázium vendégeként dr Zacher Gábor, a népszerű toxikológus, a Honvéd Kórház Sürgősségi Osztályának volt vezető főorvosa.

Erre vállalkozott tíz esztendővel ezelőtt az Idővár Klub Kazincbarcikán, amelynek tagjai – amint azt az alapító elnök Pelle Anna is hangsúlyozta a Csillagpont Rádió műsorában – nem csupán ezt az alkalmat ünneplik meg, hanem jószerivel minden találkozásukat....

A miskolci Egészségfejlesztési Iroda szervezésében 2018. szeptember 29-én megrendezésre kerülő futóverseny célja, hogy népszerűsítse az egészség megőrzését szolgáló rendszeres testmozgást és a természet szeretetének fontosságát.

illusztráció

Folyamatos támadások kereszttüzében vannak a koleszterincsökkentők, most viszont tudományos bizonyítékok egész sora és valamennyi kardiológiai társaság ajánlása azt mondja: igenis szükség van rájuk, szedésük életmentő lehet.

Petrohay György és menyasszonya két éve alapították meg a chilicumot. Jelenleg 19 féle chilipaprikát termelnek az integrált növénytermesztés előírásainak megfelelően a fejér megyei Seregélyesen.

A hipertónia népbetegség. A súlyos szív- és érrendszeri betegségek hátterében - ami évente negyvenezer ember életét követeli - szinte a magas vérnyomás áll, a „néma gyilkosnak” is nevezett krónikus betegség.