Egészségmegőrzés

Marhahúsfogyasztásra ösztönöz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A szervezet a zöldség- és gyümölcsféléket népszerűsítő akciói mellett már a marhahús fogyasztására is ösztönzi a magyar lakosságot. Jelenleg fejenként 2-2,5 kilogramm marha- és borjúhúst eszünk évente, szemben az uniós átlaggal, ahol ez az arány éves szinten 6-8 kg.  A kampány a fogyasztás növelése mellett a marhahús széleskörű felhasználásának bemutatását tűzte ki célul. A részletekről a kamara szóvivője Süle Katalin nyilatkozott a Csillagpont Rádiónak.      

Egészségmegőrzés

Az idén nőnapra esik a vese világnapja, amelyet immáron 13. alkalommal rendeznek meg, s amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet eme alattomos kór megelőzésére, illetőleg a betegség időbeni felismerésének jelentőségére, amely életet menthet vagy hosszabbíthat meg....

A résztvevők számára titkos az útvonal, amelynek hossza öt kilométer. A különleges útvonalon túravezetők irányításával futnak, kocognak és gyalogolnak majd a terepviszonyokhoz igazodva a vállalkozókedvűek. Indulás a csanyiki állatkert bejáratától.

illusztráció

Hetvennégy szakmai szervezet összefogásával idén is folytatódik az az átfogó egészségvédelmi szűrőprogram, amely már nyolc éve áll a közösségek szolgálatában.

Több mint három évtizede, egészen pontosan 35 éve dolgozik élete első munkahelyén, az Őszi Napsugár Otthonban Miskolcon Blachné Papp Eleonóra. Kezdetben segéd-, majd szociális gondozóként.

Tagja a Magyar Református Egyház készenléti orvos-csoportjának, minőségügyi vezető, okleveles egyetemi ápoló és köszöni szépen jól van. Merthogy jól érzi magát a bőrében, azzal tölti napjait amit szeret, s mert megtanult úrrá lenni a stressz-terhes helyzeteken....

Jelenleg Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él. Feltehetően ugyanennyien cukorbetegek, de nem tudnak betegségükről.
Méznagyhatalom lehetne Magyarország, ha a magyar méhészek összefognának és nem ki, ki a maga gazdaságával törődne leginkább.

A jojo effektus és éhezés nélküli, egészséges fogyáshoz a szakértő segítségére is szükség van. Erre vállalkozott dr. Popovics Szvetlana, aki saját magán próbálta ki azt a módszert, amelyet másoknak is ajánl.

Az elmúlt napokban tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma hazánkban. A leggyakrabban az óvodás és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg.

A Lipogems egy innovatív terápiás lehetőség, amelynek során egy mérnöki pontossággal megtervezett eszközt alkalmaznak a szakemberek arra, hogy a páciens saját zsírszövetéből létrehozzanak egy injektálható szövetállományt, amivel kipárnázás és támogatás segítségével...

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!