Egészségmegőrzés

Miért hasznos a masszázs? - Orosz Tamás masszőrrel beszélgetünk

Nemcsak a lelkünknek tesz jót: egy finom masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. A krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.
Orosz Tamás masszőrrel beszélgetett  Soós András.

 

Napi három csésze tea – ezt ajánlja a teaszakértő

Bercsényi Zsuzsa teaszakértő több mint 3 évtizede foglalkozik teával. A világ számos országát bejárta, neves világcégeknél szerzett tapasztalatai után saját céget alapított itthon.
A Csillagpont Rádiónak adott interjújából az is kiderül, milyen teát válasszunk saját fogyasztásra, kinek milyet ajándékba, s milyen teát igyunk a hűvösebb őszi napok beköszöntével.      
 

Miskolciaké lett „Az év dietetikai csapata” kitüntetés

Évente hétezer járó- és fekvőbeteg ellátása, tanácsadás, dokumentációk készítése, oktatás, szakrendelésekhez kapcsolódó gondozás és sorolhatnánk még tovább a feladatokat, teendőket, amelyeket a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Semmelweis Tagkórházának dietetikusai elvégeznek. S hogy milyen szinten? Annak bizonysága az elismerés. Elmúlt évi munkájuk alapján az idén övék lett „Az év dietetikai csapata” kitüntetés. Ebből az alkalomból beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a csapat vezetőjével Gulyásné Debreceni Ildikóval a szerkesztő Monos Márta.

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak átlagos ételeket egyél!” – Hoitsy György ismét díjat nyert

Cseréptálban sült pisztrángfilé vegyes zöldkörettel, füstölt sajttal töltött pisztrángfilé szárzellerrel, fűszeres sütőtőtökkel cseréptálban sütve – ilyen és hasonló kuriózumokkal várják október 4-e és 8-a között a IX. Pisztráng Ötös Napok látogatóit a Lillafüredi Pisztrángtelepen. A kínálatban szerepelnek természetesen azok a füstölt pisztrángos pástétomok is, amelyekért a tulajdonos, Hoitsy György 2017-ben is elnyerte az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Halászati Késztermék Díját.

Konferencia a női daganatos betegségekről – A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Szervezete és a PR-MED Egészségház közös rendezvénye

Az onkológiában nagy jelentőségű személyre szabott orvoslásról, a petefészek daganatok komplex ellátásáról és annak új eredményeiről, valamint a nyirok ödéma okairól, tüneteiről és kezeléséről hallhatnak előadásokat mindazok, akik részt vesznek szeptember 20-án, a Magyar Tudományos Akadémiai Miskolci Székházában tartandó, „Női daganatos betegségek” elnevezésű konferencián. A liga elnökével, Virág Judittal és az egészségház üzletvezetőjével, dr.

FODISZ tanévnyitó a Magyar Sport Házában

Soha olyan sokan nem sportoltak még a fogyatékos diákok közül, mint a 2016/17-es tanévben – hangzott el a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének negyedik tanévnyitó ünnepségén Budapesten. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát két mozgássérült úszó képviselte. A tanévnyitón készült összefoglalónkat hallják.

Érszűkület-szűrés – életek ezreit lehetne megmenteni

Tízből 7-8 embert érinthetnek az erek – a visszerek és a verőerek – betegségei. Mégis sokan nem is gondolnak arra, hogy panaszaikat érbetegség okozza. Márpedig ezek korai felismerése nagyon fontos a súlyos, akár életveszélyes szövődmények megelőzése érdekében. A baj sok esetben már korán, háziorvosi vizsgálattal is kiszűrhető lenne. Ennek érdekében például az érszűkület szűrésére elindult a háziorvosokat felkészítő képzés.

Túlélőcsomag infarktus után - Ütős filmmel kampányol a Magyar Kardiológusok Társasága és a Sanofi

Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen keringésleállás következtében. Ennek hátterében a leggyakrabban szívinfarktus áll. Bár az infarktusos betegek nem mindegyike hal meg azonnal, ha nem állna rendelkezésre mindenki számára a legmodernebb infarktus ellátás, az évi 30-35 ezer szívinfarktusos betegek több, mint felét elveszítenénk az első évben. A legkorszerűbb katéteres ellátásnak köszönhetően ma fele annyian halnak meg, mint 10 évvel ezelőtt, de az infarktus utáni időszak halálozása még mindig magasabb, mint a nyugat- vagy észak-európai országok betegeié.

Szeptember 28 - Sérült Gyerekek Napja

Sérült  gyerekek és felnőttek élvezhetik a  Budapesti állatkert vendégszeretetét 2017. szeptember 28-án.  A rendezvényt 26. alkalommal szervezi meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők És Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. 
Olaf Csillával a szövetség felnőttképzési szakmai vezetőjével beszélgettünk, munkáról  lehetőségekről, és az állatkerti nap részleteiről.  
 

Kerékpártúrán a Bükkhegységben

A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az “Autó nélkül a természetben nap” keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb. 
A résztvevők különböző hosszúságú túraszakaszok közül válogathatnak. A bükk-hegység különlegesen szép tájai ismerhetik meg. A Bükki kerékpártúra szervezőjével a zöldkapcsolat Egyesület elnökével Spisák Edinával beszélgetett Soós András
 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészségmegőrzés csatornájára