Egészségmegőrzés

Levi az életét és veséjét is édesanyjának köszönheti

Leventének édesanyja kétszer adott életet. Először akkor, amikor világra hozta, másodszor pedig amikor veséjét adta kisfiának, akinél pár hetes korban diagnosztizálták a bajt. Műtét, kezelés, dializálás, majd transzplantáció következett. Levi hamarosan nyolc éves. Szüleivel és kishúgával együtt boldogan érkezett haza a transzplantáltak balatonszemesi táborából. Édesanyjával, Csubákné Bajnok Henivel Monos Márta beszélgetett a családot ért megpróbáltatásokról, a mindennapokról.

Egészségmegőrzés

Az alacsony D-vitamin szint (kisebb mint 15 ng/ml) szinte minden betegség kockázatát megnöveli: a daganatos megbetegedésekét, szív-érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, agyvérzést, meddőséget, asthmát, időskori macula degenerációt, hogy csak a leggyakoribb...

A „riszpekt.com játékmozgalom” hazánkban elsőként mutatja meg, hogy miként lehet a 10-18 éves korosztály számára érdekes, sokakat megmozgató és ebben a felnőttekre is számító sportrendezvényt, játéksorozatot szervezni, a fiatalok által oly kedvelt mobilalkalmazásokra...

A Body Art egy jing-jang filozófiára épülő mozgásforma, amely gyakorlatait tekintve a jógából, a gyógytornából, a japán do-inból veszi fő elemeit. Minden mozdulat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzéstechnika segít.

Újabb  mérföldkőhöz  érkezett  az  Ökumenikus  Segélyszervezet  2016  elején  indított  egészségfejlesztő  programja.  A  Roche  Magyarország  Kft.  által  támogatott  egyedülálló  projekt  keretében  a  segélyszervezet  családokat  és  gyermekeket  segítő  központjai...

A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arányjelentős régiós különbségeket mutat.

,,Igen, leszoktam. Már nem dohányzom. És még mindig ugyanolyan büszkeség tölt el, ha leírom vagy kimondom. Vigyorgok is hozzá, minden alkalommal.” Jelenleg évente ötmillió, egy Finnországnyi ember hal meg valamilyen dohányzás okozta megbetegedésben.

Az a legfontosabb, hogy a szülők tisztában legyenek az egészséges táplálkozás legalapvetőbb tudnivalóival. Rajtuk keresztül ugyanis már felnőhet egy olyan generáció, amelynek tagjai egészségtudatosabban élnek, mint tették azt eleik.

A reform táplálkozás az étkezési szokásaink megújításáról, a táplálkozásunk javításáról szól. Ez egy szemléletváltás, mialatt új, alternatív ételeket ismerünk meg, amelyek még nem annyira közismertek. Ma már divat minőségi alapanyagokat vásárolni.

,,Az elmúlt hat évben drasztikusan javult a szívritmuszavar leggyakoribb formájával küzdő betegek túlélése, különösen azoké, akik már korábban átestek szélütésen”— erről az áttörésről számoltak be az ország legnagyobb orvosi találkozóján, a balatonfüredi Magyar...

Ezúttal az Avasi Borangolás keretében rendezték meg a Miskolci Termelői Napot a Tudomány és Technika Háza előtti téren. A Csillagpont Rádió riportere a helyszínen két kiállítóval beszélgetett, mindkettőjük tevékenysége egészségünkre fókuszál.

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!