Egészségmegőrzés

Karácsonykor esszük meg az éves halfogyasztásunk 35-40 százalékát

Bár a hazai táplálkozás szerint hetente legalább egyszer halat kéne ennünk, sajnos a magyarok egy főre jutó halfogyasztása messze az európai átlag alatt marad a kb. 7 kg/fő mennyiséggel. Ráadásul ennek jórésze az év végi ünnepek alkalmával kerül csak az asztalra, ezért a halvásárlás hazánkban még mindig nagyon erősen a karácsonyi szezonhoz kötődik. Pozitívumnak tekinthető az a tendencia, hogy decemberben viszont a halfogyasztás évről-évre növekszik, ezért az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve idén is növekvő mennyiséggel kalkulálnak a kereskedők.

Egészségmegőrzés

Egy nemrég végzett kutatás szerint a jelenleg alkalmazott antibiotikumok 50 százaléka hatástalan – ez pedig a kórokozók ellen alkalmazott gyógyszerek indokolatlan használatának is köszönhető.

Sokak fejében a nyaralás gondolata együtt jár a finomabbnál finomabb ételek és guszta koktélok sorával, azonban a vegánok vagy más speciális étkezést folytatók számára a külföldi utazás sokszor inkább stresszt jelent.

A Mentor Palánták Kortárs Oktatási Program jellegzetessége az innovatív módszerében rejlik. Eszerint szinte azonos életkorúak adják át egymásnak az egészséges és fenntartható táplálkozásról szóló tudást.

A lecsó a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amelyet vélhetően az 1870-es években itt megtelepedett bolgárkertészek hoztak be a hazai gasztronómiába.

A nyári vakációt általában mindenki az önfeledt jókedvvel, vidám családi és baráti nyaralásokkal, pihenéssel és töltődéssel asszociálja. Azonban sokaknak pont ez az időszak hoz fel olyan önismereti témákat és elakadásokat, amelyekkel érdemes foglalkozni.

A program egy blogból indult, melynek alapítója Koch Mária. A Helloklimax a klimaxos nőkről szól, értük született meg, többéves kutatómunkát, egyéni tapasztalást figyelembe véve.

A demenciával kapcsolatos ismeretek bővítése, a demencia-tudatosság kialakítása, valamint a demenciával élők és családtagjaik életminőségének megőrzése. Ez az elsődleges célja a Feledhetetlen Alapítványnak. Kuratóriumi elnökével, dr.

A kórházi szociális munkás elsőrendű feladata, hogy segítse a kommunikációt, az együttműködést az egészségügyi szakszemélyzet, az orvos és az ápolást végzők, valamint a beteg között.

Pászk Norbert természetgyógyász, gyógynövényszakértő, a Miskolci Egyetem mestertanára szerint az év valamennyi napján hasznos segítőink lehetnek a gyógynövények.

Nagy Nelly, a My Food Protocol alapító tulajdonosa azt vallja, hogy „Mindannyiunkban létezik egy iránytű, ami megmutatja az utat, merre és mivel van dolgunk.” Több mint 10 évnyi tanulás, kutatás és munkatapasztalat után indította el azt a mesterséges intelligencián...