Egészségmegőrzés

A gyógyító hangok nyomában - Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeutával

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A szakember zenével és speciális, különböző országokból származó hangtálakkal, hangszerekkel érkezett a stúdióba, ahol ízelítőt adott a hangterápia áldásos hatásairól. A terapeuta beavatta hallgatóinkat a kezelés menetébe, megtudtuk, milyen problémák esetén hatásos az általa képviselt módszer. Egy biztos, a rádió munkatársait rabul ejtette a hangszerek varázslatos világa és a megszólaltatásuk utáni rezgés.

Egészségmegőrzés

Hagyomány már, hogy a Magyar Rákellenes Liga Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és a PR-MED Bt. évente egy alkalommal ünnepi összejövetelt szervez Miskolcon a mellműtött hölgyek tiszteletére.

Böjti időszakot élünk. De vajon milyen az egészséges böjt, s milyen típusai vannak? Szigorú, teljes, vagy részleges, terápiás? Antal Emese dietetikus, szociológus segít eligazodni böjt kérdésében szigorúan az önkéntesség jegyében.

A szlovákiai Podvihorlatská paleta alkotóközössége mutatja be munkáit a Szabó Lőrinc Könyvtárban.

A demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma, hazánkban legalább 160 ezer embert érint.

A Lidl Magyarország és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös kutatásából kiderül, hogy a magyar felnőtt lakosság több mint harmadának nincs pontos információja arról, hogy naponta mennyi zöldség, gyümölcs és rost fogyasztása ajánlott.

Egyedülálló, komplex adatbázist készítettek a Debreceni Egyetem kutatói a magyar, azon belül az észak- kelet-magyarországi roma lakosság egészségi állapotáról, valamint az azt befolyásoló tényezőkről. 

Életmódváltásunkhoz is tervszerű segítséget ad Szabó Gyuri bácsi idei gyógynövényes naptára, amely a bükki füvesember 12 kedvenc gyógynövényét és annak jótékony hatásait mutatja meg a nagyközönségnek.

Több mint két évtizede már, hogy Magyarországon is meghonosodott az AVIVA torna. A Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában Zsámbokné Zana Mária AVIVA oktató mutatta be a világszerte ismert és elismert mozgásformát.