Gyermekgyógyászat

Gyermek és ifjúsági részleggel bővül majd a pszichiátriai osztály Miskolcon

A tervek szerint 15 ágyon tudják majd elhelyezni a veszélyeztető akut állapotban lévő 14-18 év közötti fiatalokat. A jelenleg 213 ággyal működő osztály, vezető főorvosa dr. Cserép Edina azt is elmondta a Csillagpont Rádió műsorában, hogy bár a részleggel és ágyszám bővítéssel járó tervek valóra váltásának ideje átnyúlik a jövő évre, az osztály felújítási munkálatai már az idén ősszel elkezdődnek.

Gyermekgyógyászat

A telefont is Dudiként veszem fel, így szeretem  – mondja Dudás Károlyné a Gyermekrehabilitációs Osztály vezető ápolója, akivel annak kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában, hogy Semmelweis Nap alkalmából főigazgatói dicséretben részesült....

Folyamatos fejlesztések, otthonos légkör biztosítása. Épp úgy jellemzői ezek a volt városi kórház szülészet- nőgyógyászati osztályára Miskolcon, mint a legmagasabb szintű ellátás nyújtása várandósoknak és műtétre váróknak egyaránt.

A Rákóczi Szövetség a határon túli magyar újszülötteket megszólító programja június 28-án a Délvidékre érkezik. Bezdán és Kúla településeken köszöntik a Vajdaságban, Bácskában született magyar újszülötteket, ahol átnyújtják részükre a Szövetség babanaplóját....

Véget ért a 2017/18-as iskolai tanév a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályán.

Hamisítatlanul itt a nyár, s vele együtt a vakáció is. A megváltozott, szabadabb, kötetlenebb napirend több veszélyforrást is jelenthet gyermekeink számára. A legjellemzőbb nyári gyermekbalesetekről beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában dr....

A legsúlyosabb pszichés megterhelést a gégeműtött beteg számára a beszédképesség elvesztése jelentheti. Kezdetben csak gesztikulálva, tárgyakra rámutatva, vagy írásban tud kommunikálni környezetével.

A Honvédkórház Perinatális Intenzív Centrumának vezetője, a Melletted a helyem Egyesület elnöke dr. Nádor Csaba már hat éves korában tudta, orvos szeretne lenni. És a családbarát gyermekellátás elkötelezett híve valóra is váltotta terveit.

A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arányjelentős régiós különbségeket mutat.

A bohócdoktorok feladata, hogy segítsenek eljuttatni a nevetést a rászoruló gyerekeknek és időseknek felé. A mosoly, a jókedv már fél gyógyulás.  A Karitáció Alapítvány májusban öt bohócdoktorral lett gazdagabb, akik a kórházi ágyak mellett varázsolnak jó hangulatot...

Ez a címe annak a kötelező szakmacsoportos továbbképzésnek, melyet a központi kórház oktatási csoportja szervez május 23-án és 24-én a kórház területén. Az örök téma kapcsán dr.

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!