Gyermekgyógyászat

Gyermeknap a Ronald Házban

A Vidám Vándorok Társulata szórakoztatta a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ gondozott betegeit Gyermeknap alkalmából szerdán délután a Ronald Házban. A vidám előadás után Mannheim Viktória az „Ecsetre fel” önkéntese arcfestéssel örvendeztette meg a kis betegeket. Természetesen nem maradt el sem az ajándékosztás, sem a vendéglátás.
A Csillagpont Rádiónak elsőként Rigó Zsuzsanna házmenedzser nyilatkozott a gyermeknapi programról, megszólalt a házban már két éve tevékenykedő önkéntes és Mannheim Viktória is. A riporter Szász Anikó.

Gyermekgyógyászat

A gyermek sürgősségi ellátás volt a téma kedden reggel a Csillagpont Rádióban.

Ez a mottója a központi kórház területén működő Ronald Háznak, amelynek házmenedzsere, Rigó Zsuzsanna volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A házban évente 300 család kap elhelyezést, ami 80 százalékos kihasználtságot jelent.

Lázcsillapítás, hozzátáplálás, fürdetés. Csak néhány teendő, ami mindennapos rutin kell, hogy legyen családalapítás után.

A hibás, gerincferdüléses tartás korrekciója, a belső testkép normalizálása és a csökkent működésű tüdőterületek aktiválása.

A gyermekek fejlődése mérföldkövekkel van kijelölve: a szülők lelkesen várják az első mosolyt, a felülést, felállást, majd az első szavak elhangzását. Az édesanya számára kétségkívül az egyik legszebb pillanat, amikor a baba először mondja ki: mama.

Végre vége az influenza szezonnak, de sajnos tavasszal is sok a kórházba került kisgyermek, a bohócdoktoroknak akad most is jótékonysági feladat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának gondozott gyermekei 2015-től heti rendszerességgel vesznek részt az országosan is egyedülálló alpaka-terápiás foglalkozásokon.

A megkésett beszédfejlődés fejlesztését érdemes megtámogatni arctornával, masszázzsal, hiszen ez a rendellenesség sokszor összefügg az arc- és a nyelv izmainak állapotával.

A koraszülöttek ellátásában az állatvilágból ellesett kengurumódszer azonnali és hosszabb távon érvényesülő, pozitív élettani hatásait számtalan felmérés igazolta. Nem kell más hozzá csak egy kényelmes szék és türelmes odafigyelés.

Háromszáz ezer forint értékű aktív kerekesszéket vehetett át a Gyermekrehabilitácós Osztály vezető főorvosa a K&H Gyógyvarázs területi pályázatának nyerteseként a B-A-Z Megyei központi Kórház könyvtárában. 

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 22°C, 16.56 km/hÉszaki szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zivatar záporesővel

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!