Gyermekgyógyászat

Jól érzi magát bőrében, jól érzi magát hazájában a fiatal orvos - Stúdiónk vendége volt Dr. Fekete Ákos

Kitartás, céltudatosság, szakmai alázat, szerénység és nem utolsó sorban a családszeretet. Ezek a jelzők jutottak eszembe a beszélgetés során, amelyet a Gyermekegészségügyi Központ fiatal orvosával, dr. Fekete Ákossal folytattam. Pályaválasztásáról, a gyermekgyógyászat iránti elköteleződésről és természetesen hobbijairól, a zenéről és a sportról kérdezte Monos Márta.

Gyermekgyógyászat

Nem csak Magyarországon, de egész Kelet-Európában, sőt a legtöbb fejlett országban egyre égetőbb probléma a népességfogyás. Egy friss kutatás azt vizsgálta, hány éves korban szülnek a nők először, illetve hány gyermeknek adnak életet ezekben az országokban....

Az anyatejes táplálás világnapja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió szerda délutáni műsorában a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézeti védőnőjével.

Kisbabát világra hozni csodálatos élmény. A világrajövetel tanújának lenni pedig feledhetetlen. Vannak, akiknek szakmájukból adódóan ez gyakran megadatik. Mint például dr.

Akinek pedig ez köszönhető, nem más, mint Szabó Katalin bölcsész, a Népmesék Világa Kulturális Egyesület elnöke, aki diabéteszes gyermeket nevel.

Spitzmüller Károlyné Edit a B-A-Z megyei Központi kórház szülészet nőgyógyászati osztályán részlegvezető ápoló. Ma is könnyeket csal a szemébe, ha arra az elismerésre gondol, amelyet a Semmelweis nap alkalmából kapott. Negyven esztendő mondhatjuk egy munkahelyen....

„A legszebb, ám a legnehezebb feladat is egyben, amikor elviszik a gyereket az osztályról.” – Mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Nagy Zsuzsa, a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ intézeti védőnője, akivel Monos Márta beszélgetett a koraszülött osztályra került...

Talán kevesen tudják, hogy a szamárköhögés szövődménye akár halált is okozhat. Aggodalomra persze nincs ok, hiszen van védőoltás ellene. Már ha élnek a védőoltás-adta lehetőségekkel. Vajon élnek-e? S ha nem akkor mi a magyarázata, indoka?

A tervek szerint 15 ágyon tudják majd elhelyezni a veszélyeztető akut állapotban lévő 14-18 év közötti fiatalokat. A jelenleg 213 ággyal működő osztály, vezető főorvosa dr.

A telefont is Dudiként veszem fel, így szeretem  – mondja Dudás Károlyné a Gyermekrehabilitációs Osztály vezető ápolója, akivel annak kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában, hogy Semmelweis Nap alkalmából főigazgatói dicséretben részesült....

Folyamatos fejlesztések, otthonos légkör biztosítása. Épp úgy jellemzői ezek a volt városi kórház szülészet- nőgyógyászati osztályára Miskolcon, mint a legmagasabb szintű ellátás nyújtása várandósoknak és műtétre váróknak egyaránt.