Gyermekgyógyászat

Új vezető a Miskolci Ronald Ház élén

Több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára a kezdeményezés, amely az óta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte.  A világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosítanak otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át.
A miskolci  Ronald háznak új vezetője van. Hojnyák Dalma  nagy tervekkel és szívvel érkezett.

Gyermekgyógyászat

Újabb öt évre dr. Velkey Györgyöt választották a fővárosi Bethesda Kórház élére. Az immár 16 éve intézményvezető kedden reggel válaszolt a Csillagpont Rádió kérdéseire.

Dr. Papp János főorvos és Kramcsák Mónika vezető ápoló a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Sebészeti, Traumatológiai és Égési Osztályának munkatársai voltak kedden reggel a Csillagpont Rádió vendégei.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött és Újszülött Patológiai Osztálya újabb eszközzel, egy újszülött melegítő rendszerrel gyarapodott 2018.

A Csodalélek speciális tánccsoport 2017 februárjában alakult a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályának fogyatékossággal élő gondozott gyermekeiből.

November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a legkisebbek tiszteletére mindenki és minden lilába borul.

Kitartás, céltudatosság, szakmai alázat, szerénység és nem utolsó sorban a családszeretet. Ezek a jelzők jutottak eszembe a beszélgetés során, amelyet a Gyermekegészségügyi Központ fiatal orvosával, dr. Fekete Ákossal folytattam.

Nem csak Magyarországon, de egész Kelet-Európában, sőt a legtöbb fejlett országban egyre égetőbb probléma a népességfogyás. Egy friss kutatás azt vizsgálta, hány éves korban szülnek a nők először, illetve hány gyermeknek adnak életet ezekben az országokban....

Az anyatejes táplálás világnapja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió szerda délutáni műsorában a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézeti védőnőjével.

Kisbabát világra hozni csodálatos élmény. A világrajövetel tanújának lenni pedig feledhetetlen. Vannak, akiknek szakmájukból adódóan ez gyakran megadatik. Mint például dr.

Akinek pedig ez köszönhető, nem más, mint Szabó Katalin bölcsész, a Népmesék Világa Kulturális Egyesület elnöke, aki diabéteszes gyermeket nevel.