Műsoraink

LUXFUNK RETRO SHOW

Luxfunk Retro Show Klamancsek Krisztiánnal Egy amerikai ötlet alapján készült magyar rádióműsor, mely klasszikus funky és disco dalokat, pop zenét, valamint a legendás Motown előadók sikereit vonultatja fel.

A Luxfunk Retro Show a rég hallott, korszakalkotó slágerek, zenei történések, információk mentén ébreszti fel a hallgatókban a nosztalgia érzést.

A Retro Show minden műsorban speciális zenei betéteket vonultat fel, mint pl. az r’n'b korszak ébredése a ’80-as években, Top 40 Disco sikerek a Disco korszakból, legendás classic rock és populáris rock előadók. A zenei betétek alkalmazkodnak évfordulókhoz, évjáratokhoz, születésnapokhoz és egyéb eseményekhez, amelyek a műsor állandó részei.

A zenei betétek között szerepel még a Funkykonyha, ami a műsor kívánságos betétje, vagyis “ahol a hallgatók főznek zeneileg”. Ezzel azoknak a hallgatóknak kedveskedünk, akik kéréssel, kívánsággal, véleménnyel tisztelnek meg minket.

A műsorvezető Klamancsek Krisztián, aki több, mint 20 év zenei és rádiós tapasztalattal készíti a Retro Show-t.

 

BETEGHÁLÓ

A Csillagpont Rádió tematikus műsorsávja, amely réven a hallgatók megismerhetik a legújabb egészségügyi fejlesztéseket, a leggyakoribb betegségeket és azok tüneteit, a különböző orvosi és alternatív gyógymódokat, betegség típusokat .

Az egyes témákkal kapcsolatban megszólalnak a szakorvosok, ápolók, a témában élenjáró orvos kutatók, a betegek és hozzátartozóik. A műsor hosszú távon lehetőséget nyújt a célcsoport közszolgálati információs igényének kielégítésére az egészséggel, egészséges életmóddal, gyógymódokkal, terápiás lehetőségekkel kapcsolatos témakörökben egyaránt.

Beszámol a régió egészségügyi és szabadidős eseményeiről, a kisközösségen belül kiemelkedő egészségügyi tevékenységet végző személyek, szervezetek munkájáról, ezen belül elsősorban a Csillagpont Kórházban zajló egészségügyi munkáról.

A műsorban orvosokkal, ápolókkal, betegekkel készített beszélgetések, interjúk hallhatóak.

RENDELŐ

Heti rendszerességgel a partner rádiók műsorában is jelentkező Rendelő jó lehetőséget ad arra, hogy azok az interjúk, riportok és telefonos felvételek, amelyek a hét folyamán hangzanak el a Csillagpont Rádió adásában, s témájuk nagyobb publicitást érdemel, ismét elhangozhassanak partner rádióknak köszönhetően nagyobb a vételkörzetben, s így a hallgatók szélesebb rétegéhez juthatnak el a közérdeklődésre számot tartó témák.

Azok a riportok élveznek tehát ebben a sorozatban prioritást, amelyek mondanivalója sokakat érint és érdekel, illetve aktualitása van. Műsorunkkal tovább építjük kapcsolatainkat a hallgatókkal, hogy minél több emberhez jusson el a „kórházi rádió” híre, amely csak és kizárólag az egészségmegőrzéssel és gyógyítással foglalkozik,a legújabb a legújabb eljárásokat, forradalmi változásokat is bemutatva.

A Rendelőt több rádió állomás is átveszi, az Európa Rádióban vasárnaponként hallható. 

 

KAMILLA

Az egészséges életmóddal, egészséges táplálkozással, testmozgással, alternatív gyógymódokkal, hazai és nemzetközi orvosi hírekkel kapcsolatos témákból válogat.

A műsorsáv célja a hallgatók körében az egészségtudatos gondolkodásmód kialakítása, egészségkultúra erősítése, orvosetikai kérdések, orvosi eljárások ismertetése. Célunk a tematikus műsorsáv révén az egészséges életmódot elősegítő szemléletváltás és az egészségtudatos gondolkodásmód erősítése a lakosság körében.

A rádió kitűnő közszolgálati funkciót tölthet be, hiszen a betegek első kézből tájékozódhatnak a betegségekkel, és azok gyógyításával kapcsolatos egészségügyi hírekről, eseményekről, eredményekről.

Az orvosok, ápolók pedig a kommunikációs csatorna révén közvetlenül fejthetik ki prevenciós, illetve gyógyító-nevelő munkájukat az egészségtudatos gondolkodásmód kialakításában, valamint az egészséges életmódra nevelésben.

 

LUXFUNK SOUL POWER

A sorozat célja: egyedülálló zenés műsor segítségével tárjuk a közönség elé azokat a Soul és Funk gyöngyszemeket, amelyek a '70-es, '80-as években felpezsdítették a Nyugatot, a vasfüggönyön túlra azonban nem jutottak el.

Felnyitjuk a szocializmus idején zenei kultúrájában is korlátozott Magyarország szemét: nem a Flip Da Scrip-nél kezdődött a Funky. A Luxfunk Soul Power című műsor Közép-Európában egyedülállónak számító bakelitgyűjteményből szemezget.

Az NMHH által már médiatermékként nyilvántartásba vett, heti rendszerességgel jelentkező online folyóirattal is kiegészülő sorozatban szakértő vendégek, zenészek, rádiós szakemberek is megszólalnak, ezzel válik még színesebbé a repertoár.

 

RÓLUNK

A műsor célja a vételkörzet (Miskolc és vonzáskörzete) lakosainak tájékoztatása városuk, lakóhelyük eseményeiről.

A magazinműsorban különböző gazdasági, közéleti, oktatási, kulturális, egészségügyi, környezetvédelmi témák egyaránt szerepelnek.

Mivel a műsor hetente egy alkalommal jelentkezik, igyekszünk összefoglalni a hét legfontosabb eseményeit, és célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a közeljövőben esedékes rendezvényekre, eseményekre.

Szieszta

Ez a műsorsáv alkalmas arra, hogy azokat a hallgatókat szórakoztassa, akik nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak elaludni és az esti órákban betegségük miatt, vagy azért, mert egyedül vannak szükségük
van egy szórakoztató társra, beszélgetőtársra.

Ebben a sávban a nap legjobban sikerült riportjaiból, stúdióbeszélgetéseiből is ismétlünk részeket.

SZTÁRPORTRÉ

A műsorban Molnár Szabolcs mindenkit érintő témákról beszélget ismert emberekkel szombatonként 13 és 14 óra között.

A válogatásra jellemző az igényesség, vagyis valóban értékes gondolatokat osztanak meg az arra érdemes közszereplők.