Műsoraink

RENDELŐ

A Csillagpont Rádiós és az Európa Rádió közös gyártású heti egészségügyi magazinja. 

Heti rendszerességgel a partner rádiók műsorában is jelentkező Rendelő jó lehetőséget ad arra, hogy azok az interjúk, riportok és telefonos felvételek, amelyek a hét folyamán hangzanak el a Csillagpont Rádió adásában, s témájuk nagyobb publicitást érdemel, ismét elhangozhassanak partner rádióknak köszönhetően nagyobb a vételkörzetben, s így a hallgatók szélesebb rétegéhez juthatnak el a közérdeklődésre számot tartó témák. Azok a riportok élveznek tehát ebben a sorozatban prioritást, amelyek mondanivalója sokakat érint és érdekel, illetve aktualitása van. Műsorunkkal tovább építjük kapcsolatainkat a hallgatókkal, hogy minél több emberhez jusson el a „kórházi rádió” híre, amely csak és kizárólag az egészségmegőrzéssel és gyógyítással foglalkozik,a legújabb a legújabb eljárásokat, forradalmi változásokat is bemutatva.

A Rendelőt több rádió állomás is átveszi, az Európa Rádióban vasárnaponként hallható. 

 

LUXFUNK RETRO SHOW

Luxfunk Retro Show Klamancsek Krisztiánnal Egy amerikai ötlet alapján készült magyar rádióműsor, mely klasszikus funky és disco dalokat, pop zenét, valamint a legendás Motown előadók sikereit vonultatja fel.

A Luxfunk Retro Show a rég hallott, korszakalkotó slágerek, zenei történések, információk mentén ébreszti fel a hallgatókban a nosztalgia érzést.

A Retro Show minden műsorban speciális zenei betéteket vonultat fel, mint pl. az r’n'b korszak ébredése a ’80-as években, Top 40 Disco sikerek a Disco korszakból, legendás classic rock és populáris rock előadók. A zenei betétek alkalmazkodnak évfordulókhoz, évjáratokhoz, születésnapokhoz és egyéb eseményekhez, amelyek a műsor állandó részei.

A zenei betétek között szerepel még a Funkykonyha, ami a műsor kívánságos betétje, vagyis “ahol a hallgatók főznek zeneileg”. Ezzel azoknak a hallgatóknak kedveskedünk, akik kéréssel, kívánsággal, véleménnyel tisztelnek meg minket.

A műsorvezető Klamancsek Krisztián, aki több, mint 20 év zenei és rádiós tapasztalattal készíti a Retro Show-t.

 

LUXFUNK SOUL POWER

A sorozat célja: egyedülálló zenés műsor segítségével tárjuk a közönség elé azokat a Soul és Funk gyöngyszemeket, amelyek a '70-es, '80-as években felpezsdítették a Nyugatot, a vasfüggönyön túlra azonban nem jutottak el.

Felnyitjuk a szocializmus idején zenei kultúrájában is korlátozott Magyarország szemét: nem a Flip Da Scrip-nél kezdődött a Funky. A Luxfunk Soul Power című műsor Közép-Európában egyedülállónak számító bakelitgyűjteményből szemezget.

Az NMHH által már médiatermékként nyilvántartásba vett, heti rendszerességgel jelentkező online folyóirattal is kiegészülő sorozatban szakértő vendégek, zenészek, rádiós szakemberek is megszólalnak, ezzel válik még színesebbé a repertoár.

 

RÓLUNK

A műsor célja a vételkörzet (Miskolc és vételkörzetünk) lakosainak tájékoztatása városuk, lakóhelyük eseményeiről.

A magazinműsorban különböző gazdasági, közéleti, oktatási, kulturális, egészségügyi, környezetvédelmi témák egyaránt szerepelnek. Mivel a műsor hetente egy alkalommal jelentkezik, igyekszünk összefoglalni a hét legfontosabb eseményeit, és célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a közeljövőben esedékes rendezvényekre, eseményekre.

SZTÁRPORTRÉ

A műsorban Molnár Szabolcs mindenkit érintő témákról beszélget ismert emberekkel szombatonként 13 és 14 óra között.

A válogatásra jellemző az igényesség, vagyis valóban értékes gondolatokat osztanak meg az arra érdemes közszereplők.

PULZUS INFÓ

A Csillagpont Rádió egészségtematikus délutáni műsorsávja beszélgetésekkel, helyszíni riportokkal fél óránként hírekkel.

A műsorsáv célja a hallgatók körében az egészségtudatos gondolkodásmód kialakítása, egészségkultúra erősítése, orvosetikai kérdések, orvosi eljárások ismertetése. Célunk a tematikus műsorsáv révén az egészséges életmódot elősegítő szemléletváltás és az egészségtudatos gondolkodásmód erősítése a lakosság körében.A betegek első kézből tájékozódhatnak a betegségekkel, és azok gyógyításával kapcsolatos egészségügyi hírekről, eseményekről, eredményekről.

JÓ REGGELT BORSOD!

Rádiónk reggeli információs műsorsávja.

Időjárás, közlekedés és minden, ami fontos lehet a reggeli készülődés, munkába, iskolába indulás alkalmával. Közéleti témák, beszélgetések Miskolcról és a megyéből, vételkörzetünkből.

A NAP - NAPI HÍRÖSSZEFOGLALÓ MAGAZIN

Krónika jellegű, saját gyártású hírműsor.

Országos és helyi információkkal, kórházak, egészségügyi intézmények életével, az egészségügyi képzéssel, oktatással és a helyi közélettel, kulturális és sport eseményekkel foglalkozó hírmagazin.

A NAP TÉMÁJA

Naponta jelentkező közéleti háttérműsor.

Egy-egy témához kapcsolódó aktuális háttérbeszélgetés a Nap című, krónika jellegű hírmagazin után.