Jótékonyság

Oroszlánok jártak a Csillagpont Rádióban – Beszélgetés a Lions mozgalom helyi akcióiról

Szépítkezés a fehér bot nemzetközi napján, közös szüret a hegyalján, ajándék-koncert a szeretet ünnepén. Ilyen és hasonló programok jellemzik a miskolci „oroszlánok” karitatív akcióit. Az Első Miskolci Lions Klubét és a néhány évvel később létrejött Első Miskolci Lady Lions Klubét egyaránt. Soros elnökeik, Bánrévi Helga és dr. Hajdú László voltak a Csillagpont Rádió vendégei. A műsor szerkesztője Monos Márta a politikamentes szervezet céljairól, az önkénteseket összetartó erőről és eszmeiségről is kérdezte a meghívottakat. 

A gyógyító lézer - Lágylézer készüléket adományoztak a kórháznak

Lágylézer készüléket kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Központi Fizioterápiás Szolgálata. A Safe Laser Trade Kft. képviseletében dr. Hegedűs György orvos, életmód tanácsadó, lézerhatás-kutató adta át a szakembereknek a terápiás lézerberendezést, amelynek jelentőségéről a Csillagpont Rádiónak is nyilatkozott.
A riporter Szász Anikó.
 

Esélyegyenlőség - vendégünk volt Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa

Egyre inkább hallunk manapság az esélyegyenlőségről, mint fogalomról.  Ahhoz hogy ehhez a fogalomhoz értékek is társuljanak komoly társadalmi felelősségvállalásra, és jól kidolgozott stratégiai munkára is szükség lenne. Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa évek óta dolgozik azért, hogy az esély egyenlőség vagy mondjuk, felzárkóztatás elérje a célját. A programokra fordított alkalmanként hatalmas összegeket ne az ablakon dobjuk ki.   Csapó Barbarával  Soós András beszélgetett.

Szeptember 30. - A népmese napja

Csernik Szende székely mesemondó gazdag repertoárral járja az országot, meséivel, sajátos bábtechnikájával elvarázsolja a kicsiket, nagyokat egyaránt. Néhány éve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának gondozott gyermekeit és munkatársait is megörvendeztette ízes mesemondásával. Szende most két fellépés között nyilatkozott a Csillagpont Rádiónak. A riporter Szász Anikó.

Dóri Ház - Gyermekhospice

Magyarországon 16 ezer gyermek vagy fiatal felnőtt, valamint a családjaik érintettek a gyermekhospice-ellátás valamilyen formájában. A Dóri Házat Pécsen a Szemem Fénye Alapítvány működteti, ahol beteg kisgyermekek szállításában, gondozásában nyújtanak segítséget. Az idei esztendő nyara ha lehet mondani még nehezebb volt a többinél. Az intézmény költségei igen magasak és az adakozni szándékozó cégek és magánemberek száma is csökkent.

WiFi a GYEK-ben

Ezen túl ingyenesen tudják használni a betegek és a látogatók, a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ területén az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. adományként olyan WIFI hálózatot valósított meg egymillió forint értékben, amellyel minden WIFI hálózathoz kapcsolódó eszközről az internet ingyenesen elérhető. A központban fekvő fiatal betegeknek, akik tanulmányaikat is végzik, az intézményben a Földes Ferenc gimnázium biztosítja a tananyagokat. Soós András

Szabó Gyuri bácsi és a Györgytea jóvoltából újult meg a tanterem

Az idei tanévet teljesen felújított tanteremben kezdték a bükkszentkereszti általános iskola ötödik osztályos diákjai. A beruházás a bükki füvesember, Gyuri bácsi nevéhez fűződik, akivel már régóta gyümölcsöző kapcsolatot ápol az intézmény. A további közös tervekről Telekes Józsefné igazgatónővel beszélgetett Szász Anikó.    

80 gyermekkórház kap újabb mesekönyveket

Sikeres akcióban a Mesedoktorok. A Mátrix Közhasznú Alapítvány kórháztámogató mesedoktorai nem csak gyógyítást segítő meseolvasással töltik az idejüket, komoly támogatói munkát is végeznek. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatják el. 

Hangoskönyv felhívás - Segítsen Ön is a látássérülteknek olvasni!

Jelenlegi felhívásuk ezúttal nem látássérült olvasóinknak, hanem azok látó barátainak, családtagjainak és ismerőseinek szól, akik szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy a látássérültek is hódolhassanak az olvasás örömeinek. Segítsen Ön is a látássérülteknek olvasni. Helle Maximilian kezdeményezése, hogy hangos könyveket készítenek azoknak az irodalomkedvelő vakoknak a számára, akik nem tudnak egyszerű könyveket kivenni a könyvtárból. Jelentkezőket várnak, akik szívesen felolvasnának, irodalmi műveket.

Hátrányos helyzetű gyermekek szurkolhattak a Duna Arénában az Antenna Hungária jóvoltából

Csaknem 30 hátrányos helyzetű gyermek tapasztalhatta meg a Duna Aréna magával ragadó atmoszféráját az Antenna Hungária és a Jövő Uniója Alapítványhoz tartozó Őrangyalok Ligája jóvoltából kedden. A Miskolcról érkező gyerekek nagy hangerővel buzdították az úszókat, többek között az Antenna Hungária által szponzorált, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jótékonyság csatornájára