Jótékonyság

#Ne maradj ki, ne maradj le - Az Always és a Magyar Vöröskereszt országos kampánya a mélyszegénységben élő lányok megsegítésére

Az Always és a Magyar Vöröskereszt májusban indította közös kampányát Lányból Nővé címmel, hogy segítse azokat a hátrányos helyzetű fiatal lányokat és nőket, akik számára – anyagi okokból – nem elérhetők az alapvető női intim higiénés termékek.  A közel 18 millió forint értékű adományt a szervezet a mélyszegénységben élő fiatal lányok megsegítésére fordítja.

Jótékonyság

A Jótékonyság Világnapján tett sajtóbejelentésen a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megnyitotta a Jószolgálat-díj 2019/20-as évadát. Kibővített kategóriával, már a határon túlról is lehet pályázni a cselekvés díjára november 30-ig.

A Szatmári Malom Kft. csapata nyerte idén a Coop Rallyt, amelynek záró díjátadójára csütörtökön került sor Hajdúszoboszlón.

A korábbi híradásokból az egész ország értesülhetett a Dédestapolcsányt május 29-én ért természeti katasztrófáról.

500 kilométeres jótékonysági és véradó futóesemény június 21. és 26. között a Vereckei-hágó – Kárpátalja – Felvidék – Miskolc – Eger – Budapest útvonalon.

A fogyatékossággal élő és ép gyermekek közös időtöltését lehetővé tevő játszóteret avatott fel a Szerencsejáték Zrt Miskolcon.

Az úszó és vízilabdás közösség az egyik legnagyobb sportközösség az országban. Lelkes edzők és győzni vágyó fiatalok, akiket összeköt a mindennapos munka és a víz szeretete.

Miskolci cégek támogatását is megköszönte a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetése a Biatorbágyon rendezett Országos világnapi ünnepségen május 22-én. ÉV TÁMOGATÓJA elismerésben részesült a MENTO Környezetkultúra Kft. a 47.

Születésnapot ünnepel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az idén, amelyet 1989. február 4-én hoztak létre.

Az "Egyetemek harca az éhezés ellen" nemzetközi mozgalomhoz csatlakozva a Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem idén is meghirdette három napos gyűjtőakcióját a campuson.  "Éhezés nem ismeri az évszakokat" szlogennel meghirdetett akció miskolci elindítójával,...

Negyedszázados születésnapját ünnepli májusban a vöröskeresztes hajléktalan-ellátás, amelyre különös figyelmet fordítanak a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezeténél.