Jótékonyság

Hátrányos helyzetű gyermekek szurkolhattak a Duna Arénában az Antenna Hungária jóvoltából

Csaknem 30 hátrányos helyzetű gyermek tapasztalhatta meg a Duna Aréna magával ragadó atmoszféráját az Antenna Hungária és a Jövő Uniója Alapítványhoz tartozó Őrangyalok Ligája jóvoltából kedden. A Miskolcról érkező gyerekek nagy hangerővel buzdították az úszókat, többek között az Antenna Hungária által szponzorált, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást is.

Összeálltak a Miskolci Angyalok – Újabb Rotary Club ezúttal hölgytagokkal

Megalakult az első magyar női Rotary Club. Az ötlet a Tapolcai Rotary Club férfi tagjaitól származott. Néhány lelkes feleségnek, no meg a megvalósulást szorgalmazó hölgyeknek köszönhetően 2017. június 17-én Edelényben a Coburg kastélyban fel is avatták a karitatív szervezet tagjait. A Rotary Club Miskolci Angyalok – merthogy így hívják őket – titkárával Gondáné Pocsai Juliával és az alapítást szorgalmazó Gulyás Istvánnal, a tapolcai klub leköszönő elnökével  Monos Márta beszélgetett a Csillagpont Rádióban az előzményekről és a tervekről.

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Az adományátadás

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal.

Emberségből jeleskedtek a tűzoltók – Parázs és Szikra barátjukért versenyzett

A két fiatalember mindvégig szórakozott. Szórakozott és szórakoztatott. Egész beszélgetésünk viccelődéssel telt. Egyetlen egy téma volt, amely mellőzte a tréfát, az élcet, amikor a 32 évesen infarktust kapott és egy évre kómába esett kollégájukról, barátjukról, Tamásról beszéltek.

Programajánló - június 10-én egy nap Parasznyán a gyermekekért

Magyarországon, több ezer gyermek él a létminimum alatt, melynek hatalmas százaléka éhezik. A testi és lelki megterhelés azonban számtalan gyermeknek nem szegi kedvét, és a nehéz körülmények ellenére is küzdenek, tanulnak.
 Tóth Kata a Köztársaság téri Ételosztók vezetője Parasznyára látogat, segítő szándékú barátaival 2017. június 10-én, hogy adományaikkal, és egy főzéssel egybekötött jó hangulatú programmal szórakoztassák és segítsék a térségben élőket.  Soós András szerkesztő riporter
 

Lakhatás, speciális foglalkoztatás, képzés és biztonság – Minden egy helyen a Baráthegyen

„Az utóbbi években egyre több megváltozott munkaképességű tud elhelyezkedni, de még mindig körülbelül csak minden tizediknek jut munka. A foglalkoztatásban élenjár a Szimbiózis Alapítvány…” - adta hírül jó másfél esztendeje az egyik napilap. S nincs ez másként ma sem. Mármint az a példamutató gondolkodásmód, amely az alapítvány dolgozóira jellemző, s melynek köszönhetően időről-időre beszámolhatnak eredményeikről. A Baráthegyi manufaktúra beruházásairól, a sajt- és tejfeldolgozásról, bonbon-készítésről, szappanfőzésről vagy éppen gombatermesztésről. Mikor-miről.

Elballagtak a Bohócdoktorok - sikeres vizsgát tettek

Sikeresen zárult a 2017-ben megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 12 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét. Az alapítvány 2008 óta működteti a kórháztámogató és segítő bohócdoktor programját, ennek része, hogy a gyógyítást aktívan segítő bohócdoktorok oktatásával is foglalkozik.

Jelszavuk „We Serve” – Kormányzó lett az Első Miskolci Lions Klub volt elnöke

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen.

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jótékonyság csatornájára