Jótékonyság

Lions jelszavak: „Segíteni, szolgálni!”

Az első miskolci Lions Klub soros elnöke értékelte a 2018-as esztendőt, s tekintett előre a 2019-es évre a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában. Falucskai Attila beszámolt az elmúlt év programjairól, szolgálatuk mikéntjéről. 2019. január 27-én jótékonysági koncertre készülnek, az idén sem marad el a BOKIK-Lions bál és egy Leo klub megalapításán is gondolkoznak. A kérdezőpartner Szász Anikó volt.

Jótékonyság

A tavalyi sikeres adományozás után Osváth Tibor a Miskolci Nemzeti Színház művésze és barátai az idén is számos játékot, használati tárgyat, egyéb meglepetést hoztak a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ kis betegei számára.

Cipősdoboz-akciónak indult, de végül csak nagy dobozokba fért be az a sok ajándék, amit a Miskolcon és a városkörnyéken élők adományoztak a diósgyőri lakásotthonban és a nagybarcai csecsemő- és anyaotthonban élő kisgyermekeknek, fiataloknak. A karácsonyi akciót a II...

Rakacaszendről érkezett a házaspár a több zsáknyi kupakkal a szerkesztőségbe. Mata József és felesége Matáné Dienes Krisztina nem először részese ilyen nemes akciónak. Ezúttal Zsófi gyógyulásához szeretnének hozzájárulni. A riporter: Monos Márta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött és Újszülött Patológiai Osztálya újabb eszközzel, egy újszülött melegítő rendszerrel gyarapodott 2018.

Az OVB Magyarország 500.000 forinttal támogatta a Miskolcon működő Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályát.

Sok-sok zsáknyi takaró, játék, eledel és tisztítószer gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány pártfogoltjai javára meghirdetett akció keretében.

Mellkaskompressziós gép és ultrahang-készülék beszerzését támogatják mindazok, akik részt vesznek a Magyarországi Légimentésért Alapítvány újabb programján, amelynek időpontja október 28-a, színhelye pedig a miskolci repülőtér.

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. A segítségre egyre nagyobb szükség van az elhúzódó háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt....

A Retro Véradás mára már hagyománnyá nőtte ki magát, amely évről-évre egyre népszerűbb a véradók körében.

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is.