Jótékonyság

Gyermeknap a Ronald Házban

A Vidám Vándorok Társulata szórakoztatta a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ gondozott betegeit Gyermeknap alkalmából szerdán délután a Ronald Házban. A vidám előadás után Mannheim Viktória az „Ecsetre fel” önkéntese arcfestéssel örvendeztette meg a kis betegeket. Természetesen nem maradt el sem az ajándékosztás, sem a vendéglátás.
A Csillagpont Rádiónak elsőként Rigó Zsuzsanna házmenedzser nyilatkozott a gyermeknapi programról, megszólalt a házban már két éve tevékenykedő önkéntes és Mannheim Viktória is. A riporter Szász Anikó.

Jótékonyság

Fizikális beavatkozás nélkül vizsgálható a gyermekek látása annak a szemszűrő gépnek a segítségével, amelyet sikerült beszereznie az Első Miskolci Lions Klubnak.

Fizikális beavatkozás nélkül vizsgálható a gyermekek látása annak a szemszűrő gépnek a segítségével, amelyet sikerült beszereznie az Első Miskolci Lions Klubnak.

Viktor budapesti trolibuszvezető, akinek az az álma, hogy a kerekesszékes emberek is élményekben gazdag életet élhessenek. Kiemelt projekt keretében álomszállító autót vásárolt, amivel gyógyászati segédeszközöket szállít az arra rászorulóknak.

Megtisztelő kitüntetést vehetett át a napokban, a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Ukrán Vöröskereszt országos elnökétől a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének vezetője.

Egyre több híresség csatlakozik az Adok-Kapok Napokhoz. A biatorbágyi Premier Outlet és az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági akciójából hazánk közismert személyiségei is kiveszik a részüket, akárcsak a civilek.

Nagy segítség és lelki feltöltődés, ha egy beteg gyermek ajándékot kap együtt érző közösségektől. A gyógyulásra is hat, segít bízni a jóban, a pozitív fordulatokban, az életben.

Háromszáz ezer forint értékű aktív kerekesszéket vehetett át a Gyermekrehabilitácós Osztály vezető főorvosa a K&H Gyógyvarázs területi pályázatának nyerteseként a B-A-Z Megyei központi Kórház könyvtárában. 

Már egészen kisfiúként közel került az állatokhoz. És ez a közelség azóta is jellemzi Lehoczki Krisztián életét, akit amúgy a Mályiban élő madármentőként tartanak számon. Feleségét és két gyermekét is sikerült „megfertőzni” ezzel a szenvedéllyel.

Az Út a Mosolyért Alapítványnak köszönhetően felújított és akadálymentesített környezetben részesülhetnek ellátásban az autista gyermekek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegén.

2018. május 20., vasárnap, Bernát, Felícia

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 16°C, 16.56 km/hÉszaki szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 21°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!