Jótékonyság

Karácsonyvárás a Diri-Dongóval a Ronald Házban

Zenés karácsonyi délutánra a várták a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló kis betegeket a Központi Kórház területén működő Ronald Házban.  Rigó Zsuzsanna házmenedzsert a 2017-es esztendő értékelésére kértük. A gyerekeket a Diri-Dongó zenekar szórakoztatta, majd arcfestés és ajándékozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Zenés összeállításunkat Szász Anikó készítette.
 

Újabb Baba-Mama kórtermek kialakítása a Gyermeksebészeti Osztályon

2011-ben kezdte meg a Baba-Mama kórtermek kialakítását az osztály működését segítő Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért szervezet. A 3 ágyas kórtermekbe a programozott műtétre várókat előjegyzéssel tudják elhelyezni. A mostani munkálatok eredményeként 2018 januárjában újabb kórtermek átadására kerül sor – mondta a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában dr. Poremba Beáta és dr. Papp János főorvos. Vendégeinktől megtudtuk, a kórtermek kialakításakor kikérik a szülők véleményét is, a fejlesztéseket alapvetően meghatározzák az igények. A riporter Szász Anikó.   

Bohócdoktorok vittek moziba ötszáz gyermeket

Nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket hívtak meg a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai filmvetítésre. A kígyózó sorokban érkező ötszáz gyermek a Mikulás Karácsonyra családi vígjátékot kapta ajándékba. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokoládét és szaloncukrot is kapott. A 2008 óta sikeresen működtetett bohócdoktor mozgalom a kórházi - gyógyítást segítő együttműködések mellett kulturális és szociális segítő rendezvényeket is szervez.

Mikulás - ajándék nemcsak kicsiknek, nagyoknak is

Mikulás nemcsak kicsiknek, nagyoknak is.  Ajándékot kaptak a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának dolgozói.  Egy kórházunkban ápolt sportoló ötlete, volt, hogy a szövetséggel egyeztetve néhány a  dolgozók komfortérzetét növelő ajándékkal  köszönje meg önzetlen munkáját az osztály dolgozóinak. A Magyar Motorsport Szövetség miskolci munkatársi 2017. december 6-án televíziót, kávéfőzőt szendvicskészítő gépet és jó néhány tábla csokoládét hoztak a traumatológia dolgozóinak.   Utolsó napját töltötte az osztályon Dr.

Mercedes elektromos kisautó a gyerekeknek

Nincs annál szebb látvány mikor egy boldog mosolygós gyerekarcot láthatunk.  A megyei kórház gyermek egészségügyi központjában Tibike lágyította a felnőtt szíveket, amikor beült abba az elektromos kisutóba, melyet a Miskolc Mercedes cégtől kapott a gyermek onkohematológiai és csontvelő transzplantációs osztály.  A Mercedes nemcsak elektromos, hanem lábbal hajtó kisjárművekkel is kedveskedett a gyerekek nagy örömére.  Az ajándék átadón a Csillagpont Rádió is jelenvolt.  Soós András szerkesztő
 

Mikulás és Karácsonyvárás a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központban megkezdődött a Mikulás-napi és Karácsonyváró programsorozat. A Kun Klaudia Angyali Gyermekszív Alapítvány már megajándékozta a gyógyuló kis betegeket, de még számos ünnepi alkalom várja a gondozott gyermekeket. A Csillagpont Rádióban Tatárné Csonka Zsuzsanna kórházpedagógussal beszélgetett Szász Anikó az ünnepi készülődés további programjairól.   

A véradás nagyszerűsége az önzetlenségben rejlik – Pro Vita Díj a 118-szoros véradónak Karaba Lászlónak

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 500.000 egység vérre van szükség, ehhez pedig közel fél millió önkéntes véradományára. Erre várnak a beteg embertársak. A gyárak, nagyüzemek megszűnésével az önkéntes véradás szervezése egyre nehezebb feladat. Ezért is jár külön figyelem, tisztelet és elismerés a többszörös véradóknak, akiket 1987-től hazánkban minden év november 27-én a Véradók Napján köszöntünk.

Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja - Mikulás-várás a jubileumi évben

1992 óta minden év december 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ idén 35 éves fennállását ünneplő  Gyermekrehabilitációs Osztálya ezúttal is gazdag és színes programmal ünnepelt. Az eseményen készült hangos beszámolónkat kísérhetik figyelemmel. Az összeállítást Szász Anikó készítette. 

Cipősdobozokban érkezik a szeretet – Segítség a nehéz sorsú családoknak

A nehéz sorsú gyermekek és családok segítésével foglalkozó Napraforgó Egyesület az idén ismét meghirdette cipős doboz-akcióját. A kezdeményezés célja, ajándékokat gyűjteni azoknak, akiknek nincs vagy nagyon csekélyke lehetőségük van megajándékozni szeretteiket karácsonykor. Miskolcon december 8-a, illetőleg 11-e és 15-e között, délelőtt 9-től délután 4 óráig adhatók le a dobozok a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ( B/2. épület 1. emelet Tóthné Papp Ágnes), illetve a Széchenyi út 33. szám alatti Könyvsziget Könyvesboltban. Mi kerülhet a dobozokba?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jótékonyság csatornájára