Jótékonyság

Pénzadománygyűjtést indít kárpátaljai rászorulók javára az Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. A segítségre egyre nagyobb szükség van az elhúzódó háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt. Most a legnehezebb téli hónapok előtt a segélyszervezet pénzadománygyűjtést indít a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászorulónak nyújthasson segítséget.

Jótékonyság

A Retro Véradás mára már hagyománnyá nőtte ki magát, amely évről-évre egyre népszerűbb a véradók körében.

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is.

Minden gyermek megérdemli, hogy mosolyoghasson! Ezért döntött úgy az Orbit, hogy idén újra támogatja az SOS Gyermekfalvakat, amely a vér szerinti szüleik nélkül élő hátrányos helyzetű gyerekekről gondoskodik.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának 2. hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása.

Elsősorban persze a jótékonykodás, másodsorban azonban a régi miskolc-tapolcai tradíciók felélesztése volt a célja a rotarystáknak, amikor első ízben megszervezték a jótékonysági Anna-bált, amelyre az idén immáron nyolcadik alkalommal invitálják a vendégeket....

A  Tesco  vásárlói  közel  34  millió  forint  összegű  támogatással  járultak  hozzá  az  Ökumenikus  Segélyszervezet  idei  Felhőtlen  Gyermekkor  adománygyűjtő  programjához.  A  gyűjtés  során  befolyt  adományokat  a  bántalmazott  és  mélyszegénységben ...

Csaknem százan mentettek életet a miskolci Szinva-teraszon a napokban. Kilencvenöt ember adott ugyanis vért a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat akciója részeként egy illusztris környezetben, egy fiatalok által kedvelt szórakozóhelyen.

„Megint olyan helyen segítettünk, ahol szükség volt rá.” Tájékoztatott legutóbbi akciójukról Mannheim Viktória. A színhely ezúttal Sály volt. A mozgásjavító iskola ebédlőjének falán jelentek meg kezük nyomán a mesebeli figurák, 92 gyermek örömére.

A Miskolci Autista Alapítvány otthonában élő fiatalok művészetterápiás foglalkozásainak is helyet adó étkezőjét varázsolta szebbé autizmus barát színekkel, saját szakembereivel és az Autistic Art Alapítvány közreműködésével június 19-20-án a PPG Trilak.

Becslések szerint hazánkban 90 ezerre tehető azoknak a családoknak a száma, amelyekben sérült gyermeket nevelnek. Hogy mennyire nehéz feladat ez, igazán az tudja aki érintett. No meg az, aki átérzi az érintettek fájdalmát, aki azonosul gondjaikkal.

2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 14°C, 11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 16°C Idő: borult

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 15°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!