Jótékonyság

Emberségből jeleskedtek a tűzoltók – Parázs és Szikra barátjukért versenyzett

A két fiatalember mindvégig szórakozott. Szórakozott és szórakoztatott. Egész beszélgetésünk viccelődéssel telt. Egyetlen egy téma volt, amely mellőzte a tréfát, az élcet, amikor a 32 évesen infarktust kapott és egy évre kómába esett kollégájukról, barátjukról, Tamásról beszéltek.

Programajánló - június 10-én egy nap Parasznyán a gyermekekért

Magyarországon, több ezer gyermek él a létminimum alatt, melynek hatalmas százaléka éhezik. A testi és lelki megterhelés azonban számtalan gyermeknek nem szegi kedvét, és a nehéz körülmények ellenére is küzdenek, tanulnak.
 Tóth Kata a Köztársaság téri Ételosztók vezetője Parasznyára látogat, segítő szándékú barátaival 2017. június 10-én, hogy adományaikkal, és egy főzéssel egybekötött jó hangulatú programmal szórakoztassák és segítsék a térségben élőket.  Soós András szerkesztő riporter
 

Lakhatás, speciális foglalkoztatás, képzés és biztonság – Minden egy helyen a Baráthegyen

„Az utóbbi években egyre több megváltozott munkaképességű tud elhelyezkedni, de még mindig körülbelül csak minden tizediknek jut munka. A foglalkoztatásban élenjár a Szimbiózis Alapítvány…” - adta hírül jó másfél esztendeje az egyik napilap. S nincs ez másként ma sem. Mármint az a példamutató gondolkodásmód, amely az alapítvány dolgozóira jellemző, s melynek köszönhetően időről-időre beszámolhatnak eredményeikről. A Baráthegyi manufaktúra beruházásairól, a sajt- és tejfeldolgozásról, bonbon-készítésről, szappanfőzésről vagy éppen gombatermesztésről. Mikor-miről.

Elballagtak a Bohócdoktorok - sikeres vizsgát tettek

Sikeresen zárult a 2017-ben megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 12 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét. Az alapítvány 2008 óta működteti a kórháztámogató és segítő bohócdoktor programját, ennek része, hogy a gyógyítást aktívan segítő bohócdoktorok oktatásával is foglalkozik.

Jelszavuk „We Serve” – Kormányzó lett az Első Miskolci Lions Klub volt elnöke

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen.

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

„Ecsetre fel a Gyermekekért” - Egy önfinanszírozású önkéntes kampány

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200  önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2017. áprilisáig több mint 50 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban.

Mannheim Viktóriával Soós András beszélgetett.

Újszülött melegítőt kapott a GYEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztálya újabb eszközzel gazdagodott az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület gyűjtése és adományozása jóvoltából. 

Az adományozás alkalmából szervezett rendezvényen Nagy István elnök adta át a babamelegítő ágyat prof. dr. Barkai Lászlónak a Gyermekegészségügyi Központ vezetőjének és  Dr. Szűcs Ildikónak, a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály osztályvezető főorvosának.

„Önkéntes munkával a hőseinkért”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szeretettel hívja a segíteni vágyó érdeklődőket 2017. május 20-án, szombaton délelőtt Önkéntes Akciónapjára, melynek során az I. Világháború végének 100. évfordulójához közeledve a Miskolc-Tetemváron lévő elfeledett és a miskolci cserkészek által felkarolt I. Világháborús temető rendbetételére kerül sor. A program rendhagyó történelemórával kezdődik, a munkálatok után pedig közös ebédre várják a résztvevőket. Az Önkéntes Ház irodavezetője Hiripi Edina mondja el a részleteket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jótékonyság csatornájára