Jótékonyság

Átadták Közép-Európa első autista vizsgálóközpontját

Az Út a Mosolyért Alapítványnak köszönhetően felújított és akadálymentesített környezetben részesülhetnek ellátásban az autista gyermekek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegén. A közép-európai viszonylatban is egyedülálló vizsgálóközpontot 2018. március 13-án adták át Budapesten.

Jótékonyság

Add és adunk érte! hogy mások is túlélhessék! Ez a címe annak a fotókiállításnak, amely a hazai légimentés történetével ismerteti meg a látogatókat.

Három millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági gálának köszönhetően, amelynek bevételét egy fogyatékkal élők számára is alkalmas egészség megőrzési központ edzőtermének kialakítására fordíthatnak.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Szakmai Vezetőtestületének elnöke volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. Dr. Simon Réka visszatekintett az elmúlt közel fél évre, amióta harmadmagával vállalta a GYEK vezetését.

Igaz, első pillanatban megdöbbentek a kis betegek, ám a lufik, játékok és csokoládék láttán nyomban jobb kedvűvé váltak és feloldódtak. A küldetés tehát ezúttal is teljesíttetett.

Új támogatásnak örülhettek a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Onkohaematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztály D részlegének dolgozói és kis betegei.

Hol tanácsot, hol könyvet ad, hol meg utazási lehetőséget szervez és kínál a jótékonysági akcióiról elhíresült Theodorovits Andrea, aki most ismét várja a jó szándékúak csatlakozását terve megvalósításához.

Csányi Vilmos neves etológus szerint a kutyák szőrös gyerekek. Erről is ír a család két kutyájának életét bemutató Bukfenc és Jeromos című könyvében és valljuk meg őszintén, sokan azonosulnak véleményével.

Újabb baba-mama kórtermek kialakítását tervezi a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály.

„A társadalomért vállalt felelősség olyan, mint a szeretet. Csak akkor igazi, akkor élő, ha belülről jön." - Mindkét idézet a Béres Alapítvány elnökétől, Béres Klárától származik.

Az osztályon nyugat –európai színvonalon gyógyítják a daganatos és leukémiás gyerekeket.

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!