Jótékonyság

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

„Ecsetre fel a Gyermekekért” - Egy önfinanszírozású önkéntes kampány

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200  önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2017. áprilisáig több mint 50 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban.

Mannheim Viktóriával Soós András beszélgetett.

Újszülött melegítőt kapott a GYEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztálya újabb eszközzel gazdagodott az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület gyűjtése és adományozása jóvoltából. 

Az adományozás alkalmából szervezett rendezvényen Nagy István elnök adta át a babamelegítő ágyat prof. dr. Barkai Lászlónak a Gyermekegészségügyi Központ vezetőjének és  Dr. Szűcs Ildikónak, a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály osztályvezető főorvosának.

„Önkéntes munkával a hőseinkért”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szeretettel hívja a segíteni vágyó érdeklődőket 2017. május 20-án, szombaton délelőtt Önkéntes Akciónapjára, melynek során az I. Világháború végének 100. évfordulójához közeledve a Miskolc-Tetemváron lévő elfeledett és a miskolci cserkészek által felkarolt I. Világháborús temető rendbetételére kerül sor. A program rendhagyó történelemórával kezdődik, a munkálatok után pedig közös ebédre várják a résztvevőket. Az Önkéntes Ház irodavezetője Hiripi Edina mondja el a részleteket.

Vöröskereszt és Félhold Világnap Miskolcon

A Vöröskereszt és a Vörös félhold Világnapja alkalmából Ünnepséget tartottak 2017. 05. 08-án a Miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban.  Az ünnepnapon kitüntetéseket vettek át azok, akik áldozatos munkájukkal segítik a szervezet munkáját. A szakgimnázium auláját díszíti ezen túl egy Kossuth Zsuzsanna szobor is. 
Az ünnepségen a Csillapont Rádió is jelenvolt.

Ünnepeld a közösséged! - Idén először Közösségek Hete

Csaknem kilencszáz programot kínál a május 8-án induló Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melynek keretében egy héten át egészen május 14-ig várják színes eseményekkel az érdeklődőket országszerte. Az idén első alkalommal megrendezendő programsorozattal a szervezők egy évente visszatérő hagyományt szeretnének teremteni.

Információs pontok is segítik a gyógyulást – Újdonság a függőség-ellenes programban

A Szerencsejáték Zrt. És az Ökumenikus Segélyszervezet internetes felmérése szerint, sokan még mindig csak rossz szokásnak tekintik a szerencsejáték-függőséget, noha ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség. Az érintettek, egyedül ritkán képesek megtalálni a kiutat. Nekik segítenek a „Játék határokkal” elnevezésű függőség-ellenes program részeként létrehozott információs pontok, amelyek immáron hazánk hét városában működnek – mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Figeczki Tamás, a program szakmai vezetője.

Öt éves a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány

Az „Otthon Segítünk” sok szempontból egy hagyományos értelemben vett nagycsalád támogató szerepét tölti be olyan kisgyermekes szülők számára, akiknek rokonaik vagy barátaik bármilyen okból nem tudnak segíteni. Sok kisgyermeket nevelő szülő időnként úgy érzi, hogy túlzottan kimerült, és erőit meghaladják a kisgyermek nevelésével járó nehézségek.

„Meddig mehet?” - figyelemfelhívó kampány és anonim tanácsadó a bántalmazott nőknek

„Meddig mehet?” elnevezéssel figyelemfelhívó kampányt és anonim tanácsadó oldalt indított az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone a bántalmazott nőkért. Az Ökumenikus Segélyszervezet tapasztalatai azt mutatják, hogy még mindig rendkívül alacsony a társadalmi tudatosság a családon belüli bántalmazás kapcsán.

Az Eger Plútó U12-es csapata nyerte a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna miskolci regionális döntőjét

Az Eger Plútó U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna miskolci regionális döntőjét - Állami gondozásban és nevelőszülőknél élő gyerekeknek gyűjtöttek sportfelszereléseket a fiatal labdarúgók.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jótékonyság csatornájára