Jótékonyság

Közel 34 millió forint adományt gyűjtött a Tesco a rászoruló gyermekek támogatására

A  Tesco  vásárlói  közel  34  millió  forint  összegű  támogatással  járultak  hozzá  az  Ökumenikus  Segélyszervezet  idei  Felhőtlen  Gyermekkor  adománygyűjtő  programjához.  A  gyűjtés  során  befolyt  adományokat  a  bántalmazott  és  mélyszegénységben  élőgyermekeknek  szóló  nyári  táborok  szervezésére  fordítják.  Mindezek  mellett  pedig  a  Tesco  az  Ökumenikus  Segélyszervezet  stratégiai  partnereként  egy  újabb  módon  is  támogatja  a  szervezet  munkáját:  országosan  csak  az  áruházlánc  hipermarketeiben  kaphatóak  a  szervezet  Kastélyosdombói  Sajtműhelyében 

Jótékonyság

Csaknem százan mentettek életet a miskolci Szinva-teraszon a napokban. Kilencvenöt ember adott ugyanis vért a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat akciója részeként egy illusztris környezetben, egy fiatalok által kedvelt szórakozóhelyen.

„Megint olyan helyen segítettünk, ahol szükség volt rá.” Tájékoztatott legutóbbi akciójukról Mannheim Viktória. A színhely ezúttal Sály volt. A mozgásjavító iskola ebédlőjének falán jelentek meg kezük nyomán a mesebeli figurák, 92 gyermek örömére.

A Miskolci Autista Alapítvány otthonában élő fiatalok művészetterápiás foglalkozásainak is helyet adó étkezőjét varázsolta szebbé autizmus barát színekkel, saját szakembereivel és az Autistic Art Alapítvány közreműködésével június 19-20-án a PPG Trilak.

Becslések szerint hazánkban 90 ezerre tehető azoknak a családoknak a száma, amelyekben sérült gyermeket nevelnek. Hogy mennyire nehéz feladat ez, igazán az tudja aki érintett. No meg az, aki átérzi az érintettek fájdalmát, aki azonosul gondjaikkal.

Közlekedésbiztonsági koncertet szerveztek a rendőrök óvodásoknak a miskolci Mesevár Óvodában. Egészen pontosan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte a programot.

fotók: Veress Tamás

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén múlt pénteken este 10. alkalommal rendezte meg a Dreamnight at the Zoo - Áloméj az állatkertben programot a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekeknek.

Több mint 2,5 millió forintot gyűjtött össze nagylelkű adományozók segítségével és persze egy rendkívül jól szervezett akciójával a Térerő Közösségi Alapítvány Városunkért, az Élő Adás elnevezésű programja során.

Miskolci orvosok és vöröskeresztesek is visszatérő előadói annak a Nemzetközi Mentésügyi Kongresszusnak, amit 21 éve rendeznek meg Székelyudvarhelyen. A konferencia céljáról, és a magyar delegáció csíksomlyói búcsún való jelenlétéről dr.

Miskolci orvosok és vöröskeresztesek is visszatérő előadói annak a Nemzetközi Mentésügyi Kongresszusnak, amit 21 éve rendeznek meg Székelyudvarhelyen. A konferencia céljáról, és a magyar delegáció csíksomlyói búcsún való jelenlétéről dr.

Nyílt napokat szervezett a Magyarországi Rotary Klubok Szövetsége, hazánk 38 városának 54 klubjában.

2018. július 17., kedd, Endre, Elek

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 29°C, 16.56 km/hNyugati szél, zivatar záporesővel

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 15°C, max nap 23°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!