Jótékonyság

Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket.

Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában – különleges előadást szerveztek a rotarisok a Miskolci Nemzeti Színházban

Rendhagyó egyórás osztályfőnöki óra lesz a Miskolci Nemzeti Színházban, a miskolc-tapolcai Rotary Club szervezésében. A program célja az autista és sérült gyerekek elfogadtatása társaikkal. A rendezvény keretében a diákok egy autista fiúról szóló darabot nézhetnek meg, amelyet követően a főszereplővel kötetlen beszélgetésen vesznek részt.

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák. A 14 éves Kiss Dániel fejlesztésének célja, hogy bárki segíthessen a rászoruló hajléktalanokon. Az általános iskolás fiúval készült beszélgetésből az is kiderül, hogy hogyan lehet eljutni a blogolástól a játékfejlesztésig. Egyebek mellett továbbtanulásról, fejlesztési tervekről, példaképekről Szász Anikó kérdezte Kiss Dánielt.      
 

Ötszáz bohócdoktor az ünnepi vetítésen

Húsvét előtt jótékonysági mozizásra hívtak meg ötszáz, többnyire nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai. Az Állati nagy szökés című rajzfilmre kígyózó sorokban érkeztek a tíz év alatti gyermekek. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokitojást is kapott. A mozizás előtt mindenki picit bohócdoktorrá változhatott, a gyerekek nagy buzgalommal vették fel a bohócdoktor orrokat.

Lélekmadár Tábor 2013 óta - bemutatjuk a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusát

A Lélekmadár Tábor a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusa, amely 2013-ban kezdte meg működését. A négynapos turnusok olyan családoknak nyújtanak segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket. Az egy éven át, három egymásra épülő turnusban izgalmas élményterápiás foglalkozások mellett szakemberek segítik a gyász feldolgozását. A Lélekmadár táborról Szász Anikó beszélgetett Brahmi Linda programigazgatóval.  

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége - 100 éves jószolgálati tevékenység

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal létrehozott szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, köztük Magyarországon is. Negyvenhatezer klubjának egyike a Lady Lions Klub Miskolc. Elnöke Kertész Kata és a klub egyik tagja Bánrévi Helga a politikamentes civil-szerveződés erejéről és a segítségnyújtás különböző formáiról beszélt a Csillagpont Rádió műsorában, a beszélgetőtárs Monos Márta.

A Bátortábor - 2001 óta élményterápiás táborok daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára

A Bátortábor Alapítvány 2001 óta szervez élményterápiás táborokat daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára. A tábortípusok azóta kibővültek. 2013 óta a Lélekmadár Táborba várják azokat a családokat, akik súlyos betegség következtében elvesztették gyermeküket. Testvértáborukba pedig a beteg gyermekeket és testvéreiket invitálják közös programokra. Sorsfordító élmények, aktualitások a hatvani Bátortábor házatájáról. Dr. Cserbák Anna orvosigazgatóval Szász Anikó beszélgetett. 

Mezítlábas sétány - interjú Dr. Pető Gabriella gyermekorvossal

Az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért idén is részt vesz a Tesco idei pályázatán, melynek keretein belül, idén is nagy összeggel segíti a nyertes alapítványt az üzlet. Tiszaújváros egyetlen gyermekegészségüggyel foglalkozó alapítványa idén a mozgásszervi betegségek megelőzését tűztük ki célul. Szeretnének egy "Mezítlábas sétányt" kialakítani kicsiknek és nagyoknak, ahol a különböző járófelületek a láb masszírozásával, a vizes taposó pedig a keringés javításával segítené a lábak egészségének megőrzését. Dr.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jótékonyság csatornájára