Sport-Parasport

Életre szóló kaland a sarkvidéken - műholdas telefoninterjú Szigetvári Eszterrel

A miskolci édesanyáról, Szigetvári Eszterről sokat és sok helyen hallhattak az elmúlt időkben. Ő az, akinek a reá szavazóknak köszönhetően sikerült gyermekkori álmát megvalósítani, és ezáltal megtapasztalni, milyen az északi sarkvidék szánhúzóinak élete. Eszter már hazafelé utazik. Stockholmban azonban hétfőn sikerült telefonon elérni a vállalkozókedvű édesanyát.
 

A Bátortábor - 2001 óta élményterápiás táborok daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára

A Bátortábor Alapítvány 2001 óta szervez élményterápiás táborokat daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára. A tábortípusok azóta kibővültek. 2013 óta a Lélekmadár Táborba várják azokat a családokat, akik súlyos betegség következtében elvesztették gyermeküket. Testvértáborukba pedig a beteg gyermekeket és testvéreiket invitálják közös programokra. Sorsfordító élmények, aktualitások a hatvani Bátortábor házatájáról. Dr. Cserbák Anna orvosigazgatóval Szász Anikó beszélgetett. 

Fitnesz gépek a megyei kórházban

Fitnesz gépek várják a B-A-Z megyei kórház és Egyetemi Oktatókórház Csillagpont épülete előtt a látogatókat és a betegeket. A március 21-én átadott egészségfejlesztő gépek jó lehetőséget adnak arra, hogy ilyen módon is ösztönözze az embereket a sportra. A megyei kórház szabadidő parkjában, két másik gép is elhelyezésre került, melyeket a létesítményben dolgozók és családtagjaik használhatnak ezen túl.

Fejlesztések a megyei kórházban - interjú Csiba Gáborral

Három témában tartott sajtótájékoztatót Csiba Gábor a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa. 

1. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház pályázatot nyújtott be 2016.decemberében az 56-os emlékévhez kapcsolódóan a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány Büszkeségpont pályázatára.

23. Miskolc Rally - az új versenygépről és az esélyekről Balogh Jánost kérdeztük

Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rallye. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen. Vadonat új, Top-kategóriás autóval folytatja közös pályafutását Balogh János és Holczer Dániel. A Hell 23. Miskolc Rallye előtt néhány héttel derült ki, hogy az N csoportos Mitsubishi helyett egy gyári, R5-ös Skoda Fabiával vágnak neki a 2017-es bajnokságnak. Az új versenygépről és az esélyekről Balogh Jani beszélt rádiónknak.

Az északi-sarki Fjällräven Polar Expedíció - interjú Szigetvári Eszterrel

Az északi-sarki Fjällräven Polar Expedíció egy 300 km-es távot felölelő kalandtúra. Amelynek útvonala a norvég Signaldalen városából kiindulva a svéd Lappföld fenyőerdein halad egészen Jukkasjärvi-ig, amelyet mindössze egy kutyaszánnal tesznek meg a kihívások szerelmesei.

Programajánló - Víz világnapi úszóverseny Miskolcon

Víz világnapi úszóverseny Miskolcon. A Víz világnapja alkalmából XXI. alkalommal rendeznek Nemzetközi úszóversenyt a miskolci Kemény Dénes Sportuszodában 2017. március 11-12-én. Mindkét napon 9.30 órakor állnak rajtkőre a versenyzők. Az uszodában tartott sajtótájékoztatóról Soós András készített hangos összefoglalót.

"Vándor, ki szomjadat oltod forrásom vizével vigyázz reám!"
Én hűsítem arcodat forró nyári napsütésben,
Én frissítem fáradt testedet vándorútjaid után.
Csobogásom nyugtatja zaklatott lelkedet, habjaim tánca bűvöli tekintetedet."

Kocsonya Farsang - 2017 - A Csillagpont Rádió együttműködő partnere a PSKK is bemutatkozik a Szinva teraszon

Kocsonya Farsang - 2017 - A Csillagpont Rádió együttműködő partnere a PSKK is bemutatkozik a Szinva teraszon. Kötetlen beszélgetések a parasport borsodi képviselőivel.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sport-Parasport csatornájára