Sport-Parasport

Rescsik Csaba ezüstérmet szerzett a granadai parasportlövő Európa-bajnokságon

A Cél-Tudat Sportlövő és Szabadidős Sportegyesület 19 éves versenyzője R1 10 méter légpuska számban kezdte meg szereplését a spanyolországi kontinenstornán, ahol a népes mezőnyben az előkelő második helyet szerezte meg 245,7-es összpontszámmal, saját korábbi junior világcsúcsát megjavítva. Csaba már biztosan ott lesz a párizsi paralimpián is, részvételét már 2022 nyarán, a francia Chateauroux-ban megrendezett világkupaversenyen bebiztosította, ezzel ő szerezte hazánk első kvótáját az idei játékokra.

Sport-Parasport

Az OB IV. osztályú vegyes páros dobogójának legmagasabb fokán Ang Ze Khai és Csonka Borbála, a harmadik helyen pedig Ang Boon Peng és Imri Hanna.

A Nutriverzum Kupa elnevezésű, OB II. és OB IV. osztályú tollaslabda versenyt június 1-én, szombaton, 9 pályán rendezték meg Cegléden, a LIVING Sport- és Szabadidő Csarnokban.

Luterán Petra 400 méteres síkfutásban (T47-es kategória), míg Biacsi Ilona 1500 méteres síkfutásban (T20-as kategória) szerzett bronzérmet a Kobéban rendezett vb hatodik napján. A magyar delegáció immáron négy éremmel – két arannyal, két bronzzal – büszkélkedhet....

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) május 13-i, hétfői, férfi  elődöntőjében a Miskolci Egyetem csapata színvonalas csatában legyőzte a házigazda Mosonmagyaróvár UNI Győr gárdáját, így a keddi folytatásban az aranyéremért játszhat a címvédő Debreceni...

Múlt szombaton, Yokohamában kezdte meg a világbajnoki széria-verseny sorozatot (WTCS) Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub párizsi olimpikonja, aki ismét a legjobbak között, a top15-ben fejezte be az erőpróbát.

A sikeres budapesti nyitány után Miskolcon folytatódik a MOL Országos Teqball Bajnokság II. fordulója. Május 18-án és 19-én többszörös világ- és Európa-bajnokokat láthat a közönség a DVTK Multifunkciós Sportcsarnokában.

A MEAFC-Peka Bau NB I/B-ben szereplő férfi kosárlabda csapata újoncként is helyt állt a Piros-csoportban, mellyel folytatták az elmúlt három év jó sorozatát. Dr.

Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is rajtvonal mögé állnak a háromnapos rendezvényen.

A Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. úszó szakosztályában 2024. június 1-től modell-váltás történik, melyet elsősorban a megnövekedett feladatok tesznek indokolttá.

A 2024. évi Európai Egyetemi Játékok esemény Magyarországon lesz, Debrecenben és Miskolcon rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség. A témában a Csillagpont Rádió Sportszelet című műsorában Martini Emil vendége Rakaczki Zoltán volt.

A középiskolások B kategóriás kézilabda döntője, és a legkisebbek Játékos Sportversenye zajlott a hévégén Tatán, Balatonfüreden és Kiskunhalason.