Sport-Parasport

„Hordozzátok egymás terhét!” - 20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort

20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort, melyben értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak egy héten át nyújtanak tábori élményeket. A főszervező elmondta: jelmondatuk szerint minden évben megpróbálják átvenni a családok 24 órás terheit egy teljes hétre, avagy hordozzák egymás terhét. Czirják Jánossal többek között a tábor történetéről, a programokról, valamint az önkéntesek áldozatkész munkájáról beszélgetett Szász Anikó. 

Véget ért az Egyetemi Kosárlabda Eb - Bronzos TFSE-lányok, 10. Debrecen és 12. Miskolc

fotó: mikom

A bronzos TFSE-lányoknak köszönhetően a magyar résztvevők sem maradtak érem nélkül a július 23-án befejeződött miskolci Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon. A 10., illetve 12. helyen végzett Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem pedig kiváló tapasztalatokkal gyarapíthatta fegyvertárát.

14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság - Vereséggel zárta az Eb-t két férfi csapatunk

A Debrecen és a Miskolc is alulmaradt a helyosztón az Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi záró napján. A bajnok Debrecen 35 percen át jól tartotta magát igen jó képességű török ellenfelével szemben, a házigazda Miskolc pedig szinte végig futott az eredmény, s osztrák ellenfele után 9-10 helyért: Debreceni Egyetem - Arel Egyetem Isztambul (török) 68-80 (16-25, 20-21, 19-18, 13-16).  Debrecen: KOZÁK 11, KÓSA 11/3, VARGA 19/12, PÉK 12/6, OPRE 6. Cs.: Szűcs, JÁVOR 8/6, Bak 1, Oláh, Blaskovits.

14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság - Hosszabbítás után lett a 3. a TFSE női csapata az Eb-n

Kőkemény küzdelemben, a mérkőzés nagy részében vezetve hosszabbítás után legyőzte a csoportmeccshez képest jelentősen megerősödő pozsonyi csapatot és bronzérmes lett az egyetemi kosárlabda Eb-n.

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, nők, a 3. helyért

TFSE - Comenius Egyetem Pozsony (szlovák) 42-40 (14-10, 6-5, 5-4, 11-17, 6-4)

TFSE: MIHÁCZI 12, Gereben 4, KARLÓCAI 9, NÉMETH A. 12, VARGA B. 6. Cs.: Kováts G. 2, Shirian, Szeli 2.

14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság - Lányok érem-közelben, fiúk egymás ellen

Mindhárom magyar csapat győzelmet aratott a miskolci 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság helyosztók előtti utolsó felvonásában. A hazai női bajnok TFSE a horvátok elleni könnyed győzelemmel – minden eddigi magyar eredményt felülmúlva - már a legjobb 4 között van. A férfi első Debrecen szlovák, a házigazda Miskolc portugál gárda legyőzése után, egymás ellen játszhat a torna 9. helyéért.

Tegyük helyére a fejünket – Beszélgetés az Etka-jóga erőgyűjtő módszerről

„Mi emberi lények nemcsak arra vagyunk képesek, hogy teremtsünk, sokszorosítsunk, megtartsunk, vagy megsemmisítsünk külső dolgokat. Mi arra is képesek vagyunk, hogy saját egyéni belső igényeinket, a velünk született természetes adottságainkat megőrizzük, vagy ha már elnyomtuk magunkban, újra felszínre hozzuk.” - A gondolatok, a mondatok Kártyikné Benke Etka, vagy ahogyan a legtöbben ismeriték Etka anyó zsebkönyvében olvashatók. Sóvári Andreára, a Miskolci Szimfónikus Zenekar nagybőgősére az Etka jóga megteremtője nagy hatást gyakorolt.

Itt a FINA – Sportra buzdít a Magyar Kardiológusok Társasága

Megkezdődött a vizes vb, a világ szeme a magyar medencéken és környékén van. Magyarország eleddig legnagyobb nemzetközi sportversenyén persze elsősorban drukkolunk, ámulattal figyeljük a hihetetlen teljesítményeket, de azért féltjük is a versenyzőket. A Magyar Kardiológusok Társasága az óriásrendezvény kapcsán sportolásra ösztönöz, ugyanakkor tanácsokat is ad, hogyan tegyük azt biztonságosan. Mert minden verseny a szívben dől el!

Fina 2017 - A sportpszichológust kérdeztük

Pénteken kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb, leggrandiózusabb sporteseménye a 2017-es vizes világbajnokság. A sportpszichológust arról kérdeztük, hogy milyen mentális felkészültség kell ahhoz, hogy a sportolók elmondhassák, mindent megtettek a sikerért. dr. Lubinszki Mária a Miskolci Egyetem docense segített eligazodni a sport és lélek világában.

49. Kékszalag Erste World Nagydíj - Dr. Mátyás Lajos a Tabu fedélzetén

Az előzetes nevezések alapján 526 nevező indult a versenyen, melyen idén is együtt rajtoltak a hagyományos, egytestű hajók, a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók a Balatonfüred előtti hat kilométer széles rajtvonalról. Az egyik klasszikus 40-es cirkáló, a Tabu nevet viselő fa vitorlás fedélzetén immáron 8. Kékszalag versenyén vesz részt Dr. Mátyás Lajos kórházunk főorvosa a Csillagpont Rádió igazgatója, vele beszélgetett Németh Csaba.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sport-Parasport csatornájára