Sport-Parasport

KAMA kiállítás - A miskolci erszénylabda tárlata a Városházán

A kama játék, minden eddigi kutatási eredmény azt mutatja, „Miskolc sportja”, vagyis az utóbbi 60-70 évben csak ebben a városban és környezetében létező és ismert labdás csapatsport. Szakmai szempontból is unikumnak tekinthető, van olyan eleme, amely egyetlen hasonló sportágban sem fedezhető fel; talán világszinten is egyedülálló emiatt a kama. Eredete valószínűleg legalább a huszadik század közepéig nyúlik vissza, és a Vasgyárig.

Sport-Parasport

Március 23-án és 24-én, immár 23. alkalommal rendezik meg a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenyt Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszodában.

A Mellik Béla által vezetett klub versenyzői ezúttal a március 10-én Jászapátiban megrendezett Rangsorversenyen értek el remek eredményeket. A termés 8 aranyérem és 2 ezüstmedál, 1 bronzérem.

Húsz éves a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, melynek elnökével beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában.

2015-ben indította útjára egy amatőr sportoló az Országfutást, azzal a céllal, hogy minimum 5 km teljesítésével fussuk körbe Magyarországot, ami 2246 km-es távot jelent.

Peni István sportlövő

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata azoknak a 10-18 év közötti általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már.

A B-A-Z Megyei Kosárlabda Szövetség új kezdeményezéssel igyekszik minél több kosárlabdázni szerető fiatalnak versenyzési lehetőséget biztosítani, a kosárlabdázás speciális, 3-3 elleni játék formájában.

A történet egy fiatalemberről szól, aki motorbalesetben elvesztette először az egyik, majd egy újabb balesetben a másik lábát.

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye 2019-ben új társrendezvénnyel, az Utazás kiállítással egy időben vonultatja fel újra a hazai vitorlás, elektromos és motoros hajó piac teljes kínálatát, valamint a...

A labdarúgás történetében egyedülálló módon fogadást ajánl a klub a szurkolóknak.