Sport-Parasport

Vasárnap Miskolc lesz a cyclocross kerékpározás „fővárosa”

Miskolcon, az Egyetemvárosban, a Körcsarnok környékén, január 13-án, vasárnap rendezik meg a kerékpárosok cyclocross szakágának idei országos bajnokságát. A borsodi megyeszékhely első alkalommal lesz helyszíne ennek az igazán látványos eseménynek. A verseny rangját tovább növeli, hogy az elit kategória bajnokai itt kvalifikálhatják magukat a február elejei, dániai világbajnokságra.

Sport-Parasport

Első idegenbeli győzelmét aratta szombaton a Diósgyőri VTK, amikor 2–1-re felülmúlta a Paksot.

Az országban egyedülálló, újfajta támogatási sporttámogatási rendszert vezetett be a miskolci önkormányzat. A Miskolci Olimpiai Reménységek Program célja, hogy a városban tartsa a világversenyeken kiemelkedő eredményeket elérő helyi sportolókat.

Az elmúlt hétvégén megrendezett Ju-Jitsu Magyar Bajnokságon a miskolci klub versenyzői 4 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet nyertek.

Ferenci Gábor

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten az első Kempo világbajnokságot, amelyen tatamira léptek a Miskolci Ju Jitsu Egyesület versenyzői is. A több napos viadalon először a legfiatalabbak, a 18 év alattiak küzdöttek meg egymással a helyezésekért.

Makai Viki ultrafutó Budapesten kegyetlen támadás, bántalmazás és szexuális erőszak áldozata lett. Csodával határos módon férje megmentette életét és a rendőrség elfogdta a támadót.

A világon először tesz kísérletet Czégel Erika és csapata, hogy egy időben, egy helyen a legtöbben tornázzanak Gymstick botjukkal.

Bogár János, hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója a hétvégi SPAR Budapest Maratonon is remekelt és 3:11-es idejével a legjobb 36. lett a férfi mezőnyben. A maraton előszobájának számító 30 km-en is született megyei siker. A tokaji Olasz-Szabó Anna az előkelő 37...

Miskolcon, a Csanyik-völgyben, bükki környezetben rendezik meg október 13-14-én Magyarország legnépszerűbb akadályfutó versenyét. A Spartanra Miskolc 8 állomásos külön kalandparkkal is készül.

Együtt sportosan folytassuk Borsodban elnevezésű projekt szó szerint folytatása annak a munkának, amely segíteni akarja a fogyatékkal élő emberek sportolási lehetőségeit.

Második alkalommal rendeztek a  Hejőmenti Lovasparkban egész napos versenyt. Délelőtt szabadidős, délután pedig a regionális díjugratási megmérettetés várta a versenyzőket.  Soós András összefoglalóját hallják.