Sport-Parasport

Emberségből jeleskedtek a tűzoltók – Parázs és Szikra barátjukért versenyzett

A két fiatalember mindvégig szórakozott. Szórakozott és szórakoztatott. Egész beszélgetésünk viccelődéssel telt. Egyetlen egy téma volt, amely mellőzte a tréfát, az élcet, amikor a 32 évesen infarktust kapott és egy évre kómába esett kollégájukról, barátjukról, Tamásról beszéltek.

Minden nap gyereknap a Kemény Dénes Uszodában

Futás, úszás, ebihalfogás, palackos búvárkodás, lufihajtogatás. Hogy csak néhányat említsünk a kínálatból, amellyel az elmúlt hét végén várták a Kemény Dénes Sportuszodába látogatókat. Kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A sportlétesítmény adott otthont ugyanis a „… mert minden nap Gyereknap” elnevezésű, elsősorban családoknak szóló egész napos rendezvénynek. A Swimming Pentathlon Club programjáról a főszervezővel és az egyik játékvezetővel beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő, Monos Márta.

Zsongó Lillafüred - Szép idővel és számtalan programmal várták a látogatókat

A Zsongó Lillafüred elnevezésű programot 7 évvel ezelőtt rendezték meg először. Hubay György önkormányzati képviselő ötlete volt, hogy a festői szépségű természetvédelmi területen legyen egy nagyszabású szabadtéri rendezvény.  Az ötlet bevált, így már 17. alkalommal telik meg az Erzsébet sétány és környéke.

Mátrafüredről a Kékestetőre - Magyarország legmagasabb pontját készül meghódítani kétezer futó

Magyarország legmagasabb pontját készül meghódítani kétezer futó 2017. május 27-én. A Mátrafüredről induló futóversenyt eredetileg 2017. április 23-án tervezték megrendezni, de a szeszélyes időjárás meghiúsította a versenyt.

Remélhetőleg május 27-én alkalmas lesz az idő arra, hogy a versenyzők megtegyék a 670 m-es szintkülönbséggel bíró 11 km-es távot. Dobor Dezső sportújságíróval a Budapest Sportiroda sajtófőnökével beszélgetett Soós András.

Programajánló - Miskolci Termelői Nap - Mesterségek címere

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői napot. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, melyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők. A nap során kulturális és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

További információ: www.facebook.com/miskolci termelői nap

Programajánló - Ismét látványos vitorlásversenyt rendeznek a Hámori-tavon

Második alkalommal rendezi meg a nyékládházi székhelyű Deboti VSE a Hunguest Hotel Palota-Deboti Vitorlás hétvége elnevezésű eseményét. Két hajóosztály versenyzői mérik össze tudásukat május 20-21-én a Hámori-tavon.

A felnőttek Laser, míg a gyerekek Optimist osztályban indulhatnak. A versenyre két kíváló balatoni club (balatonfüredi Yacht Club, Spartacus) versenyzői is ellátogatnak. A nyolc futamosra tervezett verseny része lesz a szombaton és vasárnap első futamként megrendezett időfutam.
 

Family Perfect Day – Június 10-én együtt mozoghatnak a Családok

A mozgás, az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés és a prevenció a célja az idei Family Perfect Day-nek, no meg az, hogy az emberek figyeljenek magukra a különböző szűréseken. Az egész napos fitness-, egészség-, szépség- és divat- fesztiválnak június 10-én, Miskolcon a Generali Aréna Miskolci Sportcsarnok ad otthont.

Ultralight repülőgéppel a Föld körül – Az álom valóra válhat

Egy mindössze 285 kg-os, egészen kicsi géppel repüli körbe a Földet egy házaspár. Keszy-Harmath Zoltán és felesége, Ágnes. Május elsején vágtak neki a világ körüli útnak, és terveik szerint szeptember közepén érkeznek vissza Magyarországra. 33 ezer km-t tesznek meg. Egyik állomásukon, sikerült elérni őket a Csillagpont Rádió riportereinek.

Tekerj a természetért!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésében kerül megrendezésre 2017. május 27-én immár 19. alkalommal a Bükk-Aggtelek kerékpártúra. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 40 éves jubileuma alkalmából rendhagyó túra indul Aggtelekről, mely Szilvásváradon zárul. Várunk minden biciklizni vágyót és természetet kedvelőt!Tekerj a természetért!

„KIK” tekertek a legjobban?

Miskolc adott otthont a Kerékpáros Iskolai Kupa (KIK) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei selejtezőjének. Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság a gyermekbalesetek elkerülését, illetve a kerékpárosok fokozottabb védelmét szem előtt tartva minden évben meghirdeti a Kerékpáros Iskola Kupát, melynek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi versenyét 2017. április 28-án a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sport-Parasport csatornájára