Sport-Parasport

A jóga, mint életforma

Soós László miskolci jógaoktató több mint 25 éve elkötelezett híve ennek az ősi  mozgásformának. Ő maga is lelkesen gyakorolja és tanítja egyéni és csoportos formában egyaránt. A Csillagpont Rádiónak azt is elárulta ő maga miért fordult a jóga felé, mit kapott tőle, hogyan alakult át az élete. Szász Anikó riportjából az is kiderül, mit adnak nekünk a különböző jógautak.      

Kapu a Mátra kincseihez – Látogató, oktatási és kezelőközpont kialakítása Mátrafüreden

Kiállítótér, oktató- és bemutatóközpont, valamint más oktatási célú helyiségek is helyet kapnak abban az új látogatóközpontban, amit Mátrafüreden alakít ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Az épülethez egy tanösvény is csatlakozik majd, várhatóan 2018 végétől. 

Alkotó díjat kapott az úszóélet Doyenje - Beszélgetés a kötelező általános iskolai oktatás meghonosítójával

„Elégedett lehetek, mert én egész életemben azzal foglalkoztam amit szeretek. Ma is ezt teszem. „ - Mondta Kovács Bertalan  többszörös szenior világ- és felnőtt magyar bajnok úszó, a miskolci vízisport egyik emblematikus egyénisége a Csillagpont Rádió vendégeként. Az ismert sportoló és edző sok éven át volt a Miskolci Egyetem Testnevelési Tanszékének adjunktusa, majd kulturális és sportigazgatója. Nevéhez fűződik az általános iskolai úszásoktatás megteremtése, amelyet először Miskolcon vezettek be.

Előadások gyógytornáról és helyes táplálkozásról - Reumanapra várják az érdeklődőket a Szent Ferencben

Bár a reumás ízületi gyulladás oka ma még nem teljesen tisztázott, gyógyítása terén jelentős eredményeket ért el a tudomány. A gyógymódok egyike a beszűkült ízületek kimozgatásában nagy szerepet játszó speciális torna. Az ízületi gyulladásoknak, fájdalmaknak persze oka lehet a túlsúly is, amit leggyakrabban a túl sok bevitt kalória és a fizikai aktivitás hiánya idéz elő. Mit lehet tenni a megelőzés érdekében?

Rendszeres mozgással a jobb életminőségért – Gyógytornászok is javíthatnak a prosztatarákosok életkilátásain

Évente több mint 4 ezer férfinál állapítanak meg prosztatarákot hazánkban, ám a betegek többsége nem kap segítséget gyógytornásztól. Holott az, sokat javítana az állapotukon, életminőségükön és esélyeiken. Vajon miért van ez így? A sokakat érdeklő témáról szó volt a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának legutóbbi országos kongresszusán is.

A rendszeres fizikai aktivitás pozitív hatásáról kérdezte Kapitány Zsuzsanna gyógytornászt, a Gyógyulj Velünk Egyesület vezetőségi tagját a Csillagpont Rádió műsorának szerkesztője Monos Márta.

Országfutás - Fussuk végig az országot egy nap alatt!

Ez az egyik szlogenje az elmúlt hétvégén immár 6. alkalommal megrendezett Országfutásnak.  
Előzetes regisztráció (www.orszagfutas.hu) után bárki futhat 5 km-t vagy többet, de akár kevesebbet is, az ország bármely pontján, sőt akár külföldön is. Igy adódnak össze a kilométerek, az idén egészen pontosan 130.701 km.
Az országfutás szervezője, ötletgazdája beszélt a futás és az egészséges életmód sajátos népszerűsítéséről. Vadász Vince volt a Csillagpont Rádió vendége.   
 

FODISZ tanévnyitó a Magyar Sport Házában

Soha olyan sokan nem sportoltak még a fogyatékos diákok közül, mint a 2016/17-es tanévben – hangzott el a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének negyedik tanévnyitó ünnepségén Budapesten. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát két mozgássérült úszó képviselte. A tanévnyitón készült összefoglalónkat hallják.

Kerékpártúrán a Bükkhegységben

A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az “Autó nélkül a természetben nap” keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb. 
A résztvevők különböző hosszúságú túraszakaszok közül válogathatnak. A bükk-hegység különlegesen szép tájai ismerhetik meg. A Bükki kerékpártúra szervezőjével a zöldkapcsolat Egyesület elnökével Spisák Edinával beszélgetett Soós András
 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sport-Parasport csatornájára