Sport-Parasport

FODISZ tanévnyitó a Magyar Sport Házában

Soha olyan sokan nem sportoltak még a fogyatékos diákok közül, mint a 2016/17-es tanévben – hangzott el a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének negyedik tanévnyitó ünnepségén Budapesten. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályát két mozgássérült úszó képviselte. A tanévnyitón készült összefoglalónkat hallják.

Kerékpártúrán a Bükkhegységben

A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az “Autó nélkül a természetben nap” keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb. 
A résztvevők különböző hosszúságú túraszakaszok közül válogathatnak. A bükk-hegység különlegesen szép tájai ismerhetik meg. A Bükki kerékpártúra szervezőjével a zöldkapcsolat Egyesület elnökével Spisák Edinával beszélgetett Soós András
 

Játékos szakmai vetélkedő a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Pályakezdő fiatalokat fogadott a B-A-Z Megyei Központi Kórház 2017. szeptember elsején. Az intézmény szabadidőparkjában játékos, sportos szakmai vetélkedőn vettek részt a leendő munkatársak. Az intézmény vezetése fontosnak tartja, hogy hasonló rendezvények szervezésével is népszerűsítse az egészségügyi hivatást. 
Az eseményen a Csillagpont Rádió is jelen volt.  Soós András szerkesztő riporter.

Sikeresen teljesítette az Ironman Austria triatlonversenyt a fiatal gyermeksebész

Dr. Vizi András Szegeden élő kiskunfélegyházi gyermeksebész július 2-án állt rajthoz Klagenfurtban az Ironman Austria triatlonversenyen. A mintegy 3000 rajthoz álló versenyzőnek 3800 méter úszást, 180 km kerékpározást és 42 kilométer futást kellett teljesítenie. Az embertpróbáló felkészülést nem akárki segítette. Erről is beszélt a Csillagpont Rádiónak Vizi doktor. A gyermeksebészt, sportolót Szász Anikó faggatta.           

Miskolc adott otthont a Kerekesszékes Tenisz Országos Bajnokságnak

1. Németh Roland budapesti, a 2. Lelik Ferenc budapesti, 3. Szabó Béla rajkai versenyző

Miskolc adott otthont a Kerekesszékes Tenisz Országos Bajnokságnak. Az egyetemi teniszpályán megrendezett verseny az országos bajnokságban évek óta a legrangosabbnak számít. Miskolcon egyébként huszonegy éve rendeznek kerekesszékes teniszversenyt. Az akadálymentesség szempontjából ugyanis ez egy kiváló helyszín. Idén tíz résztvevővel került sor a bajnokságra. A két napos versenyen az első helyezést Németh Roland budapesti, a 2. Lelik Ferenc budapesti, 3. Szabó Béla rajkai versenyző lett.

„Hordozzátok egymás terhét!” - 20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort

20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort, melyben értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak egy héten át nyújtanak tábori élményeket. A főszervező elmondta: jelmondatuk szerint minden évben megpróbálják átvenni a családok 24 órás terheit egy teljes hétre, avagy hordozzák egymás terhét. Czirják Jánossal többek között a tábor történetéről, a programokról, valamint az önkéntesek áldozatkész munkájáról beszélgetett Szász Anikó. 

Véget ért az Egyetemi Kosárlabda Eb - Bronzos TFSE-lányok, 10. Debrecen és 12. Miskolc

fotó: mikom

A bronzos TFSE-lányoknak köszönhetően a magyar résztvevők sem maradtak érem nélkül a július 23-án befejeződött miskolci Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon. A 10., illetve 12. helyen végzett Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem pedig kiváló tapasztalatokkal gyarapíthatta fegyvertárát.

14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság - Vereséggel zárta az Eb-t két férfi csapatunk

A Debrecen és a Miskolc is alulmaradt a helyosztón az Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi záró napján. A bajnok Debrecen 35 percen át jól tartotta magát igen jó képességű török ellenfelével szemben, a házigazda Miskolc pedig szinte végig futott az eredmény, s osztrák ellenfele után 9-10 helyért: Debreceni Egyetem - Arel Egyetem Isztambul (török) 68-80 (16-25, 20-21, 19-18, 13-16).  Debrecen: KOZÁK 11, KÓSA 11/3, VARGA 19/12, PÉK 12/6, OPRE 6. Cs.: Szűcs, JÁVOR 8/6, Bak 1, Oláh, Blaskovits.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sport-Parasport csatornájára