Nemzetiségek

Az örökség őrzői

Ezzel a címmel jelenik meg a napokban Németh Csaba könyve, amely a 15 éves Felsőzsolca Város Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat eddigi tevékenységeiről, eredményeiről ad átfogó képet. A Csillagpont Rádió közéleti műsorában a szerző, és Major Ádámné, a nemzetiségi önkormányzat elnöke ajánlotta a hallgatók figyelmébe a bolgár közösségről írt hiánypótló művet. A könyv különlegessége, hogy a QR kódokkal videók és képgalériák nyílnak meg, mintegy láthatóvá téve a tartalmat.

Nemzetiségek

Június 27-én a Délvidékre érkezik a Rákóczi Szövetség Gólyahír Programja, amelynek célja a határon túli magyar újszülöttek – illetve szüleik – megszólítása. Az, Első könyvem nevű babanapló átadásával jön létre a jelképes kapcsolat a magyar szülőkkel, gyermekekkel....

Idén is megrendezte hagyományos, Demeter napi megemlékezését Miskolc Bolgár Nemzetiségi Önkormányzata a Bulgárföldi Általános Iskola falán lévő emléktáblánál.

Tíz éves korától dolgozik, most egyetemen kutat. Jogásznak készült, de biológus lett. Köszönhetően nem kis mértékben Zsuzsa néninek, középiskolai biológia tanárnőjének, egykori mentorának.

Miskolc MJV Roma Nemzetiségi Önkormányzata tájékoztatja immár 4. alkalommal rendezi meg az Országos Kispályás Labdarúgó Tolerancia Kupát. A részletekről a szervezőt kérdezte a Csillagpont Rádió.

Egészséges életmód és biogazdálkodás bolgár gyökerekkel. A bolgár kertészek múltjáról, jelenéről az öntözéses zöldségtermesztés és diaszpórában élő bolgárság integrációjáról beszélget Major Ádámnéval Németh Csaba.

2020. április 10., péntek, Zsolt

Időjárás

Programok Miskolcon