Civil kurázsi

Minden nap gyereknap a Kemény Dénes Uszodában

Futás, úszás, ebihalfogás, palackos búvárkodás, lufihajtogatás. Hogy csak néhányat említsünk a kínálatból, amellyel az elmúlt hét végén várták a Kemény Dénes Sportuszodába látogatókat. Kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A sportlétesítmény adott otthont ugyanis a „… mert minden nap Gyereknap” elnevezésű, elsősorban családoknak szóló egész napos rendezvénynek. A Swimming Pentathlon Club programjáról a főszervezővel és az egyik játékvezetővel beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő, Monos Márta.

Programajánló - június 10-én egy nap Parasznyán a gyermekekért

Magyarországon, több ezer gyermek él a létminimum alatt, melynek hatalmas százaléka éhezik. A testi és lelki megterhelés azonban számtalan gyermeknek nem szegi kedvét, és a nehéz körülmények ellenére is küzdenek, tanulnak.
 Tóth Kata a Köztársaság téri Ételosztók vezetője Parasznyára látogat, segítő szándékú barátaival 2017. június 10-én, hogy adományaikkal, és egy főzéssel egybekötött jó hangulatú programmal szórakoztassák és segítsék a térségben élőket.  Soós András szerkesztő riporter
 

Lakhatás, speciális foglalkoztatás, képzés és biztonság – Minden egy helyen a Baráthegyen

„Az utóbbi években egyre több megváltozott munkaképességű tud elhelyezkedni, de még mindig körülbelül csak minden tizediknek jut munka. A foglalkoztatásban élenjár a Szimbiózis Alapítvány…” - adta hírül jó másfél esztendeje az egyik napilap. S nincs ez másként ma sem. Mármint az a példamutató gondolkodásmód, amely az alapítvány dolgozóira jellemző, s melynek köszönhetően időről-időre beszámolhatnak eredményeikről. A Baráthegyi manufaktúra beruházásairól, a sajt- és tejfeldolgozásról, bonbon-készítésről, szappanfőzésről vagy éppen gombatermesztésről. Mikor-miről.

Örömünnep másodszor is – Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a Gárdonyiban

Öko-sziget, vásár-tér, művész-tér, „csendesülő”, családi sziget és ehhez hasonlók várják mindazokat, akik július 8-án szombaton ellátogatnak a Gárdonyi Géza Művelődési Házba, mely otthont ad a II. Miskolci Örömünnepnek. Egy csodálatos örömteli nap együttes megélését ígérik a szervezők, Csincsi Bernadett és Geréné Gál Gabriella, akik tették ezt a Csillagpont Rádió stúdió-vendégeként, a részletesen ismertetvén egyúttal a programot is.

Elballagtak a Bohócdoktorok - sikeres vizsgát tettek

Sikeresen zárult a 2017-ben megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 12 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét. Az alapítvány 2008 óta működteti a kórháztámogató és segítő bohócdoktor programját, ennek része, hogy a gyógyítást aktívan segítő bohócdoktorok oktatásával is foglalkozik.

Jelszavuk „We Serve” – Kormányzó lett az Első Miskolci Lions Klub volt elnöke

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen.

Kutyás bemutató és vásár a Vakok és Gyengénlátók Miskolci Egyesületénél

Kutyás bemutatóval egybekötött vásárt tartott a Vakok és Gyengénlátók Miskolci Egyesülete 2017. május 23-án 10 órától. A vakvezető kutyabemutató mellett a legújabb segédeszközökkel ismerkedhettek meg a látássérültek.  Ezeket a segédeszközöket 50% kedvezménnyel vásárolhatták meg a rendezvény napján. A szép idő sokakat elcsalt erre a napra és a pénztárcakímélő lehetőség még annál is több érdeklődőt vonzott.

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

„Játszva látni” - interjú Weisz Ildikó gyógypedagógussal, a Látás-Mód Alapítvány elnökével

A 4 + 1 alkalmas játszóház a megyében integráltan tanuló látássérült gyermekeknek és családtagjaiknak teremtett kapcsolatépítési alkalmat, a sorstársakkal való közös gondolkodási lehetőséget. A program elsődleges célja a mozgás, az érzékelés, a figyelem és a gondolkodás fejlesztése volt a gyermekeknél.

A Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorának vendége volt Weisz Ildikó gyógypedagógus, a Látás-Mód Alapítvány elnöke. A szakemberrel a „Játszva látni” elnevezésű programsorozatról beszélgetett Szász Anikó        

Oldalak

Feliratkozás RSS - Civil kurázsi csatornájára