Civil kurázsi

Úszással a végtaghiányos gyerekekért - Egy hossz Balatonnal

Az úszó és vízilabdás közösség az egyik legnagyobb sportközösség az országban. Lelkes edzők és győzni vágyó fiatalok, akiket összeköt a mindennapos munka és a víz szeretete. A Kis-Pingvin úszóiskola oszlopos tagja Menczinger Melinda 2015-ben másodmagával már átúszta a Balatont. A cél ismét ez lenne, és ehhez sikerült megnyernie maga mellé testvérét, a volt vízilabda válogatott Menczinger Katát és edző társát Török Fannit. Ez az úszás azonban más lesz, mint az előző. Velük tart a Kis-Pingvin úszó és vízilabdázó gyerekek közül jó pár tanítvány.

Civil kurázsi

Miskolci cégek támogatását is megköszönte a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetése a Biatorbágyon rendezett Országos világnapi ünnepségen május 22-én. ÉV TÁMOGATÓJA elismerésben részesült a MENTO Környezetkultúra Kft. a 47.

Látványos VirágcsokORR-ral köszöntötték az ápolókat és a nővéreket a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megszervezi a Születés Hete programsorozatot a Holdam Egyesület.

Hosszú évek után ismét íjászok vették birtokukba a Diósgyőri várat. A Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület népművészeti kiállítás és vásárral egybekötött íjászversenyt rendezett 2019.

A „Kapuzörgető” elnevezésű project lényege azoknak a közösségeknek a létrehozása és támogatása, amelynek tagjai szeretnének együtt munkálkodni vagy csupán rövidebb-hosszabb időt eltölteni együtt, különféle hasznos célokra.

Hivatalosan is átadták a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által megépített szociális farmot Mezőcsát térségében.

Remek hét végi programnak bizonyult a Vörösmarty Művelődési Ház által szervezett vasútmodell kiállítás.

Ha gyermekjogokról beszélünk, akkor mindig a gyerek szükségletéről és legfőbb érdekéről beszélünk. A gyermekjogok világnézeti s nem politikai vagy ideológiai kérdések. A Hintalovon Alpítvány elkészítette 2018-as Gyermekjogi jelentését. Dr.

Születésnapot ünnepel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az idén, amelyet 1989. február 4-én hoztak létre.

Az "Egyetemek harca az éhezés ellen" nemzetközi mozgalomhoz csatlakozva a Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem idén is meghirdette három napos gyűjtőakcióját a campuson.  "Éhezés nem ismeri az évszakokat" szlogennel meghirdetett akció miskolci elindítójával,...