Civil kurázsi

Átadták Közép-Európa első autista vizsgálóközpontját

Az Út a Mosolyért Alapítványnak köszönhetően felújított és akadálymentesített környezetben részesülhetnek ellátásban az autista gyermekek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegén. A közép-európai viszonylatban is egyedülálló vizsgálóközpontot 2018. március 13-án adták át Budapesten.

Civil kurázsi

Oláhné Lajtos Julianna a Miskolci Egyetem mérnöktanára hat esztendővel ezelőtt érezte úgy, hogy szeretne egy önkéntes mozgalomhoz tartozni, abban munkálkodni. Így született meg a gondolat, hogy működjön Miskolcon is egy Otthon Segítünk Alapítvány.

A gyerekek és fiatalok médiahasználati szokásainak, illetve az egyre fontosabbá váló digitális identitásuk kialakulásának nyomon követése és megértése folyamatos kihívást jelent az ezzel foglalkozó szakembereknek.

Add és adunk érte! hogy mások is túlélhessék! Ez a címe annak a fotókiállításnak, amely a hazai légimentés történetével ismerteti meg a látogatókat.

Három millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági gálának köszönhetően, amelynek bevételét egy fogyatékkal élők számára is alkalmas egészség megőrzési központ edzőtermének kialakítására fordíthatnak.

A nemzetközi Nőnap alkalmából a Magyar Tudományos Akadémiai Bizottság Székházában zenés orvosi előadással tarkított ünnepi műsort tartottak március 8-án.

2004 óta több mint 1000 bohócdoktori vizitet végzett a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ kis betegei körében dr. Tik Tak.

Igaz, első pillanatban megdöbbentek a kis betegek, ám a lufik, játékok és csokoládék láttán nyomban jobb kedvűvé váltak és feloldódtak. A küldetés tehát ezúttal is teljesíttetett.

Új támogatásnak örülhettek a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Onkohaematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztály D részlegének dolgozói és kis betegei.

Hol tanácsot, hol könyvet ad, hol meg utazási lehetőséget szervez és kínál a jótékonysági akcióiról elhíresült Theodorovits Andrea, aki most ismét várja a jó szándékúak csatlakozását terve megvalósításához.

A Miskolci Farsangon is bemutatkozott a 18 éve működő Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. A Gyermekrohamkocsit évente átlagosan 2100 - elsősorban súlyos, életveszélyes állapotú - gyermekhez riasztják.

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!