Civil kurázsi

Család-, és fogyatékosság-barát panzió a Baráthegyi Majorságban

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosság-barát panziót adtak át Miskolcon, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban. Itt a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára is elérhető a kikapcsolódás és a feltöltődés. Miközben a szülők és az egészséges gyermekek én idejüket töltik a wellness részlegben, vagy csak pihennek, a fogyatékossággal élő családtaggal képzett animátorok foglalkoznak, fejlesztő foglalkozásokon, állat-asszisztált terápián vehet részt.

Civil kurázsi

A hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő fiatalokat mentorálják a Szimbiózis Alapítvány különleges foglalkoztatási programjában, amely egyfajta híd az iskolapad és a munka világa között.

A verbális kommunikáció kiemelten fontos eleme a szociális életnek. Ha valaki nem képes arra, hogy gondolatait, szükségleteit szavakkal fejezze ki, akkor is fontos megtalálni annak lehetőségeit, hogy bevonhassuk a kommunikációs helyzetekbe.

Master KG és Nomcedo Jerusalema című slágerére elindított táncmozgalomhoz a világ minden tájáról számtalan baráti társaság és munkahelyi csapat csatlakozott, de orvosok, ápolók, tűzoltók is táncoltak az afrikai örömzenére.

Tehetséggondozási központként éledhet újjá a több évtiezede elhagyatott Avas Szálló – erről Orbán Balázs, az MCC (Mathias Corvinus Collegium) kuratóriumi elnöke tájékoztatta Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt budapesti látogatásán.

A Véradók Napja alkalomból a sokszoros véradók és a fáradhatatlan véradásszervezők, véradóbarát munkahelyek és a véradó mozgalom támogatóinak munkáját ismeri el a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában.

A Miskolci Fotóklub Egyesület rendhagyó ötlettel szeretne segíteni azoknak, akik a jelenlegi járványügyi helyzetben fáradhatatlanul dolgoznak az egészségügyben. Online fotóaukció szervezésével az árverésből befolyt összegből olyan eszközöket szeretnénk vásárolni,...

A generációk közötti különbség megértése, a generációváltás elősegítése, a különböző generációk hatékony együttműködésének elősegítése, társadalmi szemléletformálás. Ezeket a célokat tűzte ki célul a Következő Generáció Alapítvány, amelynek elnöke Durda Ágnes....

Miskolcon, az avasi és a perecesi városrészekben osztott tartós élelmiszer csomagokat a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

Gerincvelői eredetű izomsorvadásban szenved Burinda Zsombor. A 11 hónapos kazincbarcikai kisfiúnak a génterápiás infúziós kezelés biztosíthatna teljes életet. Szülei létrehoztak egy alapítványt, ahová az adományokat várják.

2021. október 21., csütörtök, Orsolya

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon