Civil kurázsi

Lájkold a tudást - Tanodai konferencia Miskolcon

„Lájkold a Tudást” címmel Tanodai konferenciát tart 2017. október 13-án a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház-ban  / Miskolc, Lenke u.14/a/ 15 órától a  Kalán Tanoda. Orliczkiné Bánvölgyi Bernadettel a Kalán Tanoda vezetőjével működésükről és a konferencia nap programjairól beszélgetett Soós András.
 

Oroszlánok jártak a Csillagpont Rádióban – Beszélgetés a Lions mozgalom helyi akcióiról

Szépítkezés a fehér bot nemzetközi napján, közös szüret a hegyalján, ajándék-koncert a szeretet ünnepén. Ilyen és hasonló programok jellemzik a miskolci „oroszlánok” karitatív akcióit. Az Első Miskolci Lions Klubét és a néhány évvel később létrejött Első Miskolci Lady Lions Klubét egyaránt. Soros elnökeik, Bánrévi Helga és dr. Hajdú László voltak a Csillagpont Rádió vendégei. A műsor szerkesztője Monos Márta a politikamentes szervezet céljairól, az önkénteseket összetartó erőről és eszmeiségről is kérdezte a meghívottakat. 

Szociopoly valóság játékos formában

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház rendezvényt szervezett 2017. szeptember 25-én 10 órától. A program célja volt a szegénységgel, a mélyszegénységgel kapcsolatos kérdések megismerése és az arra adott társadalmi sztereotip válaszok átértékelése, valamint a valóság játékos formában történő átélése. Hiripi Edina irodavezetővel Soós András váltott szót.
 

Esélyegyenlőség - vendégünk volt Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa

Egyre inkább hallunk manapság az esélyegyenlőségről, mint fogalomról.  Ahhoz hogy ehhez a fogalomhoz értékek is társuljanak komoly társadalmi felelősségvállalásra, és jól kidolgozott stratégiai munkára is szükség lenne. Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa évek óta dolgozik azért, hogy az esély egyenlőség vagy mondjuk, felzárkóztatás elérje a célját. A programokra fordított alkalmanként hatalmas összegeket ne az ablakon dobjuk ki.   Csapó Barbarával  Soós András beszélgetett.

Szűkítenék a rákterápiás lehetőségeket - Tiltakoznak az érintettek

Több betegszervezet is tiltakozik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szakorvosok terápiaválasztási szabadságát korlátozó, az onkológiai kezelési lehetőségeket szűkítő terve ellen.
A Gyógyulj Velünk Egyesület álláspontja szerint: miután a társadalombiztosítás hosszú döntési folyamat eredményeként, a hatásosságot és a költséghatékonyságot is értékelve fogadta be finanszírozásba a jelenleg elérhető rákgyógyszereket.

 A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány elnökével Kéri Ibolyával  Soós András beszélgetett. 
 

Szerethető munkahely

Mindenki álma, hogy egy kellemes jólfizetett munkahelyen dolgozzon. A Dreamjo.bs állásközvetítő portál megbízásából készített reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a magyarok többsége itthon szeretne dolgozni, de tízből heten nem teljesen elégedettek aktuális munkahelyükkel. A Szerethető Munkahely Díj keretében a portál olyan cégeket keres, ahol a kollégák örömmel dolgoznak. Németh Annával a Szerethető munkahely díj társalapítóját faggattam a magyarországi munkahelyek helyzetéről és a munkavállalók lehetőségeiről. Soós András szerkesztő riporter

Dóri Ház - Gyermekhospice

Magyarországon 16 ezer gyermek vagy fiatal felnőtt, valamint a családjaik érintettek a gyermekhospice-ellátás valamilyen formájában. A Dóri Házat Pécsen a Szemem Fénye Alapítvány működteti, ahol beteg kisgyermekek szállításában, gondozásában nyújtanak segítséget. Az idei esztendő nyara ha lehet mondani még nehezebb volt a többinél. Az intézmény költségei igen magasak és az adakozni szándékozó cégek és magánemberek száma is csökkent.

Konferencia a női daganatos betegségekről – A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Szervezete és a PR-MED Egészségház közös rendezvénye

Az onkológiában nagy jelentőségű személyre szabott orvoslásról, a petefészek daganatok komplex ellátásáról és annak új eredményeiről, valamint a nyirok ödéma okairól, tüneteiről és kezeléséről hallhatnak előadásokat mindazok, akik részt vesznek szeptember 20-án, a Magyar Tudományos Akadémiai Miskolci Székházában tartandó, „Női daganatos betegségek” elnevezésű konferencián. A liga elnökével, Virág Judittal és az egészségház üzletvezetőjével, dr.

Túlélőcsomag infarktus után - Ütős filmmel kampányol a Magyar Kardiológusok Társasága és a Sanofi

Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen keringésleállás következtében. Ennek hátterében a leggyakrabban szívinfarktus áll. Bár az infarktusos betegek nem mindegyike hal meg azonnal, ha nem állna rendelkezésre mindenki számára a legmodernebb infarktus ellátás, az évi 30-35 ezer szívinfarktusos betegek több, mint felét elveszítenénk az első évben. A legkorszerűbb katéteres ellátásnak köszönhetően ma fele annyian halnak meg, mint 10 évvel ezelőtt, de az infarktus utáni időszak halálozása még mindig magasabb, mint a nyugat- vagy észak-európai országok betegeié.

Szeptember 28 - Sérült Gyerekek Napja

Sérült  gyerekek és felnőttek élvezhetik a  Budapesti állatkert vendégszeretetét 2017. szeptember 28-án.  A rendezvényt 26. alkalommal szervezi meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők És Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. 
Olaf Csillával a szövetség felnőttképzési szakmai vezetőjével beszélgettünk, munkáról  lehetőségekről, és az állatkerti nap részleteiről.  
 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Civil kurázsi csatornájára