Civil kurázsi

Karácsonyvárás a Diri-Dongóval a Ronald Házban

Zenés karácsonyi délutánra a várták a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló kis betegeket a Központi Kórház területén működő Ronald Házban.  Rigó Zsuzsanna házmenedzsert a 2017-es esztendő értékelésére kértük. A gyerekeket a Diri-Dongó zenekar szórakoztatta, majd arcfestés és ajándékozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Zenés összeállításunkat Szász Anikó készítette.
 

Táncolni jó, akár kerekesszéken is – Miskolcon is hódított a Roll Dance Kombi Táncegyüttes

A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes 2oo1-ben alakult meg a Pool'n'Roll Közhasznú Sportegyesület egyik szakosztályaként. Hazánkban sajnos még nincs hagyománya a tánc e formájának, melyben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt járó partnereikkel. Céljuk, hogy szavak nélkül, pusztán a tánc nyelvén beszéljenek a másság elfogadásáról, az integráció modern eszméjéről, az esélyegyenlőségről.

Újabb Baba-Mama kórtermek kialakítása a Gyermeksebészeti Osztályon

2011-ben kezdte meg a Baba-Mama kórtermek kialakítását az osztály működését segítő Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért szervezet. A 3 ágyas kórtermekbe a programozott műtétre várókat előjegyzéssel tudják elhelyezni. A mostani munkálatok eredményeként 2018 januárjában újabb kórtermek átadására kerül sor – mondta a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában dr. Poremba Beáta és dr. Papp János főorvos. Vendégeinktől megtudtuk, a kórtermek kialakításakor kikérik a szülők véleményét is, a fejlesztéseket alapvetően meghatározzák az igények. A riporter Szász Anikó.   

25 éves a Szeretet Alapítvány Miskolcon – Felnőtté váltak már az otthon egykori lakói

Ebben az esztendőben ünnepelte 25. születésnapját Miskolcon a Szeretet Alapítvány. Nevéhez fűződik a Csilla Bárónő Szeretetotthon alapítása és működtetése. Ehhez persze nem csupán anyagi háttér és szakmai tudás, hanem amint azt Tóthné Molnár Katalin igazgatónő is elmondta a Csillagpont Rádió műsorában, szeretet és empátia is szükségeltetik. Olyannyira, hogy akiben ez nincs meg, az nem marad a „pályán”. Az otthonnak jelenleg 44 lakója és 36 dolgozója van. Milyen körülmények közt élnek, mi jellemzi mindennapjaikat?

Bohócdoktorok vittek moziba ötszáz gyermeket

Nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket hívtak meg a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai filmvetítésre. A kígyózó sorokban érkező ötszáz gyermek a Mikulás Karácsonyra családi vígjátékot kapta ajándékba. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokoládét és szaloncukrot is kapott. A 2008 óta sikeresen működtetett bohócdoktor mozgalom a kórházi - gyógyítást segítő együttműködések mellett kulturális és szociális segítő rendezvényeket is szervez.

17 éve „gólyálkodnak” – A válsághelyzetben lévő várandós anyákért és gyermekeikért

„Köszönet annak, aki életét a gyermeknek áldozza, otthont ad neki, és megajándékozza a család melegével.” – Ez a mottója a Gólyahír Egyesületnek, amelynek munkatársai azoknak a gyermekeknek keresnek családot, akikről „életet adó” szüleik így kívánnak gondoskodni. A 2000. márciusában életre hívott egyesület alapító tagja, egyben elnöke Mórucz Lajosné Százhalombattáról kapcsolódott be abba a beszélgetésbe, amelyet a miskolci önkéntes segítővel, Rémiásné Oravecz Zsanettel folytatott a Csillagpont Rádióban a szerkesztő Monos Márta.

„Sokszínűség” negyedszer – Civil szervezetek bemutatkozása

Milyen segítséget kaphatnak a demens betegek hozzátartozói egymástól, a szakemberektől az Alzheimer Caféban? Hogy lehet bejutni a miskolci Erzsébet Hospice-ba? Mit tehetünk annak érdekében, hogy az önkéntesség generációkat átfogó feladattá, gyakorlattá váljon? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphattak mindazok választ, akik részt vettek a közelmúltban a Miskolci Egészségügyi és Szociális Civil Műhely „Sokszínűség” elnevezésű rendezvényén a borsodi megyeszékhelyen.

Mikulás - ajándék nemcsak kicsiknek, nagyoknak is

Mikulás nemcsak kicsiknek, nagyoknak is.  Ajándékot kaptak a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának dolgozói.  Egy kórházunkban ápolt sportoló ötlete, volt, hogy a szövetséggel egyeztetve néhány a  dolgozók komfortérzetét növelő ajándékkal  köszönje meg önzetlen munkáját az osztály dolgozóinak. A Magyar Motorsport Szövetség miskolci munkatársi 2017. december 6-án televíziót, kávéfőzőt szendvicskészítő gépet és jó néhány tábla csokoládét hoztak a traumatológia dolgozóinak.   Utolsó napját töltötte az osztályon Dr.

Átadták „Az Év Esélyteremtő Munkahelye” díjakat – Ünnepi tanácskozás a Fogyatékosok Világnapja alkalmából

Díjátadó ünnepséggel kötötte össze a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából szervezett szakmai konferenciáját a Szimbiózis Alapítvány a Miskolci Egyetemen. A Karrier-M projekt és a Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely képviselőivel közösen rendezett találkozón részt vett dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár is. Itt adták át az „Év esélyteremtő Munkahelye Díj” kitüntetéseket is, nagy-, közép- és kisvállalkozások kategóriájában. 2017-ben a SHINWA Magyarország Precíziós Kft, a kazincbarcikai LITOPLAN Kft.

Mikulás és Karácsonyvárás a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központban megkezdődött a Mikulás-napi és Karácsonyváró programsorozat. A Kun Klaudia Angyali Gyermekszív Alapítvány már megajándékozta a gyógyuló kis betegeket, de még számos ünnepi alkalom várja a gondozott gyermekeket. A Csillagpont Rádióban Tatárné Csonka Zsuzsanna kórházpedagógussal beszélgetett Szász Anikó az ünnepi készülődés további programjairól.   

Oldalak

Feliratkozás RSS - Civil kurázsi csatornájára