Civil kurázsi

Grafit készen áll a speciális kiképzésre

Olyan érzés ez, mint mikor egy gyerek felnő és kirepül a családból. Mondta az elválásról a feladatát teljesítő Büdi István, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola „Kölyöknevelő programjának”egyik résztvevője. Grafit néhány hónapja került az otthonukba, egészen kicsi kutyusként. A gyönyörű fekete golden retriever felnőtt és megérett a speciális kiképzésre. Több hónap után kezdődhet számára egy másik feladat, máshol. A négylábú nevelőjével, Monos Márta beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a sajátos vállalkozásról, a nevelés viszontagságairól és az elválás nehézségéről.

Civil kurázsi

Hagyomány már, hogy a Magyar Rákellenes Liga Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és a PR-MED Bt. évente egy alkalommal ünnepi összejövetelt szervez Miskolcon a mellműtött hölgyek tiszteletére.

A Gulágkutatók Nemzetközi Társasága tíz évvel ezelőtt jött létre a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának támogatásával civil kezdeményezésként.

Lassan egy éve hogy elkezdődött az építkezés Szakáldon, a Miskolci Autista Alapítvány Barka Szociális Farmján.

Az ötlet- és házigazda a 29 éves Miskolc Dixieland Band alapítója, Balla Miklós, a vendégek a városhoz kötődő közismert személyek, a jótékonysági rendezvény kedvezményezettje pedig a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház területén működő Ronald McDonald Házat...

Tíz férőhelyes vendégházzal és speciális programcsomagot kínáló szolgáltatással várja a fogyatékkal élőket illetve a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat hamarosan szakáldi vendégházában a Miskolci Autista Alapítvány.

A fiatalok és az érdeklődők megismerkedhette az önkéntes szolgálattal, elsősegély nyújtási fogásokat leshettek el, hallhattak előadást az egészséges életmódról, a dorgprevencióról de baleset és sebimitáció is tarkította a rendezvényt.

A szemléletformálás a fő profilja annak a szervezetnek melynek mondhatni két tagja van.

A cserkészmozgalom egy önkéntes, politikamentes ifjúságnevelő mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint felekezettől függetlenül.

Az egyik legfontosabb, legnemesebb társadalmi ügyért, a véradásért fogtak össze a miskolciak.

A demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma, hazánkban legalább 160 ezer embert érint.