Civil kurázsi

Vöröskeresztesek „lepik el” Miskolcot - a 47. Elsősegélynyújtó Verseny országos döntőjét rendezik itt szeptemberben

A Magyar Vöröskereszt B.-A-.Z. Megyei Szervezete nyerte el a 47. Elsősegélynyújtó Verseny országos döntőjének megrendezési jogát. A vetélkedőt Miskolc belvárosában rendezzük meg szeptember 7. és 9. között több mint 600 versenyző, imitátor és versenybíró részvételével.

Civil kurázsi

A  Tesco  vásárlói  közel  34  millió  forint  összegű  támogatással  járultak  hozzá  az  Ökumenikus  Segélyszervezet  idei  Felhőtlen  Gyermekkor  adománygyűjtő  programjához.  A  gyűjtés  során  befolyt  adományokat  a  bántalmazott  és  mélyszegénységben ...

Június 27-én a Délvidékre érkezik a Rákóczi Szövetség Gólyahír Programja, amelynek célja a határon túli magyar újszülöttek – illetve szüleik – megszólítása. Az, Első könyvem nevű babanapló átadásával jön létre a jelképes kapcsolat a magyar szülőkkel, gyermekekkel....

Csaknem százan mentettek életet a miskolci Szinva-teraszon a napokban. Kilencvenöt ember adott ugyanis vért a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat akciója részeként egy illusztris környezetben, egy fiatalok által kedvelt szórakozóhelyen.

2013-ban, külföldi minta alapján indult útjára a Bátortábor Alapítvány Lélekmadár Tábora. A kezdeményezés azon családoknak nyújt segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket.

A Mi Nők Országos Szervezete elsősorban a családokért, a nőkért jött létre, civil kezdeményezésként. Tagja faj, bőrszín, politikai hovatartozás nélkül bárki lehet. Egyetlen kritériumnak kell megfelelni: embernek maradni minden körülmények között.

„Megint olyan helyen segítettünk, ahol szükség volt rá.” Tájékoztatott legutóbbi akciójukról Mannheim Viktória. A színhely ezúttal Sály volt. A mozgásjavító iskola ebédlőjének falán jelentek meg kezük nyomán a mesebeli figurák, 92 gyermek örömére.

Július 2. és 8. között Rákóczi földjén találkoznak a világ számos pontjáról érkező magyar gyökerű gimnazisták.

A Rákóczi Szövetség a határon túli magyar újszülötteket megszólító programja június 28-án a Délvidékre érkezik. Bezdán és Kúla településeken köszöntik a Vajdaságban, Bácskában született magyar újszülötteket, ahol átnyújtják részükre a Szövetség babanaplóját....

Becslések szerint hazánkban 90 ezerre tehető azoknak a családoknak a száma, amelyekben sérült gyermeket nevelnek. Hogy mennyire nehéz feladat ez, igazán az tudja aki érintett. No meg az, aki átérzi az érintettek fájdalmát, aki azonosul gondjaikkal.

Mai modern világunkban, a rohanásban, az anyagi javak megteremtéséért folytatott küzdelemben gyakran eszünkbe juthat egy régi indián történet, mely szerint néha meg kellene állnunk és „bevárni a lelkünket”.

2018. július 17., kedd, Endre, Elek

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 29°C, 16.56 km/hNyugati szél, zivatar záporesővel

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 15°C, max nap 23°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!