Civil kurázsi

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

„Játszva látni” - interjú Weisz Ildikó gyógypedagógussal, a Látás-Mód Alapítvány elnökével

A 4 + 1 alkalmas játszóház a megyében integráltan tanuló látássérült gyermekeknek és családtagjaiknak teremtett kapcsolatépítési alkalmat, a sorstársakkal való közös gondolkodási lehetőséget. A program elsődleges célja a mozgás, az érzékelés, a figyelem és a gondolkodás fejlesztése volt a gyermekeknél.

A Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorának vendége volt Weisz Ildikó gyógypedagógus, a Látás-Mód Alapítvány elnöke. A szakemberrel a „Játszva látni” elnevezésű programsorozatról beszélgetett Szász Anikó        

„Ecsetre fel a Gyermekekért” - Egy önfinanszírozású önkéntes kampány

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200  önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2017. áprilisáig több mint 50 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban.

Mannheim Viktóriával Soós András beszélgetett.

Gyereknap a Gyermek Egészségügyi Központban

Gyereknapot tart a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ 2016. május 22-én 15 órakor.  
Úgyis mondhatnánk, hogy a május a gyerekeké, hiszen folyamatos programok várták és várják a legkisebbeket a létesítményben.  
A központ főnővérével, Vízi Valériával beszélgettünk az elmúlt és a közelgő rendezvényről.  Soós András.

Programajánló - Ismét látványos vitorlásversenyt rendeznek a Hámori-tavon

Második alkalommal rendezi meg a nyékládházi székhelyű Deboti VSE a Hunguest Hotel Palota-Deboti Vitorlás hétvége elnevezésű eseményét. Két hajóosztály versenyzői mérik össze tudásukat május 20-21-én a Hámori-tavon.

A felnőttek Laser, míg a gyerekek Optimist osztályban indulhatnak. A versenyre két kíváló balatoni club (balatonfüredi Yacht Club, Spartacus) versenyzői is ellátogatnak. A nyolc futamosra tervezett verseny része lesz a szombaton és vasárnap első futamként megrendezett időfutam.
 

Kitüntető elismerésben részesült a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezete

A szociális területen elsősorban a hajléktalanok ellátására, gondozására szakosodott a vöröskereszt Borsodban. Itt található az ország egyik legnagyobb hajléktalanellátó intézménye, amelyben a gondozás valamennyi formája fellelhető. Ez persze csak része annak a munkának, amely a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Szervezethez tartozik. Hiszen a véradás, a különféle elsősegélynyújtó tanfolyamok és programok megszervezése úgyszintén a mindennapos teendők körébe tartozik. S hogy ezt milyen színvonalon végzik, annak bizonysága az elismerés.

Family Perfect Day – Június 10-én együtt mozoghatnak a Családok

A mozgás, az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés és a prevenció a célja az idei Family Perfect Day-nek, no meg az, hogy az emberek figyeljenek magukra a különböző szűréseken. Az egész napos fitness-, egészség-, szépség- és divat- fesztiválnak június 10-én, Miskolcon a Generali Aréna Miskolci Sportcsarnok ad otthont.

Egy picit mindenki bohócdoktor lehetett

Nemrég ért véget a Karitáció Alapítvány jótékonysági Bohócdoktor csapata által szervezett Bohócdoktor Rajzpályázat 2017 alkotói pályázat, melyre 1800 alkotó küldte be az átélt kórházi élményei kapcsán rajzát, élménybeszámolóját.

Az alapítvány ahol csak lehetett, személyesen kereste fel a díjazottakat, és adta át a jól megérdemelt ajándékokat. A gyerekek örömmel öltötték fel a bohóckodáshoz szükséges kellékeket, örömmel váltak egy kis időre jelképesen bohócdoktorokká. A díjátadásokat ének, lufihajtogatás, játékos pillanatok kísérték.

Újszülött melegítőt kapott a GYEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztálya újabb eszközzel gazdagodott az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület gyűjtése és adományozása jóvoltából. 

Az adományozás alkalmából szervezett rendezvényen Nagy István elnök adta át a babamelegítő ágyat prof. dr. Barkai Lászlónak a Gyermekegészségügyi Központ vezetőjének és  Dr. Szűcs Ildikónak, a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály osztályvezető főorvosának.

„Önkéntes munkával a hőseinkért”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szeretettel hívja a segíteni vágyó érdeklődőket 2017. május 20-án, szombaton délelőtt Önkéntes Akciónapjára, melynek során az I. Világháború végének 100. évfordulójához közeledve a Miskolc-Tetemváron lévő elfeledett és a miskolci cserkészek által felkarolt I. Világháborús temető rendbetételére kerül sor. A program rendhagyó történelemórával kezdődik, a munkálatok után pedig közös ebédre várják a résztvevőket. Az Önkéntes Ház irodavezetője Hiripi Edina mondja el a részleteket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Civil kurázsi csatornájára