Civil kurázsi

Segítség a léleknek, gyógyulás a testnek – Mandalaház nyílt Miskolcon

Rohanó világunkban egyre gyakoribb jelenség a stressz, ami számos megbetegedés okozója, ugyanis a hosszantartó stresszes állapot gyengíti az immunrendszert, amelynek következtében nagyobb esélye van a betegségek kialakulásának. A stressz oldása sokféleképp érhető el. Erre hivatottak a gyógyszeres kezelések, a különböző pszichológiai módszerek vagy éppen a meditáció. Ez utóbbira is megtanítják a Mandala Házban az érdeklődőket. S hogy még mi mindenre? Arról a Mandala Ház két létrehozója, Gécziné Gabi és Urbán Edina beszélt a Csillagpont Rádió hétfő délelőtti műsorában.

Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket.

"A peremvidékre menjetek...." - A történelmi egyházak társadalmi szerepvállalása

A történelmi egyházak társadalmi szerepvállalása volt a témája annak a Nemzetközi tudományos konferenciának melyet 2017. április 20-án tartottak a Miskolci MAB székházban. Csapó Barbara a jezsuita rend munkatársa is előadó volt. "A peremvidékre menjetek...." A Jezsuita Rend társadalmi szerepvállalása 
a hátrányos helyzet  csökkentésében, volt a témája  prezentációjának.

Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában – különleges előadást szerveztek a rotarisok a Miskolci Nemzeti Színházban

Rendhagyó egyórás osztályfőnöki óra lesz a Miskolci Nemzeti Színházban, a miskolc-tapolcai Rotary Club szervezésében. A program célja az autista és sérült gyerekek elfogadtatása társaikkal. A rendezvény keretében a diákok egy autista fiúról szóló darabot nézhetnek meg, amelyet követően a főszereplővel kötetlen beszélgetésen vesznek részt.

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák. A 14 éves Kiss Dániel fejlesztésének célja, hogy bárki segíthessen a rászoruló hajléktalanokon. Az általános iskolás fiúval készült beszélgetésből az is kiderül, hogy hogyan lehet eljutni a blogolástól a játékfejlesztésig. Egyebek mellett továbbtanulásról, fejlesztési tervekről, példaképekről Szász Anikó kérdezte Kiss Dánielt.      
 

Ötszáz bohócdoktor az ünnepi vetítésen

Húsvét előtt jótékonysági mozizásra hívtak meg ötszáz, többnyire nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai. Az Állati nagy szökés című rajzfilmre kígyózó sorokban érkeztek a tíz év alatti gyermekek. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokitojást is kapott. A mozizás előtt mindenki picit bohócdoktorrá változhatott, a gyerekek nagy buzgalommal vették fel a bohócdoktor orrokat.

Nyuszi Stop Húsvétra – interjú az Orpheus Állatmentő Egyesület vezetőjével

Ajándékozni jó, örömet szerezni kellemes érzés. Csakhogy a meggondolatlan ajándékozásnak ártatlan állatok lehetnek áldozatai. Mert bár a gyerek repes a boldogságtól, amikor simogatja a húsvétra otthonába „érkezett” tapsifülest, mégis hamar ráun. A szülő számára is terhessé válik az aprócska állat, hiszen az etetés, gondozás költséget jelent, a tisztántartás meg sok időt vesz el. Ilyenkor sokan drasztikusan szabadulnak meg tőlük.

25 éves a Miskolci Autista Alapítvány miskolci otthona

Kezdetben öten laktak, ma már ötvenen a 75 dolgozót foglalkoztató Miskolci Autista Alapítvány Varga hegyi Családi Otthonában. A kuratóriumi elnökétől, Szalkainé Haraszti Krisztinától és Bohus Viktóriától, a Barka Szociális Farm menedzserétől az otthon negyedszázados létéről, pályázatokról és foglalkoztatási újdonságokról is hallhattak a Csillagpont Rádió hétfői műsorában. A riporter Monos Márta.

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége - 100 éves jószolgálati tevékenység

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal létrehozott szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, köztük Magyarországon is. Negyvenhatezer klubjának egyike a Lady Lions Klub Miskolc. Elnöke Kertész Kata és a klub egyik tagja Bánrévi Helga a politikamentes civil-szerveződés erejéről és a segítségnyújtás különböző formáiról beszélt a Csillagpont Rádió műsorában, a beszélgetőtárs Monos Márta.

A Bátortábor - 2001 óta élményterápiás táborok daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára

A Bátortábor Alapítvány 2001 óta szervez élményterápiás táborokat daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára. A tábortípusok azóta kibővültek. 2013 óta a Lélekmadár Táborba várják azokat a családokat, akik súlyos betegség következtében elvesztették gyermeküket. Testvértáborukba pedig a beteg gyermekeket és testvéreiket invitálják közös programokra. Sorsfordító élmények, aktualitások a hatvani Bátortábor házatájáról. Dr. Cserbák Anna orvosigazgatóval Szász Anikó beszélgetett. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Civil kurázsi csatornájára