Civil kurázsi

Összefogott a művészvilág Dédestapolcsányért

A korábbi híradásokból az egész ország értesülhetett a Dédestapolcsányt május 29-én ért természeti katasztrófáról. Mint ismeretes, a Bükk hegységből hirtelen lezúduló irdatlan mennyiségű esővizet képtelen volt a Bán patak befogadni, így a sáros folyam elöntötte a település kétharmadát. Lakóházak, kertek, közterületek kerültek percek alatt víz alá, több család élettere, munkája megsemmisült.

Civil kurázsi

500 kilométeres jótékonysági és véradó futóesemény június 21. és 26. között a Vereckei-hágó – Kárpátalja – Felvidék – Miskolc – Eger – Budapest útvonalon.

1989 decemberében alakult meg a szervezet, melynek működése Magyarország valamennyi megyéjére, és számos a hazai szabadidősport életében kiemelkedő szerepet játszó sportszervezetre is kiterjed. A szövetség egyik küldetése felzárkózni az EU szabadidősport kultúrájához...

A megye amatőr elsősegélynyújtói mérték össze tudásukat Ózdon 2019. május 23-án.

Az úszó és vízilabdás közösség az egyik legnagyobb sportközösség az országban. Lelkes edzők és győzni vágyó fiatalok, akiket összeköt a mindennapos munka és a víz szeretete.

Miskolci cégek támogatását is megköszönte a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetése a Biatorbágyon rendezett Országos világnapi ünnepségen május 22-én. ÉV TÁMOGATÓJA elismerésben részesült a MENTO Környezetkultúra Kft. a 47.

Látványos VirágcsokORR-ral köszöntötték az ápolókat és a nővéreket a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megszervezi a Születés Hete programsorozatot a Holdam Egyesület.

Hosszú évek után ismét íjászok vették birtokukba a Diósgyőri várat. A Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület népművészeti kiállítás és vásárral egybekötött íjászversenyt rendezett 2019.

A „Kapuzörgető” elnevezésű project lényege azoknak a közösségeknek a létrehozása és támogatása, amelynek tagjai szeretnének együtt munkálkodni vagy csupán rövidebb-hosszabb időt eltölteni együtt, különféle hasznos célokra.

Hivatalosan is átadták a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által megépített szociális farmot Mezőcsát térségében.