Civil kurázsi

Pénzadománygyűjtést indít kárpátaljai rászorulók javára az Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. A segítségre egyre nagyobb szükség van az elhúzódó háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt. Most a legnehezebb téli hónapok előtt a segélyszervezet pénzadománygyűjtést indít a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászorulónak nyújthasson segítséget.

Civil kurázsi

Az ÉRV. Zrt. - a minőségi víziközmű-szolgáltatás folyamatos ellátása mellett - kiemelt feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalást.

Az iskolakezdési támogatásokra koncentrál a Hétköznapi angyal szeptemberi támogatói programja. Bár csak egy kérést teljesít vállalása szerint a Miskolc Pláza havonta, ebben a hónapban négy gyerek is kap művészeti csomagot.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának köszönhetően az 1000 hazai rászoruló kisdiák mellett további 330 erdélyi, vajdasági illetve kárpátaljai gyermeknek is könnyebb lesz a tanévkezdése.

A szeptemberi iskolakezdést követően 350 helyszínen mintegy 8000 határon túli, gyermekét magyar iskolába írató családnak fejezi ki elismerését ösztöndíjával a Rákóczi Szövetség.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának 2. hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása.

Elsősorban persze a jótékonykodás, másodsorban azonban a régi miskolc-tapolcai tradíciók felélesztése volt a célja a rotarystáknak, amikor első ízben megszervezték a jótékonysági Anna-bált, amelyre az idén immáron nyolcadik alkalommal invitálják a vendégeket....

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői napot. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, amelyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők. A nap során kulturális és gyermekprogramok is várják a látogatókat...

A Magyar Vöröskereszt B.-A-.Z. Megyei Szervezete nyerte el a 47. Elsősegélynyújtó Verseny országos döntőjének megrendezési jogát. A vetélkedőt Miskolc belvárosában rendezzük meg szeptember 7. és 9.

A  Tesco  vásárlói  közel  34  millió  forint  összegű  támogatással  járultak  hozzá  az  Ökumenikus  Segélyszervezet  idei  Felhőtlen  Gyermekkor  adománygyűjtő  programjához.  A  gyűjtés  során  befolyt  adományokat  a  bántalmazott  és  mélyszegénységben ...

Június 27-én a Délvidékre érkezik a Rákóczi Szövetség Gólyahír Programja, amelynek célja a határon túli magyar újszülöttek – illetve szüleik – megszólítása. Az, Első könyvem nevű babanapló átadásával jön létre a jelképes kapcsolat a magyar szülőkkel, gyermekekkel....

2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 14°C, 11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 16°C Idő: borult

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 15°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!