Civil kurázsi

Az OMV Hungária és vásárlói 5 millió forinttal segítik a Máltai Szeretetszolgálat mentőautó vásárlását

A karácsonyi szezonban tartott karitatív kampány eredményeképpen összesen több mint 5 millió forintot utal át az OMV a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A segélyszervezet a pénzt egy új mentőautó megvásárlásához használja fel. Ezzel az egymást követő harmadik évben zajlott le sikeres együttműködés a felek között. Kiemelkedő eredményt hozott az OMV Hungária és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaly év végi időszakban közösen rendezett karitatív együttműködése.

Civil kurázsi

Társadalmi felelősségvállalási programjának keretében idén karácsonykor különleges támogatással segíti Szikszó városát a HELL ENERGY cégcsoport.

A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját.

A Szimbiózis Alapítvány „Egy hét mennyország” programja lenyűgözte a szakmai zsűrit, így teljes egyetértésben szavazták meg 2021-ben az Innovatív Szociális Szolgáltató Szervezete Díj első helyezettjének.

Az országban egyedülálló módon család-, és fogyatékosság-barát panziót adtak át Miskolcon, a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorságban. Itt a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára is elérhető a kikapcsolódás és a feltöltődés.

A hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő fiatalokat mentorálják a Szimbiózis Alapítvány különleges foglalkoztatási programjában, amely egyfajta híd az iskolapad és a munka világa között.

A verbális kommunikáció kiemelten fontos eleme a szociális életnek. Ha valaki nem képes arra, hogy gondolatait, szükségleteit szavakkal fejezze ki, akkor is fontos megtalálni annak lehetőségeit, hogy bevonhassuk a kommunikációs helyzetekbe.

Master KG és Nomcedo Jerusalema című slágerére elindított táncmozgalomhoz a világ minden tájáról számtalan baráti társaság és munkahelyi csapat csatlakozott, de orvosok, ápolók, tűzoltók is táncoltak az afrikai örömzenére.

Tehetséggondozási központként éledhet újjá a több évtiezede elhagyatott Avas Szálló – erről Orbán Balázs, az MCC (Mathias Corvinus Collegium) kuratóriumi elnöke tájékoztatta Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt budapesti látogatásán.

A Véradók Napja alkalomból a sokszoros véradók és a fáradhatatlan véradásszervezők, véradóbarát munkahelyek és a véradó mozgalom támogatóinak munkáját ismeri el a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában.

2022. január 20., csütörtök, Fábián, Sebestyén

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon