Civil kurázsi

Válts családbarát munkahelyre - állásbörze és munkakonferencia Miskolcon

Az atipikus foglalkoztatási formák a jövőben egyre nagyobb teret és (állami)támogatást kapnak majd, érdemes a már meglévő tapasztalatokat megosztani. Ezért a Női Erőforrás Család és KarrierPONT „Válts családbarát munkahelyre!” címmel munkakonferenciát és állásbörzét tart, amelyen olyan miskolci munkáltatók vesznek részt, akik nemcsak, hogy toleránsabbak a családos emberekkel, de készek és képesek előnyt kovácsolni vállalkozásuk számára azokból a tapasztalatokból, amelyeket a gyerekek születése után szereztek a foglalkoztatottjaik.

Civil kurázsi

2018.április 29-én megalakult a miskolctapolcai székhelyű, mezőnyárádi fiókteleppel működő segítőkutyák kiképzésével és alkalmazásával foglalkozó civil szervezet, a Négylábú Segítők Egyesület.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - ez év szeptember 17-től - Dr. Révész János.

Sok-sok zsáknyi takaró, játék, eledel és tisztítószer gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány pártfogoltjai javára meghirdetett akció keretében.

Mellkaskompressziós gép és ultrahang-készülék beszerzését támogatják mindazok, akik részt vesznek a Magyarországi Légimentésért Alapítvány újabb programján, amelynek időpontja október 28-a, színhelye pedig a miskolci repülőtér.

Erre vállalkozott tíz esztendővel ezelőtt az Idővár Klub Kazincbarcikán, amelynek tagjai – amint azt az alapító elnök Pelle Anna is hangsúlyozta a Csillagpont Rádió műsorában – nem csupán ezt az alkalmat ünneplik meg, hanem jószerivel minden találkozásukat....

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal.

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. A segítségre egyre nagyobb szükség van az elhúzódó háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt....

Az ÉRV. Zrt. - a minőségi víziközmű-szolgáltatás folyamatos ellátása mellett - kiemelt feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalást.

Az iskolakezdési támogatásokra koncentrál a Hétköznapi angyal szeptemberi támogatói programja. Bár csak egy kérést teljesít vállalása szerint a Miskolc Pláza havonta, ebben a hónapban négy gyerek is kap művészeti csomagot.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának köszönhetően az 1000 hazai rászoruló kisdiák mellett további 330 erdélyi, vajdasági illetve kárpátaljai gyermeknek is könnyebb lesz a tanévkezdése.