Civil kurázsi

Asszonysorsok a Kismamaházban

A Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház életébe nyújthattunk bepillantást a kedd reggeli Rendelő című műsorunkban. Vendégünk volt az intézmény egyik szakgondozója Balogh Zoltánné. A beszélgetésből kiderül, az otthon nem csupán testi és fizikai menedék a nehéz élethelyzetbe került családoknak, lelki oltalom is. Lehetőség az újrakezdéshez – talán a kismamaház mottója is lehetne. A riporter Szász Anikó.

Civil kurázsi

Több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára a kezdeményezés, amely az óta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte.  A világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosítanak...

Az élet arról szól, hogy átmenjünk a nehézségeken újra és újra felálljunk, ne adjuk fel.

Az első miskolci Lions Klub soros elnöke értékelte a 2018-as esztendőt, s tekintett előre a 2019-es évre a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában. Falucskai Attila beszámolt az elmúlt év programjairól, szolgálatuk mikéntjéről. 2019.

Az elmúlt esztendő nagy kihívások elé állította a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezetét.

Illegális műanyagégetésre utal a kéményből dőlő fekete füst, ami igen gyakori a Sajó-völgyben

A Sajó-völgy hazánk, sőt egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe.  Az uniós határértékeket jócskán meghaladja az apró részecskék koncentrációja, emiatt szükség lenne egy olyan levegőminőségi tervre, amely hatékony, kikényszeríthető intézkedéseket és...

Ünnepváró „kapuzörgetők” járják ezekben a napokban Miskolcon a Győri kapu környékét.

Átjárási lehetőséget biztosítani a káros előítéletek, sztereotípiák, a diszkrimináció és más társadalmi csapdák által egymástól elszigetelt csoportok között. Ez is célja és feladata a tavaly 10.

A hamisítatlan falusi disznótor hangulatát idézte meg a Miskolci Autista Alapítvány és a Zöld Kapcsolat Egyesület közös programja a Barka Farmon Szakáldon.

Rakacaszendről érkezett a házaspár a több zsáknyi kupakkal a szerkesztőségbe. Mata József és felesége Matáné Dienes Krisztina nem először részese ilyen nemes akciónak. Ezúttal Zsófi gyógyulásához szeretnének hozzájárulni. A riporter: Monos Márta.

Speciális, az úgynevezett „Mézes Miskolc” kiállítás megnyitójával kezdődik a Szimbiózis Alapítvány idei, Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából rendezendő programja december 3-án Miskolcon a Városházán.