Kultúra

Könyvlapokról a színpadra - Magyar Dráma Napja a Miskolci Nemzeti Színházban

Háromszáz középiskolás diák vehetett részt egy különleges előadáson a Magyar Dráma Napja alkalmából a Miskolci Nemzeti Színházban. A teátrum október 12-én tűzi műsorra Kosztolányi Dezső kisregényéből, az Édes Annából készült színpadi adaptációját. Ehhez kapcsolódóan tekinthettek be a kulisszák mögé a fiatalok.

Kultúra

Kossuth a nemzeti függetlenségért, a feudális kiváltságok felszámolásáért, s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott XIX. századi küzdelem legnagyobb alakja volt.  Születésének 216.

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

Ipolytarnóc

Már biztos, hogy rekordévet zárhatnak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei és az Igazgatóság 2017 második felében elindított új ökoturisztikai fejlesztési programja meghozta a várt eredményeket, hiszen már augusztus végére jelentősen meghaladták a...

A szervezőket is meglepetésként érte a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzés fordulójának a műfajhoz képest is hallatlan népszerűsége.

Dokumentumfilm készült Kelemen Didákról. Nem született még olyan mozgóképes alkotás, amely a misszionárius életét foglalja össze és megmutatja ténykedésének fontos állomásait.

Kalandjáték, óriásszínező, zenés-táncos műsorok, fényfestés – szeptember 2-án délelőtt családi programokkal várta közönségét a Miskolci Nemzeti Színház. Este pedig az I. Miskolc’s Got Talent showban színpadra álltak a megye legtehetségesebb fiataljai a Nagyszínházban...

Augusztus utolsó napján véget ér a miskolci könyvtárak nyári nyitvatartása. Szeptember 1-je szombatra esik, és már ezen a napon is újra várja az olvasókat a normál rend szerint szombaton is kinyitó két könyvtár: a II.

Évadnyitó társulati ülést tartott a Miskolci Nemzeti Színház, ezzel megkezdődött a teátrum 2018-2019-es évada. Szeptemberben és októberben már hat új bemutatóval várják a nézőket, az évad repertoárjában pedig 16 új produkció szerepel.

A családi és gyermekprogramok a fesztivál 13. napján a Mezey István Művészeti Központban folytatódtak. A táncos szakmai hét a Flash Táncstúdió workshopjával indult, ahol a hastánccal ismerkedtek meg az érdeklődők.

Nem csak szebb és kényelmesebb lett a felújítása után augusztus 10-én újra felavatott kisrozvágyi könyvtár. A beruházás újabb lehetőségeket is teremtett – ilyen például a kicsiknek a gyerekkuckó, a nagyoknak a különálló folyóirat-olvasó.

2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 14°C, 11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 16°C Idő: borult

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 15°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!