Kultúra

Lát- Lelet címmel, kiállítás nyílt Dr. Bobula Zsuzsanna festményeiből

„Úgy gondolom, hogy akkor jó egy kép, ha a csendéletnek, a tájnak, a modellnek a pillanatát, hangulatát, lelkét sikerül továbbadnom a képeimen” – vallja az orvos-művész, Dr. Bobula Zsuzsanna.  Munkáiból június 15-én nyílt kiállítás Miskolcon, a Művészetek Házában. Aki látta a tárlatot, meggyőződhetett arról, hogy az arnóti háziorvos alkotásai hűen tükrözik a művész hitvallását. A nagy érdeklődéssel kísért esemény hangulatából önök is kaphatnak ízelítőt, ha figyelemmel kísérik a Csillagpont Rádió hétfő reggeli műsorát 8 és 9 óra között.

Te is lehetsz győztes

B-A-Z megye kistelepülésein élő 8-12 éves roma gyerekeknek szervezett tehetségkutató vetélkedőt a Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtár. 
A kétfordulós vetélkedő záró rendezvénye 2017. 06. 12-én volt.  A táncos, hangszeres énekes kategóriákban a gyerekek örömmel mutatták meg tudásukat a közönség előtt. Bár nem mindenki léphetett fel a dobogóra ezen a versenyen, ahogy szervezők elmondták minden gyerek nyert.  A Csillagpont Rádió vendége volt három díjazott fiatal.  
 

Lakhatás, speciális foglalkoztatás, képzés és biztonság – Minden egy helyen a Baráthegyen

„Az utóbbi években egyre több megváltozott munkaképességű tud elhelyezkedni, de még mindig körülbelül csak minden tizediknek jut munka. A foglalkoztatásban élenjár a Szimbiózis Alapítvány…” - adta hírül jó másfél esztendeje az egyik napilap. S nincs ez másként ma sem. Mármint az a példamutató gondolkodásmód, amely az alapítvány dolgozóira jellemző, s melynek köszönhetően időről-időre beszámolhatnak eredményeikről. A Baráthegyi manufaktúra beruházásairól, a sajt- és tejfeldolgozásról, bonbon-készítésről, szappanfőzésről vagy éppen gombatermesztésről. Mikor-miről.

Mákdobáló – Megjelent Hajnal József első könyve

Részben valós, részben költött tartalommal bír Hajnal József első könyve, amelynek a szerző a Mákdobáló címet adta. Hogy miért és hogy mit akar az olvasó tudtára adni ezzel? Erről is beszélt a Csillagpont Rádió szerdai műsorában Monos Mártával. A regényt június 7-én, szerdán délután öt órakor mutatják be Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. 

„Átélhettem a közös festés örömét is” – interjú dr. Bobula Zsuzsanna háziorvossal

Friss diplomásként az ózdi kórházban kezdte a gyógyító munkát. Azután Megyaszón, hosszú évek óta pedig már Arnóton látja el a háziorvosi teendőket dr. Bobula Zsuzsanna, akinek életében a 2010-es esztendő több szempontból is sorsfordulónak számít. És ez az a dátum, amely egyben kezdetét jelenti képzőművészeti munkálkodásának is. Csendéleteket fest. Az ezekből összeállított kiállítás, LÁT-LELET címmel június 15-től látogatható Miskolcon a Művészetek Házában. 

Zsongó Lillafüred - Szép idővel és számtalan programmal várták a látogatókat

A Zsongó Lillafüred elnevezésű programot 7 évvel ezelőtt rendezték meg először. Hubay György önkormányzati képviselő ötlete volt, hogy a festői szépségű természetvédelmi területen legyen egy nagyszabású szabadtéri rendezvény.  Az ötlet bevált, így már 17. alkalommal telik meg az Erzsébet sétány és környéke.

A Miskolci Állatkert apraja-nagyja, egy remek gyermeknapra szabva

2017. május 28-án, vasárnap, gyermeknap alkalmából is sok-sok élmény és látnivaló várja a Miskolci Állatkert látogatóit, ahová aznap a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés! Az összegyűlt gyermeksereget egész nap változatos állatkerti programok várják május 28-án, gyermeknap alkalmából a Miskolci Állatkertben. Főszerepben a nemrég született állatok, hiszen az utóbbi hónapokban igazi „bébibumm” pezsdítette föl az Állatkert életét. Az alig két hónappal ezelőtt született kúszósül kölyök után újabb csöppségek jöttek napvilágra.

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

Hisz a zene csodájában - Barangolás a muzsika világában Flach Antallal

Egyszer valahol azt nyilatkozta, hogy a csembalóhoz vezető út meglehetősen kalandos volt számára. Jószerivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennek a hangszernek szeretne művésze lenni. Az is lett Flach Antal művésztanár, aki immáron több mint egy évtizede tanítja a fiatalokat nagy-nagy gonddal és odafigyeléssel a zene szeretetére és művelésére.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kultúra csatornájára