Kultúra

Négy nap, hat ország, tíz táncelőadás – Jön a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál!

Harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a tánc szerelmeseit a Miskolci Nemzeti Színházban. Az április 24-27. között zajló találkozóra a Miskolci Balett neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg idén is, akiknek színvonalas produkciói a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők egy sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.

Kultúra

Dr. Lovász Emesének A Diósgyőri vár című tavaly megjelent könyve nem csupán a vár történetével ismerteti meg az olvasót, hanem egyúttal – ahogyan azt írták róla – színes utazás a 14.

Jelenleg festési, felújítási munkálatok vannak folyamatban a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban, de április elején nyitja kapuit a népi kismesterségeket bemutató és számos kiállításnak otthont adó épületegyüttes.

Téli álom után ébred a királynék vára. Ismét sokszínű program várja az érdeklődőket a Diósgyőri Várban és a Lovagi Tornák Terén. A családi események a Húsvéttal veszik kezdetüket, az ünnep mindkét napján várják majd a látogatókat.

Ezen a napon koszorúzással és családi programokkal is emlékezünk a márciusi ifjakra.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Béres Attila rendező, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából adta át az elismeréseket....

Az olvasás népszerűsítése annak a kezdeményezésnek a célja, amelyet az idén is elindít a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. A játékra a megyében élő 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók jelentkezését várják.

A Gulágkutatók Nemzetközi Társasága tíz évvel ezelőtt jött létre a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának támogatásával civil kezdeményezésként.

Minden eddiginél több, összesen 559 nevezés érkezett a XVIII. Országos Syngenta Borversenyre.

Az ötlet- és házigazda a 29 éves Miskolc Dixieland Band alapítója, Balla Miklós, a vendégek a városhoz kötődő közismert személyek, a jótékonysági rendezvény kedvezményezettje pedig a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház területén működő Ronald McDonald Házat...

Érzékszervek birodalmában címmel tematikus túrákat szervez látássérült gyermekeknek, családtagjaiknak és barátaiknak Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területén a Látás-Mód Alapítvány. Az érintettek legutóbb a miskolci Színészmúzeum vendégei voltak.