Kultúra

Búvár fotós - a művész, a tanár, vagyis Zombor Gyula

Zombor Gyulával egy véletlen folytán ismerkedtem meg.  Érdekes milyen értékes sokrétű emberek vannak közöttünk.  Zombor Gábor külföldön is elismert fotóművész, kiváló sportember, aki a víz alatti világ csodáival ismerteti meg a szépre-sportra vágyókat, nem mellesleg a fotó művészet csínját-bínját oktatja a fiataloknak.  Soós András interjúja.

Kultúra

Február 13-15. között Beregszász művészetét és kultúráját ismerhette meg a miskolci közönség a Határtalan Napok rendezvénysorozaton.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján izgalmas programmal várta a Miskolci Nemzeti Színház a város diákjait.

"Memento" elnevezéssel időszakos helytörténeti kiadvány jelent meg január 11-én Alsódobszán. A fekete-fehér 32 oldalas, A/4-es méretű, tűzött füzetecskénket első körben 12 részesre tervezik és havi rendszerességgel jelenik majd meg.

A fiatal írónő izgalmas regénye évszázadunk második felében játszódik. Egy könyv a jövőből... Mert ez jövő már tegnap elkezdődött, vagy talán már sokkal korábban...

Grétánál 2011 márciusában diagnosztizálták a leukémia egy súlyos változatát, a T-sejtes Non-Hodgkin-limfómát. A fiatal lány most a Csillagpont Rádió hallgatóival osztotta meg gyógyulásának történetét.

Udvarhölgy- és apródképzővel, kalandjátékkal, és új múzeumpedagógiai foglalkozással is várja a látogatókat a Diósgyőri vár.

A Nem félünk a farkastól egy különleges dráma, nagyon népszerű és nagyon emblematikus darabja a modern drámairodalomnak.

Több mint 350 éve töretlen sikerrel játsszák a színházak a minden női szívet rabul ejtő Don Juan történetét. A Miskolci Nemzeti Színházban Szőcs Artur állítja színpadra Molière vígjátékát október 4-én.

Két miskolci sportoló, Czinege Szonja és Paár Gréta képviselte hazánkat a Nemzetközi Mazsorettsport Nagydíjon (MWF) Szentpéterváron szeptember végén.

Exkluzív interjút adott a Csillagpont Rádiónak az épp Kazahsztánban tartózkodó Arnóczky Noémi, akinek a napokban lát napvilágot új videóklippje.