Kultúra

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

Hisz a zene csodájában - Barangolás a muzsika világában Flach Antallal

Egyszer valahol azt nyilatkozta, hogy a csembalóhoz vezető út meglehetősen kalandos volt számára. Jószerivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennek a hangszernek szeretne művésze lenni. Az is lett Flach Antal művésztanár, aki immáron több mint egy évtizede tanítja a fiatalokat nagy-nagy gonddal és odafigyeléssel a zene szeretetére és művelésére.

Programajánló - Miskolci Termelői Nap - Mesterségek címere

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői napot. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, melyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők. A nap során kulturális és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

További információ: www.facebook.com/miskolci termelői nap

A Közösségek Hete - Miskolci programok

Dübörög az országban A Közösségek Hete, amelyet idén első alkalommal rendezett meg a „Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt konzorciuma. Céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben és azokon kívül működő közösségek tevékenységeire, közösségépítő és helyi társadalomformáló erejükre.

Tisztelet az Ápolóknak - megemlékezés az Ápolók Nemzetközi Napján

Az új intézményben az Ápolók Nemzetközi Napjának megünneplését már május 11-én, a Semmelweis Tagkórházban, ünnepi tudományos programmal kezdték. A mai napon, a székhelyen, az ünnepre felhívó táblával várták a dolgozókat, amely a főépület aulájában került elhelyezésre, és Balogh Lászlóné, az Onkológiai Osztály munkatársának kreativitását dicséri.

Ápolók Nemzetközi Napja - szakdolgozói tudományos ülés

2017. május 11-én a B.A.Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Kultúrtermében Szakdolgozói Tudományos Ülést tartottak a Semmelweis Tagkórház Ápolási Igazgatóságának szervezésében. Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából hagyományosan 13. éve kétnapos rendezvénnyel hívják fel a figyelmet az ápolók/egészségügyi szakdolgozók munkájának fontosságára, szakértelmükre, hivatásuk iránti elkötelezettségére.

Születés Hete - a Holdam Egyesület miskolci programjai

Idén immár 12. alkalommal rendezik meg a Születés Hetét. A Születés Hete az évnek az a kiemelt időszaka, amikor a családokkal, családalapítással kapcsolatos információk egy egységes arculattal rendelkező országos rendezvénysorozat keretében koncentráltan érhetők el az érdeklődők számára.

A Születés Hete miskolci főszervezője immár 11. alkalommal a Holdam Egyesület, a miskolci anyák és nők támogató közössége. A hét programjairól Zsíros Zsófia a Holdam Egyesület tagja nyilatkozott a Csillagpont Rádiónak.

Vöröskereszt és Félhold Világnap Miskolcon

A Vöröskereszt és a Vörös félhold Világnapja alkalmából Ünnepséget tartottak 2017. 05. 08-án a Miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban.  Az ünnepnapon kitüntetéseket vettek át azok, akik áldozatos munkájukkal segítik a szervezet munkáját. A szakgimnázium auláját díszíti ezen túl egy Kossuth Zsuzsanna szobor is. 
Az ünnepségen a Csillapont Rádió is jelenvolt.

Európai csúcsra táncolt a múzeum!

Amiben eddig csak reménykedtünk, immár valóság: a Herman Ottó Múzeum videója megnyerte a Museum Dance Off verseny európai döntőjét, és bekerült a világfináléba! Huszonnégy óra alatt több, mint 17 ezer szavazat (pontosan 17.590). Ezt a nem akármilyen eredményt érte el a Herman Ottó Múzeum videója, amelyet a Museum Dance Off 4 versenyre készítettek el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kultúra csatornájára