Kultúra

Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig - ahogy egy kémikus látja

A Miskolci Akadémiai Bizottság előadótermében egy izgalmas kérdéseket feszegető előadást hallgathattak meg az érdeklődők 2017. november 29-én.  Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig ahogy egy kémikus látja címmel Dr. Fábián István a  Debreceni Egyetem tanszékvezető, egyetemi tanára beszélt arról, hogyan értékeli a tudomány  azokat a  különlegesnek titulált termékeket melyeket igen nagy lelkesedéssel reklámoznak időről időre az ezekre szakosodott kereskedelmi kis vagy éppen nagyvállalatok. 
A szerkesztő Soós András. 

Karácsonyvárás a Diri-Dongóval a Ronald Házban

Zenés karácsonyi délutánra a várták a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló kis betegeket a Központi Kórház területén működő Ronald Házban.  Rigó Zsuzsanna házmenedzsert a 2017-es esztendő értékelésére kértük. A gyerekeket a Diri-Dongó zenekar szórakoztatta, majd arcfestés és ajándékozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Zenés összeállításunkat Szász Anikó készítette.
 

Életszag - őszinte beszélgetés a lélektani prózák írójával, Kégl Ildikóval

A napokban jelenik meg Kégl Ildikó - Életszag címet viselő hangoskönyve. Fejlődésnovellák és lélektani prózák gyűjtemény a hivatalos megfogalmazás szerint, Seres Ildikó és Nemcsák Károly előadásában.  A szerző, kolléga, újságíró. Kégl Ildikó nő, feleség, anya és író is. Sajátos látásmód, mély érzések és most mindenkivel megosztott gondolatok egy könyvben, ami elgondolkodtatásra késztet. Leültünk hát mi is, gondolkodtunk, beszélgettünk. Tartson velünk! Kégl Ildikó a Csillagpont Rádióban Németh Csaba vendége volt.

Táncolni jó, akár kerekesszéken is – Miskolcon is hódított a Roll Dance Kombi Táncegyüttes

A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes 2oo1-ben alakult meg a Pool'n'Roll Közhasznú Sportegyesület egyik szakosztályaként. Hazánkban sajnos még nincs hagyománya a tánc e formájának, melyben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt járó partnereikkel. Céljuk, hogy szavak nélkül, pusztán a tánc nyelvén beszéljenek a másság elfogadásáról, az integráció modern eszméjéről, az esélyegyenlőségről.

Bohócdoktorok vittek moziba ötszáz gyermeket

Nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket hívtak meg a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai filmvetítésre. A kígyózó sorokban érkező ötszáz gyermek a Mikulás Karácsonyra családi vígjátékot kapta ajándékba. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokoládét és szaloncukrot is kapott. A 2008 óta sikeresen működtetett bohócdoktor mozgalom a kórházi - gyógyítást segítő együttműködések mellett kulturális és szociális segítő rendezvényeket is szervez.

Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja - Mikulás-várás a jubileumi évben

1992 óta minden év december 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ idén 35 éves fennállását ünneplő  Gyermekrehabilitációs Osztálya ezúttal is gazdag és színes programmal ünnepelt. Az eseményen készült hangos beszámolónkat kísérhetik figyelemmel. Az összeállítást Szász Anikó készítette. 

Családi Életre Nevelés

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elindított egy beszélgetéssorozatot Családi Életre Nevelés a Boldogabb családokért címmel A B-A-Z megyei Központi Kórház kultúrtermében 2017. november 28-án találkozhattak az érdeklődők Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes és Hortobágyi Tibor  Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesületének vezetőivel. Ezen a napon nem is előadás, hanem egy jó hangulatú beszélgetés volt.

Az Angyalkertben a Csillagpont Rádió karácsonyfája is

„Angyalkert” nyílt december 1-jén a Városháza udvarán. Az önkormányzat, valamint az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrum közös programjában a meghívott civil szervezetek egy-egy fenyőfát díszítettek fel, amelyek nemcsak az ünnepet, de az adott szervezet tevékenységét, céljait, munkáját és üzenetét közvetítik az „Angyalkert” látogatóinak.

Újra cipősdoboz akció a Vöröskereszttől, és interaktív élmények a Szimbiózis Alapítványtól

A Szeretet Sütigyár december 1-23 között működik majd. Tavaly is rendkívül sikeres volt, hiszen a 23 nap alatt 46 baráti közösség érkezett a Vöröskereszthez, akik közösen sütöttek mézeskalácsot, amit a városi adventi rendezvényeken megtekinthető és meg is vásárolható. 

Erről is szó esett azon a sajtótájékoztatón, amelyre a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezete és a Szimbiózis Alapítvány vezetői tartottak. Tették ezt az idén is a szokásos helyszínen, Miskolcon a Batyutéka Étteremben. Az ott elhangzottakról a Csillagpont Rádiót Monos Márta készített riportot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kultúra csatornájára