Kultúra

Mutatunk valami cukit! - Kengurukölyök született Miskolcon

fotó: Veress Tamás

A jó idő beköszöntével idén tavasszal is megkezdődött a gyermekáldás időszaka a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Így megjelent egy kiskenguru fejecskéje is anyja erszényének nyílásában. A kenguru bébi ugyan még feltehetően októberben születhetett, legelső alkalommal április közepén tekintett ki anyja erszényéből a nagyvilágba, mostanra pedig már elég fejlett ahhoz is, hogy időnként el is hagyja a biztonságot jelentő rejtekét, és próbálkozzon megállni a saját lábán.

Kultúra

A Vidám Vándorok Társulata szórakoztatta a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ gondozott betegeit Gyermeknap alkalmából szerdán délután a Ronald Házban.

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni” – ez az egyik szlogenje a Magyar Bölcsődék Egyesületének, amelynek elnökével annak apropóján beszélgettünk, hogy május 15-e a Család Nemzetközi Napja.

Fűnyírással, a fák gondozásával, valamint az illegálisan lerakott hulladék és szemét eltakarításával készül Miskolc a Borangolásra.

Miskolc idegenforgalmi szervezete, a MIDMAR Nkft.

Május 17-19-én hetedik alkalommal várják a fesztiválozókat az Avas hegy pincéiben, lankás pincesorain és az Avasi kilátó melletti ligetben, a Gasztroplaccon.

Gecse Attila református kórházlelkész többször hangsúlyozta már a zene fontosságát a Csillagpont Rádióban.

Büszkeségeivel érkezett a stúdióba. Egy Énekes könyvvel, amelynek borítását bodzafából faragta ki a reformáció 500. évfordulójának alkalmából, egy furulyával, amelyhez szép emléke is fűzi és egy puha fedelű könyvvel, amelynek címe Én szóltam.

2004-ben álmodta meg és 2012-ben nyitotta meg Vizsolyban a Mézmúzeumot Mézes Gergő. Az egyedülálló turisztikai látványosságként is működő múzeum komplex szolgáltatást nyújt a növekvő számú látogatónak.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

A Nemzetközi Föld Napja Hálózat az idei évben a legégetőbb feladatok közül a műanyagmentesség ügyének kiemelt üzenetét tűzte zászlajára. A Föld Napja alkalmából 2018.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 18°C, 20.52 km/hÉ/ÉK-i szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!