Kultúra

Hulladékgazdálkodási élménynap gyermekeknek a Mirehu Nonprofit Kft. telephelyén

A MiRehu Nonprofit Kft. szervezésében került megrendezésre a MaKukáció- Hulladékgazdálkodási élménynap elnevezésű esemény, amely a Társaság személetformálási tevékenységének legújabb eleme. A nyári szünet előtti rendezvényen Ladányi Roland ügyvezető és Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a vendégeket; ezt követően kezdődött az interaktív programsorozat, ahol játékos formában ismerkedhettek a résztvevő diákok a hulladékgazdálkodás rejtelmeivel.

Kultúra

A háború tombolása közepette az idilli Mátraszentannán élő Tót családhoz egy nap beállít az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka. Az őrnagy idegzetét súlyosan megrongálták a harctéri hónapok, ezért Tótéknál töltené kéthetes szabadságát.

A Móra-emléknaphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a Móra Ferenc Könyvtár (3524 Miskolc, Klapka György u. 2.).

Új helyszínen várja olvasóit a felújított könyvtár Ónodon. A Nemzeti Kulturális Alap 3.150.000 Ft-os támogatásából valósult meg a beruházás.

Fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget 2022. március 2-án, szerdán a József Attila Könyvtár (Miskolc, Szentpéteri kapu 95.).

Elkészült a Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon című zarándokút sátoraljaújhelyi megvalósítási helyszíne. A mintegy 331 millió forintos beruházás során egy 75 férőhelyes zarándokszálláshely került kialakításra a város egykori kollégiumának épületében....

Megújult a bükkábrányi könyvtár és a közösségi tér, az iskola pedig egy új épületszárnnyal gazdagodott. Az ünnepélyes átadást 2022.

Megújult a bükkábrányi könyvtár és a közösségi tér, az iskola pedig egy új épületszárnnyal gazdagodott. Az ünnepélyes átadást 2022.

Fotók: Gálos Mihály Samu

Élektra történetét – aki testvérével, Oresztésszel együtt az apjukat, Agamemnónt megölő anyja, Klütaimnésztra halálát kívánja – mindhárom nagy antik tragédiaköltő, - Aiszkhülosz, Szophoklész, Euripidész – feldolgozta, ahogyan később még sokan mások is.

Mátyás király Gömörben a címe annak a pályázatnak, melyet a József Attila Könyvtár hirdetett meg általános iskolás korú diákok számára. A megmérettetésre 2022. február 7-ig lehet jelentkezni.

2022. június 30., csütörtök, Pál

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon