Kultúra

A hosszú hétvégén újra nyitva a Diósgyőri vár

A pünkösdi hosszú hétvégén újra kitárja kapuit a Diósgyőri vár. A királynék vára szombattól hétfőig 9 és 18 óra között várja a látogatókat. Bár a termek zárva lesznek, izgalmas szabadtéri látványosságokkal készülnek a szervezők. A várséta során olyan rejtett értékeket ismerhetnek meg a látogatók, amelyeket korábban talán figyelmen kívül hagytak. Megismerhetik a középkori fegyvereket, a vajákosok, kuruzslók vélt vagy valós gyógymódjait, de íjászkodhatnak is. Vasárnap pedig az aprónépet gyermeknapi mesesarokkal várják.

Kultúra

Miskolc városa lassan 20 évvel ezelőtt, a 2000-es évek elején merész, de jövőbemutató döntést hozott és egy hosszú, nehézségektől sem mentes úton elindulva azóta is folyamatosan azon dolgozik, hogy bizonyítsa, a zene, a kultúra várost épít, és segítségével az egykori...

Idén Görög László színművész nyerte el a Gábor Miklós-díjat Shylock szerepének megformálásáért a Mohácsi János rendezésében készült A velencei kalmár előadásban.

A járványügyi helyzet miatt – a kormányzati intézkedéseknek megfelelően – az elkövetkező időszakban Miskolc város könyvtári szolgáltatásai is átalakulnak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Miskolci Nemzeti Színház 2020. március 17-én 19 órától elérhetővé teszi A velencei kalmár premierjéről készült felvételt Facebook csatornáján.

Zombor Gyulával egy véletlen folytán ismerkedtem meg.  Érdekes milyen értékes sokrétű emberek vannak közöttünk.  Zombor Gábor külföldön is elismert fotóművész, kiváló sportember, aki a víz alatti világ csodáival ismerteti meg a szépre-sportra vágyókat, nem mellesleg a...

Február 13-15. között Beregszász művészetét és kultúráját ismerhette meg a miskolci közönség a Határtalan Napok rendezvénysorozaton.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján izgalmas programmal várta a Miskolci Nemzeti Színház a város diákjait.

"Memento" elnevezéssel időszakos helytörténeti kiadvány jelent meg január 11-én Alsódobszán. A fekete-fehér 32 oldalas, A/4-es méretű, tűzött füzetecskénket első körben 12 részesre tervezik és havi rendszerességgel jelenik majd meg.

A fiatal írónő izgalmas regénye évszázadunk második felében játszódik. Egy könyv a jövőből... Mert ez jövő már tegnap elkezdődött, vagy talán már sokkal korábban...

2020. június 3., szerda, Klotild

Időjárás

Programok Miskolcon