Kultúra

Elkészült Palócföld legnagyobb családbarát zarándokközpontja

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit. Ezzel a hatalmas területen elterülő zarándokközpont már nem csak elcsendesedésre, a hitélet gyakorlására és lelki feltöltődésre alkalmas helyként működik tovább, hanem az egész család számára kulturális és közösségépítő programok színterévé is válik. A 2020-ban kezdődött építkezésre a Magyar Turisztikai Ügynökség 3.409.255.798 Ft támogatást biztosított.

 

Kultúra

Június 1-én, szombaton a Vasgyári Közösségi Házban „Régi babák világa” címmel, Vizsolyi Andrea meseszép babaházai fogadták a látogatókat.

Magyar Star Wars rajongók gyűltek össze vasárnap este, hogy fénykardjaikkal bevilágítsák Budapest ikonikus terét. A rendezvényen több mint száz jelmezes és civil jelent meg, hogy megidézzék az Erő világos és sötét oldalának örök küzdelmét.

Filmvetítések Gyermeknap alkalmából 2024. május 23 – 29. Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Moziterem 2024. május 23-tól 29-éig a CINE-MIS Nonprofit Kft.

2024. május 10-én, pénteken, 20 órától Dr. Somosvári Béla Márton "Az ARIEL küldetés - magyar részvétellel" című előadását hallgathatják meg.

Az elmúlt több mint 10 évben több ezer nő írta meg nekünk egyes szám első személyben saját történetét és talált közösségre, megértésre.

Jubileumra készül a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Szeptemberben ugyanis immáron huszadik alkalommal szervezik meg a filmvilág rangos eseményét, amelynek kiemelt szponzora lett a Mercedes Benz Miskolc.

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét 2024. május 16. és 19. között. Mondhatni, tAVASzi szél bulit áraszt!

Jövőhéten 3 napon keresztül, összesen 10 előadást tartunk a Művészetek Házában több mint ötezer miskolci kis- és nagydiáknak ifjúsági sorozatunk keretében.

Retró autóbuszok szerelmesei, kreatív elfoglaltságokat magas szinten művelők, figyelem! A Volánbusz kreatív pályázatot hirdet egy Ikarus E97 típusú autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú dekorálására Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázat címmel.

Operával indul az új év a Miskolci Nemzeti Színházban. Szabó Máté rendezésében láthatják a nézők Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáját Cser Ádám karmester vezényletével.