Kultúra

Programajánló: Metaforikus történetek kollázsokkal és virágokkal

Anna Šimkuličová homonnai újságíró képeiből nyílik kiállítás november 14-én, szerdán délután 3 órakor a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban. Az újságírók munkájuk során tényekkel dolgoznak. Anna Šimkuličová viszont szabadidejében alkot, így természetes, hogy nagy teret enged képein a fantáziának, örömmel merül el az absztrakció világában, mesél el metaforikus történeteket.

Kultúra

Soltész István, Prokai Margit, Hörcsik Richárd

Komplett energetikai felújításon esett át a gibárti önkormányzat épülete. Ugyanakkor az ebben található könyvtár alapterületét megnövelték, berendezését kicserélték. Az ünnepélyes átadót november 9-én tartották – a szolgáltatások fejlesztése pedig tovább folytatódik...

Mécsesgyújtás a szeretteinkért és Verdi minden érzelmet megmozgató műve szólal meg az elhunytak emlékére a Pannon Filharmonikusok koncertjén.

A Miskolci Balett idei első bemutatójával folytatja az irodalmi alkotások és sikerfilmek táncszínházi feldolgozásának vonalát.

A XII. Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztiválra mintegy 80 Abaúji gyermek érkezett, abaújszántói, encsi, forrói, göncruszkai, halmaji, ináncsi iskolákból.

Harangi Andrea festményeiből nyílik kiállítás a Móra Ferenc Könyvtárban október 12-én, pénteken délután 4 órától. Az alkotó húsznál is több tájképet hoz el Budapestről Miskolcra, amelyeken visszaköszönnek a szülőföld, a Zemplén hangulatai is.

korábbi felvétel

Négy nap, négy helyszín, csaknem 30 kórus. Október 10. és 14. között felcsendülnek majd egyszólamú gregorián énekek, többszólamú kórusművek, gyülekezeti énekek és hangszerekkel kísért darabok is.

A kupola koncerteknek nevezett és az Erzsébet Fürdő Gyógyászati –és  Szűrőközpontban tartott nagysikerű előadások  ezen túl a  Bartók Béla Zeneművészeti Intézet koncerttermében lesznek megtartva.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója tiszteletére városi versmondó versenyt hirdet középiskolás korú tanulók számára a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár.

Háromszáz középiskolás diák vehetett részt egy különleges előadáson a Magyar Dráma Napja alkalmából a Miskolci Nemzeti Színházban. A teátrum október 12-én tűzi műsorra Kosztolányi Dezső kisregényéből, az Édes Annából készült színpadi adaptációját.

Kossuth a nemzeti függetlenségért, a feudális kiváltságok felszámolásáért, s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott XIX. századi küzdelem legnagyobb alakja volt.  Születésének 216.