Kultúra

Halló! Itt a 0630-9058113 – Juli Mami beszél

Oláhné Lajtos Julianna a Miskolci Egyetem mérnöktanára hat esztendővel ezelőtt érezte úgy, hogy szeretne egy önkéntes mozgalomhoz tartozni, abban munkálkodni. Így született meg a gondolat, hogy működjön Miskolcon is egy Otthon Segítünk Alapítvány. Julia létrehozta és sikerrel működteti. Tagjai kisgyermekes anyukáknak nyújtanak segítséget. Mint az anyukák, mint a nagymamák. Az indulásról és a programokról beszélgetett az alapítvány vezetőjével a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Kultúra

Csaknem hatvan millió forintos beruházásban, vendégfogadásra, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokra alkalmas vendégház épül Szakáldon. A Miskolci Autista Alapítvány szakáldi szociális farmján már eddig is nyolc ellátottnak biztosítottak otthont és munkát...

Neve sokak számára ismerős, nem csupán a szűkebb pátriában, hanem országosan, sőt a határon túl is.

Több mint 40 éves hírlapírói múlt, kiadvány- és újságszerkesztés, tanítás, könyvírás, könyvkiadás, borászat, a Szent Márton Lovagrend megalapítása Bogácson, Csáter Apó pincéjének működtetése szintén Bogácson és még sorolhatnám tovább, mi minden fűződik Hajdú Imre...

Március 15-e a szabad sajtó ünnepe is, melyről minden évben megemlékezik az Észak-Magyarország és a Borsod Online csapata. Ezen a napon hozzuk nyilvánosságra az év újságírójának nevét is.

Két generáció négy ember. Balázs István Nívó díjas előadóművész és három középiskolás fiatalember: Tóth Norbert, Kovás Kristóf és Balázs Bogdán. Valamennyien az irodalom, a művészet megszállottjai.

Március 15-e Magyar Köztársaság Nemzeti ünnepe, amelyet országszerte ünneplünk, amelyre országszerte emlékezünk. A 48-as eszmékről, a forradalom üzenetéről és a márciusi ifjakról beszélgetett az ismert történésszel, dr.

Zsófi és Tamás tánca nem csupán tánc. Két olyan ember mozdulatpárbeszéde, akik nem tudnak a hagyományos módon kommunikálni egymással. Kulcsár Tamás ugyanis súlyos mozgássérült, ami nehezíti számára az önkifejezést is.

Három millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági gálának köszönhetően, amelynek bevételét egy fogyatékkal élők számára is alkalmas egészség megőrzési központ edzőtermének kialakítására fordíthatnak.

A nemzetközi Nőnap alkalmából a Magyar Tudományos Akadémiai Bizottság Székházában zenés orvosi előadással tarkított ünnepi műsort tartottak március 8-án.
2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!