Egészségpolitika

Breitenbach Sándor műszaki igazgató volt stúdiónk vendége

Hat telephely kórház, 42 gépjármű, több mint 100 lift 30 ezer orvosi berendezés – műszaki szempontból számokkal így is jellemezhető a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemei Oktató Kórház. Breitenbach Sándor műszaki igazgatóval Németh Csaba beszélgetett a gyógyító munka hátterében lévő műszaki üzemeltetés feladatairól. A beszélgetésben szó volt a napi karbantartási feladatokról, a GYEK fejlesztéséről és a különböző felújításokról is. DE azt is megtudhatják milyen hiányszakmák dolgozóit keresi a kórház.

Stúdiónk vendége volt Pelczné dr. Gáll Ildikó

Ha szükséges, törvénymódosítást is javasolnak – A gyermekbántalmazás visszaszorításáról tanácskoztak a Miskolci Gráciák és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának képviselői.

Sokan mondták el véleményüket a Miskolci Gráciák Egyesületének és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának közös konferenciáján, amelynek témája a Gyermekbántalmazás volt. Gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek, a kriminálpszichológusok, a jogászok és a civil szerveződés képviselői egyaránt.

Csökkent a kórházi várólisták hossza és a várakozási idő is

Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence azt mondta, 2012-ben több mint 70 ezren voltak a várólistákon, ez a szám mára 28 ezer alá mérséklődött. Hozzátette: 2013-tól 2017-ig összesen 17,2 milliárd forint többletforrást biztosítottak a várólisták csökkentésére.

dr. Nagyné Stefán Enikő Munkaügyi és HR-igazgató volt a Csillagpont Rádió vendége

dr. Nagyné Stefán Enikő Munkaügyi és HR-igazgató volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház új vezetőjével a humánerőforrás helyzet aktuális gondjairól, megoldási lehetőségeiről, valamint az optimális munkahelyi légkör megteremtésének jelentőségéről beszélgetett Szász Anikó.

Egyre kevesebb ápoló dolgozik a hazai szakellátásban – béremelés és ingyenes képzés lehet a megoldás

Nem könnyű feladat manapság az ápolói hivatás szépségéről és megtartó erejéről beszélni. Hiszen, a nem kis felelősséget, és gyakran nem csekély áldozatot igénylő munkáért járó anyagi juttatás – még a tavaly elindult több lépcsős béremelési program ellenére is – kevés. Nem véletlen, hogy jelenleg csaknem ötezer ápoló hiányzik a hazai kórházakból. Pedig munkájuk nélkül nem működhet az egészségügyi szolgáltatás. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara B.-A.-Z. megyei Területi Szervezete 7200 tag érdekét képviseli.

Infokommunikációs akadálymentesítés fejlesztésére hirdetnek pályázatot

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára

A fogyatékossággal élők közszolgáltatásokhoz való hozzáférését megkönnyítő, infokommunikációs alapú akadálymentesítés fejlesztésére hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A hírt a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára jelentette be.

Ápolók Nemzetközi Napja - szakdolgozói tudományos ülés

2017. május 11-én a B.A.Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Kultúrtermében Szakdolgozói Tudományos Ülést tartottak a Semmelweis Tagkórház Ápolási Igazgatóságának szervezésében. Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából hagyományosan 13. éve kétnapos rendezvénnyel hívják fel a figyelmet az ápolók/egészségügyi szakdolgozók munkájának fontosságára, szakértelmükre, hivatásuk iránti elkötelezettségére.

Dr. Pap Tibor orvosigazgató volt a Csillagpont Rádió vendége

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház új vezetőit bemutató sorozatunkban az orvosigazgató beszámolt az elmúlt egy hónap vezetői tapasztalatairól, az irányítása alá tartozó szervezeti egységek legsürgetőbb feladatairól, prioritásokról. Dr. Pap Tiborral Szász Anikó beszélgetett. 

Befejeződött az egri kórház fejlesztése

Lezárult az egri kórház 7,3 milliárd forintos, többször újraélesztett fejlesztése: új épülettömb, megújult eszköpark. Az idén 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a szocialista kormányok utolsó költségvetéséből - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott pénteken Egerben, a Markhot Ferenc Kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztését lezáró avatóünnepségen.

Krízishelyzet a kórházi ápolóhiány miatt

Vészesen megnövekedett az ápolóhiány a magyarországi kórházakban, amire a bérnővérek alkalmazása sem megfelelő reakció. a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetője szerint.

"Számos kórházi osztályon a minimumelváráshoz képest is 30-40 százalékkal kevesebb nővér dolgozik Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. Ez már krízishelyzet, amelyet eszerint kell kezelni"
A MESZK elnöke Balogh Zoltánt szerint a kormányzat eddigi lépéseinek az ügyben csak az évtized végén lesz érzékelhető hatása, eközben viszont egyre többen mennek nyugdíjba.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészségpolitika csatornájára