Egészségpolitika

Az Egészségügyi Monitoring Tanács híd szerepéről

A jogszabályi változások is indokolták az Egészségügyi Monitoring Tanács létrehozását Miskolcon az alpolgármester szerint. Varga Andrea Klárát arról is kérdezte a Csillagpont Rádió szerkesztője Monos Márta, hogy kik a tanács tagjai és milyen konkrét segítséget várnak tőlük az önkormányzati döntések meghozatala előtt.

Egészségpolitika

Ez év július elsejétől látja el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató-helyettesi feladatait dr. Tóth Imre.

A bizalmat szeretné visszahozni az egészségügybe a Pozitív Attitűd Formálás - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány.

A folyamatos képzésről, a kreditpontok különféle megszerzési módjairól és a járóbeteg-alapellátás gondjairól és nem utolsó sorban az alelnöki teendőkről egyaránt kérdezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezetének...

Miniszteri biztosa lett annak az ügynek, amelynek oly sok éven át élharcosa volta. A kora gyermekkori fejlesztésnek, amelyért persze ha kell, ma is harcol. Czeizel Barbara szerint ugyanis nincs olyan, hogy valakiről le kellene mondani.

Az előterjesztők szerint a praxisok kiürülése már a teljes egészségügyi rendszer működőképességét veszélyezteti. Az Országgyűlés várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját az április parlamenti választások előtt.

Magasan kvalifikált, kompetenciáikat pontosan ismerő, egy adott területen mondhatni orvosi szinten képzett szakemberek régóta dolgoznak világszerte az egészségügyben. Az Advanced Practice Nurse-öket (APN) itthon non-doktoroknak nevezték el.

Kevés olyan egészségügyi intézmény van ma hazánkban, amelyről elmondható hogy nincs tartozása és évek óta eredményesen a gazdálkodása. Egyike ezeknek az Edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet. Főigazgató főorvosával dr.

Zöld körben egy fehér háromszög, amelynek közepén egy „É” betű látható. Ezt kell keresni a jövőben a patikákban, amennyiben biztonságos étrend-kiegészítőhöz szeretnénk jutni.