Egészségpolitika

Tö­me­ge­sen érin­tet­tek a ma­gyar gye­re­kek, dön­töt­tek az ol­tás­ról - kö­te­lező és in­gye­nes lesz a bárányhimlő elleni vé­dő­ol­táshazánkban

illusztráció

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón jelentette be, hogy 2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli a Kormány döntését, mely tovább szélesíti a kisgyermekek fertőző betegségekkel szembeni védettségét.

Egészségpolitika

Miniszteri biztosa lett annak az ügynek, amelynek oly sok éven át élharcosa volta. A kora gyermekkori fejlesztésnek, amelyért persze ha kell, ma is harcol. Czeizel Barbara szerint ugyanis nincs olyan, hogy valakiről le kellene mondani.

Az előterjesztők szerint a praxisok kiürülése már a teljes egészségügyi rendszer működőképességét veszélyezteti. Az Országgyűlés várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját az április parlamenti választások előtt.

Magasan kvalifikált, kompetenciáikat pontosan ismerő, egy adott területen mondhatni orvosi szinten képzett szakemberek régóta dolgoznak világszerte az egészségügyben. Az Advanced Practice Nurse-öket (APN) itthon non-doktoroknak nevezték el.

Kevés olyan egészségügyi intézmény van ma hazánkban, amelyről elmondható hogy nincs tartozása és évek óta eredményesen a gazdálkodása. Egyike ezeknek az Edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet. Főigazgató főorvosával dr.

Zöld körben egy fehér háromszög, amelynek közepén egy „É” betű látható. Ezt kell keresni a jövőben a patikákban, amennyiben biztonságos étrend-kiegészítőhöz szeretnénk jutni.

A szakdolgozók idén novemberben esedékes, 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.  miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.– közölte, a tárgyalások...

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház az 5 tagkórházával, tekintélyes szakmai múlttal bíró intézményrendszer.

Az elmúlt év novemberétől ismét működik a PILLPICK automata rendszer a BAZ megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, pontosabban fogalmazva az intézeti gyógyszertárban.  Vezető főgyógyszerészével dr.

Évértékelő beszélgetés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójával. Dr. Tiba Sándort a fejlesztésekről, átszervezésekről, a kórház mindennapi működéséről és az idei tervekről is kérdezte Németh Csaba. 

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!