Egészségpolitika

Pozitív Attitűd Formálás - Lelket visznek a magyar egészségügybe

A bizalmat szeretné visszahozni az egészségügybe a Pozitív Attitűd Formálás - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány. Az önkéntesekből álló egyesület úgy véli, hogy a kezelés rovására mehet, ha az orvos és a beteg nem találja meg a közös hangot, vagy a kórházban dolgozók nem értenek szót egymással. Az ország kórházaiban végzett kommunikációs tréning eredményeiről és az úgynevezett zsiráf nyelvben rejlő lehetőségekről beszélt a Csillagpont Rádiónak Mezei Andrea, az Alapítvány (PAF) vezetője.

Egészségpolitika

A folyamatos képzésről, a kreditpontok különféle megszerzési módjairól és a járóbeteg-alapellátás gondjairól és nem utolsó sorban az alelnöki teendőkről egyaránt kérdezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezetének...

Miniszteri biztosa lett annak az ügynek, amelynek oly sok éven át élharcosa volta. A kora gyermekkori fejlesztésnek, amelyért persze ha kell, ma is harcol. Czeizel Barbara szerint ugyanis nincs olyan, hogy valakiről le kellene mondani.

Az előterjesztők szerint a praxisok kiürülése már a teljes egészségügyi rendszer működőképességét veszélyezteti. Az Országgyűlés várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját az április parlamenti választások előtt.

Magasan kvalifikált, kompetenciáikat pontosan ismerő, egy adott területen mondhatni orvosi szinten képzett szakemberek régóta dolgoznak világszerte az egészségügyben. Az Advanced Practice Nurse-öket (APN) itthon non-doktoroknak nevezték el.

Kevés olyan egészségügyi intézmény van ma hazánkban, amelyről elmondható hogy nincs tartozása és évek óta eredményesen a gazdálkodása. Egyike ezeknek az Edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet. Főigazgató főorvosával dr.

Zöld körben egy fehér háromszög, amelynek közepén egy „É” betű látható. Ezt kell keresni a jövőben a patikákban, amennyiben biztonságos étrend-kiegészítőhöz szeretnénk jutni.

A szakdolgozók idén novemberben esedékes, 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.  miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.– közölte, a tárgyalások...

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház az 5 tagkórházával, tekintélyes szakmai múlttal bíró intézményrendszer.

2018. július 17., kedd, Endre, Elek

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 29°C, 16.56 km/hNyugati szél, zivatar záporesővel

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 15°C, max nap 23°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!