Egészségpolitika

Átlag feletti fizetésemelkedés az egészégügyben

Hosszú évek óta először már nemcsak elérte, hanem meg is haladta a nemzetgazdasági átlagot az egészségügyiek átlagkeresete januárban – az utóbbi évtizedek legjelentősebb, többlépcsős ágazati bérfejlesztésének köszönhetően. A Központi Statisztika Hivatal adatai szerint míg a teljes munkaidőben foglalkoztatottak nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete 273 800 forint, az egészségügyieké 274 170 forint volt az év első hónapjában. A nettó keresetek az egészségügyben (182 323 forint) ugyancsak meghaladták a nemzetgazdasági átlagot (182 091 forint). 

Szuperkórház Miskolcon

Megtörtént a B-A-Z Megyei Kórház és a Semmelweis Kórház összevonása. A két létesítmény 2017. áprilisától egy szuperkórházként funkcionál. Ez volt a témája annak a sajtótájékoztatónak melyet 2017. április 7-én tartottak a megyei kórházban.
A sajtótájékoztatón a Csillagpont Rádió is jelen volt. Soós András szerkesztő riporter összeállítása.

A kormány asztalán az egészségügyi dolgozók bére

Az egészségügyi dolgozók bérhelyzetét javító több előterjesztés kerül a kormány elé, erről tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a szakszervezetek képviselőit az ágazati kollektív szerződésről folytatott tárgyalás újabb fordulóján. 

Jön a non-doktori rendszer - ősztől próbaüzem Debrecenben, Szegeden és Pécsett

A jelenleginél gyorsabban juthatnak egészségügyi ellátáshoz a betegek, miután Magyarországon is meghonosodik az úgynevezett non-doktori rendszer. A három vidéki orvosi egyetemen – Debrecenben, Szegeden és Pécsett – már ősztől elindul az idehaza kiterjesztett hatáskörű okleveles ápolónak nevezett szakemberek képzése, akik az orvosokról is jelentős terhet vehetnek le, többek között a háziorvosi praxisokban és a sürgősségi osztályokon. A képzés jelentőségéről, specialitásairól is tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit szerdán délelőtt dr.

Látogatás a Csillagpontban

Dr. Rétvári Bence az EMMI miniszterhelyettese, Dr. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője és Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke

Dr. Rétvári Bence az EMMI miniszterhelyettese, Dr. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője és Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke tett látogatást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban. Dr. Csiba Gábor főigazgató-főorvos a Csillagpont épületének több részlegét, köztük a heliportot is megmutatta a vendégeknek. A vendéglátó az elmúlt évek, évtizedek fejletési eredményeiről tájékoztatta a politikusokat. A látogatás végén a kórház kápolnájában közösen imádkoztak a vendégek.

Fejlesztések a megyei kórházban - interjú Csiba Gáborral

Három témában tartott sajtótájékoztatót Csiba Gábor a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa. 

1. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház pályázatot nyújtott be 2016.decemberében az 56-os emlékévhez kapcsolódóan a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány Büszkeségpont pályázatára.

Tízből heten elégedetlenek az egészségüggyel

Tízből heten elégedetlenek az egészségüggyel

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9 és 14 között, 1054 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta az egészségügy megítélését. Tíz megkérdezettből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, ez hibahatáron túli növekedés a másfél évvel ezelőtti mérésünkhöz képest.

Még senki nem rendelkezett egészségügyi adatairól

Megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működtetésének tesztelése. Ez az az informatikai rendszer, amelybe a közfinanszírozott egészségügyi intézmények kötelezően feltöltik, hogy a bejelentkezőnek hol, mikor, milyen orvosi szolgáltatást nyújtottak.

 

A kormányablakoknál még senki nem jelentkezett, hogy rendelkezzen egészségügyi adatai kezeléséről – írta pénteki számában a Népszava az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) kapott tájékoztatás alapján.

Elfogadhatatlan az élelmiszerek kettős minősége

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az EP alelnöke

„Az Európai Unió belső piacán minden fogyasztónak azonos minőségű termék jár, ugyanazon védjegy alatt tehát nem lenne szabad kétféle minőségű terméket előállítani és forgalomba hozni. Ezért elfogadhatatlan, hogy a multinacionális élelmiszergyártók Közép- és Kelet-Európában forgalmazott termékeinek jelentős része rosszabb minőségű, mint amit ugyanolyan márkanév alatt a nyugat-európai országokban értékesítenek. E tisztességtelen gyakorlat ellen az Európai Parlamentben is fellépünk” - jelentették ki Pelczné Dr.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészségpolitika csatornájára