Egészségpolitika

Rákbetegeken spórol az állam? – Tiltakozás a tervezet ellen

Betegek, orvosok, gyártók és betegszervezetek körében egyaránt nagy vihart kavart a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő legújabb, november elsejétől életbe lépő intézkedése, amelynek eredményeként egyes betegségek induló kezelésénél a terápiához rendelkezésre álló készítmények legolcsóbbikát kell alkalmazni. Rákbetegeken kezdenék a spórolást? A jövőben ugyanis a tüdőrákos, a vastagbélrákos, a prosztatarákos és a melanoma bőrdaganatos betegek egy részének már nem az orvos választhatná ki, melyik terápia lenne számára a legelőnyösebb, hanem a NEAK.

Mobil Kormányablak segítette az e-személyik igénylését a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz való csatlakozás érdekében 2017. október 31.-ig valamennyi betegellátásban dolgozó munkatársnak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-magyarországi Térségi Igazgatósága szervezésében 2017.

E-személyi - Mobil Kormányablak a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz való csatlakozás érdekében 2017. október 31.-ig valamennyi betegellátásban dolgozó munkatársnak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-magyarországi Térségi Igazgatósága szervezésében 2017.

Szűkítenék a rákterápiás lehetőségeket - Tiltakoznak az érintettek

Több betegszervezet is tiltakozik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szakorvosok terápiaválasztási szabadságát korlátozó, az onkológiai kezelési lehetőségeket szűkítő terve ellen.
A Gyógyulj Velünk Egyesület álláspontja szerint: miután a társadalombiztosítás hosszú döntési folyamat eredményeként, a hatásosságot és a költséghatékonyságot is értékelve fogadta be finanszírozásba a jelenleg elérhető rákgyógyszereket.

 A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány elnökével Kéri Ibolyával  Soós András beszélgetett. 
 

Nő a védőnők fizetése - Bruttó 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak novembertől

Bruttó 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők novembertől Védőnőként, akár pályakezdő valaki, akár 25 éve dolgozik, az alapbére ugyanannyi: 161 ezer forint. Ehhez jönnek még a pótlékok, az ellátott terület nagyságától függően – ez 20-25 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedhet.
Novemberben újabb béremelés várható az egészségügyben, a szakorvos jelöltek és kórházi gyógyszerészek alapfizetése bruttó 50 ezer forinttal, a szakdolgozóké átlagosan bruttó 12 százalékkal emelkedik.

E-személyi - fontos részleteket tisztáztunk, érdemes elolvasni!

Az e-szig vagyis az e-személyigazolvány egészségügyi dolgozók számára történő kiváltásával kapcsolatban még mindig sok részlet nem tisztázott és nem ismeretes az érintettek előtt. A Csillagpont Rádió szerkesztősége összegyűjtött több kérdéskört és a Miskolci Járási Hivataltól kértünk választ. Megérkezett.

 

Kiknek és meddig, hol és hogyan kell regisztrálniuk?

Felhőben tárolt adatok – Novemberben startol az elektronikus recept

Március elején az ország harminc patikájában indult az a kísérleti program, amely augusztus közepéig tartott, s az e-recept alkalmazását tesztelte. Ennek tapasztalatairól és a november elsejétől életbelépő újdonság előnyeiről kérdezte dr. Hankó Zoltánt, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökét a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő, Monos Márta.

E-személyi - tapasztalatok, típushibák, mutatjuk a részleteket!

Sokszor fogunk az elkövetkezőkben találkozni ezzel a határidővel: november elseje. Ekkortól kötelező minden közfinanszírozott egészségügyi ellátónak és patikának használnia az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) elnevezésű, egységes egészségügyi informatikai rendszert.

Megkezdődött a WHO ülése Budapesten

Orbán Viktor miniszterelnök az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága budapesti ülésének nyitónapján

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.

Jól sikerült az indulás – Interjú a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet igazgatójával

Hazánkban elsőként kezdte meg működését Miskolcon egy irányítás alatt, a háziorvosi, a gyermekorvosi, a fogorvosi, az iskolafogászati, iskolaorvosi és területi valamint iskolai védőnői hálózat. Csaknem egy esztendő telt el a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet létrehozása óta. Igazgatójával, dr. Papp Csaba Polgármesteri Biztossal az elért eredményekről és természetesen az átalakulás során szerzett tapasztalatokról is beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészségpolitika csatornájára