Hitélet

„Nekem még dolgom van az életben” – A hit szerepe a gyógyulásban

A ritkán előforduló szisztémás autoimmun betegségről hallhattak a Csillagpont Rádió műsorában. Egyfajta orvos-beteg találkozó színhelye volt a stúdió. A ritka betegségek gyógyításában az első nehézséget a tünetek hátterének kiderítése, azaz a betegség okának tisztázása jelenti. És persze a kezelés sem egyszerű. S hogy milyenek a gyógyulási esélyek? Nos, a témáról magával az érintettel, Judittal, és kezelő orvosával dr. Tamási Lászlóval beszélgetett a szerkesztő, Monos Márta.

Máltai Emlékezés Éva nénire

Egy éve hat meg Papp Vilmosné Éva néni a Miskolci Máltai Szeretetszolgálat lelke motorja. Az önzetlen munkatársra emlékeznek a  Miskolci Máltaiak 2017. november 18-án. Egy iparművész alkotása díszíti ezentúl a szeretetszolgálat kápolnáját  tisztelegve, a létesítményben dolgozó összes segítőnek és emléküknek. Dr. Csiba Gáborral a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci csoportjának alapító vezetőjével beszélgetett  Soós András.

Mindenszentek a megyei kórház kápolnájában

Mindenszentek és halottak napi liturgiával emlékeztünk elhunyt munkatársainkra, barátainkra, szeretteinkre a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kápolnájában 2017. október 31-én.
Dr. Tiba Sándor kórházunk főigazgatójának köszöntője majd Gecse Attila református kórházlelkész vezette istentisztelet után a kegyelet gyertyáinak meggyújtásával emlékeztek az elhunyt munkatársakra. 
Az eseményen készült összefoglalónkat hallják.  Soós András
 

Esélyegyenlőség - vendégünk volt Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa

Egyre inkább hallunk manapság az esélyegyenlőségről, mint fogalomról.  Ahhoz hogy ehhez a fogalomhoz értékek is társuljanak komoly társadalmi felelősségvállalásra, és jól kidolgozott stratégiai munkára is szükség lenne. Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa évek óta dolgozik azért, hogy az esély egyenlőség vagy mondjuk, felzárkóztatás elérje a célját. A programokra fordított alkalmanként hatalmas összegeket ne az ablakon dobjuk ki.   Csapó Barbarával  Soós András beszélgetett.

„Hordozzátok egymás terhét!” - 20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort

20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort, melyben értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak egy héten át nyújtanak tábori élményeket. A főszervező elmondta: jelmondatuk szerint minden évben megpróbálják átvenni a családok 24 órás terheit egy teljes hétre, avagy hordozzák egymás terhét. Czirják Jánossal többek között a tábor történetéről, a programokról, valamint az önkéntesek áldozatkész munkájáról beszélgetett Szász Anikó. 

"A peremvidékre menjetek...." - A történelmi egyházak társadalmi szerepvállalása

A történelmi egyházak társadalmi szerepvállalása volt a témája annak a Nemzetközi tudományos konferenciának melyet 2017. április 20-án tartottak a Miskolci MAB székházban. Csapó Barbara a jezsuita rend munkatársa is előadó volt. "A peremvidékre menjetek...." A Jezsuita Rend társadalmi szerepvállalása 
a hátrányos helyzet  csökkentésében, volt a témája  prezentációjának.

BUSZBALESET - Országos gyűjtést indított az Ökomenikus Segélyszervezet

Országos gyűjtést indított az olaszországi buszbaleset sérültjei és az áldozatok hozzátartozói javára az Ökomenikus Segélyszervezet. Az adománygyűjtés részleteiről a szervezet kommunikációs igazgatóját Gáncs Kristófot kérdeztük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hitélet csatornájára