Hitélet

Példátlan megtiszteltetés a TermészetBÚVÁR Alapítványnak - A pápalátogatáson könyvünk hazánk névjegye

Az elmúlt napokban különösen nagy megtiszteltetés érte a közhasznú TermészetBÚVÁR Alapítványt. Ugyanis a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága a pápalátogatás szervezőbizottságával közösen úgy döntött, hogy a kiadói gondozásunkban megjelent, immár négy kiadást megért Értékőrző Magyarország – Nemzeti parkok, világörökség című könyvünk felfrissített, angol nyelvű változata hazánk egyik névjegye lesz rangos vendégeink számára.

Hitélet

Hajdú Viktorné Adriennt a Csillagpont Rádió hallgatói jótékony kezdeményezéseiről ismerhették meg az elmúlt években. Most azonban valami egészen másba fogott; Passiót rendez Húsvét közeledtével Hernádkakon és Tiszalúcon.

Egyre tudatosabban épül be a kínálatba a vallási turizmus, és reneszánszát éli a zarándoklás: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység.

A Magyar Kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúttársasággal közösen, a nehéz helyzetben lévő, hazájukat elhagyni kényszerülő ukránok kulturális- és hitéletét továbbra is támogatja.

„Elindultunk egy új esztendőbe… De vajon megértjük-e mivégre kapjuk ezt az új esztendőt? 2023-ban is egy békésebb, nyugodtabb, félelemtől mentes életre vágyunk mindannyian”– mondta a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában Gecse Attila.

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton.

Szomorú állapotba került Vizsoly görögkatolikus temploma. A település nincs abban a helyzetben, hogy felújítsa az 1901-ben épült, bensőséges, mára romlásnak indult, de még menthető, barokk épületet.

A történelmi egyházak képviselőivel tartott munkamegbeszélést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat. A felek együttműködési szándékukról biztosították egymást a köznevelés, ifjúságnevelés, a karitatív jellegű tevékenységek és a pályázatok területén.

Elmondása szerint még soha semmivel nem jutalmazták a munkásságát, így különösen jól esett, hogy jelölték a díjra és végül nyertesként szólították a színpadra.

Különleges élményt kínáló hangversennyel kezdődik május 3-án, pénteken a XXX. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál. Arthur Honegger: Nicolas de Flue című drámai legendáját miskolci együttesek adják elő.

Ferenc pápa legújabb, az ifjúsághoz intézett apostoli levelét idézte a Csillagpont Rádióban dr. Orosz Atanáz görögkatolikus püspök , aki a húsvét hétfői műsorban a hit érzékenységéről és erejéről is beszélt.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon