Hitélet

Anna–Joachim-program: nem ígér gyermekáldást, de könnyebb teszi azt a terhet, amelyet a meddőséggel küzdő házaspárok cipelnek - Ötéves az Apor Vilmos Katolikus Főiskola egyedülálló programja

Öt év alatt több mint ötven házaspár vett részt az Anna–Joachim-programban, amelyet 2019-ben hozott létre az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A régóta gyermekre váró házaspárok a különleges tréningeken megélhetik a sorsközösségből, a problémák megosztásából és közös feldolgozásából fakadó erőt, emellett intenzív pszichológiai és mentálhigiénés támogatást kapnak.

 

Hitélet

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.

Az elmúlt napokban különösen nagy megtiszteltetés érte a közhasznú TermészetBÚVÁR Alapítványt.

Hajdú Viktorné Adriennt a Csillagpont Rádió hallgatói jótékony kezdeményezéseiről ismerhették meg az elmúlt években. Most azonban valami egészen másba fogott; Passiót rendez Húsvét közeledtével Hernádkakon és Tiszalúcon.

Egyre tudatosabban épül be a kínálatba a vallási turizmus, és reneszánszát éli a zarándoklás: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység.

A Magyar Kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúttársasággal közösen, a nehéz helyzetben lévő, hazájukat elhagyni kényszerülő ukránok kulturális- és hitéletét továbbra is támogatja.

„Elindultunk egy új esztendőbe… De vajon megértjük-e mivégre kapjuk ezt az új esztendőt? 2023-ban is egy békésebb, nyugodtabb, félelemtől mentes életre vágyunk mindannyian”– mondta a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában Gecse Attila.

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton.

Szomorú állapotba került Vizsoly görögkatolikus temploma. A település nincs abban a helyzetben, hogy felújítsa az 1901-ben épült, bensőséges, mára romlásnak indult, de még menthető, barokk épületet.

A történelmi egyházak képviselőivel tartott munkamegbeszélést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat. A felek együttműködési szándékukról biztosították egymást a köznevelés, ifjúságnevelés, a karitatív jellegű tevékenységek és a pályázatok területén.