Egészséges életmód

Kerékpározás és gasztronómia

A kerékpározásnak számtalan válfaja ismert. A legismertebbek a hegyi-, az országúti-, és a túrakerékpározás, valamint a spinning. Mindegyik kortól és nem függetlenül gyakorolható és élvezhető. Az egészségmegőrzésre is kiválóan alkalmas sportot bizonyos betegségek – elhízás és színinfarktuson átesettek rehabilitációja –kezelésében is használják. De óriási közösségépítő hatása is lehet egy kerékpártúrának. A biciklizés élettani hatásairól és a Gasztrobicikli elnevezésű programról kérdeztük Györki Erika testnevelő - sportszervezőt kérdeztük.

Egészséges életmód

Az egészség bizony megbetegíthet. Miért? Mert az egészségtudatos életben is fontos a mérték.

Ha valami olyat akarsz amid sosem volt, akkor valami olyat kell tenned amit meg sose tettel meg!

Tavasszal, amikor még immunrendszerünk is gyengébb és az időjárás is "csalóka", érdemes elővigyázatosnak lenni, és nem félvállról venni a réteges öltözködésről szóló tanácsokat. Dr.

Alig teljesítették a Kossuth-stafétát a futás szerelmesei a Zemplénben, máris itt a következő – május végi – kihívás, a Tengerszem-futás. A szervezők idén egy teljes hétvégével lepik meg az egészséges életmód követőit.

A futás nemcsak az állóképességet javítja és segít az ideális testsúly elérésében, de fiatalon is tart.

A Csillagpont Rádióban ezúttal Antal Emese dietetikus adott hasznos tanácsokat a húsvéti étrendre vonatkozóan. Hagyományos vagy trendi? Az ünnepi étkek családonként változóak, de fontos, hogy Húsvétkor is figyeljünk egészségünkre, a bevitt kalóriákra.

A szervezet a zöldség- és gyümölcsféléket népszerűsítő akciói mellett már a marhahús fogyasztására is ösztönzi a magyar lakosságot.

Tagja a Magyar Református Egyház készenléti orvos-csoportjának, minőségügyi vezető, okleveles egyetemi ápoló és köszöni szépen jól van. Merthogy jól érzi magát a bőrében, azzal tölti napjait amit szeret, s mert megtanult úrrá lenni a stressz-terhes helyzeteken....

A jojo effektus és éhezés nélküli, egészséges fogyáshoz a szakértő segítségére is szükség van. Erre vállalkozott dr. Popovics Szvetlana, aki saját magán próbálta ki azt a módszert, amelyet másoknak is ajánl.

Újfajta jelölést kapnak a patikákban a biztonságos étrend-kiegészítők. Egy zöld körben kell keresni egy fehér háromszöget és belül még egy zöld É betűt.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 18°C, 20.52 km/hÉ/ÉK-i szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!