Egészséges életmód

Receptverseny: Főzz másképpen 2019-ben!

A túlsúly és az elhízás együttesen a felnőtt lakosság több mint kétharmadát érinti napjainkban Magyarországon! Különösen figyelmet kell fordítanunk a gyermekkori elhízás egyre nagyobb mértékére is, hiszen minden negyedik-ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott! Tudjuk, hogy az elhízás számos krónikus betegség előidézője is egyben, így önálló kockázati tényezője szív- érrendszeri betegségek kialakulásának, közrejátszik számos szövődményes betegség, a hipertónia, a 2. típusú diabetes, a kóros lipidanyagcsere, valamint egyes daganatos betegségek kialakulásában is.

Egészséges életmód

Szepesi Zsókának, a „Kovászolni jó” című könyv írójának van egy állandó motyója, amely nélkül ritkán mozdul ki otthonából.

Az elhízás betegség – ezekkel a gondolatokkal kezdte mondanivalóját dr. Halmy Eszter a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában, annak apropóján, hogy május 3. szombatja az Elhízás Európai Napja.

Természetesen igen! Kiváltképp akkor, ha már a nyersanyagokat is gondosan válogatjuk. Sonka, tojás, kalács. Elmaradhatatlan hozzávalói a húsvéti terített asztalnak.

Hazánkban a tüdőrák a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. Magyarországon évente mintegy 10.000 új tüdőrákos megbetegedést regisztrálnak, amelyből évente mintegy 8000 ember hal meg ebben a betegségben.

Országjáró turnéra indult Bagdi Bella. Az életmódfejlesztő énekesnővel a Boldogság Napja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádióban.

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel.

Böjti időszakot élünk. De vajon milyen az egészséges böjt, s milyen típusai vannak? Szigorú, teljes, vagy részleges, terápiás? Antal Emese dietetikus, szociológus segít eligazodni böjt kérdésében szigorúan az önkéntesség jegyében.

A Lidl Magyarország és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös kutatásából kiderül, hogy a magyar felnőtt lakosság több mint harmadának nincs pontos információja arról, hogy naponta mennyi zöldség, gyümölcs és rost fogyasztása ajánlott.