Egészséges életmód

17 éve „gólyálkodnak” – A válsághelyzetben lévő várandós anyákért és gyermekeikért

„Köszönet annak, aki életét a gyermeknek áldozza, otthont ad neki, és megajándékozza a család melegével.” – Ez a mottója a Gólyahír Egyesületnek, amelynek munkatársai azoknak a gyermekeknek keresnek családot, akikről „életet adó” szüleik így kívánnak gondoskodni. A 2000. márciusában életre hívott egyesület alapító tagja, egyben elnöke Mórucz Lajosné Százhalombattáról kapcsolódott be abba a beszélgetésbe, amelyet a miskolci önkéntes segítővel, Rémiásné Oravecz Zsanettel folytatott a Csillagpont Rádióban a szerkesztő Monos Márta.

A jóga, mint életforma

Soós László miskolci jógaoktató több mint 25 éve elkötelezett híve ennek az ősi  mozgásformának. Ő maga is lelkesen gyakorolja és tanítja egyéni és csoportos formában egyaránt. A Csillagpont Rádiónak azt is elárulta ő maga miért fordult a jóga felé, mit kapott tőle, hogyan alakult át az élete. Szász Anikó riportjából az is kiderül, mit adnak nekünk a különböző jógautak.      

Lassítsunk! Fékezzünk! Kerüljük és tanuljuk meg kezelni a stresszt! – Erre figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága

Az állandó feszültség még a gyerekkori elhízásnál is komolyabb kockázati tényező. Ezt igazolták egy 52 országra kiterjesztett vizsgálat eredményei. A kutatás során az is kiderült, hogy a munkahelyi állandó stressz-hatásnak kitett dolgozók infarktuskockázata, kétszerese az átlagos körülmények között dolgozókéhoz képet. Egy váratlan trauma, az állandósuló rohanó, leterhelt életmód, mind-mind okozat stresszt és a következmény tragikus lehet.

Családi Életre Nevelés

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elindított egy beszélgetéssorozatot Családi Életre Nevelés a Boldogabb családokért címmel A B-A-Z megyei Központi Kórház kultúrtermében 2017. november 28-án találkozhattak az érdeklődők Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes és Hortobágyi Tibor  Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesületének vezetőivel. Ezen a napon nem is előadás, hanem egy jó hangulatú beszélgetés volt.

Kapu a Mátra kincseihez – Látogató, oktatási és kezelőközpont kialakítása Mátrafüreden

Kiállítótér, oktató- és bemutatóközpont, valamint más oktatási célú helyiségek is helyet kapnak abban az új látogatóközpontban, amit Mátrafüreden alakít ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Az épülethez egy tanösvény is csatlakozik majd, várhatóan 2018 végétől. 

Csontjaink és izmaink védelmében – Beszélgetés a torna, a mozgás jótékony hatásairól

A szervezetben ott a legkifejezettebb a fizikai aktivitást élettani hatása ahol a legnagyobb az igénybevétel. Például az izomzatnál, az ízületeknél, a csontoknál, az anyagcsere estében vagy éppen a keringés és a hormonális szabályzás terén. A fizikai aktivitás fenntartása különösen fontos a korosodással és a krónikus betegségekkel járó káros hatások megelőzésében. A postmenopausális csonttömeg vesztés például kiválóan csökkenthető a rendszeres tornával, a séta pedig már önmagában is jó hatást gyakorol a combnyak csontsűrűségére.

Alkotó díjat kapott az úszóélet Doyenje - Beszélgetés a kötelező általános iskolai oktatás meghonosítójával

„Elégedett lehetek, mert én egész életemben azzal foglalkoztam amit szeretek. Ma is ezt teszem. „ - Mondta Kovács Bertalan  többszörös szenior világ- és felnőtt magyar bajnok úszó, a miskolci vízisport egyik emblematikus egyénisége a Csillagpont Rádió vendégeként. Az ismert sportoló és edző sok éven át volt a Miskolci Egyetem Testnevelési Tanszékének adjunktusa, majd kulturális és sportigazgatója. Nevéhez fűződik az általános iskolai úszásoktatás megteremtése, amelyet először Miskolcon vezettek be.

Családi Nap a Zöld kosár közösségben

Az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány által működtetett biopiac, a BELVÁROSI BIOVÁSÁR az alapítvány többi programjával együtt – mint például a ZÖLD KOSÁR KÖZÖSSÉG – mostantól egy helyen elérhető, a Szilágyi Dezső utca 17. szám alatt. Az új hely átadását Családi Nappal ünnepelte a törzsközönség.

Száraz November – Egy hónap alkohol nélkül

Újra itt a Száraz November. Tavaly komoly tömegeket mozgatott meg a mozgalom: több ezren vállalták, hogy egy hónapon keresztül nem fogyasztanak alkoholt. A cél, hogy a résztvevők jobban megismerjék magukat, illetve az alkoholhoz fűződő viszonyukat. A brit mintára épülő program egyfajta önismereti mentáltréning. Az eseményt szervező Kék Pont Alapítvány munkatársa, Dávid Ferenc a Csillagpont Rádió kérdésére elmondta: a Száraz November nagy eredménye, hogy megerősödött egy kollektív gondozóközösség.

Országfutás - Fussuk végig az országot egy nap alatt!

Ez az egyik szlogenje az elmúlt hétvégén immár 6. alkalommal megrendezett Országfutásnak.  
Előzetes regisztráció (www.orszagfutas.hu) után bárki futhat 5 km-t vagy többet, de akár kevesebbet is, az ország bármely pontján, sőt akár külföldön is. Igy adódnak össze a kilométerek, az idén egészen pontosan 130.701 km.
Az országfutás szervezője, ötletgazdája beszélt a futás és az egészséges életmód sajátos népszerűsítéséről. Vadász Vince volt a Csillagpont Rádió vendége.   
 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészséges életmód csatornájára