Egészséges életmód

Minden nap gyereknap a Kemény Dénes Uszodában

Futás, úszás, ebihalfogás, palackos búvárkodás, lufihajtogatás. Hogy csak néhányat említsünk a kínálatból, amellyel az elmúlt hét végén várták a Kemény Dénes Sportuszodába látogatókat. Kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A sportlétesítmény adott otthont ugyanis a „… mert minden nap Gyereknap” elnevezésű, elsősorban családoknak szóló egész napos rendezvénynek. A Swimming Pentathlon Club programjáról a főszervezővel és az egyik játékvezetővel beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő, Monos Márta.

Füst-nélkül Élők Közössége Sárospatakon – Ötven diák ünnepélyes eskütétele a Bodrog parti városban

A dohányosok nagy többsége már 18 éves kora előtt kipróbált valamilyen dohányterméket. Elsősorban ezt szeretné megelőzni a FÉK, amelynek kitalálója a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium ma már nyugalmazott tanára, Szajkó József.

Május 22. az Európai elhízás ellenes nap - A szénhidrát a legnagyobb ellenségünk

Május 22. az Európai elhízás ellenes nap. A felnőttkori egészséget a gyermekkorban kell megalapozni, ekkor van lehetőség a krónikus betegségek megelőzéséhez, hiszen felnőttkorban már csak a kialakult szövődmények gyógyítására van lehetőség – mondta el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főorvosa. Dr. Horváth Ágnes kiemelte, hogy több mint 20 éve foglalkoznak kardiovaszkuláris prevencióval. Az elhízott gyermekek fogyását a mozgás és a napi ötszöri étkezés áll  hivatott garantálni. 

Family Perfect Day – Június 10-én együtt mozoghatnak a Családok

A mozgás, az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés és a prevenció a célja az idei Family Perfect Day-nek, no meg az, hogy az emberek figyeljenek magukra a különböző szűréseken. Az egész napos fitness-, egészség-, szépség- és divat- fesztiválnak június 10-én, Miskolcon a Generali Aréna Miskolci Sportcsarnok ad otthont.

Segítség a léleknek, gyógyulás a testnek – Mandalaház nyílt Miskolcon

Rohanó világunkban egyre gyakoribb jelenség a stressz, ami számos megbetegedés okozója, ugyanis a hosszantartó stresszes állapot gyengíti az immunrendszert, amelynek következtében nagyobb esélye van a betegségek kialakulásának. A stressz oldása sokféleképp érhető el. Erre hivatottak a gyógyszeres kezelések, a különböző pszichológiai módszerek vagy éppen a meditáció. Ez utóbbira is megtanítják a Mandala Házban az érdeklődőket. S hogy még mi mindenre? Arról a Mandala Ház két létrehozója, Gécziné Gabi és Urbán Edina beszélt a Csillagpont Rádió hétfő délelőtti műsorában.

Fogszuvasodás - A leggyakoribb népbetegség

A leggyakoribb népbetegségnek számít a fogszuvasodás, az összpopuláció 80 százalékát érinti. Magyarországon a 12 éves korú gyermekeknek 3-4 szuvas foga van, a 65 év felettiek negyede csaknem teljesen fogatlan. Szakértő vendégünkkel e „fogas” kérdések, problémák megoldására kerestük a válaszokat. Szász Anikó beszélgetőpartnere dr. Alberth Márta a Debreceni Egyetem tanszékvezetője.      

Böjt és diéta - ünnep előtti jótanácsok Antal Emese dietetikustól

Elsősorban az ünnepek időszakában a táplálkozás, az evés szociális cselekedet, örömforrás is, ami hagyományokon alapul. Ezt Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője mondta a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában. A szakember szerint fontos, hogy a húsvéti étrend kiválasztásánál is törekedjünk a mértéktartásra. Fogyókúrát, diétát ne az ünnepek során kezdjünk el, erre alkalmasabb a Húsvét utáni időszak.

Jó tanácsok egy dietetikustól - interjú Suszterné Hegyi Erzsébettel

Meglehetősen szokatlanul kezdődött a beszélgetés Suszterné Hegyi Erzsébettel, az FMC Nefrológiai Központjának dietetikusával a Csillagpont Rádió vendégével, aki adás előtt a szerkesztőség valamennyi tagjáról „felvette” az adatokat. Magasság, testsúly, derékméret, karizom vastagság stb., amelyek szükségeltetnek a testtömeg-index, azaz a BMI kiszámításához. Ez egyébként valójában nem más, mint az elhízás számszerűsítése, amelyre szükség van ahhoz, hogy kiderüljön túlsúlyos-e valaki vagy sem.

Elindult a közönségszavazás – ezernél is több alkotás a világ legcsodálatosabb gyermekorvosairól

Március 8-tól a nagyközönség kezében a döntés, hogy a 2016 őszén meghirdetett Csodadoki Rajzpályázatra beérkezett 1012 alkotásból melyek érdemlik ki leginkább az idei közönségdíjakat.

Elfogadhatatlan az élelmiszerek kettős minősége

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az EP alelnöke

„Az Európai Unió belső piacán minden fogyasztónak azonos minőségű termék jár, ugyanazon védjegy alatt tehát nem lenne szabad kétféle minőségű terméket előállítani és forgalomba hozni. Ezért elfogadhatatlan, hogy a multinacionális élelmiszergyártók Közép- és Kelet-Európában forgalmazott termékeinek jelentős része rosszabb minőségű, mint amit ugyanolyan márkanév alatt a nyugat-európai országokban értékesítenek. E tisztességtelen gyakorlat ellen az Európai Parlamentben is fellépünk” - jelentették ki Pelczné Dr.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészséges életmód csatornájára