Egészséges életmód

Egészséges életmód

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra, érdemes ezt figyelembe venni a folyadékoknál is, más-más ásványvizet inni, néha csapvízzel oltani a szomjat – mondja a szakember. Takáts Alajos klinikai főorvost, gasztroenterológust faggatuk a részletekről...

Hajunk fénye, állapota rámutat szervezetünk egészségére! Divatos frizuránk pedig pozitívan hat a női lélekre! Ezért érdemes nyáron is odafigyelni rá: kozmetikumokkal ápolni, színben és formában divatosnak maradni.

A Body Art egy jing-jang filozófiára épülő mozgásforma, amely gyakorlatait tekintve a jógából, a gyógytornából, a japán do-inból veszi fő elemeit. Minden mozdulat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzéstechnika segít.

A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arányjelentős régiós különbségeket mutat.

Az a legfontosabb, hogy a szülők tisztában legyenek az egészséges táplálkozás legalapvetőbb tudnivalóival. Rajtuk keresztül ugyanis már felnőhet egy olyan generáció, amelynek tagjai egészségtudatosabban élnek, mint tették azt eleik.

A reform táplálkozás az étkezési szokásaink megújításáról, a táplálkozásunk javításáról szól. Ez egy szemléletváltás, mialatt új, alternatív ételeket ismerünk meg, amelyek még nem annyira közismertek. Ma már divat minőségi alapanyagokat vásárolni.

Ezúttal az Avasi Borangolás keretében rendezték meg a Miskolci Termelői Napot a Tudomány és Technika Háza előtti téren. A Csillagpont Rádió riportere a helyszínen két kiállítóval beszélgetett, mindkettőjük tevékenysége egészségünkre fókuszál.

Felfestették a szívet formázó túrajelzéseket és helyükre kerültek az utolsó információs táblák is: elkészült hazánk legújabb kardiovaszkuláris túraösvénye a Miskolc melletti Csanyik-völgyben.

A Holdam Egyesület miskolci nők és anyák közössége, mely a nőiség, az anyaság, a szülés és a születés minél teljesebb, tudatos megéléséért munkálkodik.

A kerékpározásnak számtalan válfaja ismert. A legismertebbek a hegyi-, az országúti-, és a túrakerékpározás, valamint a spinning. Mindegyik kortól és nem függetlenül gyakorolható és élvezhető.