Egészséges életmód

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről - stúdiónk vendége Dr. Felszeghy Sára egyetemi docens

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről és a prevenció jelentőségéről tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a stúdió vendége, dr. Felszeghy Sára egyetemi docens.

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket. Erről kérdezi az applikációt kifejlesztő 77 Elektronika Kft orvos-igazgatóját, dr. Bibók György belgyógyász diabetológust Monos Márta.

dr. Munkácsy Adrienn - interjú a MISEK Légzőszervi Rehabilitációs Osztályának vezető főorvosával

Korábban KISZ-iskola, majd szanatórium állott ott a Csanyikban. A gyönyörű környezetben lévő intézmény ma viszont siralmas állapotban van. A hegyvidék, a páratlan klíma adta lehetőségekkel sok éven át élhettek a légúti betegségben szenvedők, akiknek kezelése a szanatórium megszűnése után az akkori Szent Ferenc Kórházban folytatódott.

Mit tegyünk az őszi melankólia és depresszió ellen - interjú Csutorás György pszichológussal

„Ami végtére is megtart az életben az nem más, mint az a képesség, hogy valaminek örüljünk, valamit kedvvel tegyünk, hogy valamit szeressünk. „ – Akár mottója is lehet e mondat annak a beszélgetésnek, amelynek témája így a naptári és meteorológiai ősz kezdetén a melankólia, a depresszió, és természetesen annak elkerülése. A Csillagpont Rádió vendége ezúttal Csutorás György pszichológus, akivel Monos Márta beszélget az említettekről.

Mobilitási hét - Miskolc Zoo

Európai Mobilitási hét programsorozatát Magyarországon, 2016. szeptember 16. és 22. között tizenötödik alkalommal rendezik meg. Ezen a héten színes programok várják az érdeklődőket.
A miskolci Állat és kultúrpark színes programokkal és látványetetéssel várta az érdeklődőket szeptember 17-én. A Csillagpont Rádió is ellátogatott az állatparkba. Soós András riportja.

Vesebetegek regionális találkozója 2016

Regionális találkozót szervezett a közelmúltban Miskolcon a Vesebetegek BAZ megyei Egyesülete. Hat megyéből érkeztek a vendégek Miskolcra, az Avasi Ifjúsági és Sport Ligetbe, hogy megbeszéljék közös gondjaikat, hogy megismerjék a város érdekességeit, nevezetességeit, s hogy vidáman tölthessék el együtt azt néhány órát, amelyre lehetőséget adott az összejövetel. Az eseményen a Csillagpont Rádió is képviseltette magát. Ott készült Monos Márta. felvétele.

Interjú Pászk Norbert gyógynövényszakértővel

A zöldség, a gyümölcs és a gabonafélék jótékony hatásairól, valamint a gyógynövények és egyéb természetes gyógymódok lényegéről hallhatnak érdekességeket. Stúdiónk vendége Pászk Norbert gyógynövényszakértő volt, akivel a fűszernövények tartósításáról, a napkollektoros szárítás előnyeiről is Monos Márta beszélgetett.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészséges életmód csatornájára