Egészséges életmód

A gyógyító hangok nyomában - Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeutával

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A szakember zenével és speciális, különböző országokból származó hangtálakkal, hangszerekkel érkezett a stúdióba, ahol ízelítőt adott a hangterápia áldásos hatásairól. A terapeuta beavatta hallgatóinkat a kezelés menetébe, megtudtuk, milyen problémák esetén hatásos az általa képviselt módszer. Egy biztos, a rádió munkatársait rabul ejtette a hangszerek varázslatos világa és a megszólaltatásuk utáni rezgés.

Egészséges életmód

Böjti időszakot élünk. De vajon milyen az egészséges böjt, s milyen típusai vannak? Szigorú, teljes, vagy részleges, terápiás? Antal Emese dietetikus, szociológus segít eligazodni böjt kérdésében szigorúan az önkéntesség jegyében.

A Lidl Magyarország és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös kutatásából kiderül, hogy a magyar felnőtt lakosság több mint harmadának nincs pontos információja arról, hogy naponta mennyi zöldség, gyümölcs és rost fogyasztása ajánlott.

Tavasz közeledtével többen gondolunk arra, hogy felerősítjük, szervezetünket a hosszú tél után egyre többet kívánunk friss magas vitamintartalmú ételeket, italokat.  A gyógynövények megfelelő alkalmazásával és étrendünk helyes kialakításával jó esélyünk van rá, hogy a...

Életmódváltásunkhoz is tervszerű segítséget ad Szabó Gyuri bácsi idei gyógynövényes naptára, amely a bükki füvesember 12 kedvenc gyógynövényét és annak jótékony hatásait mutatja meg a nagyközönségnek.

Több mint két évtizede már, hogy Magyarországon is meghonosodott az AVIVA torna. A Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában Zsámbokné Zana Mária AVIVA oktató mutatta be a világszerte ismert és elismert mozgásformát.

Magyarországon a 6 kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól.

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra, érdemes ezt figyelembe venni a folyadékoknál is, más-más ásványvizet inni, néha csapvízzel oltani a szomjat – mondja a szakember. Takáts Alajos klinikai főorvost, gasztroenterológust faggatuk a részletekről...

Hajunk fénye, állapota rámutat szervezetünk egészségére! Divatos frizuránk pedig pozitívan hat a női lélekre! Ezért érdemes nyáron is odafigyelni rá: kozmetikumokkal ápolni, színben és formában divatosnak maradni.