Egészséges életmód

Jó tanácsok egy dietetikustól - interjú Suszterné Hegyi Erzsébettel

Meglehetősen szokatlanul kezdődött a beszélgetés Suszterné Hegyi Erzsébettel, az FMC Nefrológiai Központjának dietetikusával a Csillagpont Rádió vendégével, aki adás előtt a szerkesztőség valamennyi tagjáról „felvette” az adatokat. Magasság, testsúly, derékméret, karizom vastagság stb., amelyek szükségeltetnek a testtömeg-index, azaz a BMI kiszámításához. Ez egyébként valójában nem más, mint az elhízás számszerűsítése, amelyre szükség van ahhoz, hogy kiderüljön túlsúlyos-e valaki vagy sem.

Elindult a közönségszavazás – ezernél is több alkotás a világ legcsodálatosabb gyermekorvosairól

Március 8-tól a nagyközönség kezében a döntés, hogy a 2016 őszén meghirdetett Csodadoki Rajzpályázatra beérkezett 1012 alkotásból melyek érdemlik ki leginkább az idei közönségdíjakat.

Elfogadhatatlan az élelmiszerek kettős minősége

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az EP alelnöke

„Az Európai Unió belső piacán minden fogyasztónak azonos minőségű termék jár, ugyanazon védjegy alatt tehát nem lenne szabad kétféle minőségű terméket előállítani és forgalomba hozni. Ezért elfogadhatatlan, hogy a multinacionális élelmiszergyártók Közép- és Kelet-Európában forgalmazott termékeinek jelentős része rosszabb minőségű, mint amit ugyanolyan márkanév alatt a nyugat-európai országokban értékesítenek. E tisztességtelen gyakorlat ellen az Európai Parlamentben is fellépünk” - jelentették ki Pelczné Dr.

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről - stúdiónk vendége Dr. Felszeghy Sára egyetemi docens

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről és a prevenció jelentőségéről tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a stúdió vendége, dr. Felszeghy Sára egyetemi docens.

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket. Erről kérdezi az applikációt kifejlesztő 77 Elektronika Kft orvos-igazgatóját, dr. Bibók György belgyógyász diabetológust Monos Márta.

dr. Munkácsy Adrienn - interjú a MISEK Légzőszervi Rehabilitációs Osztályának vezető főorvosával

Korábban KISZ-iskola, majd szanatórium állott ott a Csanyikban. A gyönyörű környezetben lévő intézmény ma viszont siralmas állapotban van. A hegyvidék, a páratlan klíma adta lehetőségekkel sok éven át élhettek a légúti betegségben szenvedők, akiknek kezelése a szanatórium megszűnése után az akkori Szent Ferenc Kórházban folytatódott.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egészséges életmód csatornájára