Időjárás-közlekedés

Vörös riasztás! - Nagy esők jönnek, csütörtökön több mint 50 mm csapadék eshet Borsodban

A legmagasabb fokú, vörös riasztást rendelte el az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban holnap napközben a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántól északkeleten lehetnek felszakadozások. A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé lesz csapadék, keleten, északkeleten jelentős mennyiség is lehullhat.

Kanadai erdőtüzekből eredő füst festi meg narancsos fényekkel a naplementét a Bükk lábánál

Az elmúlt héten kanadai erdőtüzekből eredő füst került a Kárpát-medence fölé, ami igen különös narancsos fényekkel festette meg a naplementét. A füstsávok főként napkelte és naplemente körül észlelhetők, napközben inkább csak a szürkés, fakó égkép utalhat jelenlétükre.

Részleges holdfogyatkozás lesz ma este!

Augusztus 7-én alkonyatkor derült idő esetén különleges csillagászati jelenségben lehet részük azoknak, akik keleti látóhatárt zavartalanul tudják megfigyelni. A teliholdas este kezdetén, égi kísérőnk csonkán emelkedik a látóhatár fölé, mivel ekkor már javában tartani fog a részleges holdfogyatkozás. A holdkelte időpontja Budapestnél 19:59-kor lesz. A Nap 20:09-kor nyugszik le. A fogyatkozás legnagyobb fázisa 20:20:28-kor következik be. Ezt követően a Föld árnyéka egyre kisebb területet fed le a Hold felszínéből, amit 21:18-kor érint utoljára.

Hőségriadó: 38 fok is lehet a napi maximum

Szerdára már négy megyére adta ki legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetését a hőség miatt a meteorológiai szolgálat. E szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben a harmadfokú figyelmeztetés. A fővárosra és tizenegy megyére másodfokú, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára a hőség miatt.

A veszélyjelzés szerint fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet többnyire 26-29, az Alföld déli, délkeleti felén egyre több helyen 29-30 Celsius-fok körül alakul.

Konyhatitkoktól a wellness panzióig – újabb eredmények és tervek a Szimbiózis Alapítványnál

Az új családias otthon működésének tapasztalatait és a további bővítéssel kapcsolatos terveket osztotta meg a Szimbiózis Alapítvány elnöke Jakubinyi László a sajtó képviselőivel. A miskolci Batyutékában tartott összejövetelen elhangzott az is, a Szimbiózis Alapítvány elismertsége egyre nő, működése és működtetése ma már nem csupán itthon, hanem külföldön is a követendő jó példa.

Tájékoztató forgalmi rend változásról

2017. július 10. napjától forgalmi rend -változás lép életbe a Búza téri nagy parkolóban és környékén, melyek az alábbiak: A Szendrei János utca – Bethlen Gábor utca Búza tér közötti szakasz egy irányításra kerül. A Szendrei János utca- Hatvanötösök utca közötti szakaszon továbbra is kétirányú a forgalom.

Tour de Hongrie: Borsodban is korlátozzák a forgalmat

Július 1-jén, szombaton a 2017-es Tour De Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny lebonyolításából adódóan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az alábbi közutakon és autópálya csomópontoknál terelésre, forgalomkorlátozásra, valamint ideiglenes lezárásokra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

 

Közutak esetében várhatóan 14 órától 18 óráig számíthatnak a közlekedők korlátozásokra.

Mai időjárás: hőség, zivatar, viharos szél - Narancssárga riasztást adott ki a meteorológia

HŐSÉG: Mérséklődik a meleg; különösen az ország északnyugati felén várható néhány fokos lehűlés, de a záporos gócok által érintett területeken is átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő. Emellett az Alföldön továbbra is 25, a keleti, délkeleti megyékben pedig 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Hőség – már a testünk is jelez, mert veszélyben vagyunk!

Nemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség, amely az előrejelzések szerint a következő napokban várható. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal - a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Időjárás-közlekedés csatornájára