Időjárás-közlekedés

Figyelmeztető előrejelzés - Holnap 70 km/h körüli széllökések várhatóak

Az északnyugati szelet főként a Dunántúl nyugati felében, illetve kisebb területen a Dunántúl középső részén viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik az éjféli órákig. A déli, délutáni órákban a Dunántúl nyugati részein akár egy-egy kevéssel 80 km/h-t meghaladó széllökés is előfordulhat. A kedd kora hajnali óráktól a délelőtti órákig kevesebb alkalommal időszakosan, de még kialakulhatnak 60-70 km/h körüli széllökések a Dunántúl nyugati területein.

Ünnepnapi menetrend lesz szerdán a MÁV-nál - Előtte és utána a megszokott, munkanapi menetrendek érvényesek.

Mindenszentek ünnepén, november elsején az ünnepnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Előtte és utána a megszokott, munkanapi menetrendek érvényesek.

Riaszt a meteorológiai szolgálat - Akár 150 kilométeres széllökések is lehetnek holnap

A szolgálat vasárnapra a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyére harmadfokú piros figyelmeztető előrejelzést adott ki. Az OMSZ azt írta, vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-déli irányban, a délelőtti órákban viharos 60-85 kilométeres széllökések lehetnek, amelyek később többfelé 70-150 kilométeressé is erősödhetnek.

A fél országra riasztást adtak ki a viharos szél miatt - Borsodban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a szél miatti figyelmeztetést. 

Vörös riasztás! - Nagy esők jönnek, csütörtökön több mint 50 mm csapadék eshet Borsodban

A legmagasabb fokú, vörös riasztást rendelte el az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban holnap napközben a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántól északkeleten lehetnek felszakadozások. A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé lesz csapadék, keleten, északkeleten jelentős mennyiség is lehullhat.

Kanadai erdőtüzekből eredő füst festi meg narancsos fényekkel a naplementét a Bükk lábánál

Az elmúlt héten kanadai erdőtüzekből eredő füst került a Kárpát-medence fölé, ami igen különös narancsos fényekkel festette meg a naplementét. A füstsávok főként napkelte és naplemente körül észlelhetők, napközben inkább csak a szürkés, fakó égkép utalhat jelenlétükre.

Részleges holdfogyatkozás lesz ma este!

Augusztus 7-én alkonyatkor derült idő esetén különleges csillagászati jelenségben lehet részük azoknak, akik keleti látóhatárt zavartalanul tudják megfigyelni. A teliholdas este kezdetén, égi kísérőnk csonkán emelkedik a látóhatár fölé, mivel ekkor már javában tartani fog a részleges holdfogyatkozás. A holdkelte időpontja Budapestnél 19:59-kor lesz. A Nap 20:09-kor nyugszik le. A fogyatkozás legnagyobb fázisa 20:20:28-kor következik be. Ezt követően a Föld árnyéka egyre kisebb területet fed le a Hold felszínéből, amit 21:18-kor érint utoljára.

Hőségriadó: 38 fok is lehet a napi maximum

Szerdára már négy megyére adta ki legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetését a hőség miatt a meteorológiai szolgálat. E szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben a harmadfokú figyelmeztetés. A fővárosra és tizenegy megyére másodfokú, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára a hőség miatt.

A veszélyjelzés szerint fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet többnyire 26-29, az Alföld déli, délkeleti felén egyre több helyen 29-30 Celsius-fok körül alakul.

Konyhatitkoktól a wellness panzióig – újabb eredmények és tervek a Szimbiózis Alapítványnál

Az új családias otthon működésének tapasztalatait és a további bővítéssel kapcsolatos terveket osztotta meg a Szimbiózis Alapítvány elnöke Jakubinyi László a sajtó képviselőivel. A miskolci Batyutékában tartott összejövetelen elhangzott az is, a Szimbiózis Alapítvány elismertsége egyre nő, működése és működtetése ma már nem csupán itthon, hanem külföldön is a követendő jó példa.

Tájékoztató forgalmi rend változásról

2017. július 10. napjától forgalmi rend -változás lép életbe a Búza téri nagy parkolóban és környékén, melyek az alábbiak: A Szendrei János utca – Bethlen Gábor utca Búza tér közötti szakasz egy irányításra kerül. A Szendrei János utca- Hatvanötösök utca közötti szakaszon továbbra is kétirányú a forgalom.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Időjárás-közlekedés csatornájára