Időjárás-közlekedés

Hőség – már a testünk is jelez, mert veszélyben vagyunk!

Nemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség, amely az előrejelzések szerint a következő napokban várható. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal - a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.

MÁV - Utas biztonsági kampány

A MÁV, a MÁV-START, a megyei baleset megelőzési bizottság és rendőrkapitányság utas biztonsági kampányt tart június 8-án Egerben, 9-én Füzesabonyban, valamint 12-én és 13-án Miskolc Tiszai állomáson, 9 és 12 óra között. A résztvevő szervezetek célja, hogy felhívják az utasok figyelmét a biztonságos vasúti közlekedésre, valamint az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására. Tekintve, hogy a sérülések nagy része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A MÁV csoport szóvivő helyettesét Urbán Attilát kérdezte a Csillagpont Rádió.

Kampány a Miskolc térségében a vasúton utazók biztonságáért

A MÁV, a MÁV-START, a megyei balesetmegelőzési bizottság és rendőrkapitányság utasbiztonsági kampányt tart június 8-án Egerben, 9-én Füzesabonyban, valamint 12-én és 13-án Miskolc Tiszai állomáson, 9 és 12 óra között. A résztvevő szervezetek célja, hogy felhívják az utasok figyelmét a biztonságos vasúti közlekedésre, valamint az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására. Tekintve, hogy a sérülések nagy része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne, a szervezők remélik, hogy minél többen részt vesznek az eseményen.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén.

Ma estig összességében több helyen alakulhatnak ki zivatarok. Heves zivatarra főként az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében kell számítani. Heves zivatarokat legnagyobb eséllyel felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék), kisebb eséllyel átmeneti szélrohamok (> 70 km/h), jégeső (> 1-3 cm feletti átmérő) kísérhet.

Feliratkozás RSS - Időjárás-közlekedés csatornájára