Állategészségügy

Ebösszeírás Miskolcon – Év végéig szól a határidő

2017. december 31-ig valamennyi kutyatulajdonosnak be kell bejelentenie négylábú kedvencét az önkormányzatnál. Mármint Miskolcon. Ez azt jelenti, hogy kutyánként egy úgynevezett „ebösszeíró adatlapot” kell kitölteni és azt az önkormányzathoz eljuttatni. Ennek elmulasztása minimum 30 ezer forint pénzbírsággal jár. Az adatlapok beszerzésének módjáról, kitöltéséről és eljuttatási formáiról kérdezte a szakembert, dr. Szabó András hatósági osztályvezetőt a Csillagpont Rádióban a szerkesztő Monos Márta.

Szavaztak a gazdik – Felsőzsolcán gyógyít az ország kedvenc állatorvosa

Madzag – így nevezték az első kutyáját, a pulit dr. Magos Zsuzsának, Felsőzsolca állatorvosának, aki mellett mostanság már Kiskutya – merthogy így hívják – settenkedik a rendelőben. A szintén az állatorvosi szakmát művelő férj és két gyermeke igen népszerű az állatkedvelők körében. Nem véletlenül lettek birtokosai a Bayer Hungária által alapított országos elismerésnek, a „Kedvencek Állatorvosa 2017-Díj-nak. A Csillagpont Rádió műsorában és nevében, Monos Márta gratulált a doktornőnek, akit két műtét között ért el telefonon.

Forró nyár és háziállatok

A nyári hőség nemcsak az embereket viseli meg.  Állataink legyenek azok ház kedvencek, vagy éppen haszonállatok ugyanúgy szenvednek a melegtől, mint mi.  Nekik azonban csak mi nyújthatunk gondoskodásunkkal enyhülést.  Az Orpheusz Állatvédő Egyesület ebben az évben is felhívta az állattartók figyelmét, hogy állatainkra kiemelt gondot fordítsunk a nyári hőségben is.

Az egyesület vezetőjével, Seres Zoltánnal munkájukról beszélgettem.  Soós András szerkesztő

Újra benépesült a miskolci tigriskifutó

fotók: Veress Tamás

Két fiatal szibériai tigris lakja ezentúl a Miskolci Állatkert tigriskifutóját. Az állatkert látogatói az elmúlt hetekben bizonyára hiányolták a csíkos nagymacskákat, mostantól azonban már láthatók a tigrislányok, akik idén lesznek négyévesek. A Budapesti Állatkertben jöttek a világra, onnan kerültek most Miskolcra, ahol minden bizonnyal, rövid időn belül a látogatók kedvenceivé válnak. Az első napokban még csak óvatosan ismerkedtek új otthonukkal, mostanra azonban egyre aktívabbak kifutójukban.

Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen - Örökbefogadás, sétáltatás, simogatás és továbbra is névadás

Illusztráció

Ismét nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Miskolc, Fonoda u. 16.)! 2017. május 6-án, szombaton 10 és 14 óra között a Nyílt Napra várjuk ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

Feliratkozás RSS - Állategészségügy csatornájára