Állategészségügy

Föld Napja a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban - A műanyagszennyezés megállítása

A Nemzetközi Föld Napja Hálózat az idei évben a legégetőbb feladatok közül a műanyagmentesség ügyének kiemelt üzenetét tűzte zászlajára. A Föld Napja alkalmából 2018. április 22-én, vasárnap különféle programokkal várják a látogatókat a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

Állategészségügy

fotók: Veress Tamás

Az elhúzódó tél után végre itt a tavasz! Csupa virág a világ, méhek szállnak csapatban, lepkék, hangyák, bogarak napsugárban zsonganak.

Az utóbbi években, talán évtizedekben jócskán átalakultak a kutyatartói szokások. A sok szeretetért vagy éppen csak a magány nyomasztó érzésének elűzéseként cserébe, egyre nagyobb becsben tartjuk házi kedvenceinket.

Már egészen kisfiúként közel került az állatokhoz. És ez a közelség azóta is jellemzi Lehoczki Krisztián életét, akit amúgy a Mályiban élő madármentőként tartanak számon. Feleségét és két gyermekét is sikerült „megfertőzni” ezzel a szenvedéllyel.

fotók: Veress Tamás

A Miskolci Állatkert tevecsapata újszülöttel gyarapodott: március első felében egy kis csikó jött a világra. Habár már születése után egy-két órával saját lábára állt, a március közepén visszatérő téli időjárás miatt az első napokat még elsősorban pihenéssel töltötte...

Megérkeztek a gólyák! Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai fészekmentő akcióval várták a költöző madarak visszatérését. Dr. Boldogh Sándort az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának zoológiai szakreferensét Németh Csaba kérdezte.

Afrikai sertéspestist (ASP) diagnosztizált a magyar-román határtól mintegy 4 kilométerre a Román Állategészségügyi Szolgálat. A kitörés miatt néhány újabb magyarországi, határ menti településen is állategészségügyi korlátozó intézkedéseket kellett bevezetni – tette...

Az itt áttelelő madarak etetése az összefüggő hótakaró idején nagyon fontos.

Méznagyhatalom lehetne Magyarország, ha a magyar méhészek összefognának és nem ki, ki a maga gazdaságával törődne leginkább.

fotók: Veress Tamás

A Miskolci Állatkert meglévő farkasa társakat kapott. A januárban érkezett két új állat – az ötéves hím és a hatéves nőstény – most már együtt látható egy másik őshonos hazai nagyragadozó faj, a kárpáti hiúz szomszédságában.

Csányi Vilmos neves etológus szerint a kutyák szőrös gyerekek. Erről is ír a család két kutyájának életét bemutató Bukfenc és Jeromos című könyvében és valljuk meg őszintén, sokan azonosulnak véleményével.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 18°C, 20.52 km/hÉ/ÉK-i szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!