Állategészségügy

Forró nyár és háziállatok

A nyári hőség nemcsak az embereket viseli meg.  Állataink legyenek azok ház kedvencek, vagy éppen haszonállatok ugyanúgy szenvednek a melegtől, mint mi.  Nekik azonban csak mi nyújthatunk gondoskodásunkkal enyhülést.  Az Orpheusz Állatvédő Egyesület ebben az évben is felhívta az állattartók figyelmét, hogy állatainkra kiemelt gondot fordítsunk a nyári hőségben is.

Az egyesület vezetőjével, Seres Zoltánnal munkájukról beszélgettem.  Soós András szerkesztő

Újra benépesült a miskolci tigriskifutó

fotók: Veress Tamás

Két fiatal szibériai tigris lakja ezentúl a Miskolci Állatkert tigriskifutóját. Az állatkert látogatói az elmúlt hetekben bizonyára hiányolták a csíkos nagymacskákat, mostantól azonban már láthatók a tigrislányok, akik idén lesznek négyévesek. A Budapesti Állatkertben jöttek a világra, onnan kerültek most Miskolcra, ahol minden bizonnyal, rövid időn belül a látogatók kedvenceivé válnak. Az első napokban még csak óvatosan ismerkedtek új otthonukkal, mostanra azonban egyre aktívabbak kifutójukban.

Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen - Örökbefogadás, sétáltatás, simogatás és továbbra is névadás

Illusztráció

Ismét nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Miskolc, Fonoda u. 16.)! 2017. május 6-án, szombaton 10 és 14 óra között a Nyílt Napra várjuk ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

Feliratkozás RSS - Állategészségügy csatornájára