Alapító

Dr. Csiba Gábor

A Csillagpont Rádió ötletadója, névadója, alapító mentora, orvos, egészségügyi szakközgazdász, orvos-jogász , 2000-2017-ig a B.-A.-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

 

Munkatársaink

A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Ér és Endovascularis Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, orvos közgazdász, a Csillagpont Rádió Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Csillagpont Rádió igazgatója

Németh Csaba

"Imádom azokat, akik keresik az igazságot... és utálom azokat, akik megtalálták."

Ha az orvos-beteg találkozásokhoz kellene hasonlítani, azt mondanám… évente átlagosan 750 riporter-riportalany találkozás jellemzi a munkám.
1992 óta dolgozom újságíróként. Élet és Tudomány, Magyarország, HVG, Magyar Rádió, Magyar Televízió, Sláger Rádió, Európa Rádió, Miskolc TV, mostanában pedig Zsolca TV, Irány TV és a Csillagpont Rádió.

Egyszer kiszámoltam, naponta átlagosan másfél órát vagyok az éterben.. televízió és rádió műsorokkal.
A rádiózás számomra mindig a nagy szerelem volt, így örömmel csatlakoztam 2014-ben a Csillagpont Rádió csapatához, ahol e szakma legjobbjaival dolgozhatom újra együtt.
Azt vallom, hogy az újságírás minőségét nem a hírek határozzák meg. Albert Schweitzer azt mondta: Amit tehetsz, csepp a tengerben, de ez ad értelmet az életednek.
Nekem ez a munka adott és ad, remélem – kollégáimmal együtt – én is adok Önöknek egy „cseppet” itt az FM 103 MHz-en.

http://www.nemethcsaba.eu/

Bazsa Krisztina

média- és program tanácsadó

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végeztem. 1993 óta foglalkozom rádiózással. 1993-ban alapítottam a City Rádiót. Később a Nonstop Rádió programigazgatója voltam. 1995-től a Juventus Rádiónál médiajogászként dolgoztam. 1996-1997-ben a T-Rádió vezetője, 1999-2000 között MTV Északkelet-magyarországi Körzeti Stúdió promóciós és marketing igazgatója, 2000-2003-ig az InfoRádió produkciós igazgatója voltam, emellett médiajogi ügyeket láttam el a rádió részére. 2003-tól Pályázati és média tanácsadó céget alapítottam. 2010-től a Csillagpont Rádió működtetését segítem tanácsadóként.

Soós András (1959-2020)

szerkesztő-műsorvezető

Aki a médiában dolgozik annak a legfontosabb feladata, az objektív tájékoztatás.
Tisztelem a hallgatókat, ezért 1995-től amikor először ültem mikrofon elé, arra törekedtem, hogy ennek az elvárásnak eleget tegyek.
Munkám során nem egyszer ütközöm akadályokba, ez azonban nem szegi a kedvemet.
Szeretem az embereket, szeretem őket meghallgatni, segíteni a bajukban. Ezért vállalok fel kényes témákat is, az igazságot keresve.
​A Megyei Kórház Csillagpont rádiójának szerkesztő riportereként izgalmas, érdekes területen dolgozva, egészen más megvilágításban látom a gyógyító emberek munkáját, és a betegek küzdelmét a gyógyulásukért.

Monos Márta

Tizenhét év az Észak-Magyarország című megyei napilapnál, egy év a Miskolc Városi Televíziónál, huszonhárom év a Magyar Rádiónál. Újságíróként, szerkesztő riporterként, műsorvezetőként. A médiában eltöltött negyvenegy esztendő, amely néhány hónapos kihagyás után „folytatódni látszik” az egészségügy háza-táján, amely mindenkor a szívügyem volt és marad is.

Ferenci Gábor

Édesanyám révén a rádiózás már kisgyermekkorom óta életem része. Az Európa Rádió indításánál aktívan bedolgoztam a technika kezelésébe, a műsorok gyártásába, így diákéveim nagy részét is kitöltötte a rádiós élet.

Miután elköltöztem fővárosunkba, és befejeztem tanulmányaimat, a II. kerületi Polgármesteri Hivatal rendszergazdájaként dolgoztam.
2007-ben költöztem vissza Miskolcra, és lettem az Európa Rádió rendszergazdája.
Életem fontos része volt még a 13 évnyi aktív diszkózás.
​A Csillagpont Rádió műszaki vezetése, a zenei szerkesztés, szignál gyártása, egyszóval a rádió technikai hátterének biztosítása tartozik hozzám.

Vályi Zsolt

szerkesztő-műsorvezető

Vályi Zsolt vagyok, a 90’ es évek közepén kezdtem rádiózni akkor, amikor a kereskedelmi rádiózás megjelent Magyarországon.

Egész eddigi felnőtt életemben ezzel, aztán később mellette pop zenével, tévézéssel, reklám-marketinggel foglalkoztam/foglalkozom.

1994 City Rádió Miskolc műsorvezetője voltam. 1995 februárjától a Nonstop rádióhoz kerültem és szert tettem még 1996-ban egy mikrofonengedélyre, amit a Magyar Rádió Oktatási osztálya állított ki részemre. 1999-től a Rádió Gaga műsorvezetője lettem, itt dolgoztam egészen 2007-ig. 1998-ban és 1999-ben az országos Danubius rádióban volt filmes tematikájú műsorom vasárnap 18 és 22 óra között. 1998-ban a Kiwi együttes tagjaként több kis lemezem és egy nagylemezem is megjelent a Hungaroton kiadó gondozásában. 2000-ig voltam az együttes tagja és szövegírója Vályi Zsolt Márk néven. 2007-ben kerültem a miskolci Gold fm rádióhoz, a cég nyíregyházi és debreceni rádióiban akkor már hosszabb ideje dolgoztam. 2009-től a Juventus Miskolcnál dolgoztam. 2011-től, az indulás óta a Rádió M műsorvezetője vagyok. 2010 decembere óta pedig a Csillagpont rádió hétvégéinek reggeli műsorait szerkesztem és vezetem.

Kecskés Ákos

szerkesztő-műsorvezető

"...felfedeztem a hangokat, amelyek hozzám szóltak az éter hullámain keresztül, majd én is szólni akartam az Emberekhez..."

1995-ben "mertem kinyitni a számat" egy kereskedelmi rádió stúdiójában, Miskolcon.

Aztán megtettem egy másikban és egy harmadikban is.
"Hódító hadjáratot próbáltam indítani" a televíziózók stúdióiért, aztán dolgoztam tévénél, majd egy másiknál és egy harmadiknál is.
Dolgoztam a Kossuth Krónikánál, a Magyar Rádiónál: tudósítottam, riportokat készítettem.
Használták a hangomat vicces kabarékhoz, komoly jelenetekhez és használtam (használom) a hangomat a hiteles tájékoztatáshoz, a korrekt információ átadáshoz.

Az EURÓPA Rádióhoz 2007-ben kerültem. 2010. novembertől a Csillagpont Rádióhoz elsősorban "régi" és persze "új" kollégákhoz nyitottam be.

Szász Anikó

szerkesztő-műsorvezető

1994-ben egy véletlen folytán cseppentem bele a rádiózásba. Észak-Magyarország első kereskedelmi rádiójában szólhattam bele először a mikrofonba, amely máig meghatározó élmény maradt.

A Nonstop Rádióban hírszerkesztő, műsorvezető voltam, főként egészségügyi témákkal foglalkoztam. 1999-ben a Rádió GaGa munkatársaként sporthíreket szerkesztettem.

Aztán az élet a másik oldalra sodort, hiszen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház sajtóreferenseként 2000-2007 között az újságíró kollégák tájékoztatása volt a feladatom.

A Nyíregyházi Főiskolán művelődésszervező-kommunikáció szakon végeztem, PR-kommunikációs menedzser és andragógus lettem.

2007-ben megszületett a kisfiunk Bálint, mindennapjaink öröme és boldogsága.
2010 szeptemberétől a Gyermekrehabilitációs Osztály gyógyúszás-oktatójaként tevékenykedem.
A Csillagpont Rádió indulásától keddi napokon készítek interjúkat, portréműsorokat.
Az elmúlt öt évben számos témával foglalkoztam, talán a legkedvesebb számomra a gyermekegészségügy kérdése.
A Bátortábor tevékenysége mindig közel állt a szívemhez, sok-sok színes interjú készült áldozatos munkájukról; emlékezetes beszélgetés marad a korábbi orvos-igazgatóval dr. Békési Andreával készült portré is.
Az elmúlt öt évben szívügyemmé váltak a civilek. Fontosnak érzem társadalmi szerepvállalásukat, sokszor hiánypótló segítségnek érzem, amit tesznek. Gyermekeink egészsége alapvető értékünk, a kimeríthetetlen témák sorában számtalan segítséget kapok a Gyermekegészségügyi Központ orvosaitól, szakdolgozóitól.
​Szakmai támogatásukat ezúttal is köszönöm!

Hajdú Zénó

technikai munkatárs

Kicsi gyermekként nagyon izgatott, hogy fér bele abba a kicsi dobozba a bácsi aki beszél, sőt egy egész zenekar. Aztán később rájöttem, hogy az csak a továbbított hang. Diákként barátaimmal egy házi "stúdiót" építettünk. A rádiózgatásnak az lett az eredménye, hogy 2000-ben a DUE-n egy műsorunkkal II. helyezést értünk el. Később munkálkodtam több kis-közepes rádió technikai hátterének a kialakításában, valamint napi működtetésében. 2007-től az EUROPA-, jelenleg a Csillagpont Rádiónál továbbítom a hangokat.