Alternatív gyógyászat

A jóga, mint életforma

Soós László miskolci jógaoktató több mint 25 éve elkötelezett híve ennek az ősi  mozgásformának. Ő maga is lelkesen gyakorolja és tanítja egyéni és csoportos formában egyaránt. A Csillagpont Rádiónak azt is elárulta ő maga miért fordult a jóga felé, mit kapott tőle, hogyan alakult át az élete. Szász Anikó riportjából az is kiderül, mit adnak nekünk a különböző jógautak.      

Miért hasznos a masszázs? - Orosz Tamás masszőrrel beszélgetünk

Nemcsak a lelkünknek tesz jót: egy finom masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. A krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.
Orosz Tamás masszőrrel beszélgetett  Soós András.

 

Napi három csésze tea – ezt ajánlja a teaszakértő

Bercsényi Zsuzsa teaszakértő több mint 3 évtizede foglalkozik teával. A világ számos országát bejárta, neves világcégeknél szerzett tapasztalatai után saját céget alapított itthon.
A Csillagpont Rádiónak adott interjújából az is kiderül, milyen teát válasszunk saját fogyasztásra, kinek milyet ajándékba, s milyen teát igyunk a hűvösebb őszi napok beköszöntével.      
 

Tegyük helyére a fejünket – Beszélgetés az Etka-jóga erőgyűjtő módszerről

„Mi emberi lények nemcsak arra vagyunk képesek, hogy teremtsünk, sokszorosítsunk, megtartsunk, vagy megsemmisítsünk külső dolgokat. Mi arra is képesek vagyunk, hogy saját egyéni belső igényeinket, a velünk született természetes adottságainkat megőrizzük, vagy ha már elnyomtuk magunkban, újra felszínre hozzuk.” - A gondolatok, a mondatok Kártyikné Benke Etka, vagy ahogyan a legtöbben ismeriték Etka anyó zsebkönyvében olvashatók. Sóvári Andreára, a Miskolci Szimfónikus Zenekar nagybőgősére az Etka jóga megteremtője nagy hatást gyakorolt.

Csakrák, meridiánok és holdüdvözlet - A jog után a japán masszázs-technika gyakorlása következett

A Jumeiho vagy japán masszázs, egy keleti masszázs technika. Elsődleges célja a vázszerkezeti egyensúly és szimmetria visszaállítása, a harmonikus energia- és vérkeringés megteremtése, az öngyógyító erők serkentése, valamint az izmok lazítása-nyújtása. Tehát nem csak a tünettel, hanem elsősorban az azt kiváltó ok megszüntetésével foglalkozik. Ezt a tudományt sajátította el és gyakorolja, illetőleg adja tovább dr. Korányi Mariann, aki 25 évi ügyvédi munka után döntött úgy, hogy „karrier-szünetet” tart. Járt Burmában, a Shaolin-völgyben és a Gangesz partján.

Stefánia –díjat kapott a lelkes gyógynövényszakértő – Beszélgetés Pászk Norbert egyetemistával

Gyógynövénynek nevezzük mindazon növényeket, amelyeknek valamely részét a z emberek a bennük lévő hatóanyagok miatt a hagyományok vagy az irodalmi adatok alapján gyógyászati célokra használtak vagy használnak. Az ősi kultúrákban elsősorban ezekkel a növényekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt ismertek, amelyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. Napjainkban már egyre többen vágynak arra, hogy megismerjék őseink tudományát, elsajátítsák azokat az ismereteket, amelyek szükségeltetnek a természetes gyógymódokhoz.

Örömünnep másodszor is – Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a Gárdonyiban

Öko-sziget, vásár-tér, művész-tér, „csendesülő”, családi sziget és ehhez hasonlók várják mindazokat, akik július 8-án szombaton ellátogatnak a Gárdonyi Géza Művelődési Házba, mely otthont ad a II. Miskolci Örömünnepnek. Egy csodálatos örömteli nap együttes megélését ígérik a szervezők, Csincsi Bernadett és Geréné Gál Gabriella, akik tették ezt a Csillagpont Rádió stúdió-vendégeként, a részletesen ismertetvén egyúttal a programot is.

HYD - új sikerek

A világon először alkalmazzák a deutériumot diagnosztikai markerként a kaliforniai Santa Monicában tavaly ősszel megnyitott Cignature Health Diagnostics nevű klinikán.

A HYD rákkutató és gyógyszerfejlesztő kft évek óta folytat vizsgálatokat a csökkentett deutérium tartalmú vízzel. Céljuk hogy a rákgyógyításban elismert terápiaként használják a csökkentett deutérium tartalmú vizeket, majd később egy gyógyszer kifejlesztésével a betegek gyógyulási esélyeit is növelni szertnék.

Segítség a léleknek, gyógyulás a testnek – Mandalaház nyílt Miskolcon

Rohanó világunkban egyre gyakoribb jelenség a stressz, ami számos megbetegedés okozója, ugyanis a hosszantartó stresszes állapot gyengíti az immunrendszert, amelynek következtében nagyobb esélye van a betegségek kialakulásának. A stressz oldása sokféleképp érhető el. Erre hivatottak a gyógyszeres kezelések, a különböző pszichológiai módszerek vagy éppen a meditáció. Ez utóbbira is megtanítják a Mandala Házban az érdeklődőket. S hogy még mi mindenre? Arról a Mandala Ház két létrehozója, Gécziné Gabi és Urbán Edina beszélt a Csillagpont Rádió hétfő délelőtti műsorában.

A deutériumcsökkentő mechanizmusok és a daganatos betegségek - interjú dr. Somlyai Gáborral

A deutériumcsökkentő mechanizmusok jótékonyan hatnak a daganatos betegségek gyógyításában – interjú dr. Somlyai Gáborral, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójával. Az utóbbi időben felértékelődött az anyagcsere szerepe a népbetegségek kialakulásában. Dr. Somlyai Gábor, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezetője több éve kutatja az alacsony szénhidrát- és magas zsírbevitelre épülő ketogén-diéta, valamint a deutérium tartalmú víz, tumorra gyakorolt hatását.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Alternatív gyógyászat csatornájára