Gyógyászat

Creighton-módszer

A Creighton-módszer lényege a női ciklus nyomon követése. Arra tanítja a hölgyeket, hogyan irányíthatják saját termékenységüket, azaz hogyan tudják elérni, illetve elkerülni a várandósságot természetes módon, a testük jelzéseit figyelve. A Creighton Modell – módszerről Dervarics Ágnes beszélt a Csillagpont Rádió Pulzus Infó műsorában.

Gyógyászat

Semmelweis Ignácz születésének 200. évfordulójára is emlékeztek az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett, szakdolgozói tudományos ülésen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházhoz tartozó Semmelweis Tagkórházban.

A gyermek sürgősségi ellátás volt a téma kedden reggel a Csillagpont Rádióban.

A balkezesség nem megszokás, hanem biológiai alapokon nyugvó, a balt a jobbal szemben előnyben részesítő kézhasználat, ami a jobb agyfélteke dominanciával magyarázható. A jobbkezeseknek valószínűleg eszükbe sem jut, milyen mindennapos problémákba ütközik egy balkezes...

Csapóné Sveda Andrea szerint a legfontosabb megértetni, elfogadtatni a beteggel, hogy alkalmazkodni kell egy megváltozott életvitelhez. Mert ezt a legnehezebb elfogadni.

A Semmelweis Scanner olyan digitális rendszer, amely nagy szerepet játszik a kórházi fertőzések radikális csökkentésében. Segítségével minimalizálni lehet a fertőzésekkel járó extra költségeket és javítani az életminőséget is.

Talán a nők körében valamivel gyakoribb, de igazából nincs különbség a nemek között a csípőizületi porckopások előfordulását illetőleg.

A bizalmat szeretné visszahozni az egészségügybe a Pozitív Attitűd Formálás - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány.

Apafüzet, nagyszülők füzete, társkapcsolati készségek javítására szolgáló módszerek, szülők iskolája – hogy csak néhányat említsünk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programjaiból, gyakorlatából. A mozgalom célja, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek....

Bár a költözés időpontja még távolinak tűnik, hiszen a tervek szerint a nyár végén „veheti birtokba” új helyét a központi kórházban a miskolci Erzsébet Hospice Otthon, az előkészületek már megkezdődtek.

Ez a vágya mindenkinek, hiszen akkor lehet önfeledten nevetni, ha van rá okunk. Mondjuk kivillantható szép fogsorunk. Ezért kell már ideje korán, kisgyermekkorban megtanulni a helyes fogápolást, betartani a szájhigiénés szabályokat.

2018. május 20., vasárnap, Bernát, Felícia

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 15°C, 14.76 km/hÉszaki szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 21°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!