Gyógyászat

Bartkóné Kovács Anett Kiváló Diabetes Educator díjat kapott!

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ diabetes szakrendelőjében a pénteki nap a tanácsadásé. Szinte folyamatosan csörög a telefon, a vonal másik végén Bartkóné Kovács Anett készségesen segít a szülőknek cukorbeteg gyermekük gondozásában. Szász Anikó beszélgetőpartnere a díjat meglepetéssel fogadta, de örült, hogy munkája elismerést nyert, amit immár 2006 óta végez. Az elismerés, és ami mögötte van…

Gyógyászat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház hat telephelyen működik, összesen: 3.572 ággyal, 93 betegellátó egységgel.

Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra május 3-án a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes...

Mindközül az afázia kezelése áll hozzá a legközelebb, de a logopédia hagyományos eszköztárát is beépíti az afáziás-betegek rehabilitációjába.

Régebben izotóp diagnosztika volt a neve, ma nukleáris medicinának nevezik. Nagyon fiatal tudományág, önálló orvostudományi szakág, amely az eltelt 60-70 év alatt fantasztikus mértékben fejlődött.

A reumatoid arthritisz elsősorban a kéz- és lábkisízületeket, csuklókat, bokákat, térdeket, esetenként más ízületeket is szimmetrikusan érintő, előrehaladó gyulladással járó betegség.

Az anya és a dúla között kialakuló őszinte kapcsolat lehetőséget ad arra, hogy olyan dolgokat is kimondjanak, megkérdezzenek a leendő anyák, ami már egy védőnővel való beszélgetés során sem kerül elő könnyen, a szülészorvossal pedig egyenesen lehetetlen lenne – akár...

Sokan nem tudják használni, sőt, eszükbe sem jut, hogy van egy ilyen szerkezet, amelyről valljuk meg őszintén tévhitek is léteznek. Ezek eloszlatása is célja volt annak a beszélgetésnek, amelyet dr.

Több millióan vannak a világon, akik vért adnak, sőt, rendszeresen teszik ezt. Emberek milliói köszönhetik nekik az életüket, úgy, hogy közben nem is ismerik egymást.  Egyetlen véradó, egy alkalommal adott vérmennyisége akár három ember életét is megmentheti. Dr....

2015. szeptember 1-jén alakult meg a Központi Fizioterápiás Szolgálat, amely négy munkacsoportot foglal magában. Zatrok Csaba a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában elmondta, az elmúlt években a szolgálat igazolta létjogosultságát.