Gyógyászat

XI. PANGEA akció: 116 országban 500 tonna hamis tablettát foglaltak le

A 116 ország csaknem 200 hatóságának közreműködésével végrehajtott nemzetközi akció eredményeként 14 millió dollár (kb. 3,96 milliárd forint) értékben, összesen 500 tonna hamis tablettát foglaltak le. Több mint 850 esetben indult nyomozás, továbbá közel 3700 weboldal és online hirdetés került felfüggesztésre. Nemzetközi szinten és Magyarországon is komoly sikerrel zárult a hamis gyógyszerek és étrend-kiegészítők forgalmazása, valamint az engedély nélküli internetes patikák felszámolása ellen indított legnagyobb nemzetközi razzia, a 2018. október 9-16. között lezajlott XI.

Gyógyászat

Ma már több százezer mobil alkalmazás őrködik az egészségünk felett, nehéz viszont szelektálni közöttük, melyik ad hiteles információt testünk működéséről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház 198,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével betegbiztonság növelését célzó eszközbeszerzéseket valósított meg.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és...

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - ez év szeptember 17-től - Dr. Révész János.

A gyógymasszőr feladata a hozzá forduló páciensek masszírozása. Segíti a betegeket abban, hogy izmaik ellazuljanak, ízületeik helyesen működjenek, ezáltal fájdalmuk csökkenjen vagy megszűnjön.

A Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap szeptember 29-én van. Ezen a napon a szervadományozás és a szervátültetés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Miskolc ad otthont a Magyar Oxyológiai Társaság tizenkilencedik vándorgyűlésének. A csütörtökön kezdődött, háromnapos kongresszuson a sürgősségi betegellátás minden szegmense képviselteti magát.

A gégeeltávolításon átesettek a gége elvesztését nehezen tudják feldolgozni, hiszen ezzel együtt elveszítik a verbális kommunikációs képességüket is. Vagy mégse?

Az edelényi probléma korántsem egyedi, hiszen a hazai sürgősségi osztályok, központok legtöbbjében gondot okoz az ellátás indokolatlan igénybevétele. Edelényben a jövőben fizetni kell ezért. Dr.

Az állkapocs ízületi bajok Magyarországon az átlagnépesség 3-7 százalékát érintik. Fiatalokat és időseket egyaránt. E szervi elváltozással kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatta a hét végén a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában a szakma képviselőit dr....

A szívelégtelenség hazánkban ma nagyjából 150 - 200 ezer embert érint, közülük 70 ezer szorulna feltétlenül szigorúan kontrollált ellátásra, gondozásra.