Gyógyászat

A legfontosabb kockázati tényező a kor és a magas vérnyomás – Helyes életmóddal sokat tehetünk az érszűkület kialakulása ellen

Az alsó végtagi verőérszűkület sokáig felismerhetetlen. Elsősorban azért, mert hiányoznak az erre jellemző tünetek. Ha pedig már tünetről beszélünk, akkor sok esetben az is gondot okoz, hogy az egymástól eltérő, jól elkülöníthető betegségek időnként azonos fájdalmakat, elváltozásokat produkálnak, ami megint csak a felismerést nehezíti. Van azonban egy nagyon jól bevált módszer, amivel időben kiszűrhető a végtagszűkület, és ez a boka-kar-index mérés. A fájdalom mentes ellenőrzés jelentőségét hangsúlyozta a megelőzés szempontjából dr.

Gyógyászat

Vajon lépést lehet-e tartani az egészségügyi háttértechnika robbanásszerű fejlődésével?  Ez a kérdés foglalkoztatta a könyv szerzőit, szerkesztőit akkor, amikor elhatározták, bebizonyítják hogy igen, hiszen erre kényszeríti az egészségügy szakembereit az élet....

Tíz éve született a Nemzeti Szívinfarktus Regiszter létrehozásának ötlete, négy éve pedig már törvényi kötelezvények alapján működik.

Csaknem harminc éve dolgozik ez idáig első munkahelyén, az Országos Mentőszolgálatnál. Aki ismeri, kedveli, csak jót mond róla. Nem véletlen, hogy 2018-ban jelölték a Hétköznapi hősök díjra.

Jelentősen változott a közgondolkodás az utóbbi években a Down-szindrómával született gyermekekkel és jövőjükkel kapcsolatban – mondta el a Csillagpont Rádiónak Kisari Károly a nyíregyházi Down Egyesület elnöke.

Debrecent az orvosi műszergyártás fellegváraként ismerik és emlegetik ma is.  A városban olyan műszergyártó bázis jött létre, amely nem csupán hazai, hanem a külföldi igények kielégítésére is alkalmas volt.

Add és adunk érte! hogy mások is túlélhessék! Ez a címe annak a fotókiállításnak, amely a hazai légimentés történetével ismerteti meg a látogatókat.

Az idén nőnapra esik a vese világnapja, amelyet immáron 13. alkalommal rendeznek meg, s amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet eme alattomos kór megelőzésére, illetőleg a betegség időbeni felismerésének jelentőségére, amely életet menthet vagy hosszabbíthat meg....

Egy magyar orvoscsapat, dr. Csókay András, dr.Pataki Gergely és dr. Hudák István vállalkozott egyedül arra a nagy kockázatú, többlépcsős beavatkozásra, hogy szétválasztanak egy bangladesi sziámi ikerpárt. A részletekről a Csillagpont Rádióban mesélt dr.

Ön dohányzik? Ellenőriztesse a lábát! E két mondat jegyében szervezi meg az idén a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság az Érszűkületi Napot az európai „PAD and Vasculer European Days” kezdeményezése nyomán.

A nemzetközi Nőnap alkalmából a Magyar Tudományos Akadémiai Bizottság Székházában zenés orvosi előadással tarkított ünnepi műsort tartottak március 8-án.
2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!