Gyógyászat

A régi betegségek nem tűntek el – Nem kell félni a védőoltásoktól

Talán kevesen tudják, hogy a szamárköhögés szövődménye akár halált is okozhat. Aggodalomra persze nincs ok, hiszen van védőoltás ellene. Már ha élnek a védőoltás-adta lehetőségekkel. Vajon élnek-e? S ha nem akkor mi a magyarázata, indoka? Ezeket a kérdéseket tette fel a Csillagpont Rádió műsorában dr. Ónozó Beátának, miskolci házi gyermekorvosnak a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta. A szakember természetesen a védőoltások fontosságáról is tájékoztatta a hallgatókat.

Gyógyászat

Az elmúlt esztendőben töltötte hivatalosan is aktív korszakának utolsó napját a Semmelweis Tagkórházban a neurológiai osztály vezetője, dr. Kovács Gabriella, aki immáron nyugdíjasként dolgozik az egészségügyi intézményben.

Az idei Semmelweis napon Főigazgatói Dicséretben részesült dr. Papp János a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály munkatársa.

Az elmúlt hét végén több vérnyomás csökkentő forgalmazását is felfüggesztette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, minőségi hibára hivatkozva. Az intézkedés 27 készítményt és mintegy kétszáz gyógyszerfogyasztót érintett. Dr.

Befejeződött a felzárkóztató ápolói program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A 18 hónapos képzés után, 38-an vehették át az erről szóló oklevelet, amely egyben egzisztenciálisan és bérezésben is előnyt jelent.

Egy felmérés a nők 40%-a érzi úgy, hogy a nőgyógyászati rákok esetén nagyobb a megbélyegzettség érzése, mint más daganatos megbetegedéseknél.

Valójában a tünetek hiánya, illetőleg félreérthetősége is oka annak, hogy későn ismerik fel a bajt és így egyre több a hasnyálmirigy daganatos betegek száma hazánkban is. Pedig a kései felismerés bizony tragédiához vezethet.

A szuggesztív kommunikáció olyan pozitív vagy negatív üzenet, amely önkéntelenül választ vált ki, hatással van ránk. Előszeretettel használják ki a benne rejlő lehetőséget a marketingesek, de az úgynevezett segítő szakmák képviselői is.

Itt a nyár, ennek a rovarok, a méhek és a darazsak is örülnek. A méh – vagy darázscsípés-allergia viszont sokszor életveszélyes tüneteket okoz, legutóbb egy tiszalúci férfi halt meg, miután megcsípték a rovarok.

A gyermekeket érintő diabétesz arányának növekedése mögötti okokat egyelőre nem sikerült feltárnia az orvostudománynak, de mindenképpen valamilyen külső tényezőről van szó.

A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. A legtöbb ember élete során kerülhet olyan helyzetbe, amikor az addig bevált problémamegoldó stratégiák valamiért nem működnek.

2018. július 17., kedd, Endre, Elek

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 29°C, 16.56 km/hNyugati szél, zivatar záporesővel

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 15°C, max nap 23°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!