Psziché

Mit jelent az onkopszichológia? - interjú dr. Riskó Ágnessel

A pszichoonkológia – vagy más néven onkopszichológia - az onkológia tudományának alterülete, és elsősorban a daganatos betegségek két fő dimenziójával foglalkozik: egyrészt a daganatos betegség betegre gyakorolt hatásaival, a hozzátartozók és a gyógyító személyzet lelki működésével, másrészt pedig azzal, hogy mi a szerepe a pszichológiai és a viselkedésbeli tényezőknek a daganatos betegségek kialakulásában és túlélésében. A téma hazai szaktekintélyével dr. Riskó Ágnes klinikai szakpszichológussal Szász Anikó beszélgetett.

Bárányfelhő - holisztikus szemléletű gyermek terápia

A „Bárányfelhőben” egy holisztikus szemléletű szakmai csapat dolgozik együtt a gyermeket, a családot minden oldalról támogatva. A gyermeket nem emelik ki a családból, hogy aztán “megjavítva” visszategyék oda, hanem a szülőkkel szorosan együttműködve, őket bevonva közösen dolgoznak azért, hogy a leghatékonyabban fejlődhessenek, hogy kinyíljanak önmaguk és a világ felé, hogy könnyebben vehessék az akadályokat.

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről - stúdiónk vendége Dr. Felszeghy Sára egyetemi docens

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről és a prevenció jelentőségéről tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a stúdió vendége, dr. Felszeghy Sára egyetemi docens.

Depresszió és időjárás változás - interjú Miklós Dienes Lídia klinikai szakpszichológussal

Időjárás változáskor számtalan embernél előfordul hangulatváltozás is.
A felgyorsult élettempó és az ezzel járó stressz is mind erősíthetik a kedélyállapotunk rosszabbra fordulását adott esetben depresszió kialakulását. Miklós Dienes Lídiával a megyei kórház klinikai szakpszichológusával a stresszhelyzetekről és az őket kísérő depresszióról váltott szót Soós András.

Kvantumpszichológia - interjú Soltész Mónikával

A Dr. Hoffmann Gergely által létrehozott Pont-pszichológia a Kvantumiskola négy szakmai pillérének egyike. Gyakorlat-központú rendszer, amely az életben megfigyelhető, kézzel fogható jelenségeket kapcsolja össze a lélektan tudományával. Könnyen használható, mégis magas szintű tudást ad. Segíti az önreflexiót és az önismereti munkát egyaránt. Egyik miskolci képviselőjével, - oktatójával – Soltész Mónikával Monos Márta beszélget.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Psziché csatornájára