Psziché

Focilázban él a világ - interjú dr. Lubinszki Mária sportpszichológussal

Egy hónapja tart a Labdarúgó Világbajnokság Oroszországban. A hétvégén kiderül melyik európai csapat lesz a világ legjobbja. Franciaország, Belgium, Horvátország és Anglia lép pályára a hőn áhított trófeáért. Azonban nemcsak a sportolók, hanem a szurkolók is készültek a grandiózus sporteseményre. Árulkodnak erről azok a kamerafelvételek is, amelyeket estéről estére láthatunk a TV készülékek előtt, vagy akár a helyszínen. A szurkolói lélektanról beszélgettünk a Csillagpont Rádió műsorában dr.

Psziché

A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. A legtöbb ember élete során kerülhet olyan helyzetbe, amikor az addig bevált problémamegoldó stratégiák valamiért nem működnek.

Hagyjuk, hogy a fák mutassák az utat! – ez lehetne a mottója annak a beszélgetésnek, amiben bemutatjuk Önöknek a hazánkban még kuriózumnak tekinthető erdőterápia módszerét.

Maga is harcolt és harcol a rákkal. Gyerekkorától küzd, és az Erzsébet Hospice Otthon munkatársaként már segít is a küzdelemben és az elmúlás elfogadásában másokat.

Kodály Zoltán mondta egykor: „ Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.” Ezt vallja Gecse Attila református kórházlelkész is, aki zeneterápiás foglalkozásokat tart a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Sugárterápiás Osztályán onkológiai...

Mai modern világunkban, a rohanásban, az anyagi javak megteremtéséért folytatott küzdelemben gyakran eszünkbe juthat egy régi indián történet, mely szerint néha meg kellene állnunk és „bevárni a lelkünket”.

A bántalmazó nevelés szexuális kizsákmányoláshoz vezethet. A veszélyek időbeni felismerésére indított közös kampányt a Nemzetközi Migrációs Szervezet és az ORFK.

Első ízben a mentális rendellenességek közé sorolta a videojáték-függőséget az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A nemzetközi szervezet 11.

Elstartolt a nyár, itt a vakáció is. A lazulásé ez az időszak. De tölthetjük a közös perceket hasznosan, mégis játékosan gyermekünkkel. Milyen fejlesztőjátékokat ajánl a különböző korú gyermekeknek különböző szabadidős tevékenységekhez a fejlesztőpedagógus?...

Itt a várva várt vakáció. Minden szülő arra törekszik, hogy gyermeke biztonságban, tartalmas, pihentető és szórakoztató programok közepette töltse el a nyári hónapokat. Családi nyaralás, táborok, nyár a nagyszülőkkel, családi napközi, sport?

,,A barátság egyetlen trükkje az, hogy olyan embereket találj, akik jobbak, mint te... nem okosabbak, nem klasszabbak, hanem kedvesebbek, nagylelkűbbek és megbocsátóbbak...

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!