Psziché

Balkezesség - Interjú Kovács Németi Gabriella pszichológussal

A balkezesség nem megszokás, hanem biológiai alapokon nyugvó, a balt a jobbal szemben előnyben részesítő kézhasználat, ami a jobb agyfélteke dominanciával magyarázható. A jobbkezeseknek valószínűleg eszükbe sem jut, milyen mindennapos problémákba ütközik egy balkezes. A villanykörte csavaros menetétől kezdve a számítógép egerén át a bútorokig szinte minden jobbkezesekre van tervezve.
A balkezeseknek egész történelmük van. Ugyanúgy a diszkrimnáció áldozatául estek az idők során, mint mindenki, aki más.

Psziché

Az elmúlt év júniusában alakult meg a borsodi megyeszékhelyen a Miskolci Akadémiai Bizottság Társadalom- és Humántudományi Gerontológia Munkabizottsága. Titkárával, dr.

Az egészség bizony megbetegíthet. Miért? Mert az egészségtudatos életben is fontos a mérték.

Országos turnéja során április 27-én Miskolcon koncertezik Bagdi Bella. A személyiségfejlesztő előadó, tréner, többszörös platinalemezes énekesnő, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, a magyarországi Boldogság Intézet vezetője.

A gyermekek fejlődése mérföldkövekkel van kijelölve: a szülők lelkesen várják az első mosolyt, a felülést, felállást, majd az első szavak elhangzását. Az édesanya számára kétségkívül az egyik legszebb pillanat, amikor a baba először mondja ki: mama.

Az élet, a sors, olykor bizony nehéz döntések meghozatala elé állítja az embert. Mint tette ezt, Bánhegyi Gáborné esetében is.

Az időskor tartalmasabbá, szebbé tételének az elősegítése, támogatása.

A Csillagpont Rádió ezúttal egy rendkívül érdekes témának járt utána. A kényszerbetegségekről kérdeztük szakértőnket, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ pszichológusát.

A jól látó ember nem is tudja elképzelni milyen nehézségekkel, küzd az, akinek sérült a szeme világa.  Fontos, hogy gondoljunk azokra is, akiknek egy hétköznapi feladat elvégzése komoly teher.  Folytatódik az az érzékenyítő programsorozat, amely a látássérültek és a...

Oláhné Lajtos Julianna a Miskolci Egyetem mérnöktanára hat esztendővel ezelőtt érezte úgy, hogy szeretne egy önkéntes mozgalomhoz tartozni, abban munkálkodni. Így született meg a gondolat, hogy működjön Miskolcon is egy Otthon Segítünk Alapítvány.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 20°C, 16.56 km/hÉszaki szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!