Psziché

Specialista segít a gyászfeldolgozásban

Egy átlagos felnőtt ember közel 40 féle veszteséget él át élete során. Minden veszteséget minden alkalommal a gyász érzelmi folyamata követ, azonban ennek során sokszor állnak elő olyan nehézségek, melyek megakadályozhatják a teljes felépülést. Bozsó Éva mentálhigiénés szakember,  gyászfeldolgozás módszer specialista a Csillagpont Rádió vendége volt kedden délelőtt. A szakember elmondta: a veszteség-feldolgozó cselekvésprogram egyéni és csoportos formában is történhet 7-12 héten át. A módszer részleteiről Szász Anikó kérdezte vendégét.

Psziché

Mindközül az afázia kezelése áll hozzá a legközelebb, de a logopédia hagyományos eszköztárát is beépíti az afáziás-betegek rehabilitációjába.

Az anya és a dúla között kialakuló őszinte kapcsolat lehetőséget ad arra, hogy olyan dolgokat is kimondjanak, megkérdezzenek a leendő anyák, ami már egy védőnővel való beszélgetés során sem kerül elő könnyen, a szülészorvossal pedig egyenesen lehetetlen lenne – akár...

A szorongást, a félelmet, az idegességet valamennyien ismerjük saját tapasztalatainkból, hiszen ez az emberi élet velejárója, az egyén természetes reakciója az új, váratlan, vagy megterhelő élethelyzetekben.

Két évvel ezelőtt Léder László pszichológus megalapította az Apa Akadémiát, amely a modern apaság pszichológiai kérdéseire keresi a válaszokat.

Országjáró turnéra indult Bagdi Bella. Az életmódfejlesztő énekesnővel a Boldogság Napja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádióban.

A gyermek világában a legbiztosabb pontot a szüleik jelentik. Ha a szülők kapcsolata válással végződik a gyermek biztonságérzete is megrendül. Ez pedig komoly pszichés zavart válthat ki.

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel.

A 10-18 évesek által névtelenül felkereshető chat-vonalon dolgozó szakemberek tapasztalatai szerint a gyerekek legnagyobb problémája a szorongás.

Ezzel a címmel rendezték meg immár a XII. Miskolci Taní-tani Konferenciát a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének munkatársai.

A legfontosabb az összhang, hogy személyiségünk, a viselt színek, testalkatunk, megjelenésünk egy kerek egészet mutasson.  Vallja a stílustanácsadó, aki szerint erre sokan hajlamosak legyinteni, mondván, mindez csupán külsőség. Pedig a külsőség sokat elárul magunkról...