Psziché

Halló! Itt a 0630-9058113 – Juli Mami beszél

Oláhné Lajtos Julianna a Miskolci Egyetem mérnöktanára hat esztendővel ezelőtt érezte úgy, hogy szeretne egy önkéntes mozgalomhoz tartozni, abban munkálkodni. Így született meg a gondolat, hogy működjön Miskolcon is egy Otthon Segítünk Alapítvány. Julia létrehozta és sikerrel működteti. Tagjai kisgyermekes anyukáknak nyújtanak segítséget. Mint az anyukák, mint a nagymamák. Az indulásról és a programokról beszélgetett az alapítvány vezetőjével a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Psziché

A gyerekek és fiatalok médiahasználati szokásainak, illetve az egyre fontosabbá váló digitális identitásuk kialakulásának nyomon követése és megértése folyamatos kihívást jelent az ezzel foglalkozó szakembereknek.

Utazó gyógypedagógusok segítenek a fogyatékos tanulók individuális képzésében.

Zsófi és Tamás tánca nem csupán tánc. Két olyan ember mozdulatpárbeszéde, akik nem tudnak a hagyományos módon kommunikálni egymással. Kulcsár Tamás ugyanis súlyos mozgássérült, ami nehezíti számára az önkifejezést is.

A Nemzetközi Nőnapon március 8-án kiemelkedő figyelemmel és tisztelettel fordulunk a hölgyek felé. Megmarad e ez a figyelmesség az év további 364 napján.

Igaz, első pillanatban megdöbbentek a kis betegek, ám a lufik, játékok és csokoládék láttán nyomban jobb kedvűvé váltak és feloldódtak. A küldetés tehát ezúttal is teljesíttetett.

Elsőként vállalta fel a vidékiek körében az értelmi fogyatékos óvodások szegregált nevelését Miskolcon a Tüskevár Óvoda. Hírük csakhamar túlnőtt a városhatáron.

Új műfaj megteremtőjeként emlegette Domokos Mátyás irodalomtörténész Felszeghi Sárát, aki egészen sajátos szemszögből kutakodik könyveiben az orvostudomány és irodalom területén.

Három szakember, hat találkozó és a maga nemében egyedülálló különleges önismereti és társismereti workshop  „Épülj és építs!” címmel.

Az Apa Akadémiát Léder László pszichológus egy évvel ezelőtt hozta létre. A teljesen új kezdeményezés a modern apaság legfontosabb kérdéseinek megvitatásával foglalkozik.

Az utóbbi évtizedekben egyre gyakoribbá váló jelenségnek járt utána a Csillagpont Rádió. Heller Csilla krízistanácsadó szakpszichológus azt mondja: a jelenség abban nyilvánul meg, amikor a gyermek szülői szerepeket vesz fel és felnőtt feladatokat hajt végre...

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!