Psziché

A gyógyító hangok nyomában - Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeutával

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A szakember zenével és speciális, különböző országokból származó hangtálakkal, hangszerekkel érkezett a stúdióba, ahol ízelítőt adott a hangterápia áldásos hatásairól. A terapeuta beavatta hallgatóinkat a kezelés menetébe, megtudtuk, milyen problémák esetén hatásos az általa képviselt módszer. Egy biztos, a rádió munkatársait rabul ejtette a hangszerek varázslatos világa és a megszólaltatásuk utáni rezgés.

Psziché

A 10-18 évesek által névtelenül felkereshető chat-vonalon dolgozó szakemberek tapasztalatai szerint a gyerekek legnagyobb problémája a szorongás.

Ezzel a címmel rendezték meg immár a XII. Miskolci Taní-tani Konferenciát a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének munkatársai.

A legfontosabb az összhang, hogy személyiségünk, a viselt színek, testalkatunk, megjelenésünk egy kerek egészet mutasson.  Vallja a stílustanácsadó, aki szerint erre sokan hajlamosak legyinteni, mondván, mindez csupán külsőség. Pedig a külsőség sokat elárul magunkról...

Az év elején indították el a MINNESOTA modellt, programot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyek Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Semmelweis Tagkórházának telephelyén, a pszichiátriai osztályon.

A szexualitás, az intimitás fontos része a magyar nők életének, fontosabb, mint a vizsgált nyugat-európai országokban.

Az érzelemkezelés nemcsak ösztönös, tudatos dolog is. Az érzelemkezelés nemcsak a felnőtteknél, a gyerekeknél is rendkívül fontos. A családnak különleges szerepe van abban, hogy a gyermek, aki felnőtté érik, tudja e kontrolálni sérelmeit, vagy akár örömeit is....

Az értékrend fontosságát hangsúlyozta előadása során Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnázium vendégeként dr Zacher Gábor, a népszerű toxikológus, a Honvéd Kórház Sürgősségi Osztályának volt vezető főorvosa.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.20-17-2017-00024 kódszámú projekt keretében 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással bővíti a jelenleg is működő miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szolgáltatási körét a lelki...

Egy hónapja tart a Labdarúgó Világbajnokság Oroszországban. A hétvégén kiderül melyik európai csapat lesz a világ legjobbja. Franciaország, Belgium, Horvátország és Anglia lép pályára a hőn áhított trófeáért.

A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. A legtöbb ember élete során kerülhet olyan helyzetbe, amikor az addig bevált problémamegoldó stratégiák valamiért nem működnek.