Psziché

Lelki Egészségközpont Miskolcon

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.20-17-2017-00024 kódszámú projekt keretében 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással bővíti a jelenleg is működő miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szolgáltatási körét a lelki egészség megóvása, fejlesztése érdekében. Így jön létre a Lelki Egészségközpont (LEK), az EFI székhelyén működve.

Psziché

Egy hónapja tart a Labdarúgó Világbajnokság Oroszországban. A hétvégén kiderül melyik európai csapat lesz a világ legjobbja. Franciaország, Belgium, Horvátország és Anglia lép pályára a hőn áhított trófeáért.

A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. A legtöbb ember élete során kerülhet olyan helyzetbe, amikor az addig bevált problémamegoldó stratégiák valamiért nem működnek.

Hagyjuk, hogy a fák mutassák az utat! – ez lehetne a mottója annak a beszélgetésnek, amiben bemutatjuk Önöknek a hazánkban még kuriózumnak tekinthető erdőterápia módszerét.

Maga is harcolt és harcol a rákkal. Gyerekkorától küzd, és az Erzsébet Hospice Otthon munkatársaként már segít is a küzdelemben és az elmúlás elfogadásában másokat.

Kodály Zoltán mondta egykor: „ Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.” Ezt vallja Gecse Attila református kórházlelkész is, aki zeneterápiás foglalkozásokat tart a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Sugárterápiás Osztályán onkológiai...

Mai modern világunkban, a rohanásban, az anyagi javak megteremtéséért folytatott küzdelemben gyakran eszünkbe juthat egy régi indián történet, mely szerint néha meg kellene állnunk és „bevárni a lelkünket”.

A bántalmazó nevelés szexuális kizsákmányoláshoz vezethet. A veszélyek időbeni felismerésére indított közös kampányt a Nemzetközi Migrációs Szervezet és az ORFK.

Első ízben a mentális rendellenességek közé sorolta a videojáték-függőséget az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A nemzetközi szervezet 11.

Elstartolt a nyár, itt a vakáció is. A lazulásé ez az időszak. De tölthetjük a közös perceket hasznosan, mégis játékosan gyermekünkkel. Milyen fejlesztőjátékokat ajánl a különböző korú gyermekeknek különböző szabadidős tevékenységekhez a fejlesztőpedagógus?...

Itt a várva várt vakáció. Minden szülő arra törekszik, hogy gyermeke biztonságban, tartalmas, pihentető és szórakoztató programok közepette töltse el a nyári hónapokat. Családi nyaralás, táborok, nyár a nagyszülőkkel, családi napközi, sport?

2018. szeptember 21., péntek, Máté, Mirella

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 28°C, 14.76 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 11°C, max nap 26°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 12°C, max nap 19°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!