Oktatás-képzés

Soha ennyien még nem jelentkeztek az MCC FIT képzésére – még tart a felvételi az Egyetemi Programra

Idén Kárpát-medence-szerte rekordszámú, mintegy 3200 általános iskolás diák jelentkezett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT), amely 10 éves kortól kínál a közoktatás mellett, azt kiegészítve, élménypedagógián alapuló képzést 27 városban. Az MCC Középiskolás Programja (KP) is népszerű volt a fiatalok körében, az idei felvételi időszakban több mint 600 középiskolás diák nyújtotta be jelentkezését.

Oktatás-képzés

Kiemelkedő színvonalú munkakörnyezetben folytathatják a földtudományhoz, a fenntartható természeti erőforrás-gazdálkodáshoz és a megújuló energiákhoz kapcsolódó kutatásaikat a Miskolci Egyetem Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézetének munkatársai.

Oktatási együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a CATL Debrecen.

A Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. úszó szakosztályában 2024. június 1-től modell-váltás történik, melyet elsősorban a megnövekedett feladatok tesznek indokolttá.

Csaknem tíz éve, hogy átadták Miskolcon a Lévay József Református Gimnáziumban azt a természettudományos laboratóriumot, amely új lehetőséget jelentett a diákok számára. Elvégezhették immáron azokat a kísérleteket, vizsgálatokat, amelyek szorosan vagy kevésbé...

Az utolsó diákok is hazautaztak, véget értek az erdei vándortáborok az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél.

Visszaemlékezésekkel, filmbemutatóval és dr. Kabdebó Lóránt professzor mellszobrának felavatásával idézték fel a bölcsészképzés elindítását a Miskolci Egyetemen. A változás, a fejlődés és az átalakulás korszaka volt az eltelt három évtized! Mondta dr. Illésné dr....

A jubileum jegyében telik az idei tanév a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda falai között. Erről az intézmény vezetője Hegyesi Károly beszélt a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat annak érdekében, hogy a felsőoktatás, a tudomány, és ezáltal az egész magyar társadalom számára hasznos eredmények elérését támogassák.

Az ipari beruházások digitális tervezésének oktatását elsőként a Miskolci Egyetem vette fel képzési palettájára.

A szakképző iskolák összevonása, a centrumok létrehozása 2019-ben alapvetően alakította át a hazai szakképzést, amelynek újraszabályozta kereteit és számos korábban nem létező elemmel is gazdagította. A változásokról, az eredményekről és a már most nagy...