Oktatás-képzés

48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt idén szeptember 14-én, az Elsősegélynyújtás Világnapján rendezte meg egyik legnagyobb szabású eseményét.
A 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny idén Zalaegerszegen került megrendezésre. Csatoltan küldöm a versenyről szóló sajtóközleményt szíves leközlésre, mely tartalmazza a verseny eredményeit is.

Oktatás-képzés

2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba az egyetem kancellára együttműködési  megállapodást írtak alá a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal.

2019-ben is meghirdeti STAT WARS UNI elnevezésű statisztikai versenyét egyetemi MSc hallgatók részére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Átadták Miskolc első magániskoláját, az Avalon International Schoolt, amelyet néhány nap múlva, már a gyerekek is birtokba vehetnek. A Cambridge-i rendszerű iskolát a HELL cégcsoport által támogatott Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány működteti.

Az új beruházások esetén egyre fontosabb döntési szempont, hogy az adott régió alkalmas-e a megfelelő szakemberek bevonzására és megtartásra.

Gazdagodás és megújulás. Évről-évre elválaszthatatlan két jelzője ez a Miskolci Egyetem képzési palettájának, amelynek újabb igazolása a gyógypedagógiai alapszak beindítása. Régi igényt elégít ki ezzel a ME Bölcsészettudományi Kara, amelynek dékánasszonya, dr....

Az idén is nagy volt az érdeklődés a Miskolci Egyetem Műszaki és Földtudományi Kara által szervezett, földtudományi élménytábornak, amelynek lakói ezúttal Nógrád és Heves egyében kalandozhattak és ismerkedhettek meg a földtudomány rejtélyes világával.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson.

Javában tart a vakáció, de a Magyar Közlönyben közzé tették a 2019/2020-as tanév rendjét. Az Emmi rendelete szerint a tanév 2019. szeptember 2-án, hétfőn fog kezdődni, és 2020. június 15-én, hétfőn fog végetérni. Az őszi szünet 2019.

Miniszter Elismerő Oklevélben részesült kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként Kovácsné Gávay Katalin, a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola ének-zene, történelem szakos tanára.

Immár 30. tanévzáró ünnepségét tartotta a Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett kórházi tagozata a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályán. Ugyancsak tanévet zárt a Tüskevár Iskola kórházi tagozata.