Oktatás-képzés

Huszonegy „szakpár” a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán

A ME Bölcsészettudományi Karán mindig is fontosnak tartották, azokat a képzéseket, amelyekre a régióban szükség van. Ennek jegyében indították el egy sikeres akkreditáció után, a média-mozgókép-kommunikációtanár szakot is, amely igencsak népszerűnek ígérkezik.

Oktatás-képzés

Egyre hangsúlyosabb a Miskolcra érkező hazai és külföldi befektetők körében az informatikai fejlesztés lehetősége, ezért olyan fontos, hogy a jövő generációi megismerjék ezt a területet.

A helyszínre vonuló mentőautók pontos másával megegyező szimulátort adtak át a Szegedi Tudományegyetemen.

A jövő és tavaszán a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont annak a fesztiválnak, amelyen ismert tudósokkal, gondolkodókkal és szakemberekkel találkozhatnak a FIT Kaland országos döntőjének résztvevői.

A szülők 60 százaléka saját felelősségének tartja a pályaválasztást – többek között ez derül ki a Szakmavilág.hu online kutatásából, amely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hivatalos honlapján keresztül találta meg az érintetteket.

Újdonságról a bölcsészkaron bevezetendő duális képzésről tájékoztatta a hallgatókat a Csillagpont Rádió vendége, dr. Kecskés Judit, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának tanulmányi dékán-helyettese.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon területén épülő tornacsarnokánál tartott Bokréta ünnepséget. Fő kivitelező, az FK-RASZTER Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2.374.859.927 Ft (szerződés szerint) ebből: 800...

Szabó zoltán, Pásztor Dániel, Csernaburcky Ferenc, Klimon István

Együttműködési megállapodást kötött a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ és a BT (British Telecommunications).

Szeptember 29-én Szirmabesenyőn a Szent Mihály-napi rendezvény keretein belül átadásra került a szlovák-magyar együttműködés által épített szabadtéri Öko-tanterem a Szirmay-kastély mellett.

Az értékrend fontosságát hangsúlyozta előadása során Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnázium vendégeként dr Zacher Gábor, a népszerű toxikológus, a Honvéd Kórház Sürgősségi Osztályának volt vezető főorvosa.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója tiszteletére városi versmondó versenyt hirdet középiskolás korú tanulók számára a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár.