Oktatás-képzés

Középiskolás és egyetemista fiatalok jelentkezését várja az MCC Roma Tehetség Programja

Felvételt hirdet magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok számára a Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló, iskola mellett végezhető intenzív képzés ingyenes a felvételt nyert tanulók számára. A Program célja, hogy a tehetséges roma diákok sikeresen felkészüljenek a felvételire, és lehetőségük legyen akár külföldi egyetemeken is továbbtanulni.

Oktatás-képzés

A Kormány a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedései körében adott felhatalmazása alapján 2020. március 16.

A vonatkozó jogszabályok szerint minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. - köteles legalább napi négy órát óvodába járni.

Több mint 400 millió forintból kívül-belül megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Margaréta Bölcsőde.  A Bokréta út 1.

A Kormány március 16-ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást, melynek első heti eredményeiről levélben tájékoztatta a szülőket Dr.

Miskolc első nemzetközi magániskolájában, az Avalon International School-ban zökkenőmentesen történt az átállás a digitális oktatásra.

Miskolc város vezetése a kormányzati intézkedésekkel összhangban március 16-tól rendkívüli szünetet rendelt el a miskolci óvodákban és bölcsődékben is.  Az elmúlt napokban az óvodák vezetői felmérték, hogy hányan tartanak igényt továbbra is gyermekük óvodai, bölcsődei...

A kormány arról döntött, hogy a Miskolci Egyetem versenyképesebb struktúrában működik tovább. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár 2020.

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban, segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát - amíg a helyzet indokolja - az M5 kulturális csatorna napi műsorában sugározza - közölte a Médiaszolgáltatás-...

Ez a jubileum egy mérföldkő, amely arra is alkalmat ad, hogy megfogalmazzuk, milyen egyetemet szeretnénk építeni a  következő negyed évezredben – hangsúlyozta a jubileumi év kapcsán Dr. Merkely Béla az intézmény rektora.

Nyílt napot tartottak a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. A cél az volt, hogy megismertessék a fiatalokkal a rendőri pályát és vonzóvá tegyék. A nyílt napon beszélgettem érdeklődő lányokkal és Szakgimnázium igazgatójával Bagi István rendőr ezredessel.

2020. július 5., vasárnap, Emese, Sarolta

Időjárás

Programok Miskolcon