Oktatás-képzés

A DVTK stadionban tartották az ARAGO-DVTK tanulmányi ösztöndíj program nyitó rendezvényét

Kedden a DVTK stadionban került sor az ARAGO-DVTK tanulmányi ösztöndíj program megnyitó rendezvényére.  Mint arról korábban részletesen is beszámoltunk tanulmányi ösztöndíj programot indított az ARAGO Zrt. és a DVTK a  matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Miskolcon tanuló középiskolások számára. A programban mind az öt állami fenntartású gimnázium az Avasi, a Diósgyőri, a Földes Ferenc, a Herman Ottó és Zrínyi Ilona Gimnázium vesz részt.

Oktatás-képzés

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek.

Illusztráció

Miskolc ad otthont Magyarország legnagyobb rendezvényének az elsősegélynyújtás szeptember 8-i világnapján. A borsodi megyeszékhelyen 600 fő részvételével zajlik a Magyar Vöröskereszt 47.

A MISKOLCI EGYETEM és a MINŐIES Alapítvány SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA 9. címmel 2018. szeptember 14. és 2019. május 31. között immár tizedik alkalommal előadássorozatot tervez.

A mai fiatalok több mint felének már 14 éves kora előtt önálló számítógépe volt, így manapság egy laptopvásárlással kiegészített iskolakezdés akár százezres költséget is jelenthet, derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből*.  Míg jegyzetelni a...

Megkezdődött a tanév a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. Az ünnepségen 335 másodéves tanuló tett esküt. Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya volt a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban 2018.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának köszönhetően az 1000 hazai rászoruló kisdiák mellett további 330 erdélyi, vajdasági illetve kárpátaljai gyermeknek is könnyebb lesz a tanévkezdése.

A szeptemberi iskolakezdést követően 350 helyszínen mintegy 8000 határon túli, gyermekét magyar iskolába írató családnak fejezi ki elismerését ösztöndíjával a Rákóczi Szövetség.

A KSH „Háztartási költségvetési és életkörülmény” adatfelvételéből készült, az iskolakezdésről szóló infografikája szerint ennyit költöttek a magyar háztartások 2017 augusztus–szeptemberben az iskolakezdésre.

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is.

Hamarosan becsengetnek. A Magyar Közlönyben most jelentek meg a tanévre vonatkozó fontosabb dátumok. Ezeket gyűjtöttük csokorba. A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019.

2018. szeptember 21., péntek, Máté, Mirella

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 28°C, 14.76 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 11°C, max nap 26°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 12°C, max nap 19°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!