Oktatás-képzés

Nemzetgazdasági stratégiai ágazatot támogat az együttműködés

A Miskolci Egyetem kiemelkedő partnere a bányászati ágazatnak és a bányászati szakigazgatásnak. Együttműködési megállapodás aláírása keretében a partnerség megerősítésére került sor ma a Miskolci Egyetem és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága között. A világon elsőként oktattak a Miskolci Egyetem elődjében, a selmecbányai bányászati-kohászati intézetben felsőfokú bányászati-kohászati ismereteket, ma pedig a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara hazánkban az egyetlen tradicionálisan bányamérnöki képzést biztosító intézmény.

Oktatás-képzés

Az operatív törzs döntése értelmében ugyanis az Országos Mentőszolgálat április 18. éjféltől már nem vesz részt a Covid-gyanús esetek PCR-tesztelésében. 2020 őszétől viszont az intézmény hallgatói aktívan segítették a járvány elleni védekezést.

A 2020/2021-es tanévtől bevezetett új szakképzési rendszer elsődleges célja a munkaerőpiac igényeihez az eddigieknél sokkal rugalmasabban alkalmazkodó és magas színvonalú képzés kialakítása volt.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet video spot (reklámfilm, klipp, bemutatófilm) elkészítésére középiskolásoknak „Az internet jó, de lehet biztonságosabb is!” címmel a Biztonságos Internet Nap – SAFER Internet DAY alkalmából. Az esemény...

Az Országgyűlés április 27-i ülése során elfogadott törvény értelmében az Universitas Miskolcinensis Alapítvány gyakorolja a Miskolci Egyetem tulajdonosi és fenntartói jogait.

Ezek a fő célok - hangsúlyozta Prof. dr. Stumpf István, a modellváltásért felelős kormánybiztos a Miskolci Egyetemen tett hét eleji látogatásakor.

Fotópályázatot hirdet középiskolás diákok részére az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) és Hallgatói Önkormányzata a Közép- és Észak-Magyarország, valamint Észak-Alföld régióban természet- és szabadon választott fotó kategóriában.

fotók: Fodor Kitti

A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével.

Tehetséggondozási központként éledhet újjá a több évtiezede elhagyatott Avas Szálló – erről Orbán Balázs, az MCC (Mathias Corvinus Collegium) kuratóriumi elnöke tájékoztatta Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt budapesti látogatásán.

Befejeződött a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár egy évvel ezelőtt meghirdetett, Képes időutazás Miskolcon című 7 fordulós helyismereti játéka.

Szeptember 14.-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

2022. május 21., szombat, Konstantin

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon