Oktatás-képzés

Füst-nélkül Élők Közössége Sárospatakon – Ötven diák ünnepélyes eskütétele a Bodrog parti városban

A dohányosok nagy többsége már 18 éves kora előtt kipróbált valamilyen dohányterméket. Elsősorban ezt szeretné megelőzni a FÉK, amelynek kitalálója a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium ma már nyugalmazott tanára, Szajkó József.

„Játszva látni” - interjú Weisz Ildikó gyógypedagógussal, a Látás-Mód Alapítvány elnökével

A 4 + 1 alkalmas játszóház a megyében integráltan tanuló látássérült gyermekeknek és családtagjaiknak teremtett kapcsolatépítési alkalmat, a sorstársakkal való közös gondolkodási lehetőséget. A program elsődleges célja a mozgás, az érzékelés, a figyelem és a gondolkodás fejlesztése volt a gyermekeknél.

A Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorának vendége volt Weisz Ildikó gyógypedagógus, a Látás-Mód Alapítvány elnöke. A szakemberrel a „Játszva látni” elnevezésű programsorozatról beszélgetett Szász Anikó        

Szent-Györgyi emlékév rangos tanulmányi versennyel

Jubileumi programokkal emlékezik a Szegedi Tudományegyetem arra, hogy egykori rektora nyolcvan éve, 1937. december 10-én vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezéseiért, különös tekintettel a C-vitamin és a fumársav katalízis szerepére. Az egyetemen a megemlékezések mellett kiállításokkal, tudományos, kulturális és sporteseményekkel, tanulmányi versennyel idézi meg a tudós alakját.

Fogorvosi konferencia Szegeden

Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza az a szegedi fogászati konferencia, mely egyedülálló lehetőséget teremt a tudományos vitára és tapasztalatcserére világhírű előadók részvételével. A szakmai ismeretszerzés hasznosságát nemcsak a résztvevő fogorvosok, szakdolgozók tapasztalhatják meg, hanem a fogászati ellátásban részesülők is, hiszen a konferencia célja, hogy a tudományos program hozzájáruljon a betegellátás minőségének javításához.

Ápolók Nemzetközi Napja - szakdolgozói tudományos ülés

2017. május 11-én a B.A.Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Kultúrtermében Szakdolgozói Tudományos Ülést tartottak a Semmelweis Tagkórház Ápolási Igazgatóságának szervezésében. Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából hagyományosan 13. éve kétnapos rendezvénnyel hívják fel a figyelmet az ápolók/egészségügyi szakdolgozók munkájának fontosságára, szakértelmükre, hivatásuk iránti elkötelezettségére.

A „Szakma Sztárjai” – Miskolci diák a dobogó felső fokán

Jól szerepeltek a miskolci diákok a szakmák európai versenyének hazai válogatóján, amelyet a Szakma Sztár Fesztivál keretében a közelmúltban rendeztek meg a fővárosban. A két napos megmérettetésen, ápolás és gondozás szakmában a Miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium két tanulója: Varga Fanni és Varholik Dávid is részt vett. Dávid „aratott”, hiszen a döntő győztese lett, így ő képviseli hazánkat a nemzetközi EuroSkillsen, amelyet 2018. szeptemberében Budapesten rendeznek majd meg.

Új bölcsődei rendszer 2017-től - Szakmai nap a miskolci Városházán

Az új átalakuló bölcsődei rendszerben családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde kialakítására nyílik lehetőség. Fontos változás, hogy minden településen, ahol 40-nél több 3 év alatti gyermek él, vagy legalább 5 család igényli a bölcsődét, ott 2018. év végéig kötelező lesz a bölcsődei ellátás valamely formáját megszervezni, működtetni (önállóan az önkormányzat, vagy társulás formájában más önkormányzatokkal, vagy civil, egyházi fenntartóval ellátási szerződéssel).

Együttműködés a hátrányos helyzetű fiatalok egészségügyi diplomához segítése érdekében

2017. április 26-án kiegészítő együttműködési megállapodást írt alá a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara. Az egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Dr. Kiss-Tóth Emőke dékán, a Miskolci Egyházmegye részéről Dr.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Oktatás-képzés csatornájára