Oktatás-képzés

Nyílt nap a Rendészeti Szakgimnáziumban

Nyílt napot tartottak a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. A cél az volt, hogy megismertessék a fiatalokkal a rendőri pályát és vonzóvá tegyék. A nyílt napon beszélgettem érdeklődő lányokkal és Szakgimnázium igazgatójával Bagi István rendőr ezredessel. Soós András riportja.

Oktatás-képzés

A vártnál jóval többen jelentkeztek a 2019-/2020-as tanévben induló gyógypedagógus-képzésre a Miskolci Egyetem Tanárképző Karán. A Csillagpont Rádió Rendelő című magazinműsorában dr. Egri Tímeát kérdeztük a hiánypótló képzés részleteiről.

A Magyar Vöröskereszt szeptember 14-én, az Elsősegélynyújtás Világnapján rendezte meg egyik legnagyobb szabású eseményét. A 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenynek idén Zalaegerszeg adott otthont.  52 csapat 300 versenyzője, 22 állomáson teljesítette a feladatokat....

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli idén a Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A jubileumi programok sorát a „Szeretlek Magyarország” elnevezésű kiállítás nyitotta a Művészetek Házában.

A Miskolci Nemzeti Színház idén is beavató előadásra várta a diákokat a Magyar Dráma Napja alkalmából, akik ezúttal idei évadunk tantermi előadásának próbájára leshettek be Sényi Fanni dramaturg segítségével, aki a fiataloknak szóló kortárs magyar dráma szerzője....

A Magyar Vöröskereszt idén szeptember 14-én, az Elsősegélynyújtás Világnapján rendezte meg egyik legnagyobb szabású eseményét.

2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba az egyetem kancellára együttműködési  megállapodást írtak alá a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal.

2019-ben is meghirdeti STAT WARS UNI elnevezésű statisztikai versenyét egyetemi MSc hallgatók részére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Átadták Miskolc első magániskoláját, az Avalon International Schoolt, amelyet néhány nap múlva, már a gyerekek is birtokba vehetnek. A Cambridge-i rendszerű iskolát a HELL cégcsoport által támogatott Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány működteti.

Az új beruházások esetén egyre fontosabb döntési szempont, hogy az adott régió alkalmas-e a megfelelő szakemberek bevonzására és megtartásra.

Gazdagodás és megújulás. Évről-évre elválaszthatatlan két jelzője ez a Miskolci Egyetem képzési palettájának, amelynek újabb igazolása a gyógypedagógiai alapszak beindítása. Régi igényt elégít ki ezzel a ME Bölcsészettudományi Kara, amelynek dékánasszonya, dr....