Oktatás-képzés

Lájkold a tudást - Tanodai konferencia Miskolcon

„Lájkold a Tudást” címmel Tanodai konferenciát tart 2017. október 13-án a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház-ban  / Miskolc, Lenke u.14/a/ 15 órától a  Kalán Tanoda. Orliczkiné Bánvölgyi Bernadettel a Kalán Tanoda vezetőjével működésükről és a konferencia nap programjairól beszélgetett Soós András.
 

Megújuló egyetem a Dudujka-völgyben – Beszélgetés a szociológiáról és a politikatudományról

„Látlelet a rendszerváltásról: Sörpártok Közép-Kelet-Európában az 1990-es években.” Ez a címe annak az előadásnak, amelyre október 11-én, este fél hatra várják az érdeklődőket a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában. A témáról, valamint a ME szociológiai és politikatudományi intézet összevonásáról is kérdezte a Csillagpont Rádió két vendégét: dr. Szabó Tóth Kingát, a ME BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjét és dr. Fazekas Csabát, a ME Bölcsészkar dékánhelyettesét a műsor szerkesztője, Monos Márta.

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 2017. október 4-én, az Ericsson K+F Központjában 27. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

Miskolci Egyetem - Bemutatkozott a régi-új vezetés

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora második rektori ciklusát kezdte meg 2017. augusztus 15-ével. Rektor jövőbeni terveit ismertette a Zenepalota Bartók termében, hol bemutatta az új rektori vezetést is. 

A rektori megbízatás kezdetével új rektorhelyettesi kinevezéseket is átadtak, amik új feladatkörökkel is járnak: oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes lesz Dr. habil Jakab Nóra, intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettesként segíti a rektor munkáját Prof. Dr. Czap László.

Miskolci Egyetem - Levelező szakon indítottak védőnőképzést Sátoraljaújhelyen

A felsőfokú oktatás minőségének, hatékonyságának és hozzáférhetőségének javítását, továbbá az oktatásban való részvétel növelését tűzte ki célul a Miskolci Egyetem „Főnix ME – Megújuló Egyetem” projektje. Ennek keretében – az országban elsőként – indítottak levelező tagozaton védőnőképzést Sátoraljaújhelyen. Kissné Dányi Éva a Miskolci Egyetem Egészségi Karának mesteroktatója a képzésről és a védőnői hivatás szépségéről beszélt a Csillagpont Rádió műsorában.

Kutatók éjszakája - A B-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban is

A B-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Laboratóriumi Medicina Osztálya  2017. szeptember 29-én csatlakozik a „Kutatók Éjszakája „ rendezvénysorozathoz. Intézetünk Laboratóriumi Medicina Osztálya számtalan tudományos értékű érdekességet tartogat a nagyközönség számára.
 A " Nyitott Laboratóriumi Éjszakán megismerhetik az érdeklődők a szerteágazó laboratóriumi munkát , megtekinthetik az orvosdiagnosztikai laboratórium felépítését, működését. 

Együttműködés a Parádi Kórház és a Miskolci Egyetem között

Együttműködési megállapodást kötött a Parádfürdői Állami Kórház és a Miskolci Egyetem. Az együttműködés keretein belül a Kórház és az Egyetem ötvözni kívánja a gyógyító, kutató és oktató tevékenységet a balneológia, illetve a balneoterápia területével.

Esélyegyenlőség - vendégünk volt Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa

Egyre inkább hallunk manapság az esélyegyenlőségről, mint fogalomról.  Ahhoz hogy ehhez a fogalomhoz értékek is társuljanak komoly társadalmi felelősségvállalásra, és jól kidolgozott stratégiai munkára is szükség lenne. Csapó Barbara Magyar Jezsuita Rend világi munkatársa évek óta dolgozik azért, hogy az esély egyenlőség vagy mondjuk, felzárkóztatás elérje a célját. A programokra fordított alkalmanként hatalmas összegeket ne az ablakon dobjuk ki.   Csapó Barbarával  Soós András beszélgetett.

Szeptember 30. - A népmese napja

Csernik Szende székely mesemondó gazdag repertoárral járja az országot, meséivel, sajátos bábtechnikájával elvarázsolja a kicsiket, nagyokat egyaránt. Néhány éve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának gondozott gyermekeit és munkatársait is megörvendeztette ízes mesemondásával. Szende most két fellépés között nyilatkozott a Csillagpont Rádiónak. A riporter Szász Anikó.

Mentsünk életet- tanuljunk meg újraéleszteni!

illusztráció

Magyarországon évente 20-25 ezer embert veszítünk el hirtelen szívhalál miatt, akik 70 százaléka megmenthető lenne, ha lenne a környezetükben akár egy ember, aki tudná, mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik. A szám sokkoló, főként akkor, amikor ezt csupán 15 perc alatt bárki megtanulhatná. Míg a nyugati országokban csaknem mindenki már gyermekkorában tisztában van vele, hazánkban a lakosság 17 százaléka ismeri a teendőket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Oktatás-képzés csatornájára