Oktatás-képzés

Fókuszban a Pedagógiai Szakszolgálatok

A Miskolci Tankerületi Központ igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. dr. László István elmondta: 2018. januárjában a Miskolci Tankerületi Központ az Európai Szociális Alap forrásaiból 500 millió forintos támogatásban részesült. A 40 hónapos pályázati projekt célja a pedagógia szakszolgálatok és a sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó intézmények szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése.

Oktatás-képzés

Jó alkalmat adott az ismeretszerzésre a Miskolci Egyetemen az a közelmúltban megtartott workshop, amelyen leendő diákok, hozzátartozóik, egyetemi oktatók és munkaadók képviselői vettek részt. Több mint százan, ami a siker bizonysága is.

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara az országban elsők között és az egyik legnagyobb partnervállalati létszámmal indította duális képzését a 2015/16-os tanévben. Duális anyagmérnök BSc képzésre pedig már 60 partnercéggel kötött megállapodást a kar....

A kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egyik tagintézménye a fogyatékos személyek nappali ellátására szakosodott Kincsem Napközi mutatkozott be a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában.

Május 6-án kezdődnek az idei érettségi vizsgák. A végzős középiskolások már számolják a napokat, és a legkülönfélébb tanulási módszereket bevetve készülnek a megmérettetésre. Tóth Réka a Perfekt Zrt. oktatási szakértője hasznos tanácsokkal szolgál a diákok számára....

Valójában egyfajta modell elkészítése a cél, hogy azt a legkülönbözőbb területeken alkalmazni lehessen. Ez fontos jellemzője annak a projectnek, amelynek egy esztendős tapasztalatairól dr. Illésné dr.

A sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola mutatkozott be a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában.

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezték magukat a Zöld Kapcsolat Egyesület által szervezett hét végi programon, a Föld Napi Kavalkádon.

Negyedik alkalommal szervezi meg a Szakmák Éjszakája pályaorientációs rendezvényét a Miskolci Szakképzési Centrum.

A miskolci nyitókonferenciának a „VARÁZSLAT” elnevezést adták a szervezők, hiszen mint mondták, néha valóban egy-egy varázslat segíti át a szakembereket a nehézségeken.

Melyiket válasszam és milyen szempontok szerint? – tettük fel a kérdést a családpedagógusnak a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában. Témánk az óvoda- és az iskolaválasztás volt, hiszen a héten kell beíratni gyermekeinket az első osztályba.