Oktatás-képzés

Miskolc - Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre

A vonatkozó jogszabályok szerint minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. - köteles legalább napi négy órát óvodába járni. A koronavírus-veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során azt javasoljuk, hogy a szülők az óvodákkal egyeztetve a következőképpen járjanak el:

Oktatás-képzés

Több mint 400 millió forintból kívül-belül megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Margaréta Bölcsőde.  A Bokréta út 1.

A Kormány március 16-ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást, melynek első heti eredményeiről levélben tájékoztatta a szülőket Dr.

Miskolc első nemzetközi magániskolájában, az Avalon International School-ban zökkenőmentesen történt az átállás a digitális oktatásra.

Miskolc város vezetése a kormányzati intézkedésekkel összhangban március 16-tól rendkívüli szünetet rendelt el a miskolci óvodákban és bölcsődékben is.  Az elmúlt napokban az óvodák vezetői felmérték, hogy hányan tartanak igényt továbbra is gyermekük óvodai, bölcsődei...

A kormány arról döntött, hogy a Miskolci Egyetem versenyképesebb struktúrában működik tovább. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár 2020.

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban, segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát - amíg a helyzet indokolja - az M5 kulturális csatorna napi műsorában sugározza - közölte a Médiaszolgáltatás-...

Ez a jubileum egy mérföldkő, amely arra is alkalmat ad, hogy megfogalmazzuk, milyen egyetemet szeretnénk építeni a  következő negyed évezredben – hangsúlyozta a jubileumi év kapcsán Dr. Merkely Béla az intézmény rektora.

Nyílt napot tartottak a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. A cél az volt, hogy megismertessék a fiatalokkal a rendőri pályát és vonzóvá tegyék. A nyílt napon beszélgettem érdeklődő lányokkal és Szakgimnázium igazgatójával Bagi István rendőr ezredessel.

A vártnál jóval többen jelentkeztek a 2019-/2020-as tanévben induló gyógypedagógus-képzésre a Miskolci Egyetem Tanárképző Karán. A Csillagpont Rádió Rendelő című magazinműsorában dr. Egri Tímeát kérdeztük a hiánypótló képzés részleteiről.

A Magyar Vöröskereszt szeptember 14-én, az Elsősegélynyújtás Világnapján rendezte meg egyik legnagyobb szabású eseményét. A 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenynek idén Zalaegerszeg adott otthont.  52 csapat 300 versenyzője, 22 állomáson teljesítette a feladatokat....

2020. április 10., péntek, Zsolt

Időjárás

Programok Miskolcon