Oktatás-képzés

Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen - 2019. augusztus 7-ig, a pótfelvételi eljárás keretében lehet jelentkezni

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében. 

Oktatás-képzés

Javában tart a vakáció, de a Magyar Közlönyben közzé tették a 2019/2020-as tanév rendjét. Az Emmi rendelete szerint a tanév 2019. szeptember 2-án, hétfőn fog kezdődni, és 2020. június 15-én, hétfőn fog végetérni. Az őszi szünet 2019.

Miniszter Elismerő Oklevélben részesült kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként Kovácsné Gávay Katalin, a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola ének-zene, történelem szakos tanára.

Immár 30. tanévzáró ünnepségét tartotta a Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett kórházi tagozata a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályán. Ugyancsak tanévet zárt a Tüskevár Iskola kórházi tagozata.

A miskolci Bársony János Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára az Év Tanára országos megmérettetésen második helyezést ért el. A tanárnőt diákjai jelölték a versenyre, ami számára különleges elismerés.

Vannak sikeres emberek, akikről úgy tartják, már gyermekkorukban lehetett látni, hogy „sokra viszi”. Vannak olyanok, akikről azt mondják, fiatalon eléggé „lazára vették a figurát”, aztán később benőtt a fejük lágya. Ugye ismerősek ezek a megnyilatkozások?

A különböző generációkat egymáshoz közelítő audiovizuális emlékgyűjtés – többek között ez is célja a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Honismereti és Média Műhelyének.

Több mint 13 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg a Bükki nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt két Európai Uniós ciklusban – hangzott el az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen rendezett Vulkánnapon tartott sajtótájékoztatón június 1-jén....

A Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft. 2019. május 30-án ünnepélyes keretek között írt alá stratégiai megállapodást, amelynek célja az együttműködés szorosabbra fűzése, és a kapcsolódási pontok meghatározása. A TS Hungaria Kft.

A fogyatékossággal élő és ép gyermekek közös időtöltését lehetővé tevő játszóteret avatott fel a Szerencsejáték Zrt Miskolcon.

Fennállásának 55. évfordulóját ünnepli idén Miskolcon a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.