Oktatás-képzés

Halak napja - Alsódobszán a Hernádról mesélnek a gyerekeknek

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Halak napját, és a Víz világnapját az Alsódobszai Általános iskolában. A szervezők bemutatják a Hernád folyót és a benne lévő leggyakoribb halfajokat interaktív előadás formájában. Kihirdetik a rajzpályázat eredményét, új halfajokat adnak át az iskolai akváriumba. És az iskola díszeként elkészült a Vízipók Csodapók Víz alatti élővilág falfestménye is, melyet rendezvényen adnak át.

Oktatás-képzés

Miként válnak a pszichológia és az agykutatási eredményei hasznossá, használhatóvá a gyakorlatban? Milyen területekre terjed ki a tudomány társadalmi felelőssége? Van-e köze a tudománynak a neveléshez és oktatáshoz, különösen pedig a tantervekhez?

Olyan érzés ez, mint mikor egy gyerek felnő és kirepül a családból. Mondta az elválásról a feladatát teljesítő Büdi István, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola „Kölyöknevelő programjának”egyik résztvevője.

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályával együttműködésben idén már tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát. A 2019.

Jó fél esztendeje döntött a Miskolci Egyetem szenátusa a felnőttképzési központ átalakításáról. A feladattal dr.

Egyedülálló kéztornát dolgozott ki a Debreceni Egyetem végzős gyógytornász hallgatója. Horváth Ivett Szalóme módszere az íráskészség javítását célozza, javítja a csúnya írást, de megelőzni is képes azt.

A cserkészmozgalom egy önkéntes, politikamentes ifjúságnevelő mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint felekezettől függetlenül.

Középiskolásokat tanítanak egészségtudatos életmódra és biztonságos gyógyszerhasználatra a Debreceni Egyetem 44 gyógyszerész szakos hallgatója az ország 90 középiskolai intézményében. A fiataloknak tervezett előadásokat megelőzte egy felmérés, amely a korosztály...

Egykori népzenész társa emlékére nevezték el Sárospatakon azt a közéleti díjat, amelynek az idén ő is birtokosa lett. A Pécsváradi Botond közéleti díjjal kitüntetett Szajkó Józseffel megismerkedhettek a Csillagpont Rádió hallgatói is.

A Perfekt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Képzési Központ megyei igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. Janikné Encsi Ilona bemutatta a központot, kiemelve néhány egymásra épülő képzési formát.

A sokat sejtető cím hátteréről és üzenetéről is tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit dr. Szabó Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományi Intézetének vezetője.