Oktatás-képzés

Ariadné - magyar fejlesztésű vakvezető rendszer

A fogyatékossággal élő emberek számára az esélyegyenlőséget a fogyatékosság típusától függően különböző lehetőségekkel lehet biztosítani. A mozgáskorlátozottak számára gondos tervezéssel és kellő anyagi ráfordítással a fizikai akadálymentesítés biztosítható. A siketek és nagyothallók számára az információhoz jutást jeltolmácsok vagy szöveg feliratok segíthetik, így emberi segítséggel vagy számítógépes rendszerekkel a hallássérültek akadálymentesítése is megvalósítható.

Támogató légkör és esetmegbeszélés – interjú a háziorvosokat segítő Bálint-módszerről

Meglehetősen magányos munka a háziorvosé. Összehasonlítva a kórházakban, szakrendelőkben dolgozó kollégáival, nincs kivel megbeszélni például, hogy mit tegyen azzal a betegével, aki mindig a rendelési idő végén esik be, aki nem követi az utasításokat, aki követelőző, aki maga akar diktálni. Ezt a magára hagyottságot is hivatott feloldani a Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság. Elnöke, dr.

Lélekmadár Tábor 2013 óta - bemutatjuk a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusát

A Lélekmadár Tábor a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusa, amely 2013-ban kezdte meg működését. A négynapos turnusok olyan családoknak nyújtanak segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket. Az egy éven át, három egymásra épülő turnusban izgalmas élményterápiás foglalkozások mellett szakemberek segítik a gyász feldolgozását. A Lélekmadár táborról Szász Anikó beszélgetett Brahmi Linda programigazgatóval.  

25 éves a Miskolci Autista Alapítvány miskolci otthona

Kezdetben öten laktak, ma már ötvenen a 75 dolgozót foglalkoztató Miskolci Autista Alapítvány Varga hegyi Családi Otthonában. A kuratóriumi elnökétől, Szalkainé Haraszti Krisztinától és Bohus Viktóriától, a Barka Szociális Farm menedzserétől az otthon negyedszázados létéről, pályázatokról és foglalkoztatási újdonságokról is hallhattak a Csillagpont Rádió hétfői műsorában. A riporter Monos Márta.

Jön a non-doktori rendszer - ősztől próbaüzem Debrecenben, Szegeden és Pécsett

A jelenleginél gyorsabban juthatnak egészségügyi ellátáshoz a betegek, miután Magyarországon is meghonosodik az úgynevezett non-doktori rendszer. A három vidéki orvosi egyetemen – Debrecenben, Szegeden és Pécsett – már ősztől elindul az idehaza kiterjesztett hatáskörű okleveles ápolónak nevezett szakemberek képzése, akik az orvosokról is jelentős terhet vehetnek le, többek között a háziorvosi praxisokban és a sürgősségi osztályokon. A képzés jelentőségéről, specialitásairól is tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit szerdán délelőtt dr.

Amit a vastag- és végbélrákról tudni kell - ingyenes kézikönyv az érintettek számára

Országszerte ingyenesen juthat hozzá minden érintett ahhoz a kötethez, amely 224 oldalon foglal össze csaknem minden fontos tudnivalót, amit a vastag- és végbélrákról tudni kell. 200 kérdésre 200 közérthetően megfogalmazott, részletes választ ad a mű azokról a problémákról, amelyekkel a daganatos betegek és hozzátartozóik szembesülnek. A könyv szerkesztője B. Papp László, a Gyógyulj Velünk Egyesület sajtóreferense az elmúlt hónap tapasztalatairól is beszélt a Csillagpont Rádió szerdai műsorában, hiszen 2017.

Április 5. - Állásbörze a Miskolci Egyetemen

Az idén XXIII. évfordulójához érkezett az Állásbörze, amely ebben az évben is igényes, körültekintő szervezés eredményeként valósul meg. A Börzére mindig sok érdeklődő látogat el, amely a Szervezők számára öröm és egyben kihívás is. A program összeállításáért felelős Miskolci Egyetemi Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársai idén is igyekeznek készségesen segíteni az az Állásbörzével kapcsolatos minden kérdésben.

Interaktív oktató központot adtak át

Interaktív oktató központot adtak át

A B-A-Z Megyei Kórház és a Miskolci Egyetem 2016. szeptemberében kötött megállapodást kihelyezett gyakorlati tanszék létrehozására. A megállapodás gyakorlati megvalósítása létrejött. A B-A-Z Megyei Kórház onkosebészeti tömbjének földszintén 2017. máércius 28-án átadták azt az oktatótermet, amely a legkorszerűbb informatikai berendezésekkel van felszerelve. A hallgatók interaktív kijelzőn tudnak végigkísérni képalkotó vizsgálatokat, és sebészeti műtéteket. Az oktatóterem megvalósításához a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. kétmillió ötszázezerforintot adott.

Bemutatjuk a Miskolci Éltes Mátyás Iskolát

A Miskolci Éltes Mátyás Iskola a borsodi megyeszékhely egészét átfogó, szegregált gyógypedagógiai intézmény-komplexuma. A tanulásban akadályozott, az értelmileg akadályozott, illetőleg a súlyos-halmozottan fogyatékos gyerekek óvodai nevelésére és iskolai oktatására hivatott. Számos terápiával, módszerrel, sajátos neveléssel, korai fejlesztéssel várják Miskolc öt helyszínén – köztük a GYEK kórházi tagozatán is – az egyéni foglalkozást és képzést igénylőket.

Bárányfelhő - holisztikus szemléletű gyermek terápia

A „Bárányfelhőben” egy holisztikus szemléletű szakmai csapat dolgozik együtt a gyermeket, a családot minden oldalról támogatva. A gyermeket nem emelik ki a családból, hogy aztán “megjavítva” visszategyék oda, hanem a szülőkkel szorosan együttműködve, őket bevonva közösen dolgoznak azért, hogy a leghatékonyabban fejlődhessenek, hogy kinyíljanak önmaguk és a világ felé, hogy könnyebben vehessék az akadályokat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Oktatás-képzés csatornájára