Oktatás-képzés

ÖKO-tanterem szlovák-magyar együttműködésben Szirmabesenyőn

Szeptember 29-én Szirmabesenyőn a Szent Mihály-napi rendezvény keretein belül átadásra került a szlovák-magyar együttműködés által épített szabadtéri Öko-tanterem a Szirmay-kastély mellett. A sajtótájékoztató után Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és Huszti Gábor polgármester szalagátvágással avatta fel az új létesítményt. A projekt kitűzött célja az, hogy javítsa a hiányzó, vagy alacsony színtű környezeti tudatosságot a gyerekek és a fiatalok körében, ezáltal csökkentve a változó természeti környezettel kapcsolatos jövőbeli kihívásokat és hatásokat.

Oktatás-képzés

Az értékrend fontosságát hangsúlyozta előadása során Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnázium vendégeként dr Zacher Gábor, a népszerű toxikológus, a Honvéd Kórház Sürgősségi Osztályának volt vezető főorvosa.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója tiszteletére városi versmondó versenyt hirdet középiskolás korú tanulók számára a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár.

Kedden a DVTK stadionban került sor az ARAGO-DVTK tanulmányi ösztöndíj program megnyitó rendezvényére.  Mint arról korábban részletesen is beszámoltunk tanulmányi ösztöndíj programot indított az ARAGO Zrt.

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek.

Illusztráció

Miskolc ad otthont Magyarország legnagyobb rendezvényének az elsősegélynyújtás szeptember 8-i világnapján. A borsodi megyeszékhelyen 600 fő részvételével zajlik a Magyar Vöröskereszt 47.

A MISKOLCI EGYETEM és a MINŐIES Alapítvány SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA 9. címmel 2018. szeptember 14. és 2019. május 31. között immár tizedik alkalommal előadássorozatot tervez.

A mai fiatalok több mint felének már 14 éves kora előtt önálló számítógépe volt, így manapság egy laptopvásárlással kiegészített iskolakezdés akár százezres költséget is jelenthet, derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből*.  Míg jegyzetelni a...

Megkezdődött a tanév a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. Az ünnepségen 335 másodéves tanuló tett esküt. Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya volt a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban 2018.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának köszönhetően az 1000 hazai rászoruló kisdiák mellett további 330 erdélyi, vajdasági illetve kárpátaljai gyermeknek is könnyebb lesz a tanévkezdése.

A szeptemberi iskolakezdést követően 350 helyszínen mintegy 8000 határon túli, gyermekét magyar iskolába írató családnak fejezi ki elismerését ösztöndíjával a Rákóczi Szövetség.