Oktatás-képzés

Oktatás-képzés

Egy fából faragott késsel érkezett a szerkesztőségbe dr. Madzinné Ortó Ildikó, a Mathias Corvinus Miskolci Régiójának vezetője, jelezvén ilyen és hasonló alkotásokat készítettek a bodajki Tölgyesi Táborban a gyerekek.

A Magyar Vöröskereszt B.-A-.Z. Megyei Szervezete nyerte el a 47. Elsősegélynyújtó Verseny országos döntőjének megrendezési jogát. A vetélkedőt Miskolc belvárosában rendezzük meg szeptember 7. és 9.

Befejeződött a felzárkóztató ápolói program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A 18 hónapos képzés után, 38-an vehették át az erről szóló oklevelet, amely egyben egzisztenciálisan és bérezésben is előnyt jelent.

Az olvasás szeretete és az olvasást népszerűsítő vetélkedőn nyújtott teljesítmény elismeréseként 28 diák üdülhet ezekben a napokban Bogácson, a gyógyfürdő Jurta Táborában a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából.

Július elsejétől új dékánhelyettese van a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának dr. Szabó Tóth Kinga személyében. Milyen változást, kihívást jelent ez a feladat az Alkalmazott Társadalomtudományi Intézet vezetőjének?

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Magyar diákok és tanárok találkozóját Sátoraljaújhelyen. Az esemény megnyitóját az úgynevezett Magyar Kálvárián tartották.

A Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben rendezett díszünnepséget – mely egyben a 248. akadémiai év záróünnepsége – Dr. Szél Ágoston leköszönő rektor nyitotta meg, az ünnepi beszédet Dr.

A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny során, a legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forintot osztottak ki.

Az Athénban megrendezett első európai pacemaker versenyen a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika két fiatal orvosának előadását találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri. Dr. Tarjányi Zoltán az összességében a legjobb esetismertetésért járó, Dr.

Véget ért a 2017/18-as iskolai tanév a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályán.

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!