Oktatás-képzés

Nemzetközi Bajnokságra készül a tavalyi győztes – Varholik Dávid szereti a kihívásokat

A tavalyi hazai győztes az idén európai megmérettetésre készül. Varholik Dávidról van szó, a Miskolci SzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium egykori tanulójáról, aki 2017-ben első helyezettje lett az EuroSkills versenynek. Az idén ő képviseli hazánkat ápoló szakmában, a szeptemberben Budapesten megrendezendő nemzetközi versenyen. A mindig mosolygós, igen céltudatos fiatalemberrel és felkészítő tanárával, egykori osztályfőnökével, Csopják Judittal Monos Márta beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a nem csekély kihívást jelentő nemzetközi versenyről.

Oktatás-képzés

Az érzelem, a gondolat és a test reakcióink összehangolására tanítja a szexualitás terén a fiatalokat a TeenStar program.

Bodnárné Moldován Éva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában működő kórház iskola igazgatói tisztségétől elköszönve továbbra is szeretné segíteni a különleges intézmény munkáját....

A cél, az élettudományok iránt érdeklődő jó képességű középiskolások inspirálása, ösztönzése a kutatómunkára. A választás nem volt nehéz, hiszen a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban bőséges a – nevezzük így – „merítési lehetőség”.

Lázcsillapítás, hozzátáplálás, fürdetés. Csak néhány teendő, ami mindennapos rutin kell, hogy legyen családalapítás után.

Az életre nevelésben, az őszinteségben és az együttműködésben hisz elsősorban az egyedi tanítási módszereiről ismert tanár, író, blogger, Balatoni József, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Jocó bácsi.

A tavalyi hazai győztes az idén európai megmérettetésre készül. Varholik Dávidról van szó, a Miskolci SzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium egykori tanulójáról, aki 2017-ben első helyezettje lett az EuroSkills versenynek.

Az egészségügyi szakpolitikának kíván egy újító javaslatcsomagot összeállítani az alapellátás kapcsán a miskolci központú SZIA, a Szövetség az Innovatív Alapellátásért.

Nem volt könnyű az indulás, hiszen azt kellett elfogadtatni tanárral, diákkal és persze szülővel egyaránt, hogy a tanulmányi eredmény és a sport-teljesítmény a jövőben szorosan összefügg.

Népszerű hiányszakma a gyakorló ápolóké. Mégis kevés szakgimnáziumba jelentkező diák választja elsőként.

Életet menthet az, aki baleset szemtanújaként kész az elsősegélynyújtásra. Ugyanis a szakszerű segítség megérkezéséig az első néhány perc a legfontosabb a sérült számára.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 20°C, 16.56 km/hÉszaki szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!