Oktatás-képzés

A média hatása a gyerekekre – Minden az irányításon múlik

A gyerekek és fiatalok médiahasználati szokásainak, illetve az egyre fontosabbá váló digitális identitásuk kialakulásának nyomon követése és megértése folyamatos kihívást jelent az ezzel foglalkozó szakembereknek. Az elmúlt évek során a gyerekek és fiatalok életében a közösségi média az információszerzés, a szórakozás és a társas kapcsolatok első számú helyszínévé vált. Vajon beszélhetünk-e a közösségi média tudatos használatáról, egyáltalán milyen hatással bír a média az ifjúságra, gyermekekre?

Oktatás-képzés

Utazó gyógypedagógusok segítenek a fogyatékos tanulók individuális képzésében.

Két generáció négy ember. Balázs István Nívó díjas előadóművész és három középiskolás fiatalember: Tóth Norbert, Kovás Kristóf és Balázs Bogdán. Valamennyien az irodalom, a művészet megszállottjai.

Korai fejlesztés és gyógytestnevelés volt annak az ágazatközi találkozónak a címe, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat rendezett a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete programsorozat részeként a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban....

Néhány hónappal ezelőtt már bemutattuk a Csillagpont Rádió hallgatóinak az Okos Dobozt. A szakemberek most egy új fejlesztést, az ún. Adaptív Digitális Tankönyv publikus tesztelését végzik.
A Magyar Hematológiai és Transzfúziós Társaság  és a Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Semmelweis Tagkórház IV. Belgyógyászati Osztálya 2018.

Elsőként vállalta fel a vidékiek körében az értelmi fogyatékos óvodások szegregált nevelését Miskolcon a Tüskevár Óvoda. Hírük csakhamar túlnőtt a városhatáron.

Ma éjfélig lehet a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire jelentkezni, az e-felvételin keresztül.

Magasan kvalifikált, kompetenciáikat pontosan ismerő, egy adott területen mondhatni orvosi szinten képzett szakemberek régóta dolgoznak világszerte az egészségügyben. Az Advanced Practice Nurse-öket (APN) itthon non-doktoroknak nevezték el.

„A tájékozott, a betegségbe és a kezelésekbe nem passzívan beletörődő, hanem önmagukért aktívan cselekvő betegek nagyobb eséllyel győzhetik le a rákot.” A mondat dr.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.10.3-17-2017-00006 azonosítószámú pályázata keretében 299,53 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segíti a projekt eredményes megvalósulását, amely során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi...

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!