Csillagpont Hírek

Az Angyalkertben a Csillagpont Rádió karácsonyfája is

„Angyalkert” nyílt december 1-jén a Városháza udvarán. Az önkormányzat, valamint az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrum közös programjában a meghívott civil szervezetek egy-egy fenyőfát díszítettek fel, amelyek nemcsak az ünnepet, de az adott szervezet tevékenységét, céljait, munkáját és üzenetét közvetítik az „Angyalkert” látogatóinak.

Ítéletidő - még mindig sok az útlezárás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

forrás: police.hu

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz továbbra is járhatatlan megyénkben. A közút kezelője, valamint a rendőrség több alsóbbrendű közutat lezárt az időjárás okozta károk enyhítése és a balesetveszély elkerülése érdekében.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta település jelenleg személyautóval nem megközelíthető és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak megtisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

A jelenleg lezárással érintett útszakaszok a következők:

Tavaszi hóvihar - Önkormányzati segítség Ómassának

foto: Kerékgyártó Róbert

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 200 000 Ft értékű élelmiszert - 150 kg kenyeret, 300 liter tejet és 300 csomag felvágottat - juttatott el a külvilágtól elzárt Ómassára csütörtökön délelőtt. Az élelmiszercsomagokat a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai vitték ki a családoknak. A viharos időjárás és a helyenként 40-50 cm-es hó megrongálta az elektromos vezetékeket, emiatt még mindig nincs áram a településen. A hiba elhárításán szakemberek dolgoznak.

Szélvihar - Fakidőlések és áramkimaradás

Miskolcon is sok kárt okozott a viharos időjárás, folyamatosan érkeznek a bejelentések fakidőlésről, egyéb károkról a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz. Hat településen áram sem volt. Tegnap tizenöt alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő esetek miatt. A miskolci egységeknek összesen tíz, forgalmi akadályt képező fát kellett eltávolítaniuk a Hollóstető és Bükkszentkereszt közötti útszakaszon, valamint a Répáshutára vezető úton. A Bükkben jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Csillagpont Hírek csatornájára