Csillagpont Hírek

Ítéletidő - még mindig sok az útlezárás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

forrás: police.hu

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz továbbra is járhatatlan megyénkben. A közút kezelője, valamint a rendőrség több alsóbbrendű közutat lezárt az időjárás okozta károk enyhítése és a balesetveszély elkerülése érdekében.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta település jelenleg személyautóval nem megközelíthető és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak megtisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

A jelenleg lezárással érintett útszakaszok a következők:

Tavaszi hóvihar - Önkormányzati segítség Ómassának

foto: Kerékgyártó Róbert

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 200 000 Ft értékű élelmiszert - 150 kg kenyeret, 300 liter tejet és 300 csomag felvágottat - juttatott el a külvilágtól elzárt Ómassára csütörtökön délelőtt. Az élelmiszercsomagokat a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai vitték ki a családoknak. A viharos időjárás és a helyenként 40-50 cm-es hó megrongálta az elektromos vezetékeket, emiatt még mindig nincs áram a településen. A hiba elhárításán szakemberek dolgoznak.

Szélvihar - Fakidőlések és áramkimaradás

Miskolcon is sok kárt okozott a viharos időjárás, folyamatosan érkeznek a bejelentések fakidőlésről, egyéb károkról a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz. Hat településen áram sem volt. Tegnap tizenöt alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő esetek miatt. A miskolci egységeknek összesen tíz, forgalmi akadályt képező fát kellett eltávolítaniuk a Hollóstető és Bükkszentkereszt közötti útszakaszon, valamint a Répáshutára vezető úton. A Bükkben jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán.

Tavaszi tél - több ezren maradtak áram nékül

Országszerte 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a télies időjárás miatt szerda óta.Nyolc megye mintegy 90 településén szünetel az áramszolgáltatás, ami 18 ezer fogyasztót érint, a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon.
A katasztrófavédelem továbbra is operatív törzset működtet nemcsak országosan, hanem az érintett megyékben is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Csillagpont Hírek csatornájára