A rádió

A Csillagpont Rádió mint az ország első és egyetlen tematikus egészség rádiója 2010-2017 között kisköztösségi rádióként, a miskolci FM 94 MHz-en volt hallható. A miskolci FM 103 MHz-en hallható Csillagpont Rádiót a Csillagpont Rádió Alapítvány működteti. 

A Csillagpont Rádió elkötelezett a gyógyászat, az egészségmegőrzés, a rehabilitáció és a prevenció széles körű népszerűsítésében, az aktív pihenést, az egészséges életmódot szolgáló turisztikai attrakciók népszerűsítésében, valamint a helyi, közéleti hírek, közérdekű információk közlésében.

A Csillagpont Rádió fő célja a fiatalok, a középkorosztály egészségének megőrzése, valamint egészséges életmódra történő nevelése, az idősebb korosztály egészségének visszaállítása, a társadalom egészségre káros életmódjának megváltoztatása és szemléletváltásának elősegítése, a hallgatók széleskörű tájékoztatása. A helyi, illetve vételkörzetünk közéleti híreinek, közérdekű információinak közlésében, valamint a sport népszerűsítésében, a sport szakágak mindennapjainak és eredményeinek bemutatásában.

A Csillagpont Rádió fontosnak tartja, hogy az egyes betegségek tüneteit, gyógymódjait, alternatív kezelési módszereket, orvosi álláspontokat közérthető formában mutassa be a hallgatóknak. Első kézből, tehát orvosok, ápolók, egészségügyi szakemberek megkérdezésével a Csillagpont Rádió széles körben igyekszik feldolgozni az egészséges életmóddal, testmozgással, egészséges táplálkozással, alternatív gyógymódokkal kapcsolatos témaköröket. Magazin műsorainkban, tematikusan körbejárjuk a legnépszerűbb témákat (pl. baba-mama, fogyókúra, diéta, fitnesz, wellness, bioélelmiszerek, vitaminok, szépségápolás, lelki egészség, vallás és hitélet, orvostudomány története, stb.). Szerkesztőségünk valamennyi helyi vonatkozású egészség és egészséges életmóddal kapcsolatos programon, eseményen, sajtótájékoztatón és rendezvényen igyekszik jelen lenni és részletesen beszámolni azokról.

Vételkörzetünk:

A Csillagpont Rádió a nagy teljesítményű, az Avasi kilátóból sugárzott FM 103 MHz-es frekvencián Borsod megye jelentős részében hallható. 

 

 

 

Tulajdonos, üzemeltető:

Csillagpont Rádió Alapítvány

Székhelye: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72.-76.

Adószáma: 19154080-2-05