A rádió

Az egészség rádió


Magyarország első és egyetlen tematikus egészség rádiója 2010 óta fogható Miskolcon az FM 94 MHz-en. Miskolc ez azért is bír különös jelentőséggel, hiszen a fejlesztési elképzeléseknek köszönhetően itt került kialakításra a Csillagpont Kórház. Éppen ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítvány által üzemeltetett Csillagpont Rádió fő célja a fiatalok, a középkorosztály egészségének megőrzése, valamint egészséges életmódra történő nevelése, az idősebb korosztály egészségének visszaállítása, a társadalom egészségre káros életmódjának megváltoztatása és szemléletváltásának elősegítése, a hallgatók széleskörű tájékoztatása.


Műsorkoncepció


A Csillagpont Rádió  elsősorban a rádió vételkörzetében élő, vagy ideiglenes jelleggel ott tartózkodó (fekvőbetegek, járó-betegek, kórházi dolgozók, látogatók, stb.) hallgatókat célzó közösségi médiaszolgáltató.

Vételkörzet


A Csillagpont Rádió (mint kisközösségi rádióállomás) adása Miskolc északi városrészében a Szentpéteri kapuban és környékén, kb. 5 km-es vételkörzetben jó minőségben fogható.


Tulajdonos


„B.-A.-Z. Megye Betegeiért” Alapítvány
Székhelye: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72.-76.
Adószáma: 18402263-2-05
Statisztikai számjele: 18402263 9499 569 05
Bírósági bejegyzés szám: 259/1991

A műsor alapvető értékei


A műsorok legfontosabb célja: a hallgatók széleskörű tájékoztatása, valamint egy széles rétegeket elérő fórum biztosítása az egészség témakörében.


Rádiónk széles körben és közérthető módon, tematikus formában dolgozza fel a legnépszerűbb betegségekkel kapcsolatos információkat (pl. betegségek tünetei, gyógymódjai, alternatív kezelési módszerek, orvosi álláspontok), valamint a legújabb kutatási eredményeket.


 Rádiónk széles körben igyekszik feldolgozni az egészséges életmóddal, testmozgással, egészséges táplálkozással, alternatív gyógymódokkal kapcsolatos témaköröket. Magazin műsorsávunkban tematikusan körbejárjuk a legnépszerűbb témákat (pl. baba-mama, fogyókúra, diéta, fitnesz, wellness, bioélelmiszerek, vitaminok, szépségápolás, lelki egészség, vallás és hitélet, orvostudomány története, stb.).


Szerkesztőségünk valamennyi helyi vonatkozású egészség és egészséges életmóddal kapcsolatos programon, eseményen, sajtótájékoztatón és rendezvényen igyekszik jelen lenni és részletesen beszámolni azokról.


Rendszeresen foglalkozni kívánunk műsorainkban a helyi egészségügyi- valamint oktatási intézmények működésével, fenntartásával, szakmai- és kutatási eredményeivel kapcsolatos témákkal.