Rekreáció

A jóga, mint életforma

Soós László miskolci jógaoktató több mint 25 éve elkötelezett híve ennek az ősi  mozgásformának. Ő maga is lelkesen gyakorolja és tanítja egyéni és csoportos formában egyaránt. A Csillagpont Rádiónak azt is elárulta ő maga miért fordult a jóga felé, mit kapott tőle, hogyan alakult át az élete. Szász Anikó riportjából az is kiderül, mit adnak nekünk a különböző jógautak.      

Kapu a Mátra kincseihez – Látogató, oktatási és kezelőközpont kialakítása Mátrafüreden

Kiállítótér, oktató- és bemutatóközpont, valamint más oktatási célú helyiségek is helyet kapnak abban az új látogatóközpontban, amit Mátrafüreden alakít ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Az épülethez egy tanösvény is csatlakozik majd, várhatóan 2018 végétől. 

Miért hasznos a masszázs? - Orosz Tamás masszőrrel beszélgetünk

Nemcsak a lelkünknek tesz jót: egy finom masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. A krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.
Orosz Tamás masszőrrel beszélgetett  Soós András.

 

„Hordozzátok egymás terhét!” - 20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort

20. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Szent Damján Tábort, melyben értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak egy héten át nyújtanak tábori élményeket. A főszervező elmondta: jelmondatuk szerint minden évben megpróbálják átvenni a családok 24 órás terheit egy teljes hétre, avagy hordozzák egymás terhét. Czirják Jánossal többek között a tábor történetéről, a programokról, valamint az önkéntesek áldozatkész munkájáról beszélgetett Szász Anikó. 

Konyhatitkoktól a wellness panzióig – újabb eredmények és tervek a Szimbiózis Alapítványnál

Az új családias otthon működésének tapasztalatait és a további bővítéssel kapcsolatos terveket osztotta meg a Szimbiózis Alapítvány elnöke Jakubinyi László a sajtó képviselőivel. A miskolci Batyutékában tartott összejövetelen elhangzott az is, a Szimbiózis Alapítvány elismertsége egyre nő, működése és működtetése ma már nem csupán itthon, hanem külföldön is a követendő jó példa.

Zsongó Lillafüred - Szép idővel és számtalan programmal várták a látogatókat

A Zsongó Lillafüred elnevezésű programot 7 évvel ezelőtt rendezték meg először. Hubay György önkormányzati képviselő ötlete volt, hogy a festői szépségű természetvédelmi területen legyen egy nagyszabású szabadtéri rendezvény.  Az ötlet bevált, így már 17. alkalommal telik meg az Erzsébet sétány és környéke.

Lélekmadár Tábor 2013 óta - bemutatjuk a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusát

A Lélekmadár Tábor a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusa, amely 2013-ban kezdte meg működését. A négynapos turnusok olyan családoknak nyújtanak segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket. Az egy éven át, három egymásra épülő turnusban izgalmas élményterápiás foglalkozások mellett szakemberek segítik a gyász feldolgozását. A Lélekmadár táborról Szász Anikó beszélgetett Brahmi Linda programigazgatóval.  

A Bátortábor - 2001 óta élményterápiás táborok daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára

A Bátortábor Alapítvány 2001 óta szervez élményterápiás táborokat daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára. A tábortípusok azóta kibővültek. 2013 óta a Lélekmadár Táborba várják azokat a családokat, akik súlyos betegség következtében elvesztették gyermeküket. Testvértáborukba pedig a beteg gyermekeket és testvéreiket invitálják közös programokra. Sorsfordító élmények, aktualitások a hatvani Bátortábor házatájáról. Dr. Cserbák Anna orvosigazgatóval Szász Anikó beszélgetett. 

Mit csinál egy utazásorvos? - interjú Dr. Felkai Péterrel

Dr. Felkai Péter utazásorvos volt a Csillagpont Rádió vendége. Az SOS Hungary orvosigazgatója elmondta: az utazók ellátásával foglalkozók feladata kettős: megelőző tanácsokkal segíteni a hozzájuk fordulók zavartalan külföldi pihenését, másrészt a betegen visszatérő utazók egészségének helyreállítása. Interjúalanyunk, aki a betegek külföldről való hazaszállításának nemzetközi szakértője, többek között egy fiatalember emlékezetes hazaszállításának élményeit is megosztja hallgatóinkkal. A riporter Szász Anikó.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Rekreáció csatornájára