Rekreáció

Zsongó Lillafüred - Szép idővel és számtalan programmal várták a látogatókat

A Zsongó Lillafüred elnevezésű programot 7 évvel ezelőtt rendezték meg először. Hubay György önkormányzati képviselő ötlete volt, hogy a festői szépségű természetvédelmi területen legyen egy nagyszabású szabadtéri rendezvény.  Az ötlet bevált, így már 17. alkalommal telik meg az Erzsébet sétány és környéke.

Lélekmadár Tábor 2013 óta - bemutatjuk a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusát

A Lélekmadár Tábor a Bátortábor Alapítvány különleges tábortípusa, amely 2013-ban kezdte meg működését. A négynapos turnusok olyan családoknak nyújtanak segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket. Az egy éven át, három egymásra épülő turnusban izgalmas élményterápiás foglalkozások mellett szakemberek segítik a gyász feldolgozását. A Lélekmadár táborról Szász Anikó beszélgetett Brahmi Linda programigazgatóval.  

A Bátortábor - 2001 óta élményterápiás táborok daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára

A Bátortábor Alapítvány 2001 óta szervez élményterápiás táborokat daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára. A tábortípusok azóta kibővültek. 2013 óta a Lélekmadár Táborba várják azokat a családokat, akik súlyos betegség következtében elvesztették gyermeküket. Testvértáborukba pedig a beteg gyermekeket és testvéreiket invitálják közös programokra. Sorsfordító élmények, aktualitások a hatvani Bátortábor házatájáról. Dr. Cserbák Anna orvosigazgatóval Szász Anikó beszélgetett. 

Mit csinál egy utazásorvos? - interjú Dr. Felkai Péterrel

Dr. Felkai Péter utazásorvos volt a Csillagpont Rádió vendége. Az SOS Hungary orvosigazgatója elmondta: az utazók ellátásával foglalkozók feladata kettős: megelőző tanácsokkal segíteni a hozzájuk fordulók zavartalan külföldi pihenését, másrészt a betegen visszatérő utazók egészségének helyreállítása. Interjúalanyunk, aki a betegek külföldről való hazaszállításának nemzetközi szakértője, többek között egy fiatalember emlékezetes hazaszállításának élményeit is megosztja hallgatóinkkal. A riporter Szász Anikó.

Az agytorna jelentősége az egészséges szellemi fejlesztés és a képesség fejlesztése szempontjából

Az agytorna jelentősége az egészséges szellemi fejlesztés és a képesség fejlesztése szempontjából - beszélgetés Varga Vivien Lillával, a gyerekeknek javallott agytorna kapcsán. A riporter Monos Márta.

Aquafitness

A vízben végezhető mozgásokról mindenki tudja, mennyire hasznos és egészséges, azonban mégis nagyon kevés formáját ismerik, és még kevesebben vannak, akik egészségmegőrzés céljából sportolnak a vízben. Igazán két formája terjedt el és ezek a legismertebb, ez az úszás és a víz alatti gyógytorna. Az aquafitness, mint vízi mozgásforma több, mint 25 éve indult hódító útjára. Tóth Mária szegedi aquafitness trénerrel, úszásoktatóval beszélget Szász Anikó.

Szabadtéri kondipark Nyékládházán

Új színfolttal, szabadtéri kondiparkkal gazdagodik Nyékládháza. Nyékládháza városának vezetése egyre többet gondol a fiatalokra is intézkedései, tervezései során. Ennek jegyében, hagyományt teremtve avatták fel a tavasszal a Csemeteparkot, amelyben az elmúlt év újszülöttei számára ültettek névre szóló fákat. A város első ilyen parkjában helyezték el a saját erőből, mintegy 3 millió forintból megvalósított új szabadtéri kondiparkot. A fiatalok mellett fiatal családok és felnőttek is kedvüket lelhetik majd itt, hiszen többféle sportlétesítményt helyeztek el.

Fizikai aktivitás szerepe - interjú Dr. Petrányi Ágotával

Napjainkban sok szó esik a fizikai aktivitás nemcsak megőrző, de megelőző szerepéről is, de sajnos keveset beszélünk erről a rosszindulatú betegségek gyógyítása kapcsán. Az egyesített Szent István és Szent László kórház onkológus főorvosával, Dr. Petrányi Ágotával ezt a hiányosságot pótolja most Monos Márta.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Rekreáció csatornájára