A mi kórházunk

Nyugdíjasként is aktívan – Beszélgetés dr. Kovács Gabriellával

Az elmúlt esztendőben töltötte hivatalosan is aktív korszakának utolsó napját a Semmelweis Tagkórházban a neurológiai osztály vezetője, dr. Kovács Gabriella, aki immáron nyugdíjasként dolgozik az egészségügyi intézményben. Igazán még nem érzékeli a változást, azt azonban tudja, már kevesebbet bír. Munkájától persze nem szakad el, azonban családjára, hobbijaira mindenképpen több időt szán majd a jövőben. A mindig nyüzsgő, most is energikus doktornővel a „visszavonulás” okán beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában Monos Márta.

A mi kórházunk

Javában tart a nyári vakáció. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a dolgozóik gyermekei számára évek óta megszervezi nyári táborát az intézmény területén.

Az idei Semmelweis napon Főigazgatói Dicséretben részesült dr. Papp János a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály munkatársa.

Befejeződött a felzárkóztató ápolói program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A 18 hónapos képzés után, 38-an vehették át az erről szóló oklevelet, amely egyben egzisztenciálisan és bérezésben is előnyt jelent.

Egy felmérés a nők 40%-a érzi úgy, hogy a nőgyógyászati rákok esetén nagyobb a megbélyegzettség érzése, mint más daganatos megbetegedéseknél.

Az alacsony D-vitamin szint (kisebb mint 15 ng/ml) szinte minden betegség kockázatát megnöveli: a daganatos megbetegedésekét, szív-érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, agyvérzést, meddőséget, asthmát, időskori macula degenerációt, hogy csak a leggyakoribb...

Valójában a tünetek hiánya, illetőleg félreérthetősége is oka annak, hogy későn ismerik fel a bajt és így egyre több a hasnyálmirigy daganatos betegek száma hazánkban is. Pedig a kései felismerés bizony tragédiához vezethet.

A tervek szerint 15 ágyon tudják majd elhelyezni a veszélyeztető akut állapotban lévő 14-18 év közötti fiatalokat. A jelenleg 213 ággyal működő osztály, vezető főorvosa dr.

A szuggesztív kommunikáció olyan pozitív vagy negatív üzenet, amely önkéntelenül választ vált ki, hatással van ránk. Előszeretettel használják ki a benne rejlő lehetőséget a marketingesek, de az úgynevezett segítő szakmák képviselői is.

Orvosnak készült, ám a szerelem kiütéssel győzött. Elfeledtette a fiatal szerencsi leánnyal, gyermekkori álmát. Azonban az ágazathoz, az egészségügyhöz nem lett hűtlen.

A Központi Fizioterápiás Szolgálat vezető gyógytornásza Zatrok Csaba volt a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorának vendége.

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!