A mi kórházunk

Helyes táplálkozás és mozgás az ellenszere – Amit az inzulinrezisztenciáról tudni kell

Az inzulinrezisztencia a szénhidrát-anyagcsere zavara, amikor a sejtek érzéketlenné válnak az inzulin nevű hormon hatásával szemben, ami a vércukor sejtbe jutását segítené. A szűken vett kórélettani folyamat mellett értik rajta az inzulinrezisztencia hatására bekövetkező tünet-együttest, kórállapotot is. Az inzulinrezisztencia leggyakoribb formájában sok szénhidrátot fogyasztó, elhízott embereknél fejlődik ki, a gyakorlatban leginkább a 2-es típusú cukorbetegséget megelőző állapotként ismert.  Mondta el a Csillagpont Rádió műsorában dr.

A mi kórházunk

Fejfájás, epilepszia, autizmus – avagy színes gyermekneurológia. A Magyar Gyermekneurológiai Társaság 43. Kongresszusa ezúttal Miskolcon kerül megrendezésre április 4-6-a között.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központban, mint az országos centrumok egyikében 2018-ban több mint 50 ilyen beavatkozást végeztek. A Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában dr. Demeter Botond gyermekpulmonológus beszélt a diagnosztikus és terápiás módszerről....

Az ötlet- és házigazda a 29 éves Miskolc Dixieland Band alapítója, Balla Miklós, a vendégek a városhoz kötődő közismert személyek, a jótékonysági rendezvény kedvezményezettje pedig a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház területén működő Ronald McDonald Házat...

Új rendelő helyiségekkel és eszközökkel bővült a kardiológiai szakellátás Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

A proktológia a gyógyászatban azon kevés szakterületek egyike, ahol nagyon sokat számít a beteg lelki, „izgalmi” állapota. A megfelelő diagnózist felállítani azonban az asztalnál ülve „csak beszélgetve” sajnos nem elég. Dr.

Az ápolók előtt tisztelegtünk szerte az országban február 20-án, megköszönve áldozatos munkájukat mely nélkülözhetetlen mindazoknak, akik betegséggel küzdenek. A B.-A.-Z.

Fő feladata, hogy összekapcsolja egymással az egészségügyi ellátókat. A kórházi, a járó-beteg és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről van szó, amelybe naponta egymillió adat kerül be. Ahogyan azt dr....

A 10-18 évesek által névtelenül felkereshető chat-vonalon dolgozó szakemberek tapasztalatai szerint a gyerekek legnagyobb problémája a szorongás.

A 2018. évi Reményfutás eredményeként neurofeedback készüléket vehetett át a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ szakembergárdája.

Jótékonysági futást szervezett még 2018- ban a Remény Karácsony alapítvány. A sportesemény támogatóinak segítségével sikerült megvásárolni egy olyan új korszerű gépet, amely a Down szindrómás és izomsorvadással terhelt gyermekek gyógyításában nyújt óriási segítséget...