A mi kórházunk

Gyermeknap a Ronald Házban

A Vidám Vándorok Társulata szórakoztatta a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ gondozott betegeit Gyermeknap alkalmából szerdán délután a Ronald Házban. A vidám előadás után Mannheim Viktória az „Ecsetre fel” önkéntese arcfestéssel örvendeztette meg a kis betegeket. Természetesen nem maradt el sem az ajándékosztás, sem a vendéglátás.
A Csillagpont Rádiónak elsőként Rigó Zsuzsanna házmenedzser nyilatkozott a gyermeknapi programról, megszólalt a házban már két éve tevékenykedő önkéntes és Mannheim Viktória is. A riporter Szász Anikó.

A mi kórházunk

Semmelweis Ignácz születésének 200. évfordulójára is emlékeztek az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett, szakdolgozói tudományos ülésen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházhoz tartozó Semmelweis Tagkórházban.

A gyermek sürgősségi ellátás volt a téma kedden reggel a Csillagpont Rádióban.

Ez a mottója a központi kórház területén működő Ronald Háznak, amelynek házmenedzsere, Rigó Zsuzsanna volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A házban évente 300 család kap elhelyezést, ami 80 százalékos kihasználtságot jelent.

Bodnárné Moldován Éva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában működő kórház iskola igazgatói tisztségétől elköszönve továbbra is szeretné segíteni a különleges intézmény munkáját....

Csapóné Sveda Andrea szerint a legfontosabb megértetni, elfogadtatni a beteggel, hogy alkalmazkodni kell egy megváltozott életvitelhez. Mert ezt a legnehezebb elfogadni.

A Semmelweis Scanner olyan digitális rendszer, amely nagy szerepet játszik a kórházi fertőzések radikális csökkentésében. Segítségével minimalizálni lehet a fertőzésekkel járó extra költségeket és javítani az életminőséget is.

A folyamatos képzésről, a kreditpontok különféle megszerzési módjairól és a járóbeteg-alapellátás gondjairól és nem utolsó sorban az alelnöki teendőkről egyaránt kérdezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezetének...

Bár a költözés időpontja még távolinak tűnik, hiszen a tervek szerint a nyár végén „veheti birtokba” új helyét a központi kórházban a miskolci Erzsébet Hospice Otthon, az előkészületek már megkezdődtek.

Adorján Netti, Horváth Dominik, Tóth Zsolt és Samu Dominik voltak a résztvevői a Mozgásjavító Kupa 9. Úszóversenyének záró fordulójában Budapesten, a Mozgásjavító Intézetben.

A hibás, gerincferdüléses tartás korrekciója, a belső testkép normalizálása és a csökkent működésű tüdőterületek aktiválása.

2018. május 20., vasárnap, Bernát, Felícia

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 15°C, 14.76 km/hÉszaki szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 21°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!