A mi kórházunk

Betegbiztonság növelését célzó beruházások Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház 198,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével betegbiztonság növelését célzó eszközbeszerzéseket valósított meg.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház EFOP-2.2.18-17 kódszámú „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című pályázat keretében a biztonságos betegellátást célzó fejlesztéseket valósított meg.

A mi kórházunk

Az OVB Magyarország 500.000 forinttal támogatta a Miskolcon működő Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - ez év szeptember 17-től - Dr. Révész János.

Dr. Nagy Gábor orvosigazgató

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatói teendőit 2018. október 05-től Dr. Nagy Gábor, az egészségügyi intézmény szülészeti- és nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa látja el. Dr.

A gyógymasszőr feladata a hozzá forduló páciensek masszírozása. Segíti a betegeket abban, hogy izmaik ellazuljanak, ízületeik helyesen működjenek, ezáltal fájdalmuk csökkenjen vagy megszűnjön.

Kitartás, céltudatosság, szakmai alázat, szerénység és nem utolsó sorban a családszeretet. Ezek a jelzők jutottak eszembe a beszélgetés során, amelyet a Gyermekegészségügyi Központ fiatal orvosával, dr. Fekete Ákossal folytattam.

Szeptember 17-e óta dr. Révész János klinikai onkológus vezeti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházat és Egyetemi Oktatókórházat.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.20-17-2017-00024 kódszámú projekt keretében 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással bővíti a jelenleg is működő miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szolgáltatási körét a lelki...

Az összevonással 2011-ben megszűnt a gazdasági önállósága a Mezőkövesdi Reuma Kórháznak, amely a betegek javaslata alapján ugyancsak ebben az esztendőben kiérdemelte az Év Kórháza címet. Azóta B-A-Z.

Az anyatejes táplálás világnapja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió szerda délutáni műsorában a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézeti védőnőjével.

Marton Erika osztályvezetői asszisztens, ahogyan ő fogalmazott többször „körbejárta” a kórházakat, egészségügyi intézményeket a pályamódosítással kapcsolatban, mire döntése megszületett. S az eredmény: a patológia és a Diósgyőri Kórház. Ennek már 35 éve.