A mi kórházunk

Szuperkórház Miskolcon

Megtörtént a B-A-Z Megyei Kórház és a Semmelweis Kórház összevonása. A két létesítmény 2017. áprilisától egy szuperkórházként funkcionál. Ez volt a témája annak a sajtótájékoztatónak melyet 2017. április 7-én tartottak a megyei kórházban.
A sajtótájékoztatón a Csillagpont Rádió is jelen volt. Soós András szerkesztő riporter összeállítása.

Az izületi gyulladásos betegségekről - interjú Dr. Miksi Ágnes reumatológus szakorvossal

Az izületi gyulladásos betegségek – például a reumatodi arthritis is – akut és krónikus csoportba sorolhatók. Az akut változat mindig váratlanul jelentkezik, a krónikus pedig lassan, fokozatosan alakul ki. Gyulladáskor fokozódik az ízületi folyadék termelődése, emiatt megfeszül és megdagad az ízületi tok, és ez bizony erős fájdalommal jár. Mit lehet tenni ellene? Egyáltalán milyen kezelésekkel orvosolhatók az ízületi bántalmak? A kérdésekre választ kaphattak mindazok, akik figyelemmel kísérték a Csillagpont Rádió csütörtöki műsorát, amelynek vendége Dr.

Spirituális úton a lelki és testi egészségért - a Sri Chinmoy Alapítvány újabb adománya

A Sri Chinmoy Alapítvány második alkalommal adományozott képeket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórháznak. Az indiai tanító festményeiből készült reprodukciók első alkalommal 2013–ban kerültek a Klinikai Onkológiai Sugárterápiás Centrum két osztályára.
A mostani 2017. március 29-én  adományozott  27 festményreprodukció a Kórház Onkosebészeti Épületének rendelőiben, betegváróiban és a fekvőbeteg osztályon kerülnek majd kihelyezésre.

Spirituális úton a lelki és testi egészségért

A Sri Chinmoy Alapítvány második alkalommal adományozott képeket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórháznak.

Chinmoy Kumar Ghose, ismertebb nevén Srí Csinmoj bengáli-amerikai vaisnava szellemi vezető, vallási tanító, guru, de dolgozott mint író, költő, zeneszerző, zenész, művész és sportoló is. 

Interaktív oktató központot adtak át

Interaktív oktató központot adtak át

A B-A-Z Megyei Kórház és a Miskolci Egyetem 2016. szeptemberében kötött megállapodást kihelyezett gyakorlati tanszék létrehozására. A megállapodás gyakorlati megvalósítása létrejött. A B-A-Z Megyei Kórház onkosebészeti tömbjének földszintén 2017. máércius 28-án átadták azt az oktatótermet, amely a legkorszerűbb informatikai berendezésekkel van felszerelve. A hallgatók interaktív kijelzőn tudnak végigkísérni képalkotó vizsgálatokat, és sebészeti műtéteket. Az oktatóterem megvalósításához a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. kétmillió ötszázezerforintot adott.

Látogatás a Csillagpontban

Dr. Rétvári Bence az EMMI miniszterhelyettese, Dr. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője és Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke

Dr. Rétvári Bence az EMMI miniszterhelyettese, Dr. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője és Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke tett látogatást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban. Dr. Csiba Gábor főigazgató-főorvos a Csillagpont épületének több részlegét, köztük a heliportot is megmutatta a vendégeknek. A vendéglátó az elmúlt évek, évtizedek fejletési eredményeiről tájékoztatta a politikusokat. A látogatás végén a kórház kápolnájában közösen imádkoztak a vendégek.

Margarita gyógyulásához egy millió forint adomány

Boncsák Margaritánál 2016 augusztusában, oszteoszarkómát diagnosztizáltak. A kislány jelenleg a B-A-Z megyei kórház Gyermek Onkohematológiai és csontvelő transzplantációs osztályán gyógyul. A kezelés további folyamataihoz egymillió forintra lenne szükség erről tudósított a média hónapokkal ezelőtt. A B-A-Z megyei Gazdakörök Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági kamara összefogásával meglett a pénz Margarita további gyógyításához. Az összeget ünnepélyesen adták át a Csontvelő transzplantációs osztályon. Soós András riportja.

Jó tanácsok egy dietetikustól - interjú Suszterné Hegyi Erzsébettel

Meglehetősen szokatlanul kezdődött a beszélgetés Suszterné Hegyi Erzsébettel, az FMC Nefrológiai Központjának dietetikusával a Csillagpont Rádió vendégével, aki adás előtt a szerkesztőség valamennyi tagjáról „felvette” az adatokat. Magasság, testsúly, derékméret, karizom vastagság stb., amelyek szükségeltetnek a testtömeg-index, azaz a BMI kiszámításához. Ez egyébként valójában nem más, mint az elhízás számszerűsítése, amelyre szükség van ahhoz, hogy kiderüljön túlsúlyos-e valaki vagy sem.

Oldalak

Feliratkozás RSS - A mi kórházunk csatornájára