A mi kórházunk

Szájsebészeti kórképek és a fogak megtartó kezelésének sebészeti módszerei

A szájsebészeten a fogászati kezelések során olyan műtéti beavatkozásokat végeznek, amelyeket az erre szakosodott orvos, vagyis a szájsebész végez. A szájsebészetet két fő területre lehet osztani: a klasszikusnak mondható dentoalveoláris sebészetre, illetőleg az arc-, állcsontsebészetre, azaz a maxillofaciális sebészetre. Dr.

Mobil Kormányablak segítette az e-személyik igénylését a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz való csatlakozás érdekében 2017. október 31.-ig valamennyi betegellátásban dolgozó munkatársnak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-magyarországi Térségi Igazgatósága szervezésében 2017.

E-személyi - Mobil Kormányablak a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz való csatlakozás érdekében 2017. október 31.-ig valamennyi betegellátásban dolgozó munkatársnak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-magyarországi Térségi Igazgatósága szervezésében 2017.

A gyógyító lézer - Lágylézer készüléket adományoztak a kórháznak

Lágylézer készüléket kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Központi Fizioterápiás Szolgálata. A Safe Laser Trade Kft. képviseletében dr. Hegedűs György orvos, életmód tanácsadó, lézerhatás-kutató adta át a szakembereknek a terápiás lézerberendezést, amelynek jelentőségéről a Csillagpont Rádiónak is nyilatkozott.
A riporter Szász Anikó.
 

Október 10. - A Lelki Egészség Világnapja

Vajon mikor mondhatjuk, hogy egészséges a lelkünk? Egy biztos, nem elég az év egy napján foglalkoznunk ezzel a kérdéssel. Ezt vallja a Kovács-Némethi Gabriella a A B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának pszichológusa is. 

Miskolciaké lett „Az év dietetikai csapata” kitüntetés

Évente hétezer járó- és fekvőbeteg ellátása, tanácsadás, dokumentációk készítése, oktatás, szakrendelésekhez kapcsolódó gondozás és sorolhatnánk még tovább a feladatokat, teendőket, amelyeket a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Semmelweis Tagkórházának dietetikusai elvégeznek. S hogy milyen szinten? Annak bizonysága az elismerés. Elmúlt évi munkájuk alapján az idén övék lett „Az év dietetikai csapata” kitüntetés. Ebből az alkalomból beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a csapat vezetőjével Gulyásné Debreceni Ildikóval a szerkesztő Monos Márta.

Nemzetközi összefogás a veleszületett magas koleszterinszint ellen – A felismerés hiánya halált is okozhat

A familiáris hiperkoleszterinémia (veleszületett magas koleszterinszint: FH) globális egészségügyi problémát jelent, hiszen a világ minden részén előfordul. Hazánkban az érintettek száma 20-25 ezerre tehető, ám csupán alig egy százalékuk tud a problémájáról. Pedig a felismerés hiánya sokszor halálos kimenetelű.

Súlyos következménye lehet az érszűkület kései felismerésének - Interjú Mátyás Lajos angiológus-érsebész főorvossal

A szív és érrendszeri betegségeknek hazánkban évente hetvenezer áldozata van. Tízből 7-8 ember szenved különféle érbetegségben, az érszűkület pedig több mint négyszázezer felnőttet érint. Statisztikai adatokból ismert riasztó számok ezek, amelyek a valóságban ennél magasabbak. Hiszen sokan nem is tudják, hogy mondjuk a mozgásszervi bajokra utaló panaszok mögött valójában komoly érbetegség húzódik meg.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága 2017. évi kongresszusáról

A közelmúltban Győr városa adott otthont a Magyar Gyermekorvosok Társasága 2017.évi kongresszusának. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központot dr. Márton Gabriella képviselte. Főorvosnő a súlyos juvenilis idiopathias arthritis kezelésének változásairól beszélt az elmúlt 30 évre visszatekintve. Tapasztalatait most a Csillagpont Rádió hallgatóival is megosztotta.   

50 éve az orvosi pályán - az aranydiplomás Prof. Dr. Peja Márta volt a vendégünk

„Rehabilitálni egyedül senki nem tud” – hangsúlyozza Prof. Dr. Peja Márta a miskolci gyermekrehabilitáció megalapítója, aki aranydiplomáját vette át a közelmúltban a Debreceni Egyetemen. A neves szakember a Csillagpont Rádióban megfogalmazta: folyamatosan növekszik a rehabilitálandó betegek száma, az ő gyógyulásuk egy harmonikus, szakmailag megalapozott team-munka eredménye. A riporter Szász Anikó.

Oldalak

Feliratkozás RSS - A mi kórházunk csatornájára