A mi kórházunk

A testedzés is feladata egy jó műtősnőnek

Főigazgatói Dicsérettel ismerték el munkáját Szabó Mariannának, a központi kórház mellkas- és érsebészeti műtősének, aki már kisgyermekkora óta bejáratos volt az egészségügyi intézménybe. Részben azért mert közel laktak a kórházhoz, nem utolsó sorban pedig azért, mert ott dolgozó édesanyja gyakran hozta be leányát magával a munkába. Ha pedig ezt nem éppen nem tette volna meg, akkor a már nagyobbacska leány önszántából is bement.

A mi kórházunk

Dr. Egervári Erzsébet, fiatal belgyógyászkntént 2004 nyarán döntött úgy, hogy hematológus lesz. Másik fontos döntéseinek egyike (amelyet már szakmabéli férjével hozott meg), hogy örökbe fogad, fogadnak gyereket, illetőleg gyerekeket.

A patológia az orvostudomány alapja, összeköti az elméleti tudományokat a klinikummal, választ keres a betegségek tüneteit és a betegek panaszait okozó morfológiai és funkcionális elváltozásokkal kapcsolatos kérdésekre. Keveset beszélünk a patológia tudományáról....

Egy újabb egészségügyi dolgozót mutatok be Önöknek, aki gyógyszerész asszisztensként csaknem 40 éve dolgozik.  Ahogyan mondja nem is tudna mást elképzelni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban régen várt fejlesztés valósult meg.

Az emberi kéz egy összetett csodálatos szerkezet. Nem is gondolunk, talán bele milyen kincsnek vagyunk a birtokában.  Így van ez rendjén. Persze nem árt, ha óvjuk, védjük kincseinket.  Dr.

Frontok jönnek, frontok mennek. Na és a klímaváltozás? Szóval nem elég a betegség, a baleset, még az igen változékony időjárás is megnöveli a forgalmat a központi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. Vezetőjével dr.

Semmelweis napon kapott főorvosi címet az audiológiai szakrendelést vezető szakorvos. Joó doktornő a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában beszélt a pályakezdéséről, arról, hogy miért választotta e szakterületet.

Az ismert gyermekgyógyász, dr.Velkey László professzor unokája, dr. Kretzer András adta át a nagyapa által összegyűjtött dokumentumokat az utódoknak: dr. Sólyom Enikőnek, dr. Lombay Bélának és dr.

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Népkerti Vigadóban. Itt rendezték meg az idén a magyar egészségügy napjának ünnepségét, amelyen kitüntetéseket és jutalmakat adtak át a szakmában élenjáróknak.

Immár 30. tanévzáró ünnepségét tartotta a Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett kórházi tagozata a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályán. Ugyancsak tanévet zárt a Tüskevár Iskola kórházi tagozata.