A mi kórházunk

Miskolcon „Vándorsebészként” kezdte - interjú Dr. Mátyás Lajos érsebésszel

Augusztus utolsó napján még ügyelt Vásárosnaményban a kórházban, szeptember elsején pedig már (ahogy szarkasztikus humorával mondta) „vándorsebész” volt Miskolcon. Hirtelen elhatározásnak tűnik, pedig ez korántsem jellemzi dr. Mátyás Lajost. Sokkal inkább a megfontoltság, a tudatos építkezés. A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese, az Ér- és Endovascularis Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, a Csillagpont Rádió igazgatója, ezúttal vendégként érkezett a szerkesztőségbe.

A mi kórházunk

Radiológusok és radiográfusok tanácskoztak június végén, Miskolcon, a Magyar Radiológusok Társaságának és a Magyar Radiográfusok Egyesületének első közös kongresszusán.

Családbarát kitüntető címet nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati Centruma.

Az elismerés kapcsán Szűcsné Józsa Krisztina vezető ápoló volt a Csillagpont Rádió vendége, akit Szász Anikó kérdezett a családbarát szemlélet kialakításáról. A szakember elmondta: a megvalósított és a továbbiakban tervezett átalakításokkal, valamint a...

Magyar autóbusz ütközött kamionnal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél 2023. május 15-én. Ma – a hajnali órákban - érkeztek meg az első sérültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba.

 „Ments életeket: Moss kezet!” - Ezzel a szlogennel indította el 2009-ben a WHO azt a kampányt, amelynek célja volt felhívni a figyelmet a tiszta kezek fontosságára a fertőzések megelőzése érdekében. Ezt teszik, azóta minden év május 5-én a Kézhigiénés Világnapon....

Egy év alatt 555 új beteget vontunk be a programba. Mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Ruby Mónika, az onkológiai centrum prehabilitációs projectjének vezetője.

Hagyomány már hogy az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség 2018 óta keresi a családbarát megoldásokban elől járó kórházi osztályokat és kórházakat.

Kezdetben csak szórakozásból és szórakoztatásból játszottak együtt hangszereiken, később szenvedély lett életükben a zene. Miskolc orvos-jogász-tanár összetételű értelmiségi zenekara, az Áll-a-tok, a hard rockot műveli.

Közel egy éve dolgozik a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ  Gyermekrehabilitációs Osztályán Rőthy Judit klinikai gyermek szakpszichológus. Hétfőn és csütörtökön az intézet szakrendelésén fogadja kis pácienseit és szüleiket.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon