A mi kórházunk

Karácsonyvárás a Diri-Dongóval a Ronald Házban

Zenés karácsonyi délutánra a várták a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló kis betegeket a Központi Kórház területén működő Ronald Házban.  Rigó Zsuzsanna házmenedzsert a 2017-es esztendő értékelésére kértük. A gyerekeket a Diri-Dongó zenekar szórakoztatta, majd arcfestés és ajándékozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Zenés összeállításunkat Szász Anikó készítette.
 

Újabb Baba-Mama kórtermek kialakítása a Gyermeksebészeti Osztályon

2011-ben kezdte meg a Baba-Mama kórtermek kialakítását az osztály működését segítő Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért szervezet. A 3 ágyas kórtermekbe a programozott műtétre várókat előjegyzéssel tudják elhelyezni. A mostani munkálatok eredményeként 2018 januárjában újabb kórtermek átadására kerül sor – mondta a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában dr. Poremba Beáta és dr. Papp János főorvos. Vendégeinktől megtudtuk, a kórtermek kialakításakor kikérik a szülők véleményét is, a fejlesztéseket alapvetően meghatározzák az igények. A riporter Szász Anikó.   

Energetikai felújítások mind a hat tagkórházban – Több mint 80 millió forint megtakarítás évente

Több mint nyolcszázmillió forintból korszerűsítették a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház épületeit. A beruházások célja az energia-megtakarítás volt. Az orvos- és nővérszállók hőszigetelést kaptak és kicserélték a nyílászárókat is. A felújítás másik része napelemek telepítése volt. Az energetikai korszerűsítéssel a kórház évente több mint nyolcvanmillió forintot takarít meg. A beruházások részleteiről Dr. Tiba Sándor főigazgató tartott sajtótájékoztatót.

Mikulás - ajándék nemcsak kicsiknek, nagyoknak is

Mikulás nemcsak kicsiknek, nagyoknak is.  Ajándékot kaptak a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának dolgozói.  Egy kórházunkban ápolt sportoló ötlete, volt, hogy a szövetséggel egyeztetve néhány a  dolgozók komfortérzetét növelő ajándékkal  köszönje meg önzetlen munkáját az osztály dolgozóinak. A Magyar Motorsport Szövetség miskolci munkatársi 2017. december 6-án televíziót, kávéfőzőt szendvicskészítő gépet és jó néhány tábla csokoládét hoztak a traumatológia dolgozóinak.   Utolsó napját töltötte az osztályon Dr.

Mercedes elektromos kisautó a gyerekeknek

Nincs annál szebb látvány mikor egy boldog mosolygós gyerekarcot láthatunk.  A megyei kórház gyermek egészségügyi központjában Tibike lágyította a felnőtt szíveket, amikor beült abba az elektromos kisutóba, melyet a Miskolc Mercedes cégtől kapott a gyermek onkohematológiai és csontvelő transzplantációs osztály.  A Mercedes nemcsak elektromos, hanem lábbal hajtó kisjárművekkel is kedveskedett a gyerekek nagy örömére.  Az ajándék átadón a Csillagpont Rádió is jelenvolt.  Soós András szerkesztő
 

Mikulás és Karácsonyvárás a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központban megkezdődött a Mikulás-napi és Karácsonyváró programsorozat. A Kun Klaudia Angyali Gyermekszív Alapítvány már megajándékozta a gyógyuló kis betegeket, de még számos ünnepi alkalom várja a gondozott gyermekeket. A Csillagpont Rádióban Tatárné Csonka Zsuzsanna kórházpedagógussal beszélgetett Szász Anikó az ünnepi készülődés további programjairól.   

A Semmelweis Egyetem Magántanári címét kapta - a Csillagpont Rádió vendége volt Dr. Nagy Géza

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórházának orvosigazgató-helyettese a napokban vette át a Semmelweis Egyetem Magántanári címet adományozó oklevelét. Dr. Nagy Géza volt a Csillagpont Rádió vendége.

A riporter Szász Anikó.

Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja - Mikulás-várás a jubileumi évben

1992 óta minden év december 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ idén 35 éves fennállását ünneplő  Gyermekrehabilitációs Osztálya ezúttal is gazdag és színes programmal ünnepelt. Az eseményen készült hangos beszámolónkat kísérhetik figyelemmel. Az összeállítást Szász Anikó készítette. 

Családi Életre Nevelés

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elindított egy beszélgetéssorozatot Családi Életre Nevelés a Boldogabb családokért címmel A B-A-Z megyei Központi Kórház kultúrtermében 2017. november 28-án találkozhattak az érdeklődők Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes és Hortobágyi Tibor  Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesületének vezetőivel. Ezen a napon nem is előadás, hanem egy jó hangulatú beszélgetés volt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - A mi kórházunk csatornájára