A mi kórházunk

A nők gyakrabban szenvednek az alagút szindróma miatt

Égő fájdalom, zsibbadás a hüvelyk-, a mutató- és a középső ujjban, majd erős fájdalom. Ezek a legfontosabb tünetei a kéztő alagút szindrómának, amely a nőknél kétszer gyakrabban jelentkezik, mint a férfiaknál. Általában 40-60 éves kor között. Merthogy összefüggésben van a hormonok átalakulásával is. Azt is megfigyelték, hogy az előfordulása a domináns oldali kézen gyakoribb. Dr. Bajdik Beáta traumatológus szakorvos, kézsebész arra hívta fel a figyelmet a Csillagpont Rádió műsorában, hogy nem kell a fájdalommal együtt élni.

A mi kórházunk

Javában tombol az influenza.  Szakemberek véleménye, hogy legalább február végéig szaporodhatnak a megbetegedések.  A kezdeti megfázásos tüneteket  gyógyszertárban kapható szerekkel kezelhetjük, de már a betegség elején  jó ha orvos látja a beteget.  A tünetek...

Több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára a kezdeményezés, amely az óta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte.  A világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosítanak...

illusztráció

Január 1-től megváltozik a sürgősségi ellátás rendje, gyorsabb és biztonságosabb lesz. A változásnak köszönhetően a lehető legrövidebb idő alatt rögzítik a beteget a sürgősségi ellátás informatikai hálózatában.

A tavalyi sikeres adományozás után Osváth Tibor a Miskolci Nemzeti Színház művésze és barátai az idén is számos játékot, használati tárgyat, egyéb meglepetést hoztak a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ kis betegei számára.

Az év elején indították el a MINNESOTA modellt, programot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyek Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Semmelweis Tagkórházának telephelyén, a pszichiátriai osztályon.

Dr. Papp János főorvos és Kramcsák Mónika vezető ápoló a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Sebészeti, Traumatológiai és Égési Osztályának munkatársai voltak kedden reggel a Csillagpont Rádió vendégei.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Belgyógyászati Osztályának munkatársai egy közös családi összejövetelre hívták a cukorbeteg gyermekeket és családtagjaikat Miskolc egyik közkedvelt játszóházába.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött és Újszülött Patológiai Osztálya újabb eszközzel, egy újszülött melegítő rendszerrel gyarapodott 2018.

Egy hír házunk tájáról... A Magyar Orvosi Kamara Elnöksége a 2018. évi MOK Média Díjat egészségügyi publicisztika kategóriában a Csillagpont Rádió szerkesztőségének ítélte. A díj átadására a Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlésén került sor a fővárosban....

A Csodalélek speciális tánccsoport 2017 februárjában alakult a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályának fogyatékossággal élő gondozott gyermekeiből.