A mi kórházunk

Lelki Egészségközpont Miskolcon

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.20-17-2017-00024 kódszámú projekt keretében 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással bővíti a jelenleg is működő miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szolgáltatási körét a lelki egészség megóvása, fejlesztése érdekében. Így jön létre a Lelki Egészségközpont (LEK), az EFI székhelyén működve.

A mi kórházunk

Az összevonással 2011-ben megszűnt a gazdasági önállósága a Mezőkövesdi Reuma Kórháznak, amely a betegek javaslata alapján ugyancsak ebben az esztendőben kiérdemelte az Év Kórháza címet. Azóta B-A-Z.

Az anyatejes táplálás világnapja kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió szerda délutáni műsorában a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézeti védőnőjével.

Marton Erika osztályvezetői asszisztens, ahogyan ő fogalmazott többször „körbejárta” a kórházakat, egészségügyi intézményeket a pályamódosítással kapcsolatban, mire döntése megszületett. S az eredmény: a patológia és a Diósgyőri Kórház. Ennek már 35 éve.

Kisbabát világra hozni csodálatos élmény. A világrajövetel tanújának lenni pedig feledhetetlen. Vannak, akiknek szakmájukból adódóan ez gyakran megadatik. Mint például dr.

Szerződése szerint ugyan a kazincbarcikai kórház sebészetén kellett volna kezdenie orvosi hivatását, a sors azonban másként alakította, a megyei kórház traumatológiai osztályára került. S ott is maradt csaknem 3 évtizedig.

Kellemetlen szúrás, lüktetés, vagy tapintásra való érzékenység.  Talán nincs is olyan ember, aki valamilyen formában nem találkozott volna fülfájdalommal.

Spitzmüller Károlyné Edit a B-A-Z megyei Központi kórház szülészet nőgyógyászati osztályán részlegvezető ápoló. Ma is könnyeket csal a szemébe, ha arra az elismerésre gondol, amelyet a Semmelweis nap alkalmából kapott. Negyven esztendő mondhatjuk egy munkahelyen....

Kecskemét után az országban másodikként Miskolcon végeztek el két olyan térdprotézis műtétet, amelynek során „intelligens” Attenue  implantátumot ültettek be. Hogy mitől intelligens ez az eljárás? Erről a következőket mondta az egyik beteget operáló dr.

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolója volt a Csillagpont Rádió vendége annak apropóján, hogy az idei Semmelweis Napon Főigazgatói Dicséretben részesült.

Nem is oly régen olvashattuk a hírt, hogy átadták Budapesten az onkológiai intézet új terápiás eszközét, az 1,7 milliárd forintból beszerzett, kiemelkedő pontosságú és eredményességű sugárterápiás eszközt: a CyberKnife-t.

2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 14°C, 11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 16°C Idő: borult

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 15°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!