A mi kórházunk

Specialista segít a gyászfeldolgozásban

Egy átlagos felnőtt ember közel 40 féle veszteséget él át élete során. Minden veszteséget minden alkalommal a gyász érzelmi folyamata követ, azonban ennek során sokszor állnak elő olyan nehézségek, melyek megakadályozhatják a teljes felépülést. Bozsó Éva mentálhigiénés szakember,  gyászfeldolgozás módszer specialista a Csillagpont Rádió vendége volt kedden délelőtt. A szakember elmondta: a veszteség-feldolgozó cselekvésprogram egyéni és csoportos formában is történhet 7-12 héten át. A módszer részleteiről Szász Anikó kérdezte vendégét.

A mi kórházunk

Látványos VirágcsokORR-ral köszöntötték az ápolókat és a nővéreket a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ diabetes szakrendelőjében a pénteki nap a tanácsadásé. Szinte folyamatosan csörög a telefon, a vonal másik végén Bartkóné Kovács Anett készségesen segít a szülőknek cukorbeteg gyermekük gondozásában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház hat telephelyen működik, összesen: 3.572 ággyal, 93 betegellátó egységgel.

Régebben izotóp diagnosztika volt a neve, ma nukleáris medicinának nevezik. Nagyon fiatal tudományág, önálló orvostudományi szakág, amely az eltelt 60-70 év alatt fantasztikus mértékben fejlődött.

A reumatoid arthritisz elsősorban a kéz- és lábkisízületeket, csuklókat, bokákat, térdeket, esetenként más ízületeket is szimmetrikusan érintő, előrehaladó gyulladással járó betegség.

2015. szeptember 1-jén alakult meg a Központi Fizioterápiás Szolgálat, amely négy munkacsoportot foglal magában. Zatrok Csaba a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában elmondta, az elmúlt években a szolgálat igazolta létjogosultságát.

A Semmelweis Tagkórház területén immáron 16. éve működik a Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum, amelynek a kezdetek óta Barna Zsolt az osztályvezetője.

Alex, a ghánai radiológus és Lázár István a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Intervenciós Radiológiai Osztályának vezető főorvosa régi jó barátok.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház jelentős fejlesztéseket, beruházásokat valósít meg ebben az évben. Dr.

Jótékonysági futóversenyt szervez a Sok Kis Kéz Közhasznú Egyesület május 25-én Sajóbábonyban. 2, 5 és 10 km-es távokra lehet leadnia nevezéseket, előnevezni május 19-ig lehet a www.sokkiskez.hu oldalon.