A mi kórházunk

Aki rendel: dr. Joó Tünde főorvos

Semmelweis napon kapott főorvosi címet az audiológiai szakrendelést vezető szakorvos. Joó doktornő a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában beszélt a pályakezdéséről, arról, hogy miért választotta e szakterületet. Az előléptetett elmondta: a hallássérültek kezelése hosszútávú team-munka , ahol szülő-gyermek-orvos-szakdolgozó-gyógypedagógus közössége dolgozik az eredményért. dr. Joó Tündét Szász Anikó kérdezte.

A mi kórházunk

Az ismert gyermekgyógyász, dr.Velkey László professzor unokája, dr. Kretzer András adta át a nagyapa által összegyűjtött dokumentumokat az utódoknak: dr. Sólyom Enikőnek, dr. Lombay Bélának és dr.

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Népkerti Vigadóban. Itt rendezték meg az idén a magyar egészségügy napjának ünnepségét, amelyen kitüntetéseket és jutalmakat adtak át a szakmában élenjáróknak.

Immár 30. tanévzáró ünnepségét tartotta a Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett kórházi tagozata a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályán. Ugyancsak tanévet zárt a Tüskevár Iskola kórházi tagozata.

A 11 éves zalalövői Anna esete kezelőorvosa számára is maradandó lesz mind szakmai, mind emberi vonatkozásban. A gyógyítási folyamat tanulságos történetét ismerhették meg hallgatóink a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában.

Egy átlagos felnőtt ember közel 40 féle veszteséget él át élete során. Minden veszteséget minden alkalommal a gyász érzelmi folyamata követ, azonban ennek során sokszor állnak elő olyan nehézségek, melyek megakadályozhatják a teljes felépülést.

Látványos VirágcsokORR-ral köszöntötték az ápolókat és a nővéreket a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ diabetes szakrendelőjében a pénteki nap a tanácsadásé. Szinte folyamatosan csörög a telefon, a vonal másik végén Bartkóné Kovács Anett készségesen segít a szülőknek cukorbeteg gyermekük gondozásában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház hat telephelyen működik, összesen: 3.572 ággyal, 93 betegellátó egységgel.

Régebben izotóp diagnosztika volt a neve, ma nukleáris medicinának nevezik. Nagyon fiatal tudományág, önálló orvostudományi szakág, amely az eltelt 60-70 év alatt fantasztikus mértékben fejlődött.

A reumatoid arthritisz elsősorban a kéz- és lábkisízületeket, csuklókat, bokákat, térdeket, esetenként más ízületeket is szimmetrikusan érintő, előrehaladó gyulladással járó betegség.