A mi kórházunk

Miskolcon „Vándorsebészként” kezdte - interjú Dr. Mátyás Lajos érsebésszel

Augusztus utolsó napján még ügyelt Vásárosnaményban a kórházban, szeptember elsején pedig már (ahogy szarkasztikus humorával mondta) „vándorsebész” volt Miskolcon. Hirtelen elhatározásnak tűnik, pedig ez korántsem jellemzi dr. Mátyás Lajost. Sokkal inkább a megfontoltság, a tudatos építkezés. A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese, az Ér- és Endovascularis Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, a Csillagpont Rádió igazgatója, ezúttal vendégként érkezett a szerkesztőségbe.

A mi kórházunk

Radiológusok és radiográfusok tanácskoztak június végén, Miskolcon, a Magyar Radiológusok Társaságának és a Magyar Radiográfusok Egyesületének első közös kongresszusán.

Családbarát kitüntető címet nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati Centruma.

Az elismerés kapcsán Szűcsné Józsa Krisztina vezető ápoló volt a Csillagpont Rádió vendége, akit Szász Anikó kérdezett a családbarát szemlélet kialakításáról. A szakember elmondta: a megvalósított és a továbbiakban tervezett átalakításokkal, valamint a...

Magyar autóbusz ütközött kamionnal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél 2023. május 15-én. Ma – a hajnali órákban - érkeztek meg az első sérültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba.

 „Ments életeket: Moss kezet!” - Ezzel a szlogennel indította el 2009-ben a WHO azt a kampányt, amelynek célja volt felhívni a figyelmet a tiszta kezek fontosságára a fertőzések megelőzése érdekében. Ezt teszik, azóta minden év május 5-én a Kézhigiénés Világnapon....

Egy év alatt 555 új beteget vontunk be a programba. Mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Ruby Mónika, az onkológiai centrum prehabilitációs projectjének vezetője.

Hagyomány már hogy az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség 2018 óta keresi a családbarát megoldásokban elől járó kórházi osztályokat és kórházakat.

Kezdetben csak szórakozásból és szórakoztatásból játszottak együtt hangszereiken, később szenvedély lett életükben a zene. Miskolc orvos-jogász-tanár összetételű értelmiségi zenekara, az Áll-a-tok, a hard rockot műveli.

Közel egy éve dolgozik a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ  Gyermekrehabilitációs Osztályán Rőthy Judit klinikai gyermek szakpszichológus. Hétfőn és csütörtökön az intézet szakrendelésén fogadja kis pácienseit és szüleiket.