Közélet

Paktumszervezeti ülés

Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjának (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001) kiemelt célja a városban található cégek munkaerőpiaci helyzetének támogatása. E célból került megrendezésre az idei év első paktumszervezeti ülése a Miskolci Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Közélet

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) gőzerővel dolgozik azon, hogy Miskolc több százéves múlttal rendelkező, erősen elhanyagolt állapotban lévő, műemléki védelmet élvező épületegyüttese, a Korona (Avas) Szálló megújuljon, és ismét egykori fényében pompázhasson....

126,8 millió forintos európai uniós támogatásból nyílt lehetősége Harsánynak arra, hogy a meglévő, Munkácsy u.4. szám alatt lévő óvodaépületet tornaszobával egészítsék ki, valamint a Kossuth út 75. szám alatt egy 12 fő elhelyezésére alkalmas bölcsődét építsenek....

Közel kétmillió forint értékben adományoz zászlótartókat a városnak az a miskolci cég, mely a rögzítés technikai szerelvények fejlesztését tűzte ki célul 32 évvel ezelőtti indulásakor. A Metz Művek Kft. legfőbb profilja a szalagrögzítés.

Illusztráció

Az utóbbi időszakban az egyre növekvő számú új beruházásnak köszönhetően folyamatosan bővült a munkaerőpiac Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A térségben elsősorban a gyártócégek, főként betanított és szakképzett fizikai pozíciók területén munkaerőhiánnyal küzdenek....

A közép-ázsiai gímszarvasok a világ legritkább szarvasai közé tartoznak. A legfrissebb becslések szerint a szabad természetben kevesebb, mint 4000 egyede él – azonban már ez is jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy az ezredfordulón 350 egyedre becsülték állományát....

A „Bridge” projekt második nemzetközi találkozójának Borsod-Abaúj-Zemplén megye adott otthont.

A gólyák érkezésére készültek az elmúlt hetekben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a nemzeti parkok madárvédelmi szakértői és az E.ON Hungária Csoport szakemberei.

A Víz Világnapja, március 22. a víz ünnepe, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy Földünkön még jelenleg is 2 milliárd ember él biztonságos vízhozzáférés nélkül.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. 5 darab zárt fülkés, multifunkciós kompakt traktort szerez be, melyek üzembehelyezése legkésőbb május végére várható.

A ÉMFF Alapítvány sikeresen pályázott a „KEHOP-5.4.1 Szemléletformálási programok” című pályázati felhívásra. Ennek köszönhetően számos programmal fejlesztették Miskolcon és Boldván a családok, a helyi döntéshozók és az általános iskolások energiatudatosságát.
...

2022. június 30., csütörtök, Pál

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon