Közélet

Ne legyen nehéz az iskolatáska!

A MiReHu Nonprofit Kft. 2024-ben is meghirdeti iskolatáska és iskolaszer gyűjtési programját, idén már negyedik alkalommal.
A MiReHu minden tanévkezdés előtt felajánlásból származó iskolatáskákat irodaszerrel teljesen feltöltve ad át olyan gyermekeknek, akik nehéz körülmények között élnek.
Az iskolatáskák leadására egész évben lehetőség van, így jelenleg már most is sok táska várja, hogy új gazdájához kerüljön, viszont a tanév vége az az időpont, amikor sokan megválnak az addig használt, illetve megmaradt iskolai eszközeiktől.

Közélet

Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a cégek nem a megszokott, napi nyolcórás, helyi munkavégzésben, hanem alternatív módon foglalkoztatják a munkavállalóikat.

Öt év alatt több mint ötven házaspár vett részt az Anna–Joachim-programban, amelyet 2019-ben hozott létre az Apor Vilmos Katolikus Főiskola.

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara ma, azaz június 12-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Népkerti Vigadóban. A küldöttgyűlésről a BOKIK Választási Bizottságának sajtóközleményét mellékelten megküldöm.

Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen öröklési szabályok vonatkoznak a különböző vagyontárgyakra – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) online felméréséből.

Bodrogkeresztúr település képezi helyszínét 2024. május 7-e és május 14-e között egy vallási zarándoklatnak.

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei cég, a Forrás Farm Kft. nyerte „Az év agrár duális képzőhelye” címet mikrovállalkozás kategóriában.

Minden ötödik magyar szerint elképzelhető, hogy a műtéteket teljes mértékben robotok végzik majd, és közel felük kíváncsian várja hogyan fogja megváltoztatni közlekedési szokásainkat az önvezető vagy éppen repülő autók a jövőben – derült ki a National Geographic...