Közélet

Kossuth Lajos üzenete - az államférfira emlékeznek Monokon és Clevelandben is

Kossuth a nemzeti függetlenségért, a feudális kiváltságok felszámolásáért, s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott XIX. századi küzdelem legnagyobb alakja volt.  Születésének 216. évfordulóján a héten Monokon, jövő héten pedig az Amerikai Egyesült Államokban, Clevelandben is megemlékezést tartanak. Dr. Mezei Lászlóval a Kossuth Lajos Koszorúja Alapítvány elnökével Németh Csaba beszélgetett.

Közélet

Céglátogatást tartottak az SEG Automotive cégcsoport miskolci telephelyén: a látogatáson több mint 30 igazgató és vezető vett részt egész Magyarországról, akik betekintést nyerhettek a régió egyik legnagyobb gyárának és a legnagyobb logisztikai központjának működésébe...

A Magyar statisztikai évkönyv átfogó képet ad az ország társadalmi és gazdasági viszonyairól, az aktuális év részletes adatai mellett a legfontosabb mutatók esetében biztosítja az időbeli és térbeli összehasonlítás lehetőségét.

Ipolytarnóc

Már biztos, hogy rekordévet zárhatnak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei és az Igazgatóság 2017 második felében elindított új ökoturisztikai fejlesztési programja meghozta a várt eredményeket, hiszen már augusztus végére jelentősen meghaladták a...

Az ÉRV. Zrt. - a minőségi víziközmű-szolgáltatás folyamatos ellátása mellett - kiemelt feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalást.

A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást. A tanév kezdetével lassan megtelnek a kiadó albérletek, így nem árt tisztázni a hosszú távú lakáskiadás szabályait.

A Mercedes-Benz gyár 2012 tavaszán kezdte meg termelését Kecskeméten, majd 6,5 év elteltével elérte az egymilliós darabszámot. Ennyi autóval kétszer ki lehetne rakni a kecskeméti gyár és rastatti testvérgyára közötti autóutat oda-vissza.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az október végéig kiküldött kivonatokkal mintegy félmillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van.

2016-ban az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdő elnyerte az Év fürdője címet, idén azonban egy másik helyi fürdőt sikerült a miskolciaknak dobogóra juttatniuk: az augusztus 31-én lezárult országos online közönségszavazás végén A Helyiek Kedvenc Fürdője...

A rendőri egységek számára és az ügyfélfogadáshoz biztosít kulturált környezetet az újonnan kialakított székhely. Dr. Vereckei Csaba r.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének mai nyilatkozatából kiderült, hogy a megkérdezett uniós állampolgárok döntő többségének akarata alapján az óraátállítás eltörlését fogja javasolni a Bizottságnak és erről még ma dönt a testület.

2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 14°C, 11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 16°C Idő: borult

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 15°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!