Közélet

Bóvült a kerékpárút-hálózat Miskolcon

Összesen 10 kilométernyi szakaszon, részben kerékpáros-nyom felfestésével, valamint forgalomtól  elválasztott új gyalog- és kerékpárút építésével valósult meg a TOP-6.4.1-15-MI1-2016-00001 azono sítószámú, „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kerékpárút létesítése I. ütem (Bosch-Katalin  utca; Mechatronikai Park bekötés; Görömböly: Bacsinszky u. – Bogáncs u. és Bacsinszky u. – Har sányi u.)” című projekt.

Közélet

Miskolc Város Önkormányzata huszadik alkalommal csatlakozik az európai kezdeményezéshez, melynek célja a figyelem felhívása a közlekedés okozta környezeti, egészségi hatásokra, az ésszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire....

Szeptember 14.-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Ebben az évben is folytatódik a „Salkaházi Sára Miskolc” program, melynek keretében egy már magasabb összegű, egyszeri pénzbeni támogatást kapnak az arra jogosultak. A támogatás összege idén 10 százalékkal emelkedett, ahogyan Veres Pál Miskolc MJV polgármestere...

A MÁV-START a személyszállító járművein újra minden nap elvégezteti az emeltszintű fertőtlenítéseket a nemzetközi járatokon, a budapesti elővárosi és a fővárost érintő távolsági vonatoknál.

Lezárják az Y-híd (Vörösmarty utcai felüljáró) Vörösmarty utca felé vezető ágát szeptember 13-án, vasárnaptól az új Y-híd építési munkálatainak megkezdése miatt – erről a kivitelező HE-DO Kft.

A magyar kormány „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezéssel nagyszabású projektet indít a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretein belül.

A koronavírus nem tűnt el, nem szűnt meg létezni, sőt itt van közöttünk, terjed és fertőz. Az pedig, hogy megpróbáljuk lassítani a terjedését és megpróbáljuk megvédeni a legveszélyeztetettebbeket a kórtól, mindannyiunk közös feladata és felelőssége.

Új vezetőség segíti a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület tagjait a COVID19 utáni újraindulásban.

Király Károly régi repülős sportember. A miskolci repülőtéren és annak közösségében egy darabig jól érezte magát. A reptér sorsát illető évek óta tartó bizonytalanság szépen lassan felőrölte azt a boldogságot, amit a repülés nyújt neki és sporttársainak.

Újabb kampányt indít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Figyelj a közutasokra!” felszólítással. A közlekedők az M1-es, az M3-as, az M30-as és az M7-es autópályák, továbbá a 710-es és a 8-as főút mentén találkozhatnak ezzel a szöveggel készült óriásplakátokkal.