Közélet

Miskolc - Megújul a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00001 azonosítószámú, „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” című támogatási kérelme 236,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt részeként megújul a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája.

Közélet

illusztráció

Mintegy 4 km hosszú út és járdaszakasz épül Miskolcon a TOP-6.1.5-15-MI1-2016-00001 azonosítószámú, „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés – Miskolc útfejlesztés I. ütem” című projekt részeként.

Sarud - Élményfalu a Tisza-tó partján. Kücsön Gyula horgászni indult a Tisza-tóra, ám annyira beleszeretett a vidékbe, hogy létrehozta Sarudon az Élményfalut. A budapesti vállalkozóból mára Tisza tavi lokálpatrióta lett.

Július elsejétől ismét Demeter Ervin a kormánymegbízottja Borsod-Abaúj-Zemplén megyének. Ebből az alkalomból beszélgetett vele a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

A városi közlekedésben különböző módon, de valamennyien érintett miskolci meghívott részére szervezett pódiumbeszélgetést az önkormányzat megbízásából a Kerékpáros Miskolc Egyesület.

Az ENSZ 1989-ben nyilvánította népesedési világnappá július 11-ét, tekintettel arra, hogy a Föld népessége két évvel korábban ezen a napon érte el az 5 milliárd főt. 2018. július 1-jén a világ népessége már meghaladta a 7,6 milliárdot.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, TOP-6.4.1-15-MI1-2016-00001 azonosítószámú, „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kerékpárút létesítése I.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Magyar diákok és tanárok találkozóját Sátoraljaújhelyen. Az esemény megnyitóját az úgynevezett Magyar Kálvárián tartották.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság kedden számolt be róla, hogy megtalálták egy 2015 óta zajló, öt országot érintő ételmérgezés forrását.

Június 27-én a Délvidékre érkezik a Rákóczi Szövetség Gólyahír Programja, amelynek célja a határon túli magyar újszülöttek – illetve szüleik – megszólítása. Az, Első könyvem nevű babanapló átadásával jön létre a jelképes kapcsolat a magyar szülőkkel, gyermekekkel....

Kormányzati és uniós forrásból újították fel Sajókeresztúr községben a védőnői szolgálatnak otthont adó épületet. Az ünnepélyes átadáson a Csillagpont Rádió is részt vett.

2018. július 17., kedd, Endre, Elek

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 29°C, 16.56 km/hNyugati szél, zivatar záporesővel

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 15°C, max nap 23°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!