Közélet

Asszonysorsok a Kismamaházban

A Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház életébe nyújthattunk bepillantást a kedd reggeli Rendelő című műsorunkban. Vendégünk volt az intézmény egyik szakgondozója Balogh Zoltánné. A beszélgetésből kiderül, az otthon nem csupán testi és fizikai menedék a nehéz élethelyzetbe került családoknak, lelki oltalom is. Lehetőség az újrakezdéshez – talán a kismamaház mottója is lehetne. A riporter Szász Anikó.

Közélet

Egyre hangsúlyosabb a Miskolcra érkező hazai és külföldi befektetők körében az informatikai fejlesztés lehetősége, ezért olyan fontos, hogy a jövő generációi megismerjék ezt a területet.

A héten debütált a Mabisz új, E-kárbejelentő applikációja, így az autósok már egy egyszerű mobil alkalmazás segítségével is intézhetik a kötelező gépjármű felelősség biztosítási (kgfb) károk bejelentését.

Illegális műanyagégetésre utal a kéményből dőlő fekete füst, ami igen gyakori a Sajó-völgyben

A Sajó-völgy hazánk, sőt egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe.  Az uniós határértékeket jócskán meghaladja az apró részecskék koncentrációja, emiatt szükség lenne egy olyan levegőminőségi tervre, amely hatékony, kikényszeríthető intézkedéseket és...

Rendkívül eredményes évet zárt 2018-ban a kábelgyártással foglalkozó miskolci FUX Zrt. Több mint 25 éves fennállásának eddigi legnagyobb, 13 milliárd forintos éves árbevételét produkálta az elmúlt esztendőben.

A Borsodi Sörgyár, a Molson Coors csoport tagjaként kiemelt figyelmet fordít a felelős alkoholfogyasztásra, a környezetbarát gyártási technológiák alkalmazására és társadalmi ügyek felkarolására.

Átjárási lehetőséget biztosítani a káros előítéletek, sztereotípiák, a diszkrimináció és más társadalmi csapdák által egymástól elszigetelt csoportok között. Ez is célja és feladata a tavaly 10.

Lemond a tulajdonában álló „Szerencsi” védjegy édességeken történő használatáról a Nestlé Hungária Kft. A védjegyet ezután kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. használhatja.

2018. december 11-től megvásárolhatók a 2019-es parkolóbérletek a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. parkolási ügyfélszolgálatán (Széchenyi I. utca 20., a Miskolci Nemzeti Színházzal szemben). A 2018. évi Zöld, Sárga, Kék zónás, valamint Kombinált bérletek 2019....

A szülők 60 százaléka saját felelősségének tartja a pályaválasztást – többek között ez derül ki a Szakmavilág.hu online kutatásából, amely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hivatalos honlapján keresztül találta meg az érintetteket.