Közélet

Karácsonyvárás a Diri-Dongóval a Ronald Házban

Zenés karácsonyi délutánra a várták a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló kis betegeket a Központi Kórház területén működő Ronald Házban.  Rigó Zsuzsanna házmenedzsert a 2017-es esztendő értékelésére kértük. A gyerekeket a Diri-Dongó zenekar szórakoztatta, majd arcfestés és ajándékozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. Zenés összeállításunkat Szász Anikó készítette.
 

Életszag - őszinte beszélgetés a lélektani prózák írójával, Kégl Ildikóval

A napokban jelenik meg Kégl Ildikó - Életszag címet viselő hangoskönyve. Fejlődésnovellák és lélektani prózák gyűjtemény a hivatalos megfogalmazás szerint, Seres Ildikó és Nemcsák Károly előadásában.  A szerző, kolléga, újságíró. Kégl Ildikó nő, feleség, anya és író is. Sajátos látásmód, mély érzések és most mindenkivel megosztott gondolatok egy könyvben, ami elgondolkodtatásra késztet. Leültünk hát mi is, gondolkodtunk, beszélgettünk. Tartson velünk! Kégl Ildikó a Csillagpont Rádióban Németh Csaba vendége volt.

Táncolni jó, akár kerekesszéken is – Miskolcon is hódított a Roll Dance Kombi Táncegyüttes

A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes 2oo1-ben alakult meg a Pool'n'Roll Közhasznú Sportegyesület egyik szakosztályaként. Hazánkban sajnos még nincs hagyománya a tánc e formájának, melyben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt járó partnereikkel. Céljuk, hogy szavak nélkül, pusztán a tánc nyelvén beszéljenek a másság elfogadásáról, az integráció modern eszméjéről, az esélyegyenlőségről.

A vények 99 százaléka felhőbe kerül – Sajátos „kerekasztal-beszélgetés” az e-receptekről

December 15. után csak e-recept számolható el a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél- jelentette be az egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint november elsejétől jelentősebb lassulások nélkül üzembiztosan működik az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér. Vajon egyetértenek-e az államtitkárral az érintettek? A választ megtudhatták a Csillagpont Rádió műsorából, amelyben dr. Hankó Zoltánnal, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos elnökével, dr.

Nevét ismerik, módszerét elismerik – Interjú a Pető-módszerről

A Pető-módszer 2006 év elején lett az első szellemi hungarikum, ami nem kézzelfogható termékre vonatkozik, hanem egyfajta – Pető András nevéhez kötődő – pedagógiai módszere, ami már világszerte ismert és elismert. Pető a gyerekek kezelésén túl felnőttek rehabilitációjával is foglalkozott. Ennek alapja az, hogy az agy plaszticitása a gyerekkor elmúlásával is megmarad, tehát még súlyos sérülés esetén is van lehetőség új kapcsolatrendszer kiépítésére és bizonyos fokú regenerálódásra. A Semmelweis Egyetem Pető András Karának dékánját dr.

25 éves a Szeretet Alapítvány Miskolcon – Felnőtté váltak már az otthon egykori lakói

Ebben az esztendőben ünnepelte 25. születésnapját Miskolcon a Szeretet Alapítvány. Nevéhez fűződik a Csilla Bárónő Szeretetotthon alapítása és működtetése. Ehhez persze nem csupán anyagi háttér és szakmai tudás, hanem amint azt Tóthné Molnár Katalin igazgatónő is elmondta a Csillagpont Rádió műsorában, szeretet és empátia is szükségeltetik. Olyannyira, hogy akiben ez nincs meg, az nem marad a „pályán”. Az otthonnak jelenleg 44 lakója és 36 dolgozója van. Milyen körülmények közt élnek, mi jellemzi mindennapjaikat?

Bohócdoktorok vittek moziba ötszáz gyermeket

Nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket hívtak meg a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai filmvetítésre. A kígyózó sorokban érkező ötszáz gyermek a Mikulás Karácsonyra családi vígjátékot kapta ajándékba. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokoládét és szaloncukrot is kapott. A 2008 óta sikeresen működtetett bohócdoktor mozgalom a kórházi - gyógyítást segítő együttműködések mellett kulturális és szociális segítő rendezvényeket is szervez.

„Sokszínűség” negyedszer – Civil szervezetek bemutatkozása

Milyen segítséget kaphatnak a demens betegek hozzátartozói egymástól, a szakemberektől az Alzheimer Caféban? Hogy lehet bejutni a miskolci Erzsébet Hospice-ba? Mit tehetünk annak érdekében, hogy az önkéntesség generációkat átfogó feladattá, gyakorlattá váljon? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphattak mindazok választ, akik részt vettek a közelmúltban a Miskolci Egészségügyi és Szociális Civil Műhely „Sokszínűség” elnevezésű rendezvényén a borsodi megyeszékhelyen.

Energetikai felújítások mind a hat tagkórházban – Több mint 80 millió forint megtakarítás évente

Több mint nyolcszázmillió forintból korszerűsítették a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház épületeit. A beruházások célja az energia-megtakarítás volt. Az orvos- és nővérszállók hőszigetelést kaptak és kicserélték a nyílászárókat is. A felújítás másik része napelemek telepítése volt. Az energetikai korszerűsítéssel a kórház évente több mint nyolcvanmillió forintot takarít meg. A beruházások részleteiről Dr. Tiba Sándor főigazgató tartott sajtótájékoztatót.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Közélet csatornájára