Közélet

Füst-nélkül Élők Közössége Sárospatakon – Ötven diák ünnepélyes eskütétele a Bodrog parti városban

A dohányosok nagy többsége már 18 éves kora előtt kipróbált valamilyen dohányterméket. Elsősorban ezt szeretné megelőzni a FÉK, amelynek kitalálója a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium ma már nyugalmazott tanára, Szajkó József.

Breitenbach Sándor műszaki igazgató volt stúdiónk vendége

Hat telephely kórház, 42 gépjármű, több mint 100 lift 30 ezer orvosi berendezés – műszaki szempontból számokkal így is jellemezhető a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemei Oktató Kórház. Breitenbach Sándor műszaki igazgatóval Németh Csaba beszélgetett a gyógyító munka hátterében lévő műszaki üzemeltetés feladatairól. A beszélgetésben szó volt a napi karbantartási feladatokról, a GYEK fejlesztéséről és a különböző felújításokról is. DE azt is megtudhatják milyen hiányszakmák dolgozóit keresi a kórház.

Gyereknap a GYEK-ben - hangos összefoglaló

A Gyermeknapra várták a kórház kis betegeit 2017. május 22-én 15 órakor a Gyermek egészségügyi Központba. A Mannheim Viktória által szervezett színes műsorban megismerkedhettek a kicsik a regge muzsikával, klasszikus zenét hallgattak disco ritmusban, és az elmaradhatatlan karaoke volt a nap csúcspontja. 

Hisz a zene csodájában - Barangolás a muzsika világában Flach Antallal

Egyszer valahol azt nyilatkozta, hogy a csembalóhoz vezető út meglehetősen kalandos volt számára. Jószerivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennek a hangszernek szeretne művésze lenni. Az is lett Flach Antal művésztanár, aki immáron több mint egy évtizede tanítja a fiatalokat nagy-nagy gonddal és odafigyeléssel a zene szeretetére és művelésére.

Tizenévesen határozta el, hogy gyógyszerész lesz – Pro Urbe díjjal ismerték el dr. Tantó Miklós munkáját

A gyógyszertár ma már olyan helye mindennapjainknak, ahol nemcsak a gyógyuláshoz szükséges szerekhez juthatunk hozzá, hanem a betegségek megelőzéséhez, az egészséges életforma kialakításához is ötleteket kaphatunk. A megfelelő életminőség megőrzése egy életre szóló feladat.

Stúdiónk vendége volt Pelczné dr. Gáll Ildikó

Ha szükséges, törvénymódosítást is javasolnak – A gyermekbántalmazás visszaszorításáról tanácskoztak a Miskolci Gráciák és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának képviselői.

Sokan mondták el véleményüket a Miskolci Gráciák Egyesületének és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának közös konferenciáján, amelynek témája a Gyermekbántalmazás volt. Gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek, a kriminálpszichológusok, a jogászok és a civil szerveződés képviselői egyaránt.

„Ecsetre fel a Gyermekekért” - Egy önfinanszírozású önkéntes kampány

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200  önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2017. áprilisáig több mint 50 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban.

Mannheim Viktóriával Soós András beszélgetett.

Gyereknap a Gyermek Egészségügyi Központban

Gyereknapot tart a Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ 2016. május 22-én 15 órakor.  
Úgyis mondhatnánk, hogy a május a gyerekeké, hiszen folyamatos programok várták és várják a legkisebbeket a létesítményben.  
A központ főnővérével, Vízi Valériával beszélgettünk az elmúlt és a közelgő rendezvényről.  Soós András.

Nyugdíjba vonultak az ikrek – Még a mondatokat is együtt fogalmazzák a Hrúz-lányok

Kedvességük, habitusuk úgyszólván utánozhatatlan. A segítségre szorulók iránti elkötelezettségük pedig csodálatra méltó. Hrúz Anna és Andrea születésüktől fogva elválaszthatatlanok. Gyakran találkozhattunk velük Miskolc különféle kulturális rendezvényein. A hosszú hajú, törékeny alkatú fiatal lányok hangjában sokan gyönyörködhettek. Miként még ma is. És igen sok családban gondolnak rájuk hálával, szeretettel, hiszen az ikrek „kezében” jó helyen tudhatták féltett, beteg gyermekeiket. A Hrúz- lányok ugyanis a gyógypedagógiát választották maguknak hivatásul.

dr. Nagyné Stefán Enikő Munkaügyi és HR-igazgató volt a Csillagpont Rádió vendége

dr. Nagyné Stefán Enikő Munkaügyi és HR-igazgató volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház új vezetőjével a humánerőforrás helyzet aktuális gondjairól, megoldási lehetőségeiről, valamint az optimális munkahelyi légkör megteremtésének jelentőségéről beszélgetett Szász Anikó.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Közélet csatornájára