Közélet

Újabb csúcsokat dönt a Miskolci turizmus - 2020 után már az új tapolcai fürdő is pörgeti a turisztikai motorokat

Véglegesedtek a 2018-as év turisztikai adatai Miskolcon. Az idegenforgalmi adóbevételek történelmi csúcsokon jártak 2018-ban, és elérték a 178 millió forintot. Az elmúlt évtized fejlődését jól jellemzi, hogy a 2010-es bevételhez képest 2,5-szeresére nőtt a bevétel, az elmúlt két évben pedig átlagosan évi 13 % volt az emelkedés.

Közélet

A miskolci önkormányzat 2010 óta a diósgyőri városrész fejlesztésére – a várépítéssel, stadionfejlesz-téssel együtt - több mint 17 milliárd forintot költött. Idén és a következő évben pedig újabb 10 milliárd forintot fordítanak a városrész fejlesztésére.

A magyar kormány támogatásával, a Modern Városok program részeként 12,7 Milliárd Ft-ból megépülő fürdőkomplexummal egy új fürdőváros születik Miskolctapolcán.

Hejőszalontán fél évszázad után nyílt újra könyvtár – vagy, ahogy a május 16-ai, csütörtöki átadón elhangzott: tudásközpont. A település vezetésének, karöltve a megyei hatókörű II.

Az innovatív újraiparosításhoz, minden jószándékú alkotó és tenni akaró emberre szükség lesz, legyen az egy egyszerű álmodozó szakmunkás vagy felfedező tudós-feltaláló vagy innovatív vállalkozó, az üzleti megvalósításhoz értő szakember.

Május 9-11. között rendezik meg a VIII. Avasi Borangolást, amelynek egyik központi helyszíne a kívül-belül megújult Bortanya.

Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra május 3-án a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes...

Szerelmes Shakespeare, Hegedűs a háztetőn, Don Juan – leleplezte új évadát a Miskolci Nemzeti Színház! Színes programok és gyümölcsös fogások várták az érdeklődőket május 5-én, a miskolci teátrum évadhirdető rendezvényén.

A „Kapuzörgető” elnevezésű project lényege azoknak a közösségeknek a létrehozása és támogatása, amelynek tagjai szeretnének együtt munkálkodni vagy csupán rövidebb-hosszabb időt eltölteni együtt, különféle hasznos célokra.

Hivatalosan is átadták a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által megépített szociális farmot Mezőcsát térségében.

Valójában egyfajta modell elkészítése a cél, hogy azt a legkülönbözőbb területeken alkalmazni lehessen. Ez fontos jellemzője annak a projectnek, amelynek egy esztendős tapasztalatairól dr. Illésné dr.