Közélet

Gibárt: A közösség házát a közösség újította meg

Soltész István, Prokai Margit, Hörcsik Richárd

Komplett energetikai felújításon esett át a gibárti önkormányzat épülete. Ugyanakkor az ebben található könyvtár alapterületét megnövelték, berendezését kicserélték. Az ünnepélyes átadót november 9-én tartották – a szolgáltatások fejlesztése pedig tovább folytatódik. Ablakcsere, fűtéskorszerűsítés, külső szigetelés, a tető megújítása és napelemek beépítése – ezt is elvégezték Gibárt Község Önkormányzata épületének tavaly kezdődött felújítása során. A Széchenyi 2020 program támogatásával megvalósított beruházás sokszorosan érintette az itt található könyvtárat is.

Közélet

A nagyobb cégek már jobban törődnek a munkavállalóik egészségével, de akik vállalkozóként saját alkalmazottjuk, azok hajlamosak kizsákmányolni magukat, hiszen előírások és figyelmeztetések híján, kevésbé figyelnek oda az egészségük megőrzésére és általánosan...

Csoportkép a COOP díjazottak felterjesztőik körében

Rangos szakmai elismeréseket kaptak kedden az Európai Kereskedelem Napja alkalmából a COOP Gazdasági Csoport dolgozói. Az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett szakmai esemény a kereskedelem ünnepe, ahol minden évben elismerik a szakma legkiválóbbjait....

2018.április 29-én megalakult a miskolctapolcai székhelyű, mezőnyárádi fiókteleppel működő segítőkutyák kiképzésével és alkalmazásával foglalkozó civil szervezet, a Négylábú Segítők Egyesület.

2018. november 3-án éjjel, életének 111. évében elhunyt Bélik Jánosné (született: Piláth Katalin), Piliscsaba város és Magyarország legidősebb polgára.

A 116 ország csaknem 200 hatóságának közreműködésével végrehajtott nemzetközi akció eredményeként 14 millió dollár (kb. 3,96 milliárd forint) értékben, összesen 500 tonna hamis tablettát foglaltak le.

Makai Viki ultrafutó Budapesten kegyetlen támadás, bántalmazás és szexuális erőszak áldozata lett. Csodával határos módon férje megmentette életét és a rendőrség elfogdta a támadót.

Mindenszentekhez, halottak napjához, a munkaszünethez és az őszi iskolai szünet végéhez igazodva változik a vonatközlekedés rendje: október 31-én a pénteki, november 1-jén a szombati, 2-án és 3-án az ünnepnapi, 4-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a...

Újabb szolgáltatással bővült az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület kínálata: mától használtató Nógrád-megye északi részének első villanyautó töltő állomása.

Miskolcon még idén megkezdődik a Selyemréti Standfürdő újabb fejlesztése.