Közélet

Ítéletidő - még mindig sok az útlezárás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

forrás: police.hu

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz továbbra is járhatatlan megyénkben. A közút kezelője, valamint a rendőrség több alsóbbrendű közutat lezárt az időjárás okozta károk enyhítése és a balesetveszély elkerülése érdekében.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta település jelenleg személyautóval nem megközelíthető és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak megtisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

A jelenleg lezárással érintett útszakaszok a következők:

Tavaszi hóvihar - Önkormányzati segítség Ómassának

foto: Kerékgyártó Róbert

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 200 000 Ft értékű élelmiszert - 150 kg kenyeret, 300 liter tejet és 300 csomag felvágottat - juttatott el a külvilágtól elzárt Ómassára csütörtökön délelőtt. Az élelmiszercsomagokat a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai vitték ki a családoknak. A viharos időjárás és a helyenként 40-50 cm-es hó megrongálta az elektromos vezetékeket, emiatt még mindig nincs áram a településen. A hiba elhárításán szakemberek dolgoznak.

Szélvihar - Fakidőlések és áramkimaradás

Miskolcon is sok kárt okozott a viharos időjárás, folyamatosan érkeznek a bejelentések fakidőlésről, egyéb károkról a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz. Hat településen áram sem volt. Tegnap tizenöt alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő esetek miatt. A miskolci egységeknek összesen tíz, forgalmi akadályt képező fát kellett eltávolítaniuk a Hollóstető és Bükkszentkereszt közötti útszakaszon, valamint a Répáshutára vezető úton. A Bükkben jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán.

Tavaszi tél - több ezren maradtak áram nékül

Országszerte 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a télies időjárás miatt szerda óta.Nyolc megye mintegy 90 településén szünetel az áramszolgáltatás, ami 18 ezer fogyasztót érint, a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon.
A katasztrófavédelem továbbra is operatív törzset működtet nemcsak országosan, hanem az érintett megyékben is.

MVK: Húsvéti közlekedés és bérletpénztári információ

2017. április 14-én, nagypénteken vasárnapi, illetve azon járatok esetén, melyeknél nincs külön vasárnapi menetrend a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek az MVK járatai, kivéve a 44-es, 430-as, az ME és az ingyenes áruház járatokat, illetve a Búza térről 05:11-kor és a TAKATA-tól 06:15-kor induló 43-as járatot, amelyek nem közlekednek. Tekintettel arra, hogy nagypéntek ebben az évben már munkaszüneti nap, a 7-es és 21-es autóbuszok nem érintik az áruházakat.
 

Nyuszi Stop Húsvétra – interjú az Orpheus Állatmentő Egyesület vezetőjével

Ajándékozni jó, örömet szerezni kellemes érzés. Csakhogy a meggondolatlan ajándékozásnak ártatlan állatok lehetnek áldozatai. Mert bár a gyerek repes a boldogságtól, amikor simogatja a húsvétra otthonába „érkezett” tapsifülest, mégis hamar ráun. A szülő számára is terhessé válik az aprócska állat, hiszen az etetés, gondozás költséget jelent, a tisztántartás meg sok időt vesz el. Ilyenkor sokan drasztikusan szabadulnak meg tőlük.

Húsvéti nyitvatartási rend a patikákban

Szombaton a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, az ünnep többi napján csak ünnepi ügyelet lesz. Április 14-én pénteken, április 16-án vasárnap és 17-én hétfőn az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak. Április 15-én szombaton a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el - tudatta közleményében a gyógyszerhatóság.

Átlag feletti fizetésemelkedés az egészégügyben

Hosszú évek óta először már nemcsak elérte, hanem meg is haladta a nemzetgazdasági átlagot az egészségügyiek átlagkeresete januárban – az utóbbi évtizedek legjelentősebb, többlépcsős ágazati bérfejlesztésének köszönhetően. A Központi Statisztika Hivatal adatai szerint míg a teljes munkaidőben foglalkoztatottak nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete 273 800 forint, az egészségügyieké 274 170 forint volt az év első hónapjában. A nettó keresetek az egészségügyben (182 323 forint) ugyancsak meghaladták a nemzetgazdasági átlagot (182 091 forint). 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Közélet csatornájára