Közélet

Az idén is sikere volt az Év védőnője pályázatnak – interjú Csordás Ágnessel az egyesület elnökével

Száz évvel ezelőtt elsősorban a csecsemőhalandóság csökkentése volt a célja a védőnői szolgálatnak. Az eltelt évek során sok minden változott, a védőnők legfontosabb feladata jelenleg az, hogy a gyermekek egészségének fejlesztését és a test fejlődését elősegítsék. A védőnői szolgálathoz hasonló intézmény egyébként nincs máshol Európában, ezért is érdemelte ki a hungarikum jelzőt. A hivatás szépségéről és gondjairól is kérdezte az Év Védőnője pályázat kapcsán az egyesület elnökét Csordás Ágnes a Csillagpont Rádió szerkesztő-riportere Monos Márta.

Tornaterem és uszoda is épül a Lévay József Református Gimnáziumban

Vissza nem térítendő európai uniós támogatási pályázatot nyert Tiszáninneni Református Egyházkerület.  Az egyházkerület fenntartásában lévő Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, egyes részeit újítják fel az uniós pénzből. 
A csaknem 950 millió forintból, új tornaterem, és egy nemzetközi elvárásoknak megfelelő uszoda is épül az intézményben. Az 500 éves oktatási intézmény a sportuszodáját Miskolc város más iskoláiból érkezett tanulóival is szeretné meg osztani a tervek szerint. 
 

Te is lehetsz győztes

B-A-Z megye kistelepülésein élő 8-12 éves roma gyerekeknek szervezett tehetségkutató vetélkedőt a Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtár. 
A kétfordulós vetélkedő záró rendezvénye 2017. 06. 12-én volt.  A táncos, hangszeres énekes kategóriákban a gyerekek örömmel mutatták meg tudásukat a közönség előtt. Bár nem mindenki léphetett fel a dobogóra ezen a versenyen, ahogy szervezők elmondták minden gyerek nyert.  A Csillagpont Rádió vendége volt három díjazott fiatal.  
 

Igazi gyógyító orvos volt – Emléktáblát avattak a település egykori doktorának, Dr. Csiba Lászlónak

Az idén ünnepelte volna századik születésnapját Sajószentpéter egykori orvosa dr. Csiba László. Emberségéről, tisztességéről ma is ódákat zengenek. A gyógyító orvosnak állítottak emléket azzal a táblával, amelynek ünnepélyes keretek közt avattak fel családtagok, barátok, egykori munkatársak, egyházak képviselői. 

Kampány a Miskolc térségében a vasúton utazók biztonságáért

A MÁV, a MÁV-START, a megyei balesetmegelőzési bizottság és rendőrkapitányság utasbiztonsági kampányt tart június 8-án Egerben, 9-én Füzesabonyban, valamint 12-én és 13-án Miskolc Tiszai állomáson, 9 és 12 óra között. A résztvevő szervezetek célja, hogy felhívják az utasok figyelmét a biztonságos vasúti közlekedésre, valamint az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására. Tekintve, hogy a sérülések nagy része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne, a szervezők remélik, hogy minél többen részt vesznek az eseményen.

,,Fontos az empátia és az elhunytak tisztelete” - interjú Józsa István temetőgondnokkal

,,Fontos az empátia és az elhunytak tisztelete”- röviden így foglalta össze Józsa István hitvallását, aki Miskolc Város napján 2017-ben Nívó-díjat vett át a város vezetésétől. Józsa István egy olyan hivatást választott, amelyről keveset beszélünk, és ahogy az interjúban megemlíti, akkor érzi, hogy jó munkát végez, ha munkatársai és ő a háttérben maradva tesz meg mindent azért, hogy a gyászoló család fájdalma kevesebb legyen. 
A temetőgondnokot a Nívó-díj kapcsán kerestük fel.  A riporter Soós András.

Miskolci Andrea kórházunk finanszírozási igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége

Miskolci Andrea a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház finanszírozási igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. Finanszírozás és kontrolling ezek voltak a beszélgetés kulcsmomentumai. Megtudtuk, hogy melyek a teljesítményfinanszírozási rendszer jellemzői, s hogy a jó kontrolling rendszerhez az egészségügyi szakmai és gazdasági szakembereinek összehangolt működése szükséges.      

Mákdobáló – Megjelent Hajnal József első könyve

Részben valós, részben költött tartalommal bír Hajnal József első könyve, amelynek a szerző a Mákdobáló címet adta. Hogy miért és hogy mit akar az olvasó tudtára adni ezzel? Erről is beszélt a Csillagpont Rádió szerdai műsorában Monos Mártával. A regényt június 7-én, szerdán délután öt órakor mutatják be Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. 

Dr. Szabó Tamás kórházunk jogi, pályázati és döntés előkészítési igazgatója volt a stúdiónk vendége

A hazai kórház integrációk közöl a miskolci zárult le a leghamarabb. A munka jogi részét irányító Dr. Szabó Tamás a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház jogi, pályázati és döntés előkészítési igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége, akit arról kérdeztük, hogyan lesz valakiből kórházjogász? A beszélgetés természetesen érinti a kórház mindennapijaiban felmerülő jogi eseteket a közbeszerzésektől a perekig.

„Átélhettem a közös festés örömét is” – interjú dr. Bobula Zsuzsanna háziorvossal

Friss diplomásként az ózdi kórházban kezdte a gyógyító munkát. Azután Megyaszón, hosszú évek óta pedig már Arnóton látja el a háziorvosi teendőket dr. Bobula Zsuzsanna, akinek életében a 2010-es esztendő több szempontból is sorsfordulónak számít. És ez az a dátum, amely egyben kezdetét jelenti képzőművészeti munkálkodásának is. Csendéleteket fest. Az ezekből összeállított kiállítás, LÁT-LELET címmel június 15-től látogatható Miskolcon a Művészetek Házában. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Közélet csatornájára