Közélet

Útra keltek a családok a téli szünetben, a kétfős foglalások voltak a leggyakoribbak

A téli vakáció alatt 6%-kal többen indultak pihenni, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. A főváros után a Balaton, valamint a Mátra-Bükk térsége volt a legnépszerűbb úticél a vendégek körében december 22. és január 7. között. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján Budapesten a külföldi vendégéjszakák 15%-kal, míg a belföldi vendégéjszakák 9%-kal emelkedtek. A szálláshelyeken összességében közel 10%-kal több bevétel realizálódott országszerte az előző szünidőhöz képest, a vendéglátó üzletek bevétele pedig 18%-kal nőtt.

 

Közélet

Retró autóbuszok szerelmesei, kreatív elfoglaltságokat magas szinten művelők, figyelem! A Volánbusz kreatív pályázatot hirdet egy Ikarus E97 típusú autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú dekorálására Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázat címmel.

Kollégájuk és egyben jóbarátjuk életéért küzdöttek a pénzügyőrök január 2-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának Bihari úti székházában.

A „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként az idén 60 éves Avasi kilátót sokévnyi méltatlan mellőzöttség után, a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően átépítették és modernizálták....

Elstartolt a K&H jövő gyógyítói díj közönségszavazása: a www.khgyogyvarazs.hu oldalon 9 jelölt közül 3 kategóriában döntheti el a nagyközönség, ki legyen az a 3 orvos, aki megkapja a program közönségdíját és az ezzel...

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium újonnan alapított Magyar Vállakozói Nagydíját posztumusz Demján Sándornak, a VOSZ Örökös Elnökének ítélték. 2023.

Tavalyhoz képest 11 ezer forinttal terveznek többet költeni a magyarok karácsonykor, és idén kevésbé fontos szempont az ajándék ára – derült ki a Yettel friss országos kutatásából.

A II. Miskolci Ötletmaratonon négy csapat dolgozott ki ötletből projekttervé négy olyan elképzelést, amelyekkel a miskolci polgárok és közösségek a várost környezeti szempontból élhetőbb hellyé tehetik.

November 1-jén megkezdődött a 2023-as Miskolci Részvételi Költségvetés szavazási fázisa, amelyen egészen december 31-ig formálhatnak véleményt a miskolciak.

fotó: Minap - Horváth Csongor

Megtartotta projektzáró rendezvényét Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001). A projektet Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatal és a Miskolc Holding Zrt.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon