Közélet

Miskolc - Elkészült a fenntartható közlekedés helyi akcióterve

A közvetlen brüsszeli finanszírozású - az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, Interreg Europe program támogatással és magyarországi társfinanszírozással megvalósuló – TRAM projektben elkészültek azok az akciótervek, amelyek a helyi igényekhez igazodva fogalmaznak meg fejlesztési javaslatokat. Miskolc például a kerékpárút-hálózat továbbfejlesztésénél, a kerékpározás népszerűsítéséhez, az intelligens forgalomirányítás kiépítésénél, vagy a belvárosi közlekedés szabályozásánál támaszkodhat a most elkészült helyi akciótervre.

Közélet

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Halak napját, és a Víz világnapját az Alsódobszai Általános iskolában. A szervezők bemutatják a Hernád folyót és a benne lévő leggyakoribb halfajokat interaktív előadás formájában.

A világ legmagasabb IQ-jú embereit tömörítő szervezet a MENSA International. A nemzetközi klubnak negyedik éve egy magyar hölgy a vezetője.

10 éves a HAPPY-hét, az ország egyik legnépszerűbb iskolai egészségvédő programja.

Az elmúlt év végén együttműködési megállapodásban rögzített humanitárius összefogás jegyében, újabb közös eseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató vállalata. Az ÉRV. Zrt....

Ezen a napon koszorúzással és családi programokkal is emlékezünk a márciusi ifjakra.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Béres Attila rendező, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából adta át az elismeréseket....

Az olvasás népszerűsítése annak a kezdeményezésnek a célja, amelyet az idén is elindít a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. A játékra a megyében élő 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók jelentkezését várják.

A Gulágkutatók Nemzetközi Társasága tíz évvel ezelőtt jött létre a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának támogatásával civil kezdeményezésként.

Lassan egy éve hogy elkezdődött az építkezés Szakáldon, a Miskolci Autista Alapítvány Barka Szociális Farmján.

Jó fél esztendeje döntött a Miskolci Egyetem szenátusa a felnőttképzési központ átalakításáról. A feladattal dr.