Közélet

Fókuszban a felnőttképzés

Nincs még egy olyan megyeszékhely az országban, ahol ennyi nagy múltú felnőttképzéssel foglalkozó cég működne, mint Miskolcon – hangzott el a Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2021.09.08-i szakmai  rendezvényén. Ezek az oktatóközpontok évente több ezer résztvevővel több száz tanfolyamot és tréninget szerveznek egyéni és céges igények alapján, azonban a HR-szolgáltatók tapasztalata azt mutatja, hogy a hiányszakmák álláshelyeit mégis nehéz feltölteni a városban működő toborzó cégeknek, ugyanis a képzési és a piaci igények nem találkoznak.

Közélet

Szeptember 6-tól már Borsod-Abaúj-Zemplén megye 23 kormányablakában is elérhető az aláírásminta-alapú hitelesítés, amely egyszerűbbé teszi a személyes ügyintézéseket és csökkenti a munkafolyamatok során felhasznált papírmennyiséget.

A COVID-19 vakcinák gyors kifejlesztését tette lehetővé a módosított RNS-technológia, a világra szóló felfedezés, amely a Karikó Katalin és Drew Weissman kutatópáros érdeme.

Az ITC-székház bontásának tervezésére szánt forrást továbbra is biztosítsa a Kormány, hogy azt a közmegegyezésen alapuló új tervekhez tudják majd felhasználni - ezt kéri a Kormánytól Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Alakszai Zoltán kormánymegbízott....

Az albérletek piacán elindult a főszezon a felsőoktatási ponthatárok július végén történő kihirdetésével, ez pedig felélénkítette a járványhatás miatt tavaly mélypontra kerülő, ám az idén élénkülést mutató piacot.

A budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START a hőségriasztás ideje alatt.

Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója kapta ebben az évben a Szövetkezeti Érdemrendet, az Országos Szövetkezeti Tanács elismerését Kósa Lajos, a szervezet elnöke és Dr. Zs.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program által finanszírozott InnoCult – A kulturális és aktív turizmus innovatív fejlesztése a Hegyköz térség turisztikai útvonalain (SKHU/1801/1.1/028) projekt arra vállalkozott, hogy komplex megoldásokkal segíti...

A járvány elleni védekezésben dolgozók helytállását ismerte el június 28-án, a megyeháza dísztermében tartott ünnepélyes oklevél átadón a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport nevében dr. Alakszai Zoltán.

A közösségi béketeremtés érdekében jött létre Miskolcon, helyi központtal a Nemzetközi Béketeremtők Ligája, azaz az International Peacemakers League (IPL).

Az InterCity-közlekedés 30. évfordulójának emlékére az első InterCity Ticket lapszám borítójával külön kiadású IC Magazinnal készül a vasúttársaság az utasok számára, melyben bemutatják az InterCity-hálózat történetét, jelenét, jövőjét.

2021. szeptember 25., szombat, Eufrozina, Kende

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon