Közélet

Lájkold a tudást - Tanodai konferencia Miskolcon

„Lájkold a Tudást” címmel Tanodai konferenciát tart 2017. október 13-án a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház-ban  / Miskolc, Lenke u.14/a/ 15 órától a  Kalán Tanoda. Orliczkiné Bánvölgyi Bernadettel a Kalán Tanoda vezetőjével működésükről és a konferencia nap programjairól beszélgetett Soós András.
 

Oroszlánok jártak a Csillagpont Rádióban – Beszélgetés a Lions mozgalom helyi akcióiról

Szépítkezés a fehér bot nemzetközi napján, közös szüret a hegyalján, ajándék-koncert a szeretet ünnepén. Ilyen és hasonló programok jellemzik a miskolci „oroszlánok” karitatív akcióit. Az Első Miskolci Lions Klubét és a néhány évvel később létrejött Első Miskolci Lady Lions Klubét egyaránt. Soros elnökeik, Bánrévi Helga és dr. Hajdú László voltak a Csillagpont Rádió vendégei. A műsor szerkesztője Monos Márta a politikamentes szervezet céljairól, az önkénteseket összetartó erőről és eszmeiségről is kérdezte a meghívottakat. 

Mobil Kormányablak segítette az e-személyik igénylését a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz való csatlakozás érdekében 2017. október 31.-ig valamennyi betegellátásban dolgozó munkatársnak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-magyarországi Térségi Igazgatósága szervezésében 2017.

E-személyi - Mobil Kormányablak a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz való csatlakozás érdekében 2017. október 31.-ig valamennyi betegellátásban dolgozó munkatársnak e-személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-magyarországi Térségi Igazgatósága szervezésében 2017.

Megújuló egyetem a Dudujka-völgyben – Beszélgetés a szociológiáról és a politikatudományról

„Látlelet a rendszerváltásról: Sörpártok Közép-Kelet-Európában az 1990-es években.” Ez a címe annak az előadásnak, amelyre október 11-én, este fél hatra várják az érdeklődőket a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában. A témáról, valamint a ME szociológiai és politikatudományi intézet összevonásáról is kérdezte a Csillagpont Rádió két vendégét: dr. Szabó Tóth Kingát, a ME BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetőjét és dr. Fazekas Csabát, a ME Bölcsészkar dékánhelyettesét a műsor szerkesztője, Monos Márta.

Szokatlan mértékű radioaktív sugárzás Európa felett

A németországi Görlitzben található mérőállomás

Az elmúlt napokban Európa több pontján is mérsékelten emelkedett a radioaktív sugárzás mértéke - tájékoztatott a DPA hírügynökség a német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatalra hivatkozva. A ruténium 106-os nukleonszámú izotópjából csekély mennyiséget fedeztek fel Ausztriában, bár ennek jelenlétét Németországban egyelőre még nem észlelték. Az izotóp levegőben mért koncentrációja néhány milibecquerel volt köbméterenként.

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 2017. október 4-én, az Ericsson K+F Központjában 27. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

Miskolci Egyetem - Bemutatkozott a régi-új vezetés

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora második rektori ciklusát kezdte meg 2017. augusztus 15-ével. Rektor jövőbeni terveit ismertette a Zenepalota Bartók termében, hol bemutatta az új rektori vezetést is. 

A rektori megbízatás kezdetével új rektorhelyettesi kinevezéseket is átadtak, amik új feladatkörökkel is járnak: oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes lesz Dr. habil Jakab Nóra, intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettesként segíti a rektor munkáját Prof. Dr. Czap László.

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak átlagos ételeket egyél!” – Hoitsy György ismét díjat nyert

Cseréptálban sült pisztrángfilé vegyes zöldkörettel, füstölt sajttal töltött pisztrángfilé szárzellerrel, fűszeres sütőtőtökkel cseréptálban sütve – ilyen és hasonló kuriózumokkal várják október 4-e és 8-a között a IX. Pisztráng Ötös Napok látogatóit a Lillafüredi Pisztrángtelepen. A kínálatban szerepelnek természetesen azok a füstölt pisztrángos pástétomok is, amelyekért a tulajdonos, Hoitsy György 2017-ben is elnyerte az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Halászati Késztermék Díját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Közélet csatornájára