Közélet

Áder János bejelentette: április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás

2022. április 3-ára írta ki Áder János köztársasági elnök a kilencedik szabad magyar országgyűlési választást. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.

Áder János közleménye a köztársasági elnök honlapján jelent meg:

Közélet

„Hiszek a jóban, igazban, szépben. Minden vallásban, és minden népben. És Istenben, kié a diadal... És maradok ez úton, míg csak élek, töretlen hittel, ember és magyar." – idézte a költőt ünnepi beszédében Bánné dr. Gál Boglárka.

PPP (public-private partnership) konstrukcióban működött korábban a miskolci Zenepalota (az egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának épülete), valamennyi kollégiuma és az Uni-Hotel is. Ennek mostantól vége. A PPP a 90-es években lett gyakorlat Magyarországon....

Ünnepélyes keretek közt 2021. december 3-án, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal dísztermében dr. Fülöp György polgármestere elismeréseket adott át több rendőrnek, és más társszervek munkatársainak. A városi vezető a jutalmakat többek között dr. Kiss Attila r....

A 2018-2019-2020-as évek után idén ismét Energiatudatos Vállalat védjeggyel ismerték el a Coop Gazdasági Csoport fejlesztéseit.

A MiRehu Nonprofit Kft. szervezésében került megrendezésre az első MaKuka, a Miskolci  Kukások napja, 2021.

A „Tervezzük együtt Miskolcot!” mottó jegyében ötletpályázatot hirdetett Miskolc MJV Önkormányzata a Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében, a NIF Zrt. által építendő turbókörforgalom központi látványelemének megtervezésére.

A Pénzügyminisztérium és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a TOP megvalósítása során felmerülő szakmai tapasztalatokról, jó gyakorlatokról, valamint a TOP Plusz pályázati lehetőségeiről tartott információs napot csütörtökön, a Miskolci Egyetem Díszaulájában...

Átalakuláson megy át az országos, ezen belül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakáspiac.

A mai naptól az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti között átadott szakaszának köszönhetően közvetlen autópálya kapcsolat jött létre a borsodi megyeszékhely és testvérvárosa, Kassa között.

illusztráció

Sokkal demokratikusabb munkaszervezésre kell berendezkedni és a munkavállalói igényekre rugalmasabban reagálni a miskolci cégeknek is, ha alkalmazottaikat hosszú távon szeretnék foglalkoztatni és elkerülni a fluktuációt.

2022. január 20., csütörtök, Fábián, Sebestyén

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon