Közélet

Hejőcsabai Gyógyszertár – Intézkedésekre kötelezték a tulajdonost

Az egykor a városrész egyik ékének számító, ám az elmúlt évtizedekben méltatlan állapotban, egyre csak pusztuló, műemléki védettség alatt álló Hejőcsabai Gyógyszertár ügyében az örökségvédelmi hatóságtól kért intézkedést Miskolc MJV Önkormányzata Veres Pál polgármester kezdeményezésére.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának illetékes osztálya elsőfokú örökségvédelmi hatósági jogkörben eljárva, február 26-i határozatával, az ellenőrzéseik alkalmával feltárt problémák kijavítására kötelezte a tulajdonost.

Közélet

A vonatkozó jogszabályok szerint minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. - köteles legalább napi négy órát óvodába járni.

Most vasárnap újra óraátállításra kerül sor. A nyári időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy órával kevesebbet alhatunk, mivel előrefelé tekerjük az órát.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak fontos feladata a területén lévő vállalkozások segítése, valamint annak a célnak a szolgálata, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő terméket juttasson el a fogyasztókhoz. Az Igazgatóság kézműves partnerei jellemzően...

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, 2020.

A rendkívüli veszélyhelyzetben megnövekedett forgalommal és változó vásárlói igényekkel kell szembenézniük a kereskedőknek. Sok plusz energiát követel minden munkatársuktól és a beszállítóktól a lakosság folyamatos ellátása.

Ötezerről tizenötezer forintra emelkedik a PIN-kód nélkül is engedélyezett, érintéses fizetési kártyás vásárlások összeghatára április 15-től, ezzel becslések szerint a vásárlások csaknem 90 százalékánál a vevőnek nem kell megérintenie a POS-terminált – közölte kedden...

Példás összefogásról és a szükség, a vírusfenyegetés idején is példaértékű emberségről, másokra való odafigyelésről, törődésről tett tanúbizonyságot Miskolc!

A járványügyi helyzet miatt a vasúton is használt lejáró utazási kedvezményre jogosító igazolványokkal és igazolásokkal kapcsolatban az érvényesség meghosszabbítását rendelte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai csütörtökön kezdték meg azon 70 év feletti lakosok látogatását, akik nem részesülnek házi segítségnyújtásban. A rendészek három gépkocsival a veszélyhelyzet alatt folyamatosan járják a várost.

2020. április 8., szerda, Dénes

Időjárás

Programok Miskolcon