Közélet

Búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyagoknak

2021. július 1-től megváltozik a hulladékgazdálkodás szabályozása az Európai Unióban, és hazánkban is életbe lép az egyszer használatos műanyagokról (SUP -Single Used Packaging) szóló kormányrendelet.  Ennek következményeként kivonják a forgalomból a műanyag fülpiszkálókat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverőket és léggömbpálcikákat. A rendelet célja elsősorban az egyszer használatos műanyag tárgyakból származó hulladék megelőzése és csökkentése.

Közélet

Rangos szakmai elismerésben részesült a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton elnyerte a „Minősített Közművelődési Intézmény Címet”.

Hozzájárult és forrást is biztosít az alternatív út építéséhez és a kerékpárút kialakításához az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a miskolci Y-híd építése kapcsán – erről a minisztérium államtitkára tájékoztatta a napokban Csöbör Katalin, országgyűlési...

Hadiipari fejlesztések és gyártások kezdődhetnek hamarosan Miskolcon – erről Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője állapodott meg pénteken Zalaegerszegen.

„A gyors éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás tekintetében versenyt futunk az idővel. Nem hagyhatjuk, hogy az alkalmazkodás az éghajlat-politikai intézkedések elfeledett szegmensévé váljon.

fotók: Fodor Kitti

A Miskolci Egyetem társadalmi kötelezettségvállalásának célja erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása a gazdaság minden szereplőjével.

A díjemelési moratórium értelmében az önkormányzati bérlakások 2021. január 1. napjától tervezett bérleti díjemelésére csak a veszélyhelyzet megszűnését követő kilencvenedik nap leteltével kerül sor.

A koronavírus járvány soha nem tapasztalt nehézségek elé állította a Miskolc Holding Zrt-hez tartozó Miskolci Állatkertet is, hiszen tavasszal és az év végén is be kellett zárnia kapuit a nagyközönség előtt.

Kihasználja a kényszerű üzemszünetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodája, az Andrássy Rezidencia Wine&Spa.

Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna európai szintű jelentőségének megteremtése, megerősítése és növekedési pályára állítása céljából együttműködési megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, Miskolc Megyei Jogú Város...

2021. február 28., vasárnap, Elemér

Időjárás

Programok Miskolcon