Közélet

Új tervek a miskolci repülés és a gazdaság fellendítésére

Király Károly régi repülős sportember. A miskolci repülőtéren és annak közösségében egy darabig jól érezte magát. A reptér sorsát illető évek óta tartó bizonytalanság szépen lassan felőrölte azt a boldogságot, amit a repülés nyújt neki és sporttársainak. Elhatározta, hogy néhány üzletemberrel felépít egy olyan komplexumot, amely magába foglalja a légi sportok felé elkötelezett emberek csoportját.

Közélet

Újabb kampányt indít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Figyelj a közutasokra!” felszólítással. A közlekedők az M1-es, az M3-as, az M30-as és az M7-es autópályák, továbbá a 710-es és a 8-as főút mentén találkozhatnak ezzel a szöveggel készült óriásplakátokkal.

A termelés 1982-es indulása óta eltelt időszakban összesen 500 terawattóra, azaz több 500 milliárd kilowattóra villamos energiát termelt a Paksi Atomerőmű.

Miskolc városa lassan 20 évvel ezelőtt, a 2000-es évek elején merész, de jövőbemutató döntést hozott és egy hosszú, nehézségektől sem mentes úton elindulva azóta is folyamatosan azon dolgozik, hogy bizonyítsa, a zene, a kultúra várost épít, és segítségével az egykori...

A veszélyhelyzet és a hatósági korlátozások ellenére zavartalanul biztosítja 1500 település – főként kistelepülés - élelmiszerellátását a COOP Üzletlánc 2300 üzlete.

A Kormány a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedései körében adott felhatalmazása alapján 2020. március 16.

Az egykor a városrész egyik ékének számító, ám az elmúlt évtizedekben méltatlan állapotban, egyre csak pusztuló, műemléki védettség alatt álló Hejőcsabai Gyógyszertár ügyében az örökségvédelmi hatóságtól kért intézkedést Miskolc MJV Önkormányzata Veres Pál...

A vonatkozó jogszabályok szerint minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. - köteles legalább napi négy órát óvodába járni.

Most vasárnap újra óraátállításra kerül sor. A nyári időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy órával kevesebbet alhatunk, mivel előrefelé tekerjük az órát.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak fontos feladata a területén lévő vállalkozások segítése, valamint annak a célnak a szolgálata, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő terméket juttasson el a fogyasztókhoz. Az Igazgatóság kézműves partnerei jellemzően...

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

2020. július 5., vasárnap, Emese, Sarolta

Időjárás

Programok Miskolcon