Kutatás

Ebola fertőzés Budapesten - A Washington Post számolt be róla, hogy ebola miatt zártak karanténba egy tudóst Budapesten

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki közleménye szerint kísérleti ebola elleni vakcinát kellett Magyarországra küldeniük, miután laboratóriumi kutatók lettek kitéve a halálos járványnak, írja a Washington Post értesüléseire hivatkozva a 24.hu Mint írják, a WHO közölte, magyar kollégáik múlt héten kértek segítséget tőlük, miután az általános laboratóriumban dolgozó kutatóknál fennállt a veszély, hogy megfertőződtek.

Kutatás

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2012-ben először csatlakozott a Német Logisztikai Társaság kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz, melynek elsődleges célja, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a szakma kulisszatitkait....

A korai felismerés és időben megkezdett kezelés 10-15 évvel is meghosszabbíthatja a betegek életét. Néhány évtizeddel ezelőtt még elvesztették őket.

Klasszikus tünetek hiányában nehezen ismerhető fel a hepatitis C, amely akár tíz évig is lappanghat, ám ekkor már krónikus májgyulladással kerül az érintett orvoshoz. Húsz év múlva kialakulhat a májzsugor, 30 év múlva pedig májrákot is diagnosztizálhatnak.

Új megszólalási lehetőséget kínál a beszédben akadályozottak számára az új fejlesztésű Verbalio szoftvercsalád.

A SMOG-1, ahogyan arra a neve is utal, rádiófrekvenciás szmogot, szennyezettséget mér majd a digitális földfelszíni televízióadók frekvenciasávjában.

A Miskolci Akadémiai Bizottság előadótermében egy izgalmas kérdéseket feszegető előadást hallgathattak meg az érdeklődők 2017. november 29-én.  Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig ahogy egy kémikus látja címmel Dr.

Egész napunk függ attól, hogyan kezdjük. Ezt pedig az előző este alapozza meg, illetve az utána következő alvás. Az emberek többsége azt hiszi, hogy jól alszik, noha valójában fogalma sincs arról, hogy szervezetének sikerült-e pihennie vagy sem.

A Magyar Rákellenes Liga Mit tehetünk, mit tehetek a rák ellen társadalmi és egyéni felelősségvállalás roadsohja utolsó állomásához érkezett. A Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában 2017. december 7-én tartották a záró rendezvényt.

A Nemzetközi Pszichoonkológiai Társaság a közelmúltban tartotta aktuális kongresszusát Japánban. A szervezet elnöke, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem docense tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a tudományos program részleteiről. Prof. Dr.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 21°C, 14.76 km/hÉ/ÉK-i szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zivatar záporesővel

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!