Kutatás

Kutatás

Európában jelenleg a European Medicines Agency fogja össze és szabályozza a gyógyszeres vizsgálatokat, 2004 óta erre nézve egységes szabályozás él az EU területén, így hazánkban is.

,,Az elmúlt hat évben drasztikusan javult a szívritmuszavar leggyakoribb formájával küzdő betegek túlélése, különösen azoké, akik már korábban átestek szélütésen”— erről az áttörésről számoltak be az ország legnagyobb orvosi találkozóján, a balatonfüredi Magyar...

A népbetegségnek számító fogágybetegségekről, a fogazati rendellenességekről, a foggyökérbeültetés lehetőségeiről és a fogorvosi szakma legújabb kutatási eredményeiről tanácskoztak május 10-e és 12-e között a Tisza parti nagyvárosban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki közleménye szerint kísérleti ebola elleni vakcinát kellett Magyarországra küldeniük, miután laboratóriumi kutatók lettek kitéve a halálos járványnak, írja a Washington Post értesüléseire hivatkozva a 24.hu Mint írják, a WHO...

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2012-ben először csatlakozott a Német Logisztikai Társaság kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz, melynek elsődleges célja, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a szakma kulisszatitkait....

A korai felismerés és időben megkezdett kezelés 10-15 évvel is meghosszabbíthatja a betegek életét. Néhány évtizeddel ezelőtt még elvesztették őket.

Klasszikus tünetek hiányában nehezen ismerhető fel a hepatitis C, amely akár tíz évig is lappanghat, ám ekkor már krónikus májgyulladással kerül az érintett orvoshoz. Húsz év múlva kialakulhat a májzsugor, 30 év múlva pedig májrákot is diagnosztizálhatnak.

Új megszólalási lehetőséget kínál a beszédben akadályozottak számára az új fejlesztésű Verbalio szoftvercsalád.

A SMOG-1, ahogyan arra a neve is utal, rádiófrekvenciás szmogot, szennyezettséget mér majd a digitális földfelszíni televízióadók frekvenciasávjában.

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!