Kutatás

Az Aluinvent Zrt. alumíniumhab alapú védelmi páncélok fejlesztésén dolgozik a járműipar számára

A hazai Aluinvent Zrt. által az izraeli Paxis Ltd. céggel közösen kidolgozott, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló projekt célja olyan alumíniumhab anyagot tartalmazó védelmi panelek fejlesztése a járműipar számára, amely a modern, összetett védelmi ipari igényeknek megfelelő paraméterekkel rendelkezik, előállítása pedig egy fenntartható és tiszta technológián alapszik.

Kutatás

A korai felismerés és időben megkezdett kezelés 10-15 évvel is meghosszabbíthatja a betegek életét. Néhány évtizeddel ezelőtt még elvesztették őket.

Klasszikus tünetek hiányában nehezen ismerhető fel a hepatitis C, amely akár tíz évig is lappanghat, ám ekkor már krónikus májgyulladással kerül az érintett orvoshoz. Húsz év múlva kialakulhat a májzsugor, 30 év múlva pedig májrákot is diagnosztizálhatnak.

Új megszólalási lehetőséget kínál a beszédben akadályozottak számára az új fejlesztésű Verbalio szoftvercsalád.

A SMOG-1, ahogyan arra a neve is utal, rádiófrekvenciás szmogot, szennyezettséget mér majd a digitális földfelszíni televízióadók frekvenciasávjában.

A Miskolci Akadémiai Bizottság előadótermében egy izgalmas kérdéseket feszegető előadást hallgathattak meg az érdeklődők 2017. november 29-én.  Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig ahogy egy kémikus látja címmel Dr.

Egész napunk függ attól, hogyan kezdjük. Ezt pedig az előző este alapozza meg, illetve az utána következő alvás. Az emberek többsége azt hiszi, hogy jól alszik, noha valójában fogalma sincs arról, hogy szervezetének sikerült-e pihennie vagy sem.

A Magyar Rákellenes Liga Mit tehetünk, mit tehetek a rák ellen társadalmi és egyéni felelősségvállalás roadsohja utolsó állomásához érkezett. A Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában 2017. december 7-én tartották a záró rendezvényt.

A Nemzetközi Pszichoonkológiai Társaság a közelmúltban tartotta aktuális kongresszusát Japánban. A szervezet elnöke, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem docense tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a tudományos program részleteiről. Prof. Dr.

Magyar diákok által kifejlesztett okoskesztyű adja vissza az olvasás élményét a gyengénlátó és vak embertársainknak. Az olvasás a digitális korban kiemelten fontos a vakok számára, a GloyEye, mint kicsi és hordozható eszköz nagy szolgálatot tehet az érintetteknek....

A nőkért és a tudományért elnevezésű rangos elismerést idén másodmagával dr. Wohner Nikolett kutatóorvos vehette át. A fiatal doktornő egy vérzékenységgel járó betegség, a von Willebrand szindróma vizsgálata közben tett fontos felfedezéseket. 

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!