Programajánló

Robotsimogatástól az applikáció tervezésig – Kutatók Éjszakája a Bay-Logiban Miskolctapolcán

Virtuális valóság terme, élelmiszer road-show, robotsimogató és kiterjesztett valóság. Hogy csak néhányat említsünk azoknak a programoknak a köréből, amelyekkel szeptember 29-én délután négy és este kilenc óra között várják az érdeklődőket a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. miskolci kutatóhelyén. Hatodik alkalommal vesz részt a Bay Logi az országos rendezvényen, amelynek kapcsán a kutatók munkájának szépségére, mindennapos kihívásaira hívják fel a látogatók figyelmét, a tudományt és a szórakozást ötvöző programok segítségével.

Szeptember 28 - Sérült Gyerekek Napja

Sérült  gyerekek és felnőttek élvezhetik a  Budapesti állatkert vendégszeretetét 2017. szeptember 28-án.  A rendezvényt 26. alkalommal szervezi meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők És Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. 
Olaf Csillával a szövetség felnőttképzési szakmai vezetőjével beszélgettünk, munkáról  lehetőségekről, és az állatkerti nap részleteiről.  
 

Kerékpártúrán a Bükkhegységben

A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az “Autó nélkül a természetben nap” keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb. 
A résztvevők különböző hosszúságú túraszakaszok közül válogathatnak. A bükk-hegység különlegesen szép tájai ismerhetik meg. A Bükki kerékpártúra szervezőjével a zöldkapcsolat Egyesület elnökével Spisák Edinával beszélgetett Soós András
 

Az Akvarell formáció volt a stúdiónk vendége

2013-tól zenél együtt az Akvarell formáció. A Csillagpont Rádió vendége volt Szécsi Viktória énekes és Vihula Mihajlo gitárművész. Ars poeticájuk szerint céljuk új élmény nyújtása mindazok számára, akik fogékonyak az akvarell-sanzon stílusú dalokra-zenékre. A fiatal művészekkel Szász Anikó beszélgetett.   

Látás-Mód: Egyenlő eséllyel a filmek világában is

A miskolci székhelyű Látás-Mód a Látássérült Emberek Oktatásáért Alapítvány most a filmművészet akadálymentesítése felé szeretne egy újabb lépést tenni. 2017 augusztusa és novembere között megyénkben először egy négy alkalmas filmklub keretében kívánják megismertetni a felnőtt látássérült személyekkel az audio-narráció lehetőségeit a filmek vizuális tartalmának közvetítésében. A filmklub céljairól és a további részletekről Szász Anikó beszélgetett a Látás-Mód Alapítvány gyógypedagógus-elnökével Weisz Ildikóval.

Részleges holdfogyatkozás lesz ma este!

Augusztus 7-én alkonyatkor derült idő esetén különleges csillagászati jelenségben lehet részük azoknak, akik keleti látóhatárt zavartalanul tudják megfigyelni. A teliholdas este kezdetén, égi kísérőnk csonkán emelkedik a látóhatár fölé, mivel ekkor már javában tartani fog a részleges holdfogyatkozás. A holdkelte időpontja Budapestnél 19:59-kor lesz. A Nap 20:09-kor nyugszik le. A fogyatkozás legnagyobb fázisa 20:20:28-kor következik be. Ezt követően a Föld árnyéka egyre kisebb területet fed le a Hold felszínéből, amit 21:18-kor érint utoljára.

Erőszakmentes kommunikáció – régi-új távlatok ember és ember között

Az erőszakmentes kommunikáció az a feledésbe merült nyelv, amelyen azok az emberek beszélnek, akik törődnek egymással és harmonikus életre vágynak. Vagy másként fogalmazva az empátia gyógyító erejét felhasználva együttérzéssel kommunikálnak. A 21. század kommunikációs útvesztőjében régi-új távlatokat nyit az erőszakmentes kommunikáció ember és ember között. A témáról tart workshopot a hétvégén Egerben Sinkó Dániel akkreditált tréner, akivel Németh Csaba beszélgetett.

14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság - Lányok érem-közelben, fiúk egymás ellen

Mindhárom magyar csapat győzelmet aratott a miskolci 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság helyosztók előtti utolsó felvonásában. A hazai női bajnok TFSE a horvátok elleni könnyed győzelemmel – minden eddigi magyar eredményt felülmúlva - már a legjobb 4 között van. A férfi első Debrecen szlovák, a házigazda Miskolc portugál gárda legyőzése után, egymás ellen játszhat a torna 9. helyéért.

II. Miskolci Örömünnep

Délelőtt szikrázó napsütés, óriási érdeklődés, délután izgalom, majd némi csalódottság, hiszen jött a vihar és emiatt kissé átrajzolódott a II. Miskolci Örömünnep kínálata. Sokan látogattak el július 8-án a Gárdonyi Géza Művelődési Ház parkjába, mely otthont adott a rendezvénynek, maga a művelődési ház pedig menedéket a résztvevőknek a hirtelen jött vihar elől. A kettő között készült összeállítás – amelyet a helyszínen készített Monos Márta -  remélhetően ízelítőt ad az esemény hangulatából. 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Programajánló csatornájára