Programajánló

Soha ennyien még nem jelentkeztek az MCC FIT képzésére – még tart a felvételi az Egyetemi Programra

Idén Kárpát-medence-szerte rekordszámú, mintegy 3200 általános iskolás diák jelentkezett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT), amely 10 éves kortól kínál a közoktatás mellett, azt kiegészítve, élménypedagógián alapuló képzést 27 városban. Az MCC Középiskolás Programja (KP) is népszerű volt a fiatalok körében, az idei felvételi időszakban több mint 600 középiskolás diák nyújtotta be jelentkezését.

Programajánló

Az Országház építészeti, történelmi és iparművészeti gazdagságát, a monumentális épület csak kevesek által látogatható részeit és a magyar történelem emblematikus pillanatait mutatja be a nemzetközi közönségnek Az ország háza című dokumentumfilm, amelyet június 14-én...

Filmvetítések Gyermeknap alkalmából 2024. május 23 – 29. Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Moziterem 2024. május 23-tól 29-éig a CINE-MIS Nonprofit Kft.

A sikeres budapesti nyitány után Miskolcon folytatódik a MOL Országos Teqball Bajnokság II. fordulója. Május 18-án és 19-én többszörös világ- és Európa-bajnokokat láthat a közönség a DVTK Multifunkciós Sportcsarnokában.

2024. május 10-én, pénteken, 20 órától Dr. Somosvári Béla Márton "Az ARIEL küldetés - magyar részvétellel" című előadását hallgathatják meg.

Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is rajtvonal mögé állnak a háromnapos rendezvényen.

Kihirdette 2024-2025-ös évadát a Miskolci Nemzeti Színház. A teátrum Művészeti Tanácsa május 3-án ismertette következő évadának bemutatóit, melyek között több meglepetésprodukció is várja a közönséget.

Az elmúlt több mint 10 évben több ezer nő írta meg nekünk egyes szám első személyben saját történetét és talált közösségre, megértésre.

Megújult formában és tartalommal rendezték meg idén az Utazás+ Kiállítást. 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben várták a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban...

Jubileumra készül a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Szeptemberben ugyanis immáron huszadik alkalommal szervezik meg a filmvilág rangos eseményét, amelynek kiemelt szponzora lett a Mercedes Benz Miskolc.

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét 2024. május 16. és 19. között. Mondhatni, tAVASzi szél bulit áraszt!