Programajánló

Programajánló - Miskolci Termelői Nap - Mesterségek címere

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolcon a termelői napot. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, melyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők. A nap során kulturális és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

További információ: www.facebook.com/miskolci termelői nap

Programajánló - Ismét látványos vitorlásversenyt rendeznek a Hámori-tavon

Második alkalommal rendezi meg a nyékládházi székhelyű Deboti VSE a Hunguest Hotel Palota-Deboti Vitorlás hétvége elnevezésű eseményét. Két hajóosztály versenyzői mérik össze tudásukat május 20-21-én a Hámori-tavon.

A felnőttek Laser, míg a gyerekek Optimist osztályban indulhatnak. A versenyre két kíváló balatoni club (balatonfüredi Yacht Club, Spartacus) versenyzői is ellátogatnak. A nyolc futamosra tervezett verseny része lesz a szombaton és vasárnap első futamként megrendezett időfutam.
 

Family Perfect Day – Június 10-én együtt mozoghatnak a Családok

A mozgás, az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés és a prevenció a célja az idei Family Perfect Day-nek, no meg az, hogy az emberek figyeljenek magukra a különböző szűréseken. Az egész napos fitness-, egészség-, szépség- és divat- fesztiválnak június 10-én, Miskolcon a Generali Aréna Miskolci Sportcsarnok ad otthont.

Szent-Györgyi emlékév rangos tanulmányi versennyel

Jubileumi programokkal emlékezik a Szegedi Tudományegyetem arra, hogy egykori rektora nyolcvan éve, 1937. december 10-én vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezéseiért, különös tekintettel a C-vitamin és a fumársav katalízis szerepére. Az egyetemen a megemlékezések mellett kiállításokkal, tudományos, kulturális és sporteseményekkel, tanulmányi versennyel idézi meg a tudós alakját.

Tekerj a természetért!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésében kerül megrendezésre 2017. május 27-én immár 19. alkalommal a Bükk-Aggtelek kerékpártúra. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 40 éves jubileuma alkalmából rendhagyó túra indul Aggtelekről, mely Szilvásváradon zárul. Várunk minden biciklizni vágyót és természetet kedvelőt!Tekerj a természetért!

„Önkéntes munkával a hőseinkért”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szeretettel hívja a segíteni vágyó érdeklődőket 2017. május 20-án, szombaton délelőtt Önkéntes Akciónapjára, melynek során az I. Világháború végének 100. évfordulójához közeledve a Miskolc-Tetemváron lévő elfeledett és a miskolci cserkészek által felkarolt I. Világháborús temető rendbetételére kerül sor. A program rendhagyó történelemórával kezdődik, a munkálatok után pedig közös ebédre várják a résztvevőket. Az Önkéntes Ház irodavezetője Hiripi Edina mondja el a részleteket.

A Közösségek Hete - Miskolci programok

Dübörög az országban A Közösségek Hete, amelyet idén első alkalommal rendezett meg a „Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt konzorciuma. Céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben és azokon kívül működő közösségek tevékenységeire, közösségépítő és helyi társadalomformáló erejükre.

Születés Hete - a Holdam Egyesület miskolci programjai

Idén immár 12. alkalommal rendezik meg a Születés Hetét. A Születés Hete az évnek az a kiemelt időszaka, amikor a családokkal, családalapítással kapcsolatos információk egy egységes arculattal rendelkező országos rendezvénysorozat keretében koncentráltan érhetők el az érdeklődők számára.

A Születés Hete miskolci főszervezője immár 11. alkalommal a Holdam Egyesület, a miskolci anyák és nők támogató közössége. A hét programjairól Zsíros Zsófia a Holdam Egyesület tagja nyilatkozott a Csillagpont Rádiónak.

Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen - Örökbefogadás, sétáltatás, simogatás és továbbra is névadás

Illusztráció

Ismét nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Miskolc, Fonoda u. 16.)! 2017. május 6-án, szombaton 10 és 14 óra között a Nyílt Napra várjuk ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a nálunk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

Európai csúcsra táncolt a múzeum!

Amiben eddig csak reménykedtünk, immár valóság: a Herman Ottó Múzeum videója megnyerte a Museum Dance Off verseny európai döntőjét, és bekerült a világfináléba! Huszonnégy óra alatt több, mint 17 ezer szavazat (pontosan 17.590). Ezt a nem akármilyen eredményt érte el a Herman Ottó Múzeum videója, amelyet a Museum Dance Off 4 versenyre készítettek el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Programajánló csatornájára