Programajánló

"Nem adhatok mást csak mi lényegem" - Horváth János festőművész és Kosztics László fafaragó szobrászművész tárlata

Az Episztémé Egyesület és a Miskolci Művészetek Háza együttműködésének keretében kerül megrendezésre Horváth János festőművész és Kosztics László fafaragó szobrászművész „Nem adhatok más csak mi lényegem” című képzőművészeti kiállítása. A kiállítás a Belügyminisztérium támogatásával, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által lebonyolításra kerülő „Programsorozat a roma kultúra megismertetéséért” ROM-RKT-21-A-0104 kódszámú pályázat keretében valósul meg.

Programajánló

Október 30-án rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. Ez az év 16. egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen.

Az idei évben a hagyományos, sötétedés utáni Halloween Est rendezvényünket útfelújítási munkálatok miatt nem tudjuk megrendezni, azonban 2021. október 31-én, vasárnap napközben „borzongató” programokkal várjuk látogatóinkat.

A Szerencsejáték Zrt. egy év kihagyás után ismételten megrendezi a Szuperkoncertet szeptember 25-én, melyen a hazai könnyűzenei élet nagyágyúi lépnek fel.

Szeptember 18-án, szombaton 17-24 óra között ismét Avasi Kvaterka lesz a pincesorokon, ahol a finom borok mellett most bográcsos ételekkel várják a kilátogatókat.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata ebben az évben Némethi Lajos író-költőnek ítélte oda a Szabó Lőrinc-díjat. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is köszönti az irodalmi díjast. Az eseményre 2021.

Gorbacsov titkai, avagy az ember, aki megváltoztatta a világot - Könyvajánló interjú Zolcer János íróval. A „glasznoszty” a Szovjetunióban Mihail Gorbacsov által 1985-ben bevezetett új politikai stílus volt.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is várja napközis táborába az érdeklődő gyerekeket. A központi épületben zajló egy hétig tartó esemény ugyan pénteken véget ért, de három fiókkönyvtár augusztusban ismét várja a jelentkezőket.

A koronavírus járvány miatt tavaly elmaradt jubileumi koncertjét idén rendezi meg az együttes. A 31 éve alakult Miskolc Dixieland Band idén a 4. Dixie és jazz fesztivállal összevonva tartja születésnapi koncertjét.

Június 26-án a miskolci Szent István tér ad otthont a Richter Egészségvárosnak.

Teljeskörűen felújításra és átalakításra került az M1 Fitness.