Programajánló

Országfutás, immár hetedszer

Március 17-én immár hetedik alkalommal vehetünk részt az Országfutáson, ahol minimum 5 km-nyi távot kell teljesíteni. A mozgalom megálmodója Vadász Vince volt a Csillagpont Rádió vendége, aki amatőr sportolóként szervezi az egész országot megmozgató futóversenyt. A „Fussuk végig az országot egy nap alatt” mottóval illetett rendezvény mára már nagyon kinőtte magát, célja természetesen a futás megszerettetése az egészséges életmód jegyében. Az Országfutásra regisztrálni szombatig ingyenesen lehet: www.orszagfutas.hu

    

Programajánló

Ön dohányzik? Ellenőriztesse a lábát! E két mondat jegyében szervezi meg az idén a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság az Érszűkületi Napot az európai „PAD and Vasculer European Days” kezdeményezése nyomán.

Titokzatos halálesetek, hamis papírok, megkérdőjelezett eredet, eltüntetett koronatanúk, elvesztett perek sora, a tulajdonjogért bejelentkező országok jelezték útját, a seuzo leletnek.  A történet 1975-ben kezdődött.   Mára már jó helyen Magyarország kincsei között...

A résztvevők számára titkos az útvonal, amelynek hossza öt kilométer. A különleges útvonalon túravezetők irányításával futnak, kocognak és gyalogolnak majd a terepviszonyokhoz igazodva a vállalkozókedvűek. Indulás a csanyiki állatkert bejáratától.

Nőnapi koncertre készül az Anima Vonósnégyes. A Nagy sikerű Kupola koncertsorozat folytatásáról van szó, a rendezvény sorozat média támogatója a Csillagpont Rádió. Az Anima vonósnégyes 2000-ben alakult a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjaiból.

Február 22-én nyílt meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban az ország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, a Budapest Boat Show. A kiállítás idén 27.
fotók: Veress Tamás

A Miskolci Állatkert meglévő farkasa társakat kapott. A januárban érkezett két új állat – az ötéves hím és a hatéves nőstény – most már együtt látható egy másik őshonos hazai nagyragadozó faj, a kárpáti hiúz szomszédságában.

Megelégedett vendég, turisztikai látványosságok, kedvelt úticél a turisták számára. Újraindul a ”Miskolci Mosolyprogram” Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Nonprofit Kft. szervezésében, a vendéglátók körében.

Három szakember, hat találkozó és a maga nemében egyedülálló különleges önismereti és társismereti workshop  „Épülj és építs!” címmel.

Február másodika Gyertyaszentelő napja. Ehhez a jeles naphoz számos néphiedelem is kötődik. A legismertebbhez kellenek medvék is. Nálunk megvannak ők is.

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!