Programajánló

Miskolc - Forgalomlassítás a Critical Mass kerékpáros felvonulás idején

Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Critical Mass kerékpáros felvonulás útvonalán, a felvonulók elhaladásának idején forgalomkorlátozás lesz 2018. szeptember 22-én, szombaton 17.00-18.30 óra között. A forgalomlassítás az MVK Zrt. járatainak menetidejét is meghosszabbítja: a felvonulás útvonalát érintő buszokon a verseny ideje alatt, a villamosközlekedésben pedig a 18.30 óra körüli célba érkezéskor néhány perces késésre kell számítani.

A kerékpárosokat a rendőrség mellett a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai és a polgárőrök is kísérik.

Programajánló

Háromszáz középiskolás diák vehetett részt egy különleges előadáson a Magyar Dráma Napja alkalmából a Miskolci Nemzeti Színházban. A teátrum október 12-én tűzi műsorra Kosztolányi Dezső kisregényéből, az Édes Annából készült színpadi adaptációját.

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

Illusztráció

Miskolc ad otthont Magyarország legnagyobb rendezvényének az elsősegélynyújtás szeptember 8-i világnapján. A borsodi megyeszékhelyen 600 fő részvételével zajlik a Magyar Vöröskereszt 47.

Dokumentumfilm készült Kelemen Didákról. Nem született még olyan mozgóképes alkotás, amely a misszionárius életét foglalja össze és megmutatja ténykedésének fontos állomásait.

A MISKOLCI EGYETEM és a MINŐIES Alapítvány SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA 9. címmel 2018. szeptember 14. és 2019. május 31. között immár tizedik alkalommal előadássorozatot tervez.

A Retro Véradás mára már hagyománnyá nőtte ki magát, amely évről-évre egyre népszerűbb a véradók körében.

Kalandjáték, óriásszínező, zenés-táncos műsorok, fényfestés – szeptember 2-án délelőtt családi programokkal várta közönségét a Miskolci Nemzeti Színház. Este pedig az I. Miskolc’s Got Talent showban színpadra álltak a megye legtehetségesebb fiataljai a Nagyszínházban...

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark több mint egy évtizede szervez nyaranként késő esti és sötétedés utáni programokat.

Augusztus 25-én, szombaton családi programokkal, zenével, nyereményjátékokkal várja a mozgás kedvelőit a Miskolctapolcai Strandfürdő.

Évadnyitó társulati ülést tartott a Miskolci Nemzeti Színház, ezzel megkezdődött a teátrum 2018-2019-es évada. Szeptemberben és októberben már hat új bemutatóval várják a nézőket, az évad repertoárjában pedig 16 új produkció szerepel.

2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 14°C, 11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 16°C Idő: borult

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 15°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!