Programajánló

A Mercedes Benz Miskolc lett a CineFest kiemelkedő támogatója

Jubileumra készül a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Szeptemberben ugyanis immáron huszadik alkalommal szervezik meg a filmvilág rangos eseményét, amelynek kiemelt szponzora lett a Mercedes Benz Miskolc. Ebből az alkalomból hívta meg a szerkesztőségbe a két cég vezetőjét dr. Mátyás Lajos, a Csillagpont Rádió igazgatója. Balogh Józseffel, a Mercedes Benz Miskolc Kft. ügyvezetőjével és Bíró Tiborral, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatójával Monos Márta beszélgetett.

Programajánló

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét 2024. május 16. és 19. között. Mondhatni, tAVASzi szél bulit áraszt!

Jövőhéten 3 napon keresztül, összesen 10 előadást tartunk a Művészetek Házában több mint ötezer miskolci kis- és nagydiáknak ifjúsági sorozatunk keretében.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2024. január 27-én tizennegyedik alkalommal rendezi meg a „Transzbükki Átkelés” elnevezésű, 25 km-es terepi tanulmányútját, ezúttal Mályinka és Miskolc között átszelve a Bükköt.

Retró autóbuszok szerelmesei, kreatív elfoglaltságokat magas szinten művelők, figyelem! A Volánbusz kreatív pályázatot hirdet egy Ikarus E97 típusú autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú dekorálására Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázat címmel.

Operával indul az új év a Miskolci Nemzeti Színházban. Szabó Máté rendezésében láthatják a nézők Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáját Cser Ádám karmester vezényletével.

A II. Barlangfürdő-Ellipsum Mikulás Trail elnevezésű terepfutóverseny december 3-án, vasárnap Miskolctapolcán és környékén kínál mozgási lehetőséget a sportbarátok számára.

A rendezvény három napja során 60 fogyatékossággal élőkről szóló filmet láthat a közönség Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen. A filmfesztiválra 6 kontinens 33 országából 192 filmet neveztek az idei évben.

Novemberben ismét egy határon túli város művészetét hozza el a közönségnek a Miskolci Nemzeti Színház.

Az idén második alkalommal megrendezett Szinva Örökség Napok záró mozzanataként rendhagyó tárlat nyílt a Művészetek Házában. Két fotós, két megközelítés.

1823. augusztus 24-én délután 17 órakor kezdetét vette a miskolci színház történelme. Két évszázaddal később, ugyanezen a napon egész napos programokkal ünnepelték a teátrum bicentenáriumát.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon