Programajánló

Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig - ahogy egy kémikus látja

A Miskolci Akadémiai Bizottság előadótermében egy izgalmas kérdéseket feszegető előadást hallgathattak meg az érdeklődők 2017. november 29-én.  Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig ahogy egy kémikus látja címmel Dr. Fábián István a  Debreceni Egyetem tanszékvezető, egyetemi tanára beszélt arról, hogyan értékeli a tudomány  azokat a  különlegesnek titulált termékeket melyeket igen nagy lelkesedéssel reklámoznak időről időre az ezekre szakosodott kereskedelmi kis vagy éppen nagyvállalatok. 
A szerkesztő Soós András. 

Életszag - őszinte beszélgetés a lélektani prózák írójával, Kégl Ildikóval

A napokban jelenik meg Kégl Ildikó - Életszag címet viselő hangoskönyve. Fejlődésnovellák és lélektani prózák gyűjtemény a hivatalos megfogalmazás szerint, Seres Ildikó és Nemcsák Károly előadásában.  A szerző, kolléga, újságíró. Kégl Ildikó nő, feleség, anya és író is. Sajátos látásmód, mély érzések és most mindenkivel megosztott gondolatok egy könyvben, ami elgondolkodtatásra késztet. Leültünk hát mi is, gondolkodtunk, beszélgettünk. Tartson velünk! Kégl Ildikó a Csillagpont Rádióban Németh Csaba vendége volt.

„Sokszínűség” negyedszer – Civil szervezetek bemutatkozása

Milyen segítséget kaphatnak a demens betegek hozzátartozói egymástól, a szakemberektől az Alzheimer Caféban? Hogy lehet bejutni a miskolci Erzsébet Hospice-ba? Mit tehetünk annak érdekében, hogy az önkéntesség generációkat átfogó feladattá, gyakorlattá váljon? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphattak mindazok választ, akik részt vettek a közelmúltban a Miskolci Egészségügyi és Szociális Civil Műhely „Sokszínűség” elnevezésű rendezvényén a borsodi megyeszékhelyen.

Az Angyalkertben a Csillagpont Rádió karácsonyfája is

„Angyalkert” nyílt december 1-jén a Városháza udvarán. Az önkormányzat, valamint az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centrum közös programjában a meghívott civil szervezetek egy-egy fenyőfát díszítettek fel, amelyek nemcsak az ünnepet, de az adott szervezet tevékenységét, céljait, munkáját és üzenetét közvetítik az „Angyalkert” látogatóinak.

Adventi musical est a Deszkatemplomban – A miskolci oroszlánok újabb akciója

Adományjegyek is válthatók az Első Miskolci Lady Lions Club és az Első Miskolci Lions Club karácsonyi koncertjén. December 8-án este hat órakor ismét várják a jótékonykodókat az immáron hagyományosnak mondható helyszínen, a Deszkatemplomban, az Adventi musical esten. A programban Seres Ildikó, Jancsó Dóra és Varga Andrea, a Miskolci Nemzeti Színház művészei lesznek a közreműködők. A bevétel hagyományosan a vak és látássérült gyermekek karácsonyát teszi majd szebbé. Mondták el a Clubok soros elnökei: Bánrévi Helga és dr. Hajdú László a Csillagpont Rádió műsorában. 

Újra cipősdoboz akció a Vöröskereszttől, és interaktív élmények a Szimbiózis Alapítványtól

A Szeretet Sütigyár december 1-23 között működik majd. Tavaly is rendkívül sikeres volt, hiszen a 23 nap alatt 46 baráti közösség érkezett a Vöröskereszthez, akik közösen sütöttek mézeskalácsot, amit a városi adventi rendezvényeken megtekinthető és meg is vásárolható. 

Erről is szó esett azon a sajtótájékoztatón, amelyre a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezete és a Szimbiózis Alapítvány vezetői tartottak. Tették ezt az idén is a szokásos helyszínen, Miskolcon a Batyutéka Étteremben. Az ott elhangzottakról a Csillagpont Rádiót Monos Márta készített riportot.

Gézengúzok a Gyermekegészségügyi Központban

A Gézengúz Együttes szórakoztatta a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban a legkisebbeket 2017. november 23-án a kora délutáni órákban. A program megálmodója Nagy Imre az összefogás Sajószetpéterért Egyesület elnöke volt.  A megvalósítást az Ifjúsági Kereszténydemokrata szövetség vállalta magára. 
A zenés táncos napon a Csillagpont Rádió is jelenvolt.   Soós András szerkesztő
 

Mit jelent embernek lenni a 21. században? - Poszthumanizmus és fogyatékosság

Poszthumanizmus és fogyatékosság címmel szerveznek november 28-án fogyatékosságtudományi konferenciát az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Fogyatékosság és Társadalmi Részvétel Intézet. A témaválasztás indoklására kértük az intézet vezetőhelyettesét.  

Kapu a Mátra kincseihez – Látogató, oktatási és kezelőközpont kialakítása Mátrafüreden

Kiállítótér, oktató- és bemutatóközpont, valamint más oktatási célú helyiségek is helyet kapnak abban az új látogatóközpontban, amit Mátrafüreden alakít ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Az épülethez egy tanösvény is csatlakozik majd, várhatóan 2018 végétől. 

60 éves a Ferenczi - november 21-22-én nyílt napra várják az iskola az egészségügyi szakma iránt érdeklődő fiatalokat

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli idén a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziuma. A jubileumi programokról Zsúdel Antónia Orsolya beszélt a Csillagpont Rádió műsorában. Az intézményigazgató elmondta: az Európai Szakképzési Hét keretében november 21-22-én nyílt napra várják az egészségügyi szakma iránt érdeklődő fiatalokat.    

Oldalak

Feliratkozás RSS - Programajánló csatornájára