Programajánló

Programajánló: Metaforikus történetek kollázsokkal és virágokkal

Anna Šimkuličová homonnai újságíró képeiből nyílik kiállítás november 14-én, szerdán délután 3 órakor a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban. Az újságírók munkájuk során tényekkel dolgoznak. Anna Šimkuličová viszont szabadidejében alkot, így természetes, hogy nagy teret enged képein a fantáziának, örömmel merül el az absztrakció világában, mesél el metaforikus történeteket.

Programajánló

Az atipikus foglalkoztatási formák a jövőben egyre nagyobb teret és (állami)támogatást kapnak majd, érdemes a már meglévő tapasztalatokat megosztani.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye minden településéről várják a résztvevőket Miskolcra, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, de mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program keretében előadást, fórumot és gyógytorna foglalkozást szerveznek, a...

2018. október 26-án, pénteken, 6. alkalommal rendezi meg a Miskolc Állatkert a Halloween Estet a fáklyákkal és töklámpásokkal kivilágított állatkertben.

Mécsesgyújtás a szeretteinkért és Verdi minden érzelmet megmozgató műve szólal meg az elhunytak emlékére a Pannon Filharmonikusok koncertjén.

A Miskolci Balett idei első bemutatójával folytatja az irodalmi alkotások és sikerfilmek táncszínházi feldolgozásának vonalát.

A világon először tesz kísérletet Czégel Erika és csapata, hogy egy időben, egy helyen a legtöbben tornázzanak Gymstick botjukkal.

Harangi Andrea festményeiből nyílik kiállítás a Móra Ferenc Könyvtárban október 12-én, pénteken délután 4 órától. Az alkotó húsznál is több tájképet hoz el Budapestről Miskolcra, amelyeken visszaköszönnek a szülőföld, a Zemplén hangulatai is.

korábbi felvétel

Négy nap, négy helyszín, csaknem 30 kórus. Október 10. és 14. között felcsendülnek majd egyszólamú gregorián énekek, többszólamú kórusművek, gyülekezeti énekek és hangszerekkel kísért darabok is.

Miskolcon, a Csanyik-völgyben, bükki környezetben rendezik meg október 13-14-én Magyarország legnépszerűbb akadályfutó versenyét. A Spartanra Miskolc 8 állomásos külön kalandparkkal is készül.

Minden évben október 4-én rendezik meg az Állatok Világnapját.