Programajánló

Segítség a léleknek, gyógyulás a testnek – Mandalaház nyílt Miskolcon

Rohanó világunkban egyre gyakoribb jelenség a stressz, ami számos megbetegedés okozója, ugyanis a hosszantartó stresszes állapot gyengíti az immunrendszert, amelynek következtében nagyobb esélye van a betegségek kialakulásának. A stressz oldása sokféleképp érhető el. Erre hivatottak a gyógyszeres kezelések, a különböző pszichológiai módszerek vagy éppen a meditáció. Ez utóbbira is megtanítják a Mandala Házban az érdeklődőket. S hogy még mi mindenre? Arról a Mandala Ház két létrehozója, Gécziné Gabi és Urbán Edina beszélt a Csillagpont Rádió hétfő délelőtti műsorában.

Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Mesekönyvért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket.

Programajánló - Mörk Leonóra: Papagájos ablak

Mörk Leonóra írónő 2016 végén mutatta be Miskolcon a Lány igaz gyöngyökkel című könyvét. Az írónő új könyvvel jelentkezik 2017-ben. A papagájos ablak egy zarándok szemén és gondolatain keresztül tárja ki a világot előttünk. A szerzőnő Soós Andrással az előző könyvről, egy egy mű születéséről és az új regényről beszélget.  

Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában – különleges előadást szerveztek a rotarisok a Miskolci Nemzeti Színházban

Rendhagyó egyórás osztályfőnöki óra lesz a Miskolci Nemzeti Színházban, a miskolc-tapolcai Rotary Club szervezésében. A program célja az autista és sérült gyerekek elfogadtatása társaikkal. A rendezvény keretében a diákok egy autista fiúról szóló darabot nézhetnek meg, amelyet követően a főszereplővel kötetlen beszélgetésen vesznek részt.

Programajánló - Ibolya-nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Húsvét hétfőn nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Gödöllőre. Gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvényen, a „boldog békeidők” hangulatában érkezünk a Monarchia királyi városába, hogy felfedezzük annak szépségét és főbb látványosságait. 

Programajánló - Ingyenes húsvéti koncert a Miskolci Egyetemen

Április 12-én 18 órakor ingyenes húsvéti hangversenyre várják a zeneszerető közönséget a Miskolci Egyetem Díszaulájába.

Műsor: Gioachino Rossini: Stabat Mater

Közreműködik:
Csereklyei Andera - szoprán
Kun Ágnes Anna - alt
Boncsér Gergely - tenor
Gradsach Zoltán - basszus

Előadja:

Programajánló - Április 12.: a Távhőszolgáltatás Napja

Egy nap, amikor a távhőszolgáltatók megnyitják kapuikat a lakosság előtt. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége fontosnak tartja, hogy a lakosság minél szélesebb körével ismertethesse meg a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit. Ennek érdekében a MaTáSzSz elnöksége azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy minden évben március 6-án az Energiatakarékossági Világnappal egy időben kerüljön megrendezésre a Távhőszolgáltatás Napja.

Programajánló - La Mancha lovagja musical a színházban

A Miskolci Nemzeti Színházban már látható a La Mancha lovagja című musical. A Szent Inkvizíció börtönébe új rabot hoznak. Neve Miguel de Cervantes, foglalkozása író, színész és adószedő. Amíg a fogoly kihallgatásra vár, cellatársai – rablók, gyilkosok, kurvák – elkobozzák kéziratait és saját rögtönítélő bíróságuk elé állítják. Hogy meggyőzze őket ártatlanságáról, Cervantes előad egy történetet, és a színjátékba a börtönlakókat is bevonja.

Április 5. - Állásbörze a Miskolci Egyetemen

Az idén XXIII. évfordulójához érkezett az Állásbörze, amely ebben az évben is igényes, körültekintő szervezés eredményeként valósul meg. A Börzére mindig sok érdeklődő látogat el, amely a Szervezők számára öröm és egyben kihívás is. A program összeállításáért felelős Miskolci Egyetemi Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársai idén is igyekeznek készségesen segíteni az az Állásbörzével kapcsolatos minden kérdésben.

Könyvbemutató - Dr. Király Levente: Visszaemlékezések

Miskolcon, a II. Rákóczi Ferenc megyei és városi könyvtárban a közelmúltban nagy érdeklődés kísérte Dr. Király Levente Visszaemlékezések című kötetének bemutatóját, aki egyike volt azoknak, akiket 1945-ben elhurcoltak málenkij robotra. A könyv írója már nem él, leánya és fia azonban megőrizte az értékes dokumentumokat, amelyeket Németi Lajos a Herendi 2004 Kiadó vezetője adott ki, aki maga is író-költő és aki egyben levezetője, s „beszéltetője” volt a bemutatónak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Programajánló csatornájára