Programajánló

Vasárnap Miskolc lesz a cyclocross kerékpározás „fővárosa”

Miskolcon, az Egyetemvárosban, a Körcsarnok környékén, január 13-án, vasárnap rendezik meg a kerékpárosok cyclocross szakágának idei országos bajnokságát. A borsodi megyeszékhely első alkalommal lesz helyszíne ennek az igazán látványos eseménynek. A verseny rangját tovább növeli, hogy az elit kategória bajnokai itt kvalifikálhatják magukat a február elejei, dániai világbajnokságra.

Programajánló

Könyvtári eseményről van szó, de a gondolatok mégsem lapok, hanem Zajácz Tamás bőrműves iparművész különleges képeinek formájában vannak „bőrbe kötve”. A Magyarországon új műfajt meghonosító művész tárlata január 15-től látható a Szabó Lőrinc Könyvtárban.

Ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját, január 22-én, kedden este hat órától a Művészetek Házában! Levelek, prózai- és film részletek, fotók és zene, mely az 50-es évek Amerikájába repítenek és a boldogság keresésben segítenek. Dr.

Ünnepváró „kapuzörgetők” járják ezekben a napokban Miskolcon a Győri kapu környékét.

Átjárási lehetőséget biztosítani a káros előítéletek, sztereotípiák, a diszkrimináció és más társadalmi csapdák által egymástól elszigetelt csoportok között. Ez is célja és feladata a tavaly 10.

Advent harmadik vasárnapján a Diósgyőri vár újabb bástyája öltözik lila ruhába, ebben az időszakban ugyanis a vár az adventi koszorút jelképezi és a megszokottól eltérő, ünnepi fényfestés jelzi az idő múlását.

A jövő és tavaszán a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont annak a fesztiválnak, amelyen ismert tudósokkal, gondolkodókkal és szakemberekkel találkozhatnak a FIT Kaland országos döntőjének résztvevői.

Bertolt Brecht zenés példázatát mutatják be a Miskolci Nemzeti Színházban december 7-én. A Jóembert keresünk tanmese jóságról, erkölcsről, szerelemről, barátságról, ami a kételkedőket megerősíti, az erőseket pedig igazzá teszi.

Záró epizódjához érkezett a k2 színház és a Miskolci Nemzeti Színház intergalaktikus utazása. A november 30-án nézők elé kerülő Eklektikon 2048 című előadással lezárul az Elza-trilógia.

Meghitt hangulat, ünnepi gondolatok, közös élmények és egy csipet „varázslat” vár mindenkit a Diósgyőri várnál, az adventi hétvégéken. Sötétedés után, pompás fényárban úszik majd a vár.

Karácsonyi apró ajándékokat és iskolásoknak szóló könyveket is vár a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, hogy együtt szebbé tehessük sok-sok gyermek karácsonyát! Többségük nemcsak rászoruló, de nincs senki más az életében, akitől ajándékot kaphatna....