Programajánló

Miskolcra érkezik a beregszászi társulat - Örkény István: Tóték

A háború tombolása közepette az idilli Mátraszentannán élő Tót családhoz egy nap beállít az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka. Az őrnagy idegzetét súlyosan megrongálták a harctéri hónapok, ezért Tótéknál töltené kéthetes szabadságát. Ám hogy addig se tétlenkedjenek, dobozolásra kényszeríti a családot. És Tóték éjjel-nappal dobozolnak, hogy a vendég kedvében járjanak. Abban reménykednek, hogy a fiuk az őrnagy jóindulatának köszönhetően kedvezményekben részesül a fronton.

Programajánló

A Móra-emléknaphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a Móra Ferenc Könyvtár (3524 Miskolc, Klapka György u. 2.).

A MÁV-START a kerékpáros utasok igényeit felismerve az elmúlt években jelentős lépéseket tett kerékpárszállítási szolgáltatások fejlesztésére, ezzel is segítve a szabadidő aktív eltöltését és az egészségtudatos életmód ösztönzését.

Április 16-án, szombaton 16 órától egészen éjfélig ismét az Avasi Kvaterka veszi birtokba az avasi pincesorokat. A szezonnyitó rendezvény egy ünnepélyes alkalomhoz kapcsolódik: Rácz György (1857-1922) halálának 100.

Már a tavaszi szünetben is használhatják az általános iskolások Kajla útlevelüket a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain.

„Vár állott, most kőhalom” – várak nyomában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében címmel helyismereti vetélkedősorozatot hirdet a megye középiskolás tanulói számára – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ....

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Szervezetének közreműködésével egy újabb orvos portréját ismerhetik meg azok, akik 2022. március 7-én, hétfőn 16 órától ellátogatnak a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárba (Miskolc, Mindszent tér 2.).

Megéri télen is felkeresni a budapesti kisvasutat: február utolsó hétvégéjén nem kell fizetniük az utazásért azoknak a gyerekeknek, akik plüssfigurát mutatnak be a jegyváltáskor.

Fotók: Gálos Mihály Samu

Élektra történetét – aki testvérével, Oresztésszel együtt az apjukat, Agamemnónt megölő anyja, Klütaimnésztra halálát kívánja – mindhárom nagy antik tragédiaköltő, - Aiszkhülosz, Szophoklész, Euripidész – feldolgozta, ahogyan később még sokan mások is.

2022. május 21., szombat, Konstantin

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon