Portré

Sóspataki Ferenc - A gyógynövények és az életmódváltás jelentette számára a túlélést

A kevés víz, a sok-sok cukros folyadék és étek fogyasztása vezetett ahhoz, hogy az orvosok nyirokrákot diagnosztizáltak nála. Három hónapot adtak neki. Ennek már harminc éve. Sóspataki Ferenc feladva állását, elhagyva táplálkozási szokásait és mindent, amely addig számára természetes volt, gyökeresen változtatott az életén. Olvasás, önképzés majd különféle tanfolyamok elvégzése után lett természetgyógyász. Hisz a gyógynövények erejében és abban, hogy az életmódváltásnak köszönheti életét, egészségét. A riporter Monos Márta.

Portré

A Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház életébe nyújthattunk bepillantást a kedd reggeli Rendelő című műsorunkban. Vendégünk volt az intézmény egyik szakgondozója Balogh Zoltánné.

Több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára a kezdeményezés, amely az óta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte.  A világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosítanak...

Újabb öt évre dr. Velkey Györgyöt választották a fővárosi Bethesda Kórház élére. Az immár 16 éve intézményvezető kedden reggel válaszolt a Csillagpont Rádió kérdéseire.

Az adventi időszak, a karácsony szép jelképe és közkedvelt finomsága a mézeskalács. De vajon milyen az igazán jó recept? S milyen a tökéletes cukormáz?

Tavaly a megye, az idén az országos év vállalkozója lett dr. Hajdú László, az Expert Társaságok igazgatósági elnöke.

Sándor Attila, a Miskolc Autó és Miskolc Motors ügyvezető-tulajdonosa vehette az ebben az esztendőben a TOP 100 díjat. Országosan is egyedülálló, hogy több prémium márka képviselete is egy kézben van – hogy mi a Miskolc Autó és Miskolc Motors sikerének a titka?...

A Miskolci Nemzeti színház színésze, Simon Zoltán is a között az öt fiatal művész között tudhatja magát, akik Junior Prima Díjat vehettek át Színház és Filmművészet kategóriában.

Az Emberi Erőforrások Miniszterének döntése alapján dr. Szentiványi Mátyás az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója.

A Csodalélek speciális tánccsoport 2017 februárjában alakult a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályának fogyatékossággal élő gondozott gyermekeiből.

Fia nevezte be példakép édesanyját arra a pályázatra, amelyet az ország vezető egészségügyi portálja, a HáziPatika.com a Béres Gyógyszertár Zrt. Főtámogatásával hirdetett meg Egészséghős címmel.