Portré

Bartkóné Kovács Anett Kiváló Diabetes Educator díjat kapott!

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ diabetes szakrendelőjében a pénteki nap a tanácsadásé. Szinte folyamatosan csörög a telefon, a vonal másik végén Bartkóné Kovács Anett készségesen segít a szülőknek cukorbeteg gyermekük gondozásában. Szász Anikó beszélgetőpartnere a díjat meglepetéssel fogadta, de örült, hogy munkája elismerést nyert, amit immár 2006 óta végez. Az elismerés, és ami mögötte van…

Portré

„Ott van a halomban néhány feljegyzés, olyanféle, amire nem marad se idő, se tér, se továbbgondolásom, oda van gyűrve, nyomorítva, a táska porjai közé szorítva, egy szó, egy mondat, egy-egy nagy-nagy álmom, az idő-kattogásba mártott csonttalan hallgatásom.” Gyenes...

A sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola mutatkozott be a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában.

Öltögetők címmel nyílt életmű-kiállítás a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban. Árvai Ferencné, Juhász Béláné és Lukácsy Lászlóné hímző, népi iparművészek munkáit láthatja a nagyközönség május 5-ig Miskolcon.

Folytatva a hagyományt 2019-ben immáron harmadik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Horizont Nemzetközi Kortárstánc fesztivált. Négy nap, hat ország, tíz táncelőadás.

Avagy rejtélyek, legendák, történetek a borsodi megyeszékhelyről. Reiman Zoltán miskolci lokálpatrióta volt a Csillagpont Rádió vendége, aki örömmel újságolta, hogy könyvének megjelent immár a harmadik kiadása.

Alex, a ghánai radiológus és Lázár István a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Intervenciós Radiológiai Osztályának vezető főorvosa régi jó barátok.

Talán az ilyen esetekben mondják azt, hogy „Akit a mozdony füstje megcsapott”… Mivelhogy Tucsa Viktort nemhogy nem idegesítette gyermekkorában az otthonukhoz közelben füstölgő-zakatoló mozdonyok sokasága, hanem pont ellenkezőleg, megigézte.

Szelekovszky Magdolna iparművész csaknem negyedszázada tanít Miskolcon a Fazola Henrik Művészeti Szakgimnázium és Építőipari Szakközépiskolában.

A világ legmagasabb IQ-jú embereit tömörítő szervezet a MENSA International. A nemzetközi klubnak negyedik éve egy magyar hölgy a vezetője.

Dr. Lovász Emesének A Diósgyőri vár című tavaly megjelent könyve nem csupán a vár történetével ismerteti meg az olvasót, hanem egyúttal – ahogyan azt írták róla – színes utazás a 14.