Portré

Lát- Lelet címmel, kiállítás nyílt Dr. Bobula Zsuzsanna festményeiből

„Úgy gondolom, hogy akkor jó egy kép, ha a csendéletnek, a tájnak, a modellnek a pillanatát, hangulatát, lelkét sikerül továbbadnom a képeimen” – vallja az orvos-művész, Dr. Bobula Zsuzsanna.  Munkáiból június 15-én nyílt kiállítás Miskolcon, a Művészetek Házában. Aki látta a tárlatot, meggyőződhetett arról, hogy az arnóti háziorvos alkotásai hűen tükrözik a művész hitvallását. A nagy érdeklődéssel kísért esemény hangulatából önök is kaphatnak ízelítőt, ha figyelemmel kísérik a Csillagpont Rádió hétfő reggeli műsorát 8 és 9 óra között.

Igazi gyógyító orvos volt – Emléktáblát avattak a település egykori doktorának, Dr. Csiba Lászlónak

Az idén ünnepelte volna századik születésnapját Sajószentpéter egykori orvosa dr. Csiba László. Emberségéről, tisztességéről ma is ódákat zengenek. A gyógyító orvosnak állítottak emléket azzal a táblával, amelynek ünnepélyes keretek közt avattak fel családtagok, barátok, egykori munkatársak, egyházak képviselői. 

,,Fontos az empátia és az elhunytak tisztelete” - interjú Józsa István temetőgondnokkal

,,Fontos az empátia és az elhunytak tisztelete”- röviden így foglalta össze Józsa István hitvallását, aki Miskolc Város napján 2017-ben Nívó-díjat vett át a város vezetésétől. Józsa István egy olyan hivatást választott, amelyről keveset beszélünk, és ahogy az interjúban megemlíti, akkor érzi, hogy jó munkát végez, ha munkatársai és ő a háttérben maradva tesz meg mindent azért, hogy a gyászoló család fájdalma kevesebb legyen. 
A temetőgondnokot a Nívó-díj kapcsán kerestük fel.  A riporter Soós András.

Miskolci Andrea kórházunk finanszírozási igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége

Miskolci Andrea a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház finanszírozási igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel. Finanszírozás és kontrolling ezek voltak a beszélgetés kulcsmomentumai. Megtudtuk, hogy melyek a teljesítményfinanszírozási rendszer jellemzői, s hogy a jó kontrolling rendszerhez az egészségügyi szakmai és gazdasági szakembereinek összehangolt működése szükséges.      

,,Nincs szebb dolog az életben mikor egy meggyógyult gyerek mosolyog rád” - Benkő Sámuel díjat kapott Dr. Németh Gyula

Benkő Sámuel díjjal köszönte meg Miskolc Város Dr. Németh Gyula címzetes egyetemi docens gyermekorvos munkáját. A főorvos úr 39 éve dolgozik a Gyermek egészségügyi Központban, ahol az intézetvezető helyettesi feladatot is ellátja. Gyógyító munkája mellett igen fontosnak tartja annak a tudásnak a továbbadását, melynek birtokában van. A szabadidejében-kertjében megpihenni szerető orvost a Csillagpont Rádió látta vendégül. A riporter Soós András.
 

Különdíjjal ismerték el előadását a Fiatalok Fórumán

Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Társaság Magyarországi Társasága az idén is megrendezte a Fiatalok Fórumát, ezúttal Mohácson. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának gyógypedagógusa az állatasszisztált terápiáról tartott előadást. Dudás Juditot, aki  2014-től foglalkozik mentális és mozgássérült gyermekek kutyásterápiájával tapasztalatairól, terveiről kérdezte Szász Anikó.

Mákdobáló – Megjelent Hajnal József első könyve

Részben valós, részben költött tartalommal bír Hajnal József első könyve, amelynek a szerző a Mákdobáló címet adta. Hogy miért és hogy mit akar az olvasó tudtára adni ezzel? Erről is beszélt a Csillagpont Rádió szerdai műsorában Monos Mártával. A regényt június 7-én, szerdán délután öt órakor mutatják be Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. 

Dr. Szabó Tamás kórházunk jogi, pályázati és döntés előkészítési igazgatója volt a stúdiónk vendége

A hazai kórház integrációk közöl a miskolci zárult le a leghamarabb. A munka jogi részét irányító Dr. Szabó Tamás a B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház jogi, pályázati és döntés előkészítési igazgatója volt a Csillagpont Rádió vendége, akit arról kérdeztük, hogyan lesz valakiből kórházjogász? A beszélgetés természetesen érinti a kórház mindennapijaiban felmerülő jogi eseteket a közbeszerzésektől a perekig.

„Átélhettem a közös festés örömét is” – interjú dr. Bobula Zsuzsanna háziorvossal

Friss diplomásként az ózdi kórházban kezdte a gyógyító munkát. Azután Megyaszón, hosszú évek óta pedig már Arnóton látja el a háziorvosi teendőket dr. Bobula Zsuzsanna, akinek életében a 2010-es esztendő több szempontból is sorsfordulónak számít. És ez az a dátum, amely egyben kezdetét jelenti képzőművészeti munkálkodásának is. Csendéleteket fest. Az ezekből összeállított kiállítás, LÁT-LELET címmel június 15-től látogatható Miskolcon a Művészetek Házában. 

Jelszavuk „We Serve” – Kormányzó lett az Első Miskolci Lions Klub volt elnöke

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálati célokkal alapított szervezet folyamatos fejlődésének eredményeképp a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Portré csatornájára