Portré

A feladat változott, a szakterület maradt – Csak jó csapat tud letenni jó munkát

Marton Erika osztályvezetői asszisztens, ahogyan ő fogalmazott többször „körbejárta” a kórházakat, egészségügyi intézményeket a pályamódosítással kapcsolatban, mire döntése megszületett. S az eredmény: a patológia és a Diósgyőri Kórház. Ennek már 35 éve. Az eltelt idő során a munkahely és a feladat is változott, ám a szakterület maradt. Ugyanis immáron 23. éve az egykori városi kórház, a Semmelweis patológiáján látja el az osztályvezetői asszisztensi feladatokat. Vele ismerkedhettek meg a Csillagpont Rádió műsorában.

Portré

Két dolgot nem hiszek el Jancsó Dórával kapcsolatban, a korát és azt, hogy elhagyta Miskolcot - így kezdte Németh Csaba a beszélgetést a borsodi születésű színművésznővel, aki 17 év után elhagyta a Miskolci Nemzeti Színházat, a hőn vágyott Színház- és Filmművészeti...

Kisbabát világra hozni csodálatos élmény. A világrajövetel tanújának lenni pedig feledhetetlen. Vannak, akiknek szakmájukból adódóan ez gyakran megadatik. Mint például dr.

Akinek pedig ez köszönhető, nem más, mint Szabó Katalin bölcsész, a Népmesék Világa Kulturális Egyesület elnöke, aki diabéteszes gyermeket nevel.

Szerződése szerint ugyan a kazincbarcikai kórház sebészetén kellett volna kezdenie orvosi hivatását, a sors azonban másként alakította, a megyei kórház traumatológiai osztályára került. S ott is maradt csaknem 3 évtizedig.

Spitzmüller Károlyné Edit a B-A-Z megyei Központi kórház szülészet nőgyógyászati osztályán részlegvezető ápoló. Ma is könnyeket csal a szemébe, ha arra az elismerésre gondol, amelyet a Semmelweis nap alkalmából kapott. Negyven esztendő mondhatjuk egy munkahelyen....

A légi betegszállítás ma már egy olyan szolgáltatás, amely nélkülözhetetlen. Az alkalmanként hatalmas távolságokat leküzdeni, időben eljuttatni a pácienseket á-ból bébe csak egy hatékony és gyors közlekedési eszközzel ajánlatos. Dr.

Az olyan tevékenységek, mint festés, tánc vagy éppen az ének, javítják a mentális egészséget és a rugalmasságot, megakadályozzák a társadalmi elszigetelődést.

Gyors ütemű technológia forradalomban élünk, az új anyagok, új technológiák és új társadalmak korában - mondta Dr. Babcsán Norbert oklevelesmérnök-fizikus, címzetes egyetemi docens, feltaláló.

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolója volt a Csillagpont Rádió vendége annak apropóján, hogy az idei Semmelweis Napon Főigazgatói Dicséretben részesült.

Ez év július elsejétől látja el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató-helyettesi feladatait dr. Tóth Imre.

2018. szeptember 21., péntek, Máté, Mirella

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 28°C, 14.76 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 11°C, max nap 26°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 12°C, max nap 19°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!