Portré

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák. A 14 éves Kiss Dániel fejlesztésének célja, hogy bárki segíthessen a rászoruló hajléktalanokon. Az általános iskolás fiúval készült beszélgetésből az is kiderül, hogy hogyan lehet eljutni a blogolástól a játékfejlesztésig. Egyebek mellett továbbtanulásról, fejlesztési tervekről, példaképekről Szász Anikó kérdezte Kiss Dánielt.      
 

Kamarai díjjal ismerték el a 35 éves munkát - interjú Székely Attilánéval

Minden egy játékkal, egy piros lakk orvosi táskával kezdődött, amelyet karácsonyi ajándékba kapott hat éves korában Székely Attiláné, a miskolci Vasútegészségügyi Közhasznú Nonprofit Kft. Dolgozója. Erzsike legalább is így emlékezik vissza arra az időszakra, amikor eldöntötte az egészségügyben szeretne dolgozni és munkájával másokon segíteni. És az elhatározást tettek követték, amelyet olyan színvonalon végez azóta is. Bizonyság erre a közelmúlt átvett kitüntetése, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától kapott. A riporter Monos Márta.

42 esztendő a reumatológia és fizioterápia területén - portré Prof. Dr. Géher Pálról

Március 15-én részesült állami kitüntetésben Prof. Dr. Géher Pál reumatológus, egyetemi tanár, a reumatológia és fizioterápia szakorvosa, a Budai Irgalmasrendi Kórház osztályvezető főorvosa. A portrébeszélgetésből többek között az is kiderül, hogy professzor úr 42 év elteltével is újra ezt az orvosi szakterületet választaná. A riporter Szász Anikó.

Szubjektív egészségügyi „látlelet” - interjú Dr. Fejes Zoltánnal

Akár a hazai egészségügy „látleleteként” is felfogható a fiatal aneszteziológussal az a beszélgetés, amely a Csillagpont Rádió csütörtök reggeli műsorában elhangzik 10 és 11 óra között. Dr. Fejes Zoltán havonta 12 napot egy angliai kórházban tölt, ott dolgozik, a többit itthon tölti családjával. Most azonban egy újabb vállalkozásban is gyakorolhatja hivatását. Dr. Maros Tamás miskolci fogorvossal ugyanis elhatározták, hogy sok fogorvosi beavatkozástól félő örömére, lehetőséget biztosítanak számukra az altatásban történő ellátásra.

Több mint fél évszázada az ügyvédi pályán - interjú dr. Bajáky Gáborral

Több mint fél évszázada, egészen pontosan 53 éve gyakorolja az ügyvédi hivatást dr. Bajáky Gábor, akit nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozata kitüntetésben részesítettek. Ebből az alkalomból kérdezte életútjáról, közéleti és társadalmi feladatvállalásairól, az ügyvédi szakma presztízsének alakulásáról a ma is aktív szakembert a Csillagpont Rádió szerkesztője, Monos Márta.

Szenvedélye a régészet - interjú Lovász Emesével

Első nagy munkájaként a diósgyőri pálos kolostor feltárását tartja számon, de szívesen idézi fel az avar-kori temetők feltárását épp úgy, mint a hosszú évtizedek óta tartó munkáját, amelyet a Diósgyőri várnál végzett, ahol már kislánykorában is „okvetetlenkedett”. Merthogy a régészet iránt egészen fiatalon elkötelezte magát. Lovász Emeséről, vagy ahogyan sokan emlegetik Nagy Lajos királynéról van szó, aki márciusban vette át – nemzeti ünnepünk alkalmával – a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Méltóságot adni az út végén - interjú Dr. Simkó Csabával

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából magas színvonalú munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek között Dr. Simkó Csaba az Erzsébet Hospice Otthon osztályvezető főorvosa.

Az északi-sarki Fjällräven Polar Expedíció - interjú Szigetvári Eszterrel

Az északi-sarki Fjällräven Polar Expedíció egy 300 km-es távot felölelő kalandtúra. Amelynek útvonala a norvég Signaldalen városából kiindulva a svéd Lappföld fenyőerdein halad egészen Jukkasjärvi-ig, amelyet mindössze egy kutyaszánnal tesznek meg a kihívások szerelmesei.

Interjú Dr. Csiba László professzorral

Miskolcon a MAB Székházban 2017. március 8-án Dr. Csiba László professzor tartott előadást a központi idegrendszer működéséről, a szív és érrendszeri betegségek veszélyeiről, és a stroke betegekre gyakorolt hatásairól.  Az előadás után Soós András nem csak a munkájáról, hanem az egészségügy helyzetéről is kérdezte a professzort.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Portré csatornájára