Portré

Magyar nő a MENSA élén

A világ legmagasabb IQ-jú embereit tömörítő szervezet a MENSA International. A nemzetközi klubnak negyedik éve egy magyar hölgy a vezetője. Balanyi Bibiána a Csillagpont Rádiónak beszélt az intelligens ember főbb ismérveiről, a szervezet által kínált szabadidős programlehetőségekről. A MENSA elnökét arról is kérdeztük, mit tanácsol a szülőknek gyermekeik IQ-jának fejlesztése érdekében, s mit tegyünk akkor, amikor szellemi teljesítőképességünk hanyatlani kezd. A beszélgetőpartner Szász Anikó volt.

Portré

Dr. Lovász Emesének A Diósgyőri vár című tavaly megjelent könyve nem csupán a vár történetével ismerteti meg az olvasót, hanem egyúttal – ahogyan azt írták róla – színes utazás a 14.

Olyan érzés ez, mint mikor egy gyerek felnő és kirepül a családból. Mondta az elválásról a feladatát teljesítő Büdi István, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola „Kölyöknevelő programjának”egyik résztvevője.

Varga Andrási Gábor hang- és rezgésterapeuta, a Semmelweis tagkórház gyógyfoglalkoztatója volt a Csillagpont Rádió vendége kedden reggel.

Húsz éves a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, melynek elnökével beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában.

„Nagyon szerencsés ember vagyok, mert életemben nem dolgoztam egy percet sem. Nekem szenvedélyem az, amit csinálok, így hát sohasem tűnik munkának.

A Wiesbadenben megrendezett Cipőkészítő világbajnokságon 2019- ben  a négy nevezett cipővel négy aranyérem és egy külön díj.  Kovács Attila cipőkészítő mester szerényen és alázattal beszél hivatásáról.

Egykori népzenész társa emlékére nevezték el Sárospatakon azt a közéleti díjat, amelynek az idén ő is birtokosa lett. A Pécsváradi Botond közéleti díjjal kitüntetett Szajkó Józseffel megismerkedhettek a Csillagpont Rádió hallgatói is.

A történet egy fiatalemberről szól, aki motorbalesetben elvesztette először az egyik, majd egy újabb balesetben a másik lábát.

A miskolciak és környékbeliek legutóbb a Görömbölyi Művelődési Házban találkozhattak velük, de voltak sokan, akik elkísérték őket a január 26-i, budapesti gálára, amelynek jó ideje már elmaradhatatlan szereplői.

Még egészen kisfiú volt, amikor elvarázsolta az autóversenyzés világa. Kezdetben személőként, majd különféle gokartos ügyességi próbák résztvevőjeként. És a varázslat azóta is tart, csak a négykerekűek típusa változott.