Portré

Hisz a zene csodájában - Barangolás a muzsika világában Flach Antallal

Egyszer valahol azt nyilatkozta, hogy a csembalóhoz vezető út meglehetősen kalandos volt számára. Jószerivel az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennek a hangszernek szeretne művésze lenni. Az is lett Flach Antal művésztanár, aki immáron több mint egy évtizede tanítja a fiatalokat nagy-nagy gonddal és odafigyeléssel a zene szeretetére és művelésére.

Tizenévesen határozta el, hogy gyógyszerész lesz – Pro Urbe díjjal ismerték el dr. Tantó Miklós munkáját

A gyógyszertár ma már olyan helye mindennapjainknak, ahol nemcsak a gyógyuláshoz szükséges szerekhez juthatunk hozzá, hanem a betegségek megelőzéséhez, az egészséges életforma kialakításához is ötleteket kaphatunk. A megfelelő életminőség megőrzése egy életre szóló feladat.

„Ecsetre fel a Gyermekekért” - Egy önfinanszírozású önkéntes kampány

Az „Ecsetre fel a Gyermekekért” egy önfinanszírozású önkéntes kampány, amelyet Dr. Mannheim Viktória okl. mérnök-közgazdász hozott létre még 2011-ben. A ma már közel 200  önkéntes részvételével működő kampány keze alatt 2017. áprilisáig több mint 50 gyermekintézmény (elsősorban óvodák, általános iskolák, gyermekorvosi rendelők és gyógypedagógiai intézetek) és gyermekkórház szépült meg hazánkban.

Mannheim Viktóriával Soós András beszélgetett.

Nyugdíjba vonultak az ikrek – Még a mondatokat is együtt fogalmazzák a Hrúz-lányok

Kedvességük, habitusuk úgyszólván utánozhatatlan. A segítségre szorulók iránti elkötelezettségük pedig csodálatra méltó. Hrúz Anna és Andrea születésüktől fogva elválaszthatatlanok. Gyakran találkozhattunk velük Miskolc különféle kulturális rendezvényein. A hosszú hajú, törékeny alkatú fiatal lányok hangjában sokan gyönyörködhettek. Miként még ma is. És igen sok családban gondolnak rájuk hálával, szeretettel, hiszen az ikrek „kezében” jó helyen tudhatták féltett, beteg gyermekeiket. A Hrúz- lányok ugyanis a gyógypedagógiát választották maguknak hivatásul.

Kisöccse betegségekor határozta el, hogy orvos lesz – Díszpolgárrá avatták a gyógyító orvost

Magas szakmai felkészültség, szilárd emberi tartás, energikus magatartás és empátia jellemzi a nyugalmazott főorvosnőt. Magánemberként optimista, vidám, kiegyensúlyozott, játszani és kikapcsolódni is tudó ritka egyéniség. Öt évtizede gyógyítja a betegeket D. Nagy Dezsőné Dr. Sági Ilona ideggyógyász-neurológus, a Csillagpont Rádió csütörtöki vendége. Munkája elismeréseként, május 11-én, Miskolc Város Napja ünnepén vette át a kitüntető díszpolgári címet. 

Kitüntető elismerésben részesült a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezete

A szociális területen elsősorban a hajléktalanok ellátására, gondozására szakosodott a vöröskereszt Borsodban. Itt található az ország egyik legnagyobb hajléktalanellátó intézménye, amelyben a gondozás valamennyi formája fellelhető. Ez persze csak része annak a munkának, amely a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Szervezethez tartozik. Hiszen a véradás, a különféle elsősegélynyújtó tanfolyamok és programok megszervezése úgyszintén a mindennapos teendők körébe tartozik. S hogy ezt milyen színvonalon végzik, annak bizonysága az elismerés.

A GYEK egészének elismerése a nekem adott díj – Kulin László emlékérmet kapott Prof. Dr. Barkai László

A GYEK egészének elismerése a nekem adott díj – mondta Prof. Dr. Barkai László a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ igazgatója, amikor a Magyar Gyermekorvosok Társaságának Északkelet-Magyarországi Tudományos Ülésén átvette az idei év Kulin László emlékérmet. Szerinte a díj a szakma elismerése annak a jó gárdának, aminek tagjai a GYEK-ben dolgoznak. (fotó: mikom)

Eszter megvalósította gyermekkori álmát - Életre szóló élmény volt a kutyaszánhúzás

Szigetvári Eszterről, a 38 esztendős miskolci édesanyáról az elmúlt hónapokban sokat olvashattak-hallhattak a médiában. Itt a Csillagpont Rádió műsorában is, ahol figyelemmel kísértük az agilis határozott és igen-igen szimpatikus anyuka küzdelmét, amelynek célja: gyermekkori álma valóra váltása volt.

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák

Segíts! elnevezéssel hajléktalanokat segítő alkalmazást fejlesztett ki egy miskolci diák. A 14 éves Kiss Dániel fejlesztésének célja, hogy bárki segíthessen a rászoruló hajléktalanokon. Az általános iskolás fiúval készült beszélgetésből az is kiderül, hogy hogyan lehet eljutni a blogolástól a játékfejlesztésig. Egyebek mellett továbbtanulásról, fejlesztési tervekről, példaképekről Szász Anikó kérdezte Kiss Dánielt.      
 

Kamarai díjjal ismerték el a 35 éves munkát - interjú Székely Attilánéval

Minden egy játékkal, egy piros lakk orvosi táskával kezdődött, amelyet karácsonyi ajándékba kapott hat éves korában Székely Attiláné, a miskolci Vasútegészségügyi Közhasznú Nonprofit Kft. Dolgozója. Erzsike legalább is így emlékezik vissza arra az időszakra, amikor eldöntötte az egészségügyben szeretne dolgozni és munkájával másokon segíteni. És az elhatározást tettek követték, amelyet olyan színvonalon végez azóta is. Bizonyság erre a közelmúlt átvett kitüntetése, amelyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától kapott. A riporter Monos Márta.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Portré csatornájára