Portré

Halló! Itt a 0630-9058113 – Juli Mami beszél

Oláhné Lajtos Julianna a Miskolci Egyetem mérnöktanára hat esztendővel ezelőtt érezte úgy, hogy szeretne egy önkéntes mozgalomhoz tartozni, abban munkálkodni. Így született meg a gondolat, hogy működjön Miskolcon is egy Otthon Segítünk Alapítvány. Julia létrehozta és sikerrel működteti. Tagjai kisgyermekes anyukáknak nyújtanak segítséget. Mint az anyukák, mint a nagymamák. Az indulásról és a programokról beszélgetett az alapítvány vezetőjével a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Portré

Csaknem harminc éve dolgozik ez idáig első munkahelyén, az Országos Mentőszolgálatnál. Aki ismeri, kedveli, csak jót mond róla. Nem véletlen, hogy 2018-ban jelölték a Hétköznapi hősök díjra.

Több mint 40 éves hírlapírói múlt, kiadvány- és újságszerkesztés, tanítás, könyvírás, könyvkiadás, borászat, a Szent Márton Lovagrend megalapítása Bogácson, Csáter Apó pincéjének működtetése szintén Bogácson és még sorolhatnám tovább, mi minden fűződik Hajdú Imre...

Két generáció négy ember. Balázs István Nívó díjas előadóművész és három középiskolás fiatalember: Tóth Norbert, Kovás Kristóf és Balázs Bogdán. Valamennyien az irodalom, a művészet megszállottjai.

A Nemzetközi Nőnapon március 8-án kiemelkedő figyelemmel és tisztelettel fordulunk a hölgyek felé. Megmarad e ez a figyelmesség az év további 364 napján.

2004 óta több mint 1000 bohócdoktori vizitet végzett a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ kis betegei körében dr. Tik Tak.

Több mint három évtizede, egészen pontosan 35 éve dolgozik élete első munkahelyén, az Őszi Napsugár Otthonban Miskolcon Blachné Papp Eleonóra. Kezdetben segéd-, majd szociális gondozóként.

Tagja a Magyar Református Egyház készenléti orvos-csoportjának, minőségügyi vezető, okleveles egyetemi ápoló és köszöni szépen jól van. Merthogy jól érzi magát a bőrében, azzal tölti napjait amit szeret, s mert megtanult úrrá lenni a stressz-terhes helyzeteken....

Elsőként vállalta fel a vidékiek körében az értelmi fogyatékos óvodások szegregált nevelését Miskolcon a Tüskevár Óvoda. Hírük csakhamar túlnőtt a városhatáron.

Miniszteri biztosa lett annak az ügynek, amelynek oly sok éven át élharcosa volta. A kora gyermekkori fejlesztésnek, amelyért persze ha kell, ma is harcol. Czeizel Barbara szerint ugyanis nincs olyan, hogy valakiről le kellene mondani.

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!