Portré

Aki rendel: dr. Joó Tünde főorvos

Semmelweis napon kapott főorvosi címet az audiológiai szakrendelést vezető szakorvos. Joó doktornő a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában beszélt a pályakezdéséről, arról, hogy miért választotta e szakterületet. Az előléptetett elmondta: a hallássérültek kezelése hosszútávú team-munka , ahol szülő-gyermek-orvos-szakdolgozó-gyógypedagógus közössége dolgozik az eredményért. dr. Joó Tündét Szász Anikó kérdezte.

Portré

Hegyi József méhész, apiterapeuta volt nemrégiben a Csillagpont Rádió vendége. A nyíregyházi  természetgyógyász gyermekkori hagyományokat követve foglalkozik a mézédes nedűvel, s mint mondja, imádja e tevékenységet, ezért sosem érzi , hogy valójában dolgozna....

Az ismert gyermekgyógyász, dr.Velkey László professzor unokája, dr. Kretzer András adta át a nagyapa által összegyűjtött dokumentumokat az utódoknak: dr. Sólyom Enikőnek, dr. Lombay Bélának és dr.

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek a Népkerti Vigadóban. Itt rendezték meg az idén a magyar egészségügy napjának ünnepségét, amelyen kitüntetéseket és jutalmakat adtak át a szakmában élenjáróknak.

Miniszter Elismerő Oklevélben részesült kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként Kovácsné Gávay Katalin, a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola ének-zene, történelem szakos tanára.

A miskolci Bársony János Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára az Év Tanára országos megmérettetésen második helyezést ért el. A tanárnőt diákjai jelölték a versenyre, ami számára különleges elismerés.

Adámi Zsanett többszörös paralimpikon sportoló jó példája annak, hogy kemény munkával, egy hátránnyal induló ember is példakép lehet nemcsak az egészségesnek nyilvánított emberek világában.   Az örökbefogadott mozgássérült fiatal hölgy egész életét a bizonyítási vágy...

Valójában piacon vásárolt paradicsommal kezdődött az érdeklődés, később az elköteleződés a bolgárok iránt Németh Csaba számára.

A bőr mindent elárul, a bőr beszél. Így tartja dr. Károlyi Zsuzsánna bőrgyógyász szakorvos, aki igencsak érti ezt a nyelvet.

Vannak sikeres emberek, akikről úgy tartják, már gyermekkorukban lehetett látni, hogy „sokra viszi”. Vannak olyanok, akikről azt mondják, fiatalon eléggé „lazára vették a figurát”, aztán később benőtt a fejük lágya. Ugye ismerősek ezek a megnyilatkozások?

Szepesi Zsókának, a „Kovászolni jó” című könyv írójának van egy állandó motyója, amely nélkül ritkán mozdul ki otthonából.