Portré

Nyugdíjasként is aktívan – Beszélgetés dr. Kovács Gabriellával

Az elmúlt esztendőben töltötte hivatalosan is aktív korszakának utolsó napját a Semmelweis Tagkórházban a neurológiai osztály vezetője, dr. Kovács Gabriella, aki immáron nyugdíjasként dolgozik az egészségügyi intézményben. Igazán még nem érzékeli a változást, azt azonban tudja, már kevesebbet bír. Munkájától persze nem szakad el, azonban családjára, hobbijaira mindenképpen több időt szán majd a jövőben. A mindig nyüzsgő, most is energikus doktornővel a „visszavonulás” okán beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában Monos Márta.

Portré

Az idei Semmelweis napon Főigazgatói Dicséretben részesült dr. Papp János a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály munkatársa.

Leventének édesanyja kétszer adott életet. Először akkor, amikor világra hozta, másodszor pedig amikor veséjét adta kisfiának, akinél pár hetes korban diagnosztizálták a bajt. Műtét, kezelés, dializálás, majd transzplantáció következett. Levi hamarosan nyolc éves....

Július elsejétől új dékánhelyettese van a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának dr. Szabó Tóth Kinga személyében. Milyen változást, kihívást jelent ez a feladat az Alkalmazott Társadalomtudományi Intézet vezetőjének?

Orvosnak készült, ám a szerelem kiütéssel győzött. Elfeledtette a fiatal szerencsi leánnyal, gyermekkori álmát. Azonban az ágazathoz, az egészségügyhöz nem lett hűtlen.

A hajdani Felső-Magyarország egyik jelentős orgonaépítő műhelye mintegy kétszáz új hangszert készített négy nemzedéken át, a XVIII. Század közepétől a XIX. Század végéit.

A Központi Fizioterápiás Szolgálat vezető gyógytornásza Zatrok Csaba volt a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorának vendége.

A gratuláció szavai hangzottak el elsőként abban beszélgetésben, melynek dr. Bezsilla János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Sebészeti Osztályának vezető főorvosa volt a főszereplője kedden reggel a Csillagpont Rádió műsorában....

A telefont is Dudiként veszem fel, így szeretem  – mondja Dudás Károlyné a Gyermekrehabilitációs Osztály vezető ápolója, akivel annak kapcsán beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában, hogy Semmelweis Nap alkalmából főigazgatói dicséretben részesült....

A miskolci születésű fiatalember a Duna menti városban, Esztergomban végezte el középiskolai tanulmányait, amely után a fővárosi Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg diplomáját.

Maga is harcolt és harcol a rákkal. Gyerekkorától küzd, és az Erzsébet Hospice Otthon munkatársaként már segít is a küzdelemben és az elmúlás elfogadásában másokat.

2018. július 16., hétfő, Valter

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 19°C, 5.4 km/hNY/ÉNY-i szél, zápor

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 25°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!