Portré

Nemzetközi Bajnokságra készül a tavalyi győztes – Varholik Dávid szereti a kihívásokat

A tavalyi hazai győztes az idén európai megmérettetésre készül. Varholik Dávidról van szó, a Miskolci SzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium egykori tanulójáról, aki 2017-ben első helyezettje lett az EuroSkills versenynek. Az idén ő képviseli hazánkat ápoló szakmában, a szeptemberben Budapesten megrendezendő nemzetközi versenyen. A mindig mosolygós, igen céltudatos fiatalemberrel és felkészítő tanárával, egykori osztályfőnökével, Csopják Judittal Monos Márta beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában a nem csekély kihívást jelentő nemzetközi versenyről.

Portré

Viktor budapesti trolibuszvezető, akinek az az álma, hogy a kerekesszékes emberek is élményekben gazdag életet élhessenek. Kiemelt projekt keretében álomszállító autót vásárolt, amivel gyógyászati segédeszközöket szállít az arra rászorulóknak.

Büszkeségeivel érkezett a stúdióba. Egy Énekes könyvvel, amelynek borítását bodzafából faragta ki a reformáció 500. évfordulójának alkalmából, egy furulyával, amelyhez szép emléke is fűzi és egy puha fedelű könyvvel, amelynek címe Én szóltam.

2004-ben álmodta meg és 2012-ben nyitotta meg Vizsolyban a Mézmúzeumot Mézes Gergő. Az egyedülálló turisztikai látványosságként is működő múzeum komplex szolgáltatást nyújt a növekvő számú látogatónak.

Megtisztelő kitüntetést vehetett át a napokban, a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Ukrán Vöröskereszt országos elnökétől a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének vezetője.

Több mint két éve, hogy a helybéli civilek becsengettek Fekete Tibor emődi otthonába a kéréssel: induljon a polgármesteri választáson. Feleségével egyetértésben hozta meg döntését és az eltelt idő, igazolta jól tette.

Országos turnéja során április 27-én Miskolcon koncertezik Bagdi Bella. A személyiségfejlesztő előadó, tréner, többszörös platinalemezes énekesnő, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, a magyarországi Boldogság Intézet vezetője.

A futás nemcsak az állóképességet javítja és segít az ideális testsúly elérésében, de fiatalon is tart.

Ha valaki hitelesen beszélhet a hosszú, egészséges élet titkáról, az Szabó György, Gyuri bácsi, aki családja és barátai körében tegnap ünnepelte 90. születésnapját.

Valójában 17 éves korától ápol és segít. Mivelhogy egészen fiatalon megfogalmazódott benne ebbéli elhatározása. Tapasztalatokat szerzett ápolási osztályon, belgyógyászaton és szerencséje volt, mert mindenütt igazi példaképre talált.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 18°C, 20.52 km/hÉ/ÉK-i szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!