Prevenció

„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” - interjú dr. Ladányi Erzsébettel

„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” – így hangzik a szlogenje 2017-ben a Vese Világnapi országos programsorozatnak, amelyet március 9-én rendeznek meg, s amelyen elsősorban az elhízás káros következményeire és annak vesebetegségekkel kapcsolatos összefüggéseire hívják fel a figyelmet. S hogy még mi mindenre? Arról kérdezte a stúdió vendégét dr. Ladányi Erzsébetet, a Magyar Nephrológiai Társaság alelnökét, a Miskolci Nephrológiai Központ orvos igazgatóját a műsor szerkesztője, Monos Márta.

Egy gondos szülő már két-három esztendős korában elviszi gyermekét a fogorvoshoz

Egy gondos szülő már két-három esztendős korában elviszi gyermekét a fogorvoshoz a szakember, dr. Sógor Anikó gyermekfogász szerint, akit a gyermekkori fogbalesetekről, a sérült fogak helyreállításának módjairól kérdezett a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről - stúdiónk vendége Dr. Felszeghy Sára egyetemi docens

Az egészséges idősödésről, az egészséges időskor megéléséről és a prevenció jelentőségéről tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit a stúdió vendége, dr. Felszeghy Sára egyetemi docens.

Miskolcon ismét elrendelték a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát

Az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet és a 30/2013.(X.1.) önkormányzati rendelet alapján Miskolcon elrendelték a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát.  A levegő szennyezettsége a késő-délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve a szellőztetést. A délelőtt és a kora délutáni órákban a levegő szennyezettsége alacsonyabb, ekkor érdemes szellőztetni, sétálni, szabadban tartózkodni.

Adj vért, és ments meg három életet - véradásra bíztatja a civileket a Magyar Vöröskereszt

Adj vért, és ments meg három életet – címmel véradásra biztatja a civileket a Magyar Vöröskereszt és a Vérellátó Központ. Mi a helyzet B-A-Z-megyében? Erről kérdezi Grúbert Rolandot a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezetének elnökét Monos Márta.

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek

Egy új, magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket. Erről kérdezi az applikációt kifejlesztő 77 Elektronika Kft orvos-igazgatóját, dr. Bibók György belgyógyász diabetológust Monos Márta.

A fogorvostudomány az egészségügy egyik leginnovatívabb ágazata - interjú dr. Komlóssy Attilával

A fogorvostudomány az egészségügy egyik leginnovatívabb ágazata. Így tartják a szakemberek, akiknek egyikét dr. Komlóssy Attila orvos-fogorvost e megállapítás indoklására kérte fel Monos Márta. A felkért szakfelügyelő természetesen szólt a fogászati kezelések és fogmentések legkülönbözőbb fajtáiról és annak fejlődéséről is.

Mit tegyünk az őszi melankólia és depresszió ellen - interjú Csutorás György pszichológussal

„Ami végtére is megtart az életben az nem más, mint az a képesség, hogy valaminek örüljünk, valamit kedvvel tegyünk, hogy valamit szeressünk. „ – Akár mottója is lehet e mondat annak a beszélgetésnek, amelynek témája így a naptári és meteorológiai ősz kezdetén a melankólia, a depresszió, és természetesen annak elkerülése. A Csillagpont Rádió vendége ezúttal Csutorás György pszichológus, akivel Monos Márta beszélget az említettekről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Prevenció csatornájára