Prevenció

TeenStar a fiatalokért

Az érzelem, a gondolat és a test reakcióink összehangolására tanítja a szexualitás terén a fiatalokat a TeenStar program. A trénerek élménypedagógiai módszerekkel adják át azt a tudást, amit a fiataloknak tudni kell a testükben végbemenő fizikai és mentális változásokról. A program nemrég indult hazánkban, és Miskolcról is számos pedagógusok, védőnők, szociális- és egészségügyi területen dolgozó szakember jelentkezett a képzésre, akik oktatóként hamarosan el is kezdik a tanfolyamok szervezését a régióban.

Prevenció

A Semmelweis Scanner olyan digitális rendszer, amely nagy szerepet játszik a kórházi fertőzések radikális csökkentésében. Segítségével minimalizálni lehet a fertőzésekkel járó extra költségeket és javítani az életminőséget is.

A tavaszi napfürdőzés nem csak lelkileg tölt fel minket, de jótékony hatása van a szervezetünkre is. Belőle nyerjük a D-vitamint, amely lényegében hormonként viselkedik a szervezetünkben.

Tavasszal, amikor még immunrendszerünk is gyengébb és az időjárás is "csalóka", érdemes elővigyázatosnak lenni, és nem félvállról venni a réteges öltözködésről szóló tanácsokat. Dr.

Életet menthet az, aki baleset szemtanújaként kész az elsősegélynyújtásra. Ugyanis a szakszerű segítség megérkezéséig az első néhány perc a legfontosabb a sérült számára.

A B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis tagkórházának területén található a korszerű technikával felszerelt 4 emeletes épület a térségi Diagnosztikai  szűrőcentrum.  Ebből az épületből indulnak útra a mobil szűrő gépjárművek is amelyek...

A Csillagpont Rádióban ezúttal Antal Emese dietetikus adott hasznos tanácsokat a húsvéti étrendre vonatkozóan. Hagyományos vagy trendi? Az ünnepi étkek családonként változóak, de fontos, hogy Húsvétkor is figyeljünk egészségünkre, a bevitt kalóriákra.

Az alsó végtagi verőérszűkület sokáig felismerhetetlen. Elsősorban azért, mert hiányoznak az erre jellemző tünetek.

Az idén nőnapra esik a vese világnapja, amelyet immáron 13. alkalommal rendeznek meg, s amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet eme alattomos kór megelőzésére, illetőleg a betegség időbeni felismerésének jelentőségére, amely életet menthet vagy hosszabbíthat meg....

Ön dohányzik? Ellenőriztesse a lábát! E két mondat jegyében szervezi meg az idén a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság az Érszűkületi Napot az európai „PAD and Vasculer European Days” kezdeményezése nyomán.

2018. május 19., szombat, Ivó, Milán

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 20°C, 16.56 km/hÉszaki szél, erősen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 19°C Idő: zápor

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 20°C Idő: erősen felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!