Prevenció

Készüljünk együtt a Húsvétra

A Csillagpont Rádióban ezúttal Antal Emese dietetikus adott hasznos tanácsokat a húsvéti étrendre vonatkozóan. Hagyományos vagy trendi? Az ünnepi étkek családonként változóak, de fontos, hogy Húsvétkor is figyeljünk egészségünkre, a bevitt kalóriákra. A szakember azt is elmondta mire érdemes odafigyelni sonkavásárláskor. Egy jó tanács a sok közül: a diétára, a fogyókúrára ne az ünnepi alkalmakat válasszuk, viszont fogyasszunk akkor is mértékkel.    

Prevenció

Az alsó végtagi verőérszűkület sokáig felismerhetetlen. Elsősorban azért, mert hiányoznak az erre jellemző tünetek.

Az idén nőnapra esik a vese világnapja, amelyet immáron 13. alkalommal rendeznek meg, s amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet eme alattomos kór megelőzésére, illetőleg a betegség időbeni felismerésének jelentőségére, amely életet menthet vagy hosszabbíthat meg....

Ön dohányzik? Ellenőriztesse a lábát! E két mondat jegyében szervezi meg az idén a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság az Érszűkületi Napot az európai „PAD and Vasculer European Days” kezdeményezése nyomán.

illusztráció

Hetvennégy szakmai szervezet összefogásával idén is folytatódik az az átfogó egészségvédelmi szűrőprogram, amely már nyolc éve áll a közösségek szolgálatában.

A szociális és gyermekvédelmi munka kiemelkedő feladat ma Magyarországon. Milyen munkát végeznek a B-A-Z Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai? Erről beszélgettünk Radomszki Lászlóné igazgatóval.  A szerkesztő riporter Soós András.  

Tagja a Magyar Református Egyház készenléti orvos-csoportjának, minőségügyi vezető, okleveles egyetemi ápoló és köszöni szépen jól van. Merthogy jól érzi magát a bőrében, azzal tölti napjait amit szeret, s mert megtanult úrrá lenni a stressz-terhes helyzeteken....

Jelenleg Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él. Feltehetően ugyanennyien cukorbetegek, de nem tudnak betegségükről.

Miniszteri biztosa lett annak az ügynek, amelynek oly sok éven át élharcosa volta. A kora gyermekkori fejlesztésnek, amelyért persze ha kell, ma is harcol. Czeizel Barbara szerint ugyanis nincs olyan, hogy valakiről le kellene mondani.

Az elmúlt napokban tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma hazánkban. A leggyakrabban az óvodás és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg.

2018. március 24., szombat, Gábor, Karina

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 3°C, 1.8 km/hÉNY-i szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -4°C, max nap 5°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 0°C, max nap 7°C Idő: pára

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!