Prevenció

A régi betegségek nem tűntek el – Nem kell félni a védőoltásoktól

Talán kevesen tudják, hogy a szamárköhögés szövődménye akár halált is okozhat. Aggodalomra persze nincs ok, hiszen van védőoltás ellene. Már ha élnek a védőoltás-adta lehetőségekkel. Vajon élnek-e? S ha nem akkor mi a magyarázata, indoka? Ezeket a kérdéseket tette fel a Csillagpont Rádió műsorában dr. Ónozó Beátának, miskolci házi gyermekorvosnak a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta. A szakember természetesen a védőoltások fontosságáról is tájékoztatta a hallgatókat.

Prevenció

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Miskolc Helyi Szervezete immár harmadik alkalommal rendezi meg augusztus 26-án vasárnap azt a Családi Egészségnapot, amelyre szeretettel várják az egészségügyi dolgozókat és családtagjaikat egyaránt.

Egy felmérés a nők 40%-a érzi úgy, hogy a nőgyógyászati rákok esetén nagyobb a megbélyegzettség érzése, mint más daganatos megbetegedéseknél.

Itt a nyár, ennek a rovarok, a méhek és a darazsak is örülnek. A méh – vagy darázscsípés-allergia viszont sokszor életveszélyes tüneteket okoz, legutóbb egy tiszalúci férfi halt meg, miután megcsípték a rovarok.

,,Pszichoaktív szerek (a köznyelvben: drogok, vagy kábítószerek, azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját, illetve hiányuk elvonási tünetekkel jár....

Moss kezet! Kampányt indított az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága, amelynek során a kézmosás fontosságát hirdetik.

A nyári vakáció nemcsak az örömöt, gyakorta a túlzott felszabadultságot is jelenti, főleg a gyermekeknek. A tanév befejezésével a nebulók kiszakadnak az iskola kötelékéből, ezért fontos, hogy hasznosan és biztonságban töltsék el szabadidejüket.

Hamisítatlanul itt a nyár, s vele együtt a vakáció is. A megváltozott, szabadabb, kötetlenebb napirend több veszélyforrást is jelenthet gyermekeink számára. A legjellemzőbb nyári gyermekbalesetekről beszélgettünk a Csillagpont Rádió kedd reggeli műsorában dr....

Felfestették a szívet formázó túrajelzéseket és helyükre kerültek az utolsó információs táblák is: elkészült hazánk legújabb kardiovaszkuláris túraösvénye a Miskolc melletti Csanyik-völgyben.

A népbetegségnek számító fogágybetegségekről, a fogazati rendellenességekről, a foggyökérbeültetés lehetőségeiről és a fogorvosi szakma legújabb kutatási eredményeiről tanácskoztak május 10-e és 12-e között a Tisza parti nagyvárosban.

Az érzelem, a gondolat és a test reakcióink összehangolására tanítja a szexualitás terén a fiatalokat a TeenStar program.

2018. július 17., kedd, Endre, Elek

Időjárás

Aktuális időjárás:
Miskolc: 29°C, 16.56 km/hNyugati szél, zivatar záporesővel

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 13°C, max nap 27°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 15°C, max nap 23°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!