A sikeres bajnokság után jöhet a MEFOB és B33-as döntő, majd az EUG2024 - Dr. Váczi Péter vezetőedző értékeli a szezont

A MEAFC-Peka Bau NB I/B-ben szereplő férfi kosárlabda csapata újoncként is helyt állt a Piros-csoportban, mellyel folytatták az elmúlt három év jó sorozatát. Dr. Váczi Péter vezetőedzőt kértük meg, hogy értékelje a nemrégiben befejeződött bajnoki szezont és kicsit tekintsen előre.
- Úgy ítélem meg, hogy, ami benne volt ebben a csapatban, azt sikerült kihoznunk, a 10. hely megfelel a realitásnak – fogalmazott dr. Váczi Péter. - Kicsit szerencsétlenek voltunk, egy mérkőzésen múlott, hogy nem jutottunk be a top8-ba. Szakmai véleményem szerint az ideje korán távozott amerikai légiósunkkal ez meglehetett volna. Örömteli számunkra, hogy újoncként nem kellett a kiesés ellen játszanunk, stabilan bent maradtunk a Piros-csoportban és folytathatjuk az „építkezést”. Az elmúlt három évre visszatekintve, 2022-ben bejutottunk a Hepp-kupa négyes döntőjébe, tavaly megnyertük a Zöld-csoportot és feljutottunk a Piros-csoportba, idén pedig stabilan bent maradtunk. Azt gondolom, hogy eddig és idén is helyt álltunk, melynek nélkülözhetetlen része volt egyesületünk, a MEAFC, valamint a Miskolci Egyetem mindenre kiterjedő támogatása. Köszönet illeti a klub és az universitas vezetőit, a Béres Dávid, Szollár Gergely, Sztankovics Anna alkotta szakmai stábunkat, továbbá valamennyi kollégát, akik a háttérben lelkiismeretesen dolgoztak értünk, a csapatért. Március közepe óta biztosak lehettünk abban, hogy nem volt hiába való a sok-sok munka. A mostani szezont illetően elégedett vagyok a srácokkal. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden jól működött. Támadásban sikerült előre lépnünk, a Piros-csoportban a 4-5. legjobb mutatóval rendelkezünk. A védekezésünk viszont nagyon visszaesett, ezen van mit javítanunk.

- A bajnokság ugyan befejeződött, de pihenésről egyenlőre nem lehet szó, hiszen a csapat bejutott MEFOB final four-ba, valamint a B33-ban is van esély a legjobbak között szerepelni. Mi várható ezen a két „fronton”?

- A MEFOB négyes döntő május 13-14-én Győrben lesz, ahol a házigazdákkal, valamint a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem csapatával kell megmérkőznünk. A Győr mellett a hazai pálya szól, a debreceniek együttesét NB I-es játékosok is erősítik, míg a Pécs egyenletes teljesítményének köszönhetően bárkit legyőzhet. Mindezzel együtt is, mindent megpróbálunk, hogy sikerüljön megnyernünk a négyes döntőt. B33-ban május végén lesz a 2. forduló, ahol kiharcolhatjuk a döntős részvételt.

- Néhány hét feltöltődés után, július közepétől pedig jön az EUG2024, ahol természetesen a Miskolci Egyetem is képviselteti magát…

- A júniusi pihenést követően jó lenne mielőbb elkezdeni a hazai rendezésű EUG2024-re való felkészülést, ez azonban akkor sikerülhet igazán jól, ha a 12 tagú keretből mindenki ott lesz. A csapatot irányító Béres Dávid kollégámnak legalább két hetet együtt kellene dolgoznia a kerettel, ebben az esetben, egy jó sorsolással elérhető lenne, hogy bejussunk a top8-ba, ahol már minden megtörténhet.

- Időközben pedig össze kell rakni a 2024/2025-ös bajnoki szezonban érdekelt csapatot is. Hogy állnak az erre irányuló előkészületek?

- Az őszi folytatás előtt a játékosokkal már gőzerővel folynak a tárgyalások. Ez a folyamat szerintem június végére befejeződik.  Úgy akarunk erősíteni, hogy a következő szezon végén tagja legyünk a legjobb nyolcnak.  Mindezt úgy, hogy közben kiemelten figyelünk az aktuális MEFOB-ra, melyen továbbra is nagy büszkeséggel képviseljük a Miskolci Egyetemet. Augusztusban kezdjük majd a közvetlen felkészülést. A szakmai stábbal szeretnénk folytatni azt a munkát, mely az elmúlt 3 évben jól működött. Továbbra is nagyon számítunk szponzorainkra és lelkes szurkolóinkra. Hajrá MEAFC!

2024. május 20., hétfő, Bernát, Felícia

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás