Bridzs - Továbbra is magas szinten gyakorolják sportágukat

A 2023-as Kassa-Miskolc összecsapás résztvevői, fehérben a MEAFC, pirosban a szlovák játékosok.

A 2023-as Kassa-Miskolc összecsapás résztvevői, fehérben a MEAFC, pirosban a szlovák játékosok.

A MEAFC bridzs szakosztályában 2023-ban is magas színvonalon folytatódott a munka. Bozsvai Mariann szakosztályvezető részletes beszámolójának segítségével betekintést nyerhetünk a különböző tevékenységekre, versenyekre és eredményekre egyaránt.

Az év során minden héten hétfőn 17.00-21.00 óra között megtartottuk az edzéseket a MEAFC klubhelyiségében. Valamennyi alkalommal párosverseny formában értékeltük az eredményeket.   Alkalmanként 6-10 pár vett részt a küzdelmekben. Az értékelést tableten végeztük. Ez alapján kialakult a személyenkénti teljesítmény, vagy az úgynevezett miskolci éves erősorrend.

A Bridge Base Online (BBO) webhely lehetőségeinek a kihasználásával a versenyben 18 pár vett részt, két osztályba sorolva. Az első, illetve második osztályban 9-9 pár versenyzett. Az eredményt hetenként értékeljük, 3-3 pár kiesik, illetve feljut. Ezen az alapon állítjuk össze az éves teljesítménylistát. Az éves összesítést három osztályba csoportosítottuk. E versenysorozat győztese dr. Jónap Ferenc, a második helyezettje Szöllősi Mihály, míg a harmadik Bárczy Tamás lett.

Extra versenyeink
a. Miskolc-Kassa bridzs csapatverseny. 3-3 csapat körmérkőzése (június 3-4.: Kassa), illetve (november 11/12.: Miskolc (a polgármesteri hivatal különtermében).
b. Vidékbajnokság, Miskolc-Egyetemvárosban (március 25-26.), 12 csapat részvételével
c. Kosice Grand Prix párosverseny (május 6-7.)
d. Bridzs weekend, Fónyban, 11 pár részvételével (szeptember 1-3.)
e. Bridzs fiesta, egyéni verseny 24 fő részvételével (december 28.).
f. Agria kupa, Eger (november 18.)
g. Vidék kupabajnokság (november 25-26., Tatabánya)

Legjobb eredményeink
Bárczy Tamás kölcsönjátékosként szerepelt a budapesti FÉSZEK csapatában, melynek tagjaként a Magyar Kupa versenysorozatban az első helyet szerezték meg.  Ez az eredmény a MEAFC iskola szempontjából hatalmas sikernek számít.  A Bozsvai Mariann-Bárczy Pál páros a Kosice Grand Prixről elhozta a legjobb vegyespárosnak járó kupát. A Bárczy Tamás/ András Imre páros megnyerte az Agria kupát. Fónyban Szőllősi Mihály és Pócsik Gyula nyerte a párost.