Újévi életmentés

Kollégájuk és egyben jóbarátjuk életéért küzdöttek a pénzügyőrök január 2-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának Bihari úti székházában.

Épphogy megkezdődött az újévi munka a Bevetési Igazgatóság budapesti épületében, máris komoly krízissel néztek szembe a pénzügyőrök, amikor egyik munkatársuk tehetetlenül roskadt össze a hivatal folyosóján. A pénzügyőrök azonnal a nehezen lélegző Attila segítségére siettek. Amint ellenőrizték az életfunkciókat, rögtön tudták, hogy komoly baj van – kezdetekben a levegővétele szabálytalanná vált, majd végül teljesen leállt.

Paróczi Róbert Miklós pénzügyőr őrnagy és Karacs Zsolt pénzügyőr alezredes habozás nélkül megkezdte a kolléga újraélesztését, miközben értesítették a mentőket. Folyamatos kapcsolatban voltak a mentésirányítóval és a segítség megérkezéséig felváltva alkalmazták a szívmasszázst.

A pénzügyőrök gyors és szakszerű ellátásának köszönhetően a munkatársai stabil állapotban vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. Jelenleg lábadozik, miközben aggódó kollégái nagyon várják vissza.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is birtokában van rendészeti és sérült betegellátást nyújtó ismereteknek. A speciális segítségnyújtó kurzusokra a pénzügyőrök önként jelentkeznek, hogy rendkívüli élethelyzetekben is be tudjanak avatkozni, hiszen nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken, akár életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás