Újévi életmentés

Kollégájuk és egyben jóbarátjuk életéért küzdöttek a pénzügyőrök január 2-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának Bihari úti székházában.

Épphogy megkezdődött az újévi munka a Bevetési Igazgatóság budapesti épületében, máris komoly krízissel néztek szembe a pénzügyőrök, amikor egyik munkatársuk tehetetlenül roskadt össze a hivatal folyosóján. A pénzügyőrök azonnal a nehezen lélegző Attila segítségére siettek. Amint ellenőrizték az életfunkciókat, rögtön tudták, hogy komoly baj van – kezdetekben a levegővétele szabálytalanná vált, majd végül teljesen leállt.

Paróczi Róbert Miklós pénzügyőr őrnagy és Karacs Zsolt pénzügyőr alezredes habozás nélkül megkezdte a kolléga újraélesztését, miközben értesítették a mentőket. Folyamatos kapcsolatban voltak a mentésirányítóval és a segítség megérkezéséig felváltva alkalmazták a szívmasszázst.

A pénzügyőrök gyors és szakszerű ellátásának köszönhetően a munkatársai stabil állapotban vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. Jelenleg lábadozik, miközben aggódó kollégái nagyon várják vissza.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is birtokában van rendészeti és sérült betegellátást nyújtó ismereteknek. A speciális segítségnyújtó kurzusokra a pénzügyőrök önként jelentkeznek, hogy rendkívüli élethelyzetekben is be tudjanak avatkozni, hiszen nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken, akár életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.