Térkép segíti felfedezni a megújult miskolctapolcai park mini rejtélyeit

A miskolctapolcai őspark felújítása az elmúlt időszakban befejeződött, így már szabadon látogatható a terület. A miskolciak és turisták már korábban is birtokba vették, és joggal mondhatjuk, a hétvégi napokon Miskolctapolcára ki lehetne tenni a „megtelt-táblát”.

 

A beruházással az önkormányzat nem titkolt célja volt, hogy a hosszú évtizedek óta méltatlanul elhanyagolt park és környezete méltó legyen egy turisztikai központhoz, ezzel együtt olyan attrakciókkal rendelkezzen, amelyek minden korosztály számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

 

Akik jártak már a parkban, biztosan találkoztak azokkal a mini bronzfigurákkal, amelyek a beruházás következtében kerültek kihelyezésre.

A szobrok Miskolc turisztikai és kulturális értékeit, valamint a környék és a város állatvilágát kívánják bemutatni. Az alkotások kihelyezésének egyik célja volt egyfajta „kincskeresés”, ahol a látogató az összes szobrot megkeresve fedezheti fel a miskolctapolcai parkot. Így találhatunk rá többek között Mancsra, a miskolciak életmentő kutyájára, a környék szakrális múltját jelképező bencés szerzetesre, a miskolctapolcai csónakázótóhoz évtizedek óta kötődő hattyúkra, vagy éppen az Avasi kilátó és a Diósgyőri vár miniatűr mására.

A szobrokról szóló bővebb leírás elolvasható a város hivatalos honlapján (https://www.miskolc.hu/miskolctapolca/a-park-rejtelyei/egy-kulonleges-tanosveny), és innen tölthető le az a térkép is, amely segítségül szolgál mind a tizenöt szobor megtalálásához, így egy országosan is egyedülálló tanösvényt járhat végig a látogató.