Miskolci Foglalkoztatási Paktum - Toborzónap

Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány és Technika házában. A rendezvényre szép számmal érkeztek az érdeklődők, akik húsz cég és szervezet álláskínálatát ismerhették meg, ezen túlmenően személyre szabott segítséget is kaphattak leendő vállalkozásuk indításával kapcsolatban.
A toborzónap azt a célt szolgálta, hogy a munkaadók és munkavállalók megismerjék egymást, valamint közvetlen kapcsolatba kerüljenek. A személyes beszélgetések során az álláskeresők megtudhattak bővebb információt az adott vállalatról, egymás elvárásairól, igényeiről.

A kitelepült munkáltatók szellemi és fizikai pozícióban keresték leendő munkavállalóikat, korosztálytól függetlenül, de kiemelt területként az operátori, gépkezelői, karbantartói és segédmunkás hirdetések kaptak helyet. A munkaadók elmondták mennyire fontosnak tartják, hogy Miskolcon keressenek munkavállalókat, itt tartva ezzel azt a szakképzett munkaerőt, ami a helyi gazdaságot erősíti.
A Paktumiroda munkatársai segítettek eligazítani az érdeklődőket és feltérképezni a pályázók igényeit, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb lehetőségeket. A Toborzónap szervezői kiemelt figyelmet fordítottak azokra is, akik kisgyermekkel érkeztek: külön játszósarok várta a kicsiket, amíg a szülők a cégek kínálatából válogattak. A résztvevők továbbá tájékozódhattak a Miskolci Szakképzési Centrum képzési kínálatáról is.
Kiállító partnerek: Admatis Kft.; Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkaerőpiaci Osztály; Bosko Hidraulika Kft.; Callfactory; GS Yuasa Magyarország Kft.; Hívásfogadó Központ; Joyson Safety Systems Hungary Kft.; MIRELITE MIRSA Zrt.; Miskolc Holding Zrt.; Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény;  Miskolci Szakképzési Centrum; Nestlé Hungária Kft.; Ongropack Kft.; Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.; Robert Bosch Power Tool Kft.; Shinwa Magyarország Precíziós Kft.; Star Plusz Műanyagipari Kft.; TEN PAO Electronics Hungary Kft.; TS Hungária Kft. és a Miskolci Foglalkoztatási Paktum.