Hulladékgazdálkodási élménynap gyermekeknek a Mirehu Nonprofit Kft. telephelyén

A MiRehu Nonprofit Kft. szervezésében került megrendezésre a MaKukáció- Hulladékgazdálkodási élménynap elnevezésű esemény, amely a Társaság személetformálási tevékenységének legújabb eleme. A nyári szünet előtti rendezvényen Ladányi Roland ügyvezető és Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a vendégeket; ezt követően kezdődött az interaktív programsorozat, ahol játékos formában ismerkedhettek a résztvevő diákok a hulladékgazdálkodás rejtelmeivel.

Az eseményen az általános iskolák 3-7. osztályos diákjai vettek részt, akik kísérőkkel együtt közel 250-en voltak jelen.

Az élménynapon bemutatkozott az Ökojátékok csapata 15 játékból álló versenyével, a diákok kipróbálhatták a Pucolj ki! – szabaduló szobát, a Műanyag Műhely (MÜMÜ) hajójában műanyagot hasznosítottak újra, az NHKV Zrt. izgalmas totókkal, a BMH Nonprofit Kft. pedig óriás társasjátékokkal szórakoztatva mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés titkait. Nagy sikert aratott a diákok körében a MakuTruck, a Mirehu Nonprofit Kft. mini elektromos kukásautója, amivel erre kialakított pályán állomásonként ellenőrzik, hogy a kukában található hulladék alkalmas-e a szelektív gyűjtésre és az újrahasznosításra.

A programot az Alma Együttes zárta egy interaktív nagykoncerttel, ahol a zenekar legnépszerűbb slágerek mellett tematikus, környezetvédelemi dalokkal mozgatta meg a kicsiket és nagyokat.