A miskolci Avalon International School szolgál jó példával a Cambridge-i iskolák számára

Magyarország első vidéki Cambridge Assessment International Education által akkreditált magániskolája, a miskolci Avalon International School testvériskolai kapcsolatot létesített a portugál Santo António Nemzetközi Iskolával (SAIS). Az együttműködésnek köszönhetően júniusban személyesen is találkozhatnak a már hónapok óta levelező diákok Portugáliában az Óceánok Világnapja alkalmából. A miskolci Avalon Nemzetközi Iskola (AIS) sikereiről olvashatunk a Cambridge Assessment magazinjának legújabb kiadásában. A kiadványban a Cambridge International által akkreditált európai iskolák legfontosabb híreit és eseményeit mutatják be az oktatási programban résztvevő több száz iskola számára.

Az AIS 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit, azóta folyamatos aktív résztvevője a cambridge-i közösségnek. A jövőre már közel 100 diákkal működő intézmény a portugál testvériskolai kapcsolatával biztosítja tanulói számára, hogy valós és gyakorlati tapasztalatokon keresztül fejleszthessék globális szemléletmódjukat.
Értékeinek és elhivatottságának köszönhetően, a miskolci iskola igazgatója, Oláh Tünde számolhatott be a magazinnak az AIS sikereiről és a kialakított testvériskolai kapcsolatról a portugál Santo António Nemzetközi Iskolával (SAIS):

„Egy cambridge-i workshopon találkoztam a SAIS igazgatójával több, mint három évvel ezelőtt, ezzel kezdődött a szakmai barátságunk. Mivel a Santo António Nemzetközi Iskola értékei hasonlóak, könnyű volt közös célt találnunk. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség diákjaink számára, hogy valós és gyakorlati tapasztalatokon keresztül globális szemléletmódjukat szélesítsék.”

A kapcsolat elmélyítésére a két iskola baráti levelező társaságot hozott létre diákjaik számára. Hatalmas örömmel és izgalommal jár a tanulóknak egy másik cambridge-i diákkal történő személyes levelezés. A lehetőségnek köszönhetően az új gyakorlatok elsajátítása mellett, eszme- és véleménycserére is alkalmuk nyílik a kisdiákoknak.

Az együttműködés keretein belül az Avalon Nemzetközi Iskola közösen ünnepli az idei Óceánok Világnapját a portugál testvériskolával. Júniusban 12 diák utazik el a Liszabonban található Santo António Nemzetközi Iskolához, hogy közös Cambridge Global Perspectives projektjükön dolgozzanak. Emellett, a világnap alkalmából a két iskola diákjai közösen megtisztítanak egy partszakaszt és az összegyűjtött szemetet pedig együtt hasznosítják.

Az AIS büszke diákjaira, munkatársaira és a kialakult közösségre, amely támogatja a régió gazdasági fejlődését, továbbá oktatásukon és iskolai szellemiségükön keresztül új nemzetközi távlatokat és értékeket hoznak el Magyarországra.

Amennyiben többet szeretne megtudni az AIS mindennapjairól, látogasson el az intézmény weboldalára (www.ais.hu), ahol virtuálisan meg is tekintheti az intézményt, felmerülő kérdés esetén pedig az info@ais.hu email címen érdeklődhet.