Avasi Kvaterka - Kigyúlnak az ünnepi fények a Rácz soron

Április 16-án, szombaton 16 órától egészen éjfélig ismét az Avasi Kvaterka veszi birtokba az avasi pincesorokat. A szezonnyitó rendezvény egy ünnepélyes alkalomhoz kapcsolódik: Rácz György (1857-1922) halálának 100. évfordulója alkalmából kilátópontot és emléktáblát avatnak az emlékére. Az ünnepség 18.30-tól kezdődik a Rácz soron a Pinyónál, melyre mindenkit szeretettel várunk. A tehetős gyógyszerész anyagilag támogatta a várost, az Avast, sőt az avasi kilátó legelső változata és az első utcai fények is az ő nevéhez fűződnek. Az igazi meglepetés az avasi „fertálymesterek”, vagyis a hegygazdák fogadóórája lesz 16 órától az Avasi Bortanyán, ahol bemutatkoznak a nagyközönségnek, és útjára indul a titokzatos Avasi bujdosó pohár.

Rácz György tiszteletére a rendezvény szervezői ezen az estén kivilágítják a pincesort a Creppytől az Avasi Bortanyáig, felavatva a megújult lépcsősort is. A díszvilágítás az FLP Sajó Kft. támogatásával valósul meg, hogy végre ne sötétben botorkáljanak a kvaterkázni vágyók.

Hat ismert helyszínen kóstolhatják végig a kvaterkázók a szokásos gasztronómiai és borászati csodákat. Kinyit az Avasi Bortanya, a Polgármester Pince, a Poroszkai Pince, a Nádler Pince, a Pinyó, és csatlakozik a Creppy Palacsintaház Étterem is, az ünnepi rendezvényhez illő különleges ajánlattal.
A finomságok kínálatában szerepelnek különböző országok füstölt sonkái (olasz, magyar, erdélyi), de lesz zsíros kenyér, pogácsa, csirkemáj friss kenyérrel és zöldhagymával, illetve Velvet palcsinta is. A borok között szintén nagy lesz a választék, hiszen Borbély Roland hozza új borait, a tokaji édes nedűkön kívül a titokzatos jázmin szőlőből készült villányi finomságot is meg lehet kóstolni, de az Angyalok bora is leszáll közénk. A többi azonban még maradjon titok.

Természetesen zenével is készülünk, remek szórakozás ígérkezik kinek-kinek kedve szerint: egyaránt lesz lounge hangulat és élő zene. Az Avasi Bortanyán 19.30-tól a Mini-art-ŰR zenél, a Nádler pincében hegedűszóval várják a látogatókat, de DJ Bordee is feltűnik a Pinyóban.

Szombaton jó kedvvel, új sétányokkal, egy kis tánccal, jó kvaterkázással indul be az álmából egyre hangosabban ébredő Avasi Pincesor.

A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók.