A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat útjára indította azt a kisbuszt, ami a megye lakóinak köszönhetően adományokkal telve érkezett meg Tákosra

Három héttel ezelőtt a megyei önkormányzat közzétett egy felhívást, amelyben kifejtette: „a háború elől menekülő embertársaink biztonsága és segítése jelenleg a legfontosabb feladatunk!” Néhány hét alatt pedig – Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakói, a hivatal dolgozói és a megyei önkormányzat adományainak köszönhetően – annyi felajánlás érkezett, hogy március 17-én, csütörtökön reggel Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, és dr. Lupkovics Beáta, a megyei közgyűlés jegyzője útjára indították az első kisbusz.
– Tartós élelmiszert, plédeket, tisztító- és tisztálkodási szereket, pelekánt, bébiételt, ruhát és vitaminokat adtunk át Tákoson az Ungvári Református Egyházközségnek, hogy eljuttassák a felajánlásokat oda, ahol a legnagyobb szükség van rá – fogalmazott Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke.
A háborús menekültek megsegítése az egész országot megmozgatta. Magyarország Kormányán kívül civilektől, alapítványoktól, magán cégektől is folyamatosan érkeznek felajánlások. Embertársaink megsegítése most mindennél fontosabb!
A megyei közgyűlés elnöke arról adott tájékoztatást, hogy a Kárpátaljáról és Ukrajna belső részéből menekülő családoknak továbbra is folytatódik az adománygyűjtés, amit hétköznapokon 8️ és 16 óra között várnak a Megyeházára (3525 Miskolc, Városház tér 1., „A” épület, földszint, Szemere terem).
Továbbá a Híd Kárpátaljáért 1357-es adományvonalán hívásonként 500 forinttal is támogathatjuk embertársainkat!