"Nem adhatok mást csak mi lényegem" - Horváth János festőművész és Kosztics László fafaragó szobrászművész tárlata

Az Episztémé Egyesület és a Miskolci Művészetek Háza együttműködésének keretében kerül megrendezésre Horváth János festőművész és Kosztics László fafaragó szobrászművész „Nem adhatok más csak mi lényegem” című képzőművészeti kiállítása. A kiállítás a Belügyminisztérium támogatásával, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által lebonyolításra kerülő „Programsorozat a roma kultúra megismertetéséért” ROM-RKT-21-A-0104 kódszámú pályázat keretében valósul meg.
A képzőművészeti alkotások bemutatása példaértékű kezdeményezés, mert Miskolcon és a térségben első alkalommal kerül megrendezésre olyan alkotók közös kiállítása, ahol két kiemelkedő tehetségű, magát románnak valló festőművész és szobrászművész művei tekinthetők meg. A kiállítás nagyban segíti a művészeti értékek közvetítését, a kulturális sokféleség elismerését, a különböző etnikumú, kultúrájú és identitású emberek közötti párbeszéd és megértés kialakítását. A kiállítás megszervezése szimbolikus kinyilvánítása annak a meggyőződésnek, hogy a roma kultúra szerves része a magyar kultúrának.
A kiállítás kivitelezésében, az alkotások tematikai egységégeinek kidolgozásában a Miskolci Egyetem Bölcsészettudomány Kar Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézetének másodéves kulturális antropológia szakos hallgatói, Ugrai Franciska és Maton Sam működtek közre.