Bográcsozás az avasi pincesorokon - Borral főz a borász az Avasi Kvaterkán

Szeptember 18-án, szombaton 17-24 óra között ismét Avasi Kvaterka lesz a pincesorokon, ahol a finom borok mellett most bográcsos ételekkel várják a kilátogatókat. Az Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszínei lesznek baráti összejöveteleknek, a minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének.

A többségnek a bográcsos ételről egyből a gulyás jut eszébe, de itt most kifejezetten nem az fog készülni, hanem mindenféle más, ismert vagy kevésbé ismert bográcsos étel, és lesz köztük olyan is, amibe még bor is fog kerülni.

Az Avas kapujában (Papszer u. 2.) töltött káposzta fog rotyogni a bográcsban. 17 órától Kacsenyák Gábor és Nahaj Máté duója, 19 órától pedig a Róka lánya koncert adja a hangulatot. Borait kínálja majd a Bűdi Borház, a KT Kézműves Pince, és Kárpátia Borház, de lehet majd mustot is kóstolni.

Az Avasi Bortanyán (Csáti sor 377.) Borbély Roland, a Gallay Kézműves Pince borásza saját borával fog vadpörköltet készíteni. 19 órától Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zongoristájának dallamai töltik meg az estét. A borokat a pince mélyéről a Debreczeni és Ferenczi Családi Borászat, Hilltop Borászat, a Grand Tokaj, a Breitenbach Pincészet és Balla Géza Borászatának boraiból lehet válogatni.

A Polgármester Pincében (Rácz sor 370.) pincepörkölt készül, a Pósta borászat és az Angyal Borászat borait kínálják majd az ételhez.

A Nádler Pincében (Petőfi sor 340.) slambuc készül, és nagy borválasztékkal várják a kóstolni vágyókat. 18 órától Horváth Béci és zenekara fogja húzni a talpalávalót.

A Poroszkai Pincénél (Petőfi sor 338.) a kevésbé ismert tunkit készítik majd a Poroszkai Étterem szakácsai. Aki kíváncsi, hogy mi is ez, az mindenképpen látogasson el oda. A tunkihoz a Gere-Schubert Borászat és a Trautson Pincészet boraiból lehet választani.

Az Avasi Kvaterkázóban (Latabár sor 387.) sokak kedvence, a paprikás krumpli készül majd bográcsban. Itt kellemes hangulatú lounge zene várja a vendégeket Esszencia stílusban, az Esszencia borest boraival karöltve: a Koch Borászat, a Maul Pincészet, az Árvay Pincészet, Áts Károly Borászata, a St. Andrea Borászat, a Takler Birtok, a Breitenbach Pincészet, a Világi Pincészet, a Tiffan’s Pincészet,a Figula Pincészet, a Vesztergombi Pincészet és Gál Tibor Pincészetének nedűit sorra lehet kóstolni.

A rendezvénnyel egy időben kerül megrendezésre a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek rendszeres kísérőrendezvénye az Avasi Kvaterka. Most a filmezés után várják a látogatókat a hegyoldalba, hogy a közönség is megismerhesse az Avas gasztronómiai értékeit. A kihelyezett irányítótáblák segítségével könnyen oda lehet majd találni egy kis bográcsozásra és kvaterkázásra!

A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók.

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás