Hídjavítási munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópályán Aszód és Hatvan között

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszód és Hatvan között a 3-as főút M3 autópálya feletti hídján járműütközés miatti tartógerenda sérülést javítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A munkálatok június 28-án, hétfőn kezdődnek és várhatóan július közepéig tartanak majd. Az érintett időszakban forgalomkorlátozásra, sávlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

 

A munkálatok ideje alatt a szakemberek az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán a 42-es és a 45-ös kilométerszelvények között, június 28-án déltől lezárják a belső sávot, de a forgalom áttereléssel és sávelhúzással mindkét irányban továbbra is két sávon haladhat majd.  Lesznek olyan időszakok, amikor a hídon látható munkavégzés nem lesz, de a beépítendő anyagok technológiai kötésideje miatt a forgalom a lezárt forgalmi sávban nem közlekedhet. Július 2. 18 órától július 4. délig az autópálya Budapest felé tartó oldalát a munkálatok környezetében lezárják, valamint a 3-as főúton a hídon is félpályás lezárás lesz érvényben. Ezalatt az M3-as autópálya forgalma Budapest felé áttereléssel a szemközti pálya előző sávjában tud haladni, míg a Nyíregyháza felé tartó forgalom a külső és a leálló sávot használhatja majd.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkálatok ideje alatt is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.