Gyermeknapi élmények a Miskolci Kulturális Központ szervezésében

Ajándékozzon élményt gyermeknapra! Legyen ez a nap az önfeledt szórakozásé és kacagásé, hiszen semmi nincs, ami pótolhatná a közös kalandot. Május utolsó vasárnapján a legkisebbeket várják Süsü kalandjai az Ady Endre Művelődési Házban, a középső csoportos óvodásokat és a kisiskolás korosztályt pedig Keszekusza varázspálcája szórakoztatja a Művészetek Házában.
Május 30-án, 16 órától öko-mese musicalt láthat a közönség a MÜHÁ-ban, a Múzsák Társulat előadásában. A látványos jelmezek, a varázslatos díszlet elrepíti a közönséget a Kerekerdőbe, ahol Keszekusza varázsló és Teszetosza Manó lakik, erdei barátaival együtt. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül?
17 órától a Süsü a sárkány zenés mesejáték várja az érdeklődőket az Ady Endre Művelődési Házban, a Fogi Színház előadásában. A televízióból jól ismert egyfejű sárkány, barátjával a királyfival járja végig kalandos útját. Csukás István nagyszerű története, Süsü bájos alakja vajszívével és kétbalkezességével elbűvöli a kicsiket és nagyokat egyaránt.
A szervezők szeretettel várják a gyermekeket, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében.