Köszönet a mentősöknek!

Május 10-e a bajtársiasság, a hősiesség, az áldozatkészség - egy szóval a mentők napja. A tisztelet és hála jeleként a Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, és dr. Lupkovics Beáta, a megyei önkormányzat jegyzője személyesen adta át a megyei önkormányzat figyelmességét a Miskolci Mentőállomás bajtársainak hétfőn délelőtt.

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a mentők napját Magyarországon. Ezen a napon kitüntetéseket, pénzjutalmakat adnak át az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak.
„Tisztelettel és hálával adózunk e jeles napon az Országos Mentőszolgálat valamennyi munkatársa előtt, akiknek mindig lelkes és lelkiismeretes munkájuk nélkül még jobban összecsaptak volna a (covid)hullámok a fejünk felett” – fogalmaz Bánné dr. Gál Boglárka elnök. Kiemelte: nem tudom, valaha meg fogjuk-e tudni hálálni az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, de amikor, és ahogyan csak lehetőségünk van rá kifejezzük: KÖSZÖNJÜK!

Ma a Miskolci Mentőállomás szolgálatot teljesítő dolgozóinak kedveskedett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke és jegyzője egy kis ebéddel a Keszegsütő jóvoltából.
A megyei értéktár gasztronómiai értékei közé sorolt Keszegsütő által elkészített 50 adag haltepertőt Dr. Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezetének igazgatója vette át Bánné dr. Gál Boglárka elnöktől és dr. Lupkovics Beáta jegyzőtől.