Az elhagyatott Avas Szállóban lehet az MCC új tehetséggondozási központja

Tehetséggondozási központként éledhet újjá a több évtiezede elhagyatott Avas Szálló – erről Orbán Balázs, az MCC (Mathias Corvinus Collegium) kuratóriumi elnöke tájékoztatta Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt budapesti látogatásán. Orbán Balázs hangsúlyozta: egy olyan épületkomplexumot kívánnak kialakítani Miskolc belvárosában, amely nemcsak az MCC-s diákok, de a helybéliek érdekét is szolgálja majd. A Mathias Corvinus Collegium novemberben jelentette be vételi szándékát az egykoron szebb napokat látott miskolci Avas Szállóra. Az értékesítést a miskolci képviselő-testület egyhangúlag támogatta a város legutóbb megtartott online közgyűlésén, ezért úgy tűnik, hogy hamarosan új tulajdonosa lesz a romos épületegyüttesnek.

Csöbör Katalinnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének Orbán Balázs elárulta:Az épület birtokbavételét követően pontosan felmérik, hogy milyen szolgáltatások kerülnek kialakításra. Az épület alapvető rendeltetése szerint a diákok oktatását és bentlakásos kollégiumi rendszerben történő elhelyezését fogja szolgálni, de akár szállodai funkció és a miskolciak számára nyitott kávézó, könyvesbolt, illetve más közösségi terek is kialakításra kerülhetnek. Az ingatlan pontos szakértői felmérését követően az MCC megvizsgálja, hogy az egykori moziterem helyén ki lehet-e építeni egy báltermet, illetve hogy van-e lehetőség kisebb üzlethelyiségek létrehozására, amelynek bevételeit a központ fenntartására tudják visszaforgatni.
Az MCC kuratóriumának elnöke a látogatás során kiemelte: Az MCC 2015 óta van jelen Miskolcon, nagyon szeretik a várost, és úgy érzik ez idő alatt a miskolciak is befogadták az intézményt. Tíz éves kortól egészen az egyetemi diploma megszerzéséig szeretnének gondoskodni a tehetséges diákokról. A képzések ingyenesek lesznek, sőt a kiemelkedő eredményekkel rendelkező diákoknak ösztöndíjat ajánlanak majd fel.