Nagyfelületű burkolatjavítási munkálatok kezdődnek az 3-as főút arnóti körforgalmi csomópontjában

Nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Miskolcon, a 3-as főút arnóti körforgalmi csomópontjában. A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2020. október 11-e, vasárnap és október 17-e, szombat között forgalomkorlátozásra kell számítania a közlekedőknek. 2020. október 11. és 13. között, vasárnaptól keddig az előkészítő és burkolatmarási munkálatok zajlanak, szerdától kezdik el a szakemberek az érintett szakasz aszfaltozását. Öt centiméter vastag kopóréteget építenek közel 735 tonna melegaszfalt keverék felhasználásával, ezt követően padkát építenek és új útburkolati jeleket festenek fel.

          

A munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, félpályás zárások mellett jelzőőr vagy forgalomirányító fényjelző készülék irányítja majd a forgalmat. A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekedhetnek, azonban megnövekedett menetidőre lehet számítani A társaság arra kéri a személygépjárművel közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, Arnót, Onga, Szikszó és Felsőzsolca megközelítése alternatív útvonalakon ajánlott. Az aszfaltozási munkálatok közben a MOL üzemanyagtöltő állomás ki- és behajtása csak az arra kijelölt útcsatlakozáson keresztül közelíthető meg.

 

2020. október 16-án, pénteken a körforgalmi csomópont belső körpályáján, majd a Felsőzsolca bekötőút előtti külső körpályán végeznek burkolatcserét. Utóbbi esetben az üzemanyag töltőállomás és Felsőzsolca a 37-es főút felől a Bolyai út használatával közelíthető meg. 2020. október 17-én, szombaton a körfogalmi csomópont 3-as és 37-es főutak, valamint a 3-as főút és a 2617-es Edelény-Felsőzsolca összekötő út közötti szakaszán zajlik majd burkolatcsere, ebben az időszakban Felsőzsolca belterületén keresztül közelíthető meg a 37-es főút, a 3-as főút Szikszó irányban Felsőzsolca-Ongán keresztül, Miskolc irányban pedig Arnóton keresztül.

 

A felújítással érintett csomópont környezetében torlódásra és lassabb haladásra kell számítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületek környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá

a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik.