Miskolc is csatlakozott a Nagy Táncválasztóhoz

Szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket a miskolci Művészetek Háza, ahol az érdeklődők 13 tánckurzus közül választhatnak az érdeklődők a 30 perces táncórák során. A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett Nagy Táncválasztó eseményhez idén első alkalommal csatlakoztak a városban működő tánciskolák tanárai.

A 30 éves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére közel 80 táncpedagógus közreműködésével a Nagy Táncválasztón, több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség 10 vidéki helyszínen. Idén Kőszeg mellett Győrben, Debrecenben, Hévízen, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

A miskolci Nagy Táncválasztó szervezője az 1992 óta Miskolcon működő eLTE Best Dance Company, akik változatos órarenddel és kiváló táncpedagógusokkal várják az érdeklődőket a klasszikus balett, a modern tánc, a néptánc, a hip-hop, a társastánc, a Line Dance és az óvodásoknak szóló kreatív gyermektánc kurzusokra.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal elindított „Nagy Táncválasztó” rendezvény minden korosztálynak szól és a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior). A szervezők célja, hogy a 30 perces táncórákon a részvevők kiváló tanárok irányítása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat, megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.

A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín/helyszínek befogadóképességének megfelelően, limitált létszámú érdeklődőt – kurzusonként maximum 40 főt – fogadnak majd. A részletes órarendről és a kísérőprogramokról a rendezvény honlapja (www.nagytancvalaszto.hu) nyújt részletes tájékoztatást.

A táncban megtalálhatod a közösséget, barátokra lelhetsz, megtapasztalhatod a testmozgás és a zene örömét, amely segít az egészség megőrzésében is. Válaszd a táncot és válassz egy táncot a szeptember 20-i Nagy Táncválasztó kurzusain.