Könyvtáravató - Csoda született Bodrogkisfaludon

Átadták a bodrogkisfaludi könyvtárat, melynek köszönhetően a helyiek a könyvtárbuszos ellátás után állandó helyen vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatást. Az ünnepségen Balogh Sándor a település polgármestere kiemelte a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársainak szakmai segítségét.

A Bodrog parti település életében fontos esemény volt a könyvtárátadó, mert már tavasszal megfogalmazódott az állandó bibliotéka létrehozásának igénye.  A helyi művelődési ház egyik helyiségét alakították át erre a célra, itt helyezték el a könyvespolcokat, és egy úgynevezett gyermeksarkot létrehoztak, ahol a legkisebbek is kedvükre olvashatnak és részt vehetnek a különböző kézműves, vagy játszóházi foglalkozásokon.
Balogh Sándor, Bodrogkisfalud polgármestere az átadó ünnepségen elmondta: örömmel fogadta a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tavaszi megkeresését, hogy a könyvtárbuszost váltsa fel egy állandó könyvtári szolgáltatás a faluban. Bodrogkisfaludon hamarabb volt könyvtáros, mint könyvtár, hiszen már korábban megtaláltuk az arra alkalmas személyt, aki szakmailag felkészült, megfelelően el tudja látni a rá bízott feladatot, fogalmazott a polgármester. A könyvtár létrehozásával egy igazi „csoda” született a településen, mutatott rá az intézmény fontosságára a település vezetője.
Az ünnepségen Szabóné Lenkefi Ildikó KSZR területi ellátási csoportvezető adta át Szekeres Erzsébet Magyar Örökség-díjas képzőművész, textilművész egy eredeti meseillusztrációját Balogh Sándor polgármesternek. A programot Czabányi Attila zenés irodalmi műsora tette még színesebbé. Az előadóművész megzenésített versekkel, prózákkal és dalokkal varázsolt felemelő pillanatokat, mely után a község lakói boldogan tekinthették meg és vehették birtokba is az új könyvtárat.