Kajla ismét a Diósgyőri várban kalandozik

Kajla, a kíváncsi vizslakölyök nyomába eredhetnek a gyerekek a Diósgyőri várban is, ahol begyűjthetik útlevelükbe a pecsétet és még kedvezmény is vár rájuk. A királynék vára egyike annak a több mint 500 magyarországi nevezetességnek, melyet felfedezhetnek a gyerekek, sőt, utazási kedvezmény is jár azoknak, akik használják Kajla útlevelüket.

Július 1-én idén is útjára indult a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok felfedezhetik Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig. Kajla útlevelükbe gyűjthetik majd a turisztikai célpontok pecsétjeit. Július 1-jétől augusztus 31-éig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MÁV és GYSEV vonalain, valamint a Bahart és a Mahart egyes járatain is.
Az akció keretében érdemes a királynék várába is ellátogatni. A Kajla útlevelet felmutató alsó tagozatos diákok – augusztus 31-ig - 10% -os kedvezménnyel vásárolhatják meg a tárlatvezetésre jogosító belépőjegyet. A Kajla pecséteket a gyerkőcök a Diósgyőri vár pénztára mellett található információs pultban kapják meg.

A Diósgyőri vár az osztálykirándulások és családi kiruccanások kedvelt helyszíne, ezért számos gyermekbarát programmal, állandó szolgáltatással és kedvezménnyel várják a legkisebbeket egész évben. A programok további részleteiről a Diósgyőri vár weboldalán is tájékozódhatnak az érdeklődők.