Fokozott higiéniai és járványügyi intézkedések a kereskedőknél

A rendkívüli veszélyhelyzetben megnövekedett forgalommal és változó vásárlói igényekkel kell szembenézniük a kereskedőknek. Sok plusz energiát követel minden munkatársuktól és a beszállítóktól a lakosság folyamatos ellátása. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint az elhúzódó rendkívül időszakban is megpróbálják kielégíteni a vásárlói igényeket  és legjobb tudásuk szerint továbbra is kiszolgálják a vásárlókat.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalatai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) az élelmiszer- és más fontos termékek ellátásakor szigorúan betartják az országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelményeket, jogszabályi előírásokat és központi felhívásokat.

Ezek maradéktalan biztosítása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét. A dolgozók biztonságos munkavégzésének érdekében - más intézkedésekkel együtt - növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy biztosítsák a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Az áruházakban rendkívül alapos, fokozott a takarítás.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a következőkre hívja fel a lakosság figyelmét:

lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot
az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter
ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra
Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgoznak mindannyian.

2020. augusztus 7., péntek, Ibolya

Időjárás