Miskolc - Eddigi intézkedések, fontos tudnivalók

A koronavírus-járvány kapcsán eddig meghozott miskolci intézkedések: A városvezetés rendkívüli szünetet rendelt el a miskolci óvodákban és bölcsődékben is. A miskolci Operatív Törzs a kormányzati intézkedésekkel összhangban úgy határozott, hogy 2020. március 16-tól bezárja ezen nevelési intézményeket. Az idősellátással kapcsolatban is döntés született, így a nappali ellátás (idősklub) 2020. március 16-tól átmentileg szünetel. A házi segítségnyújtásban nem részesülő 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata. Ennek értelmében a rászoruló idősek a Miskolci Önkormányzati Rendészet zöldszámát, a 80/46-00-46-ot hívhatják, amely a nap 24 órájában elérhető.

 

Határozatlan időre bezárta ügyfélszolgálatait a Miskolc Holding Zrt és tagvállalatai. A dolgozók és a lakosság egészségét is védve, március 16-tól a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága, a MIHŐ Kft. a MIVÍZ Kft. a MVK Zrt és a Városgazda Nonprofit Kft. az ügyfélszolgálati zárva tartja.

A Miskolci Sportcentrum Kft. március 16-tól határozatlan időre teljesen bezárta a Kemény Dénes Városi Sportuszodát és a Miskolci Atlétikai Centrumot is. A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett MVSC Sporttelep, Honvéd Papp József Sporttelep, Ifjúsági Sporttelep határozatlan időre megtiltja a szervezett sportolást.

Szünetel az ügyfélfogadás a Városházán.  „Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2020. március 17.  napjától nem fogadja a személyes ügyintézőket.

A fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható és a védőnői szolgálatoknál is a minimálisra szükséges csökkenteni a közvetlen találkozásokat.

Látogatási tilalom van a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban , mely így 2020. március 17-től határozatlan ideig nem látogatható.

Március 17-től a Tourinform miskolci irodájában is szünetel a személyes ügyfélfogadás, határozatlan ideig.

Járőrszolgálatot indított a MESZEGYI utcai gondozószolgálata, hogy felhívja a fiatalok figyelmet arra, milyen veszélybe sodorjak magukat és szeretteiket, ha az utcán kóborolnak.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep 2020. március 16. napjától határozatlan ideig korlátozza ügyfélfogadását.

A miskolci közösségi közlekedés járművein gyakrabban fertőtlenítenek és felfüggesztik az első ajtós felszállást.

Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbra is biztosítja a közétkeztetést a közoktatásban résztvevő általános- és középiskolás diákok részére, az erre való igényt a szülőknek jelezniük kell a Miskolci Közintézmény-működtető Központ felé.

A miskolci Semmelweis kórházat is járványkórházzá alakítják a koronavírus-járvány miatt. Megbetegedés esetén így helyben, profi orvoscsapat kezelheti a miskolciakat.

Határozatlan időre szünetel a Miskolci Újrahasználati Központ látogatófogadása, továbbá nem kerül sor a Központ részére felajánlott tárgyak átvételére, illetve elszállítására sem.

Példaértékű kezdeményezés született Miskolcon. A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet kezelésére több miskolci vállalkozó – elsőként a Műépítész Kft. – jelezte a Miskolci MJV Önkormányzat felé, hogy nagyobb összeggel támogatnák a város védekezési munkálatait, az idősek, rászorulók segítését.

2024. május 3., péntek, Tímea, Irma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás