A magyar kormány és az SEG Automotive szorosan együttműködik a jövőben, valamint letették a vállalat új telephelyének alapkövét

A mai nap emlékezetes marad az SEG Automotive magyar telephelyének életében: a vállalat stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormánnyal, és letette új telephelyének alapkövét.  Ez mutatja a magyar vállalat stratégiai jelentőségét a globális autóipari beszállító SEG Automotive termelő hálózatában, valamint kiemelt szerepét Magyarországon és a régióban. A globális autóipar történelmének legnagyobb átalakulásán megy át. Ezzel egyidejűleg egy globális gazdasági visszaesés közepén vagyunk. Ez mind az autógyártók, mind a beszállítóik számára nehézkessé teszi, hogy a jövőbeni átalakulásukhoz szükséges technológiai beruházásaikat finanszírozzák.  Ennek ellenére az SEG Automotive szilárdan hisz a hosszú távú növekedésben Magyarországon. Ezt támasztja alá a stratégiai együttműködési megállapodás, melyet a mai napon írtak alá Magyarország kormányával, valamint a magyar vállalat új gyárépítésének kezdete a régióban. 

  
“Mi beruházunk a jövőnkbe és a régió vonzerejébe Magyarországon. Rendkívüli büszkeséggel tölt el engem, hogy még szorosabbá fonjuk kapcsolatunkat a kormánnyal, és hogy Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter úr ellátogatott ide a mai nap, hogy megünnepeljük ezt a korszakalkotó eseményt telephelyünkkel kapcsolatban. Ez az új gyártócsarnok a modern logisztikai központunk közvetlen szomszédságában a fenntartható és folytatólagos növekedésünk alapja. A jelenlegi miskolci telephely már most is a legnagyobb európai gyárunk, és kulcsfontosságú szerepet játszik a globális gyártó hálózatunkban. Büszkék vagyunk arra, hogy vonzó munkaadó vagyunk a régióban, és hogy kiváló kapcsolatunk van a kormánnyal, Miskolc és Szirmabesenyő városával és a helyi egyetemmel.” – mondta Peter Sokol, az SEG Automotive vezérigazgatója. 
Az új gyár a rendkívül rugalmas és a lean gyártási folyamataival még tovább fogja növelni a magyarországi telephely jelentőségét a vállalatcsoporton belül. Technológiai vezetőként támogatni fogja az SEG Automotive globális autóipari beszállító piaci helyzetének további erősítését ezen az erős versennyel jellemzett piacon.  “Itt Miskolcon olyan termékeket gyártunk, melyek rugalmasan alkalmazhatóak, melyeknek azonnali pozitív hatása van a CO2-kibocsátásra, beleértve ebbe az üzemanyag-megtakarító start-stop önindítókat és nagy hatásfokú generátorokat mind a személyautók, mind a teherautók számára. Ez nemcsak segít a vevőinknek elérni a CO2-kibocsátási céljaikat, de védik a környezet is: termékeink, melyeket 2019-ben Miskolcon gyártottunk, több mint 4 milliárd liter üzemanyagot és közel 10 millió tonna CO2-t fognak élettartamuk alatt megtakarítani.” – mondta Peter Sokol, az SEG Automotive vezérigazgatója. 
“Az új gyártócsarnokunk felépítésével remek lehetőség adódott számunkra, hogy gyárunkat a 21. század igényeihez, a piaci igényekhez, a vevőink igényeihez, és nem utolsó sorban munkatársaink igényeihez alakítsuk; számos Ipar 4.0 megoldást tervezünk bevezetni, digitalizálunk, automatizálunk, újabb robotokat hozunk a termelésbe, melyek optimalizálni fogják a folyamatainkat. A teljes gyártó, fejlesztő és raktár területünk 45.000 m2 lesz – beleértve a már meglévő logisztikai központunk területét is – mely lehetővé teszi számunkra a további növekedést.  A régi telephelyről a logisztikai központunk mellé történő költözés további megtakarításokat jelent.  Megszüntetünk napi 40 kört, melyet teherautóinkkal teszünk meg a logisztikai központ és a gyár között – amely éves szinten több mint 14.000 kört jelent, mellyel megtakarítunk közel
100.000 km-t, 30.000 liter üzemanyagot, 12 millió forintot és 70 tonnával csökkentjük a CO2-kibocsátást. Már egy éve elkezdtük a tervezést. A költözés maga - mely több mint 30 gyártóterület átköltöztetését jelenti, és amivel nem zavarhatjuk meg vevőink számára a folyamatos kiszállítást - szintén hónapokig fog tartani.  Az új gyár teljes kapacitással 2021. július végére fog működni.” – mondta  Szabó-Lukovszki Béla, a S.E.G.A. Hungary műszaki ügyvezető igazgatója.
“A stratégiai együttműködési megállapodás aláírása Magyarország kormányával kiemelkedő jelentőségű és nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Ez azt mutatja, hogy szerepünk mind a térségben, mind pedig az SEG vállalatcsoporton belül stratégiai jelentőségű. Továbbra is megtartjuk szerepünket, mint a régió egyik legnagyobb munkáltatója, és a továbbiakban is szorosan együtt fogunk működni mind Szirmabesenyő, mind Miskolc városával” - tette hozzá Uwe Mang gazdasági ügyvezető igazgató.
„Külön öröm számomra, hogy a választókerületemben működő S.E.G.A. Hungary Kft. folyamatosan fejleszt, és ezzel párhuzamosan bővíti a termelését a tőle megszokott német precizitással és megbízhatósággal. Most egy korszerűbb, nagyobb és modernebb környezetben biztosítja a munkát az itt élőknek.” – mondta beszédében Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.
A rendezvényen részt vett és beszédet mondott és a stratégiai megállapodást aláírta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.
A felek Bodnár Krisztiánnal, Szirmabesenyő polgármesterével közösen az esemény végén elhelyezték az időkapszulát, és az új telephely alapkövét.

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás